Er gaat niets boven Groningen… Oh ja toch wel..

Er gaat niets boven Groningen… Oh ja toch wel..

Afgelopen weekend reisden de River Trotters dames af naar het hoge noorden van het land, waar werd gespeeld tegen BVG Groningen. Om het nieuwe jaar te kunnen starten op plek twee in de competitie moest er in Groningen gewonnen worden. 

Na een herkansing van de sprongbal ging het eerste kwart van start. Met een driepunter zette Jovana de eerste punten op het bord voor de Hardinxveldse dames. Hoewel de aanvallen goed werden opgezet was de uitvoering te gehaast en lukte het de Oudcomb-formatie in de eerste minuten niet om het rendement hieruit te halen. Hierdoor werd er al snel tegen een 11-5 achterstand aangekeken. Het gehaaste spel kon worden omgebogen naar snel en overzichtelijk spel, met scores van Joëlla, Marjoleine, Celine, Esmée, Lisanne en Marion werd het eerste kwart geëindigd met 14-21 in het voordeel van River Trotters.

In het tweede kwart kon de voorsprong worden uitgebreid naar 13 punten, waarmee het leek of we comfortabel de rust in konden gaan. Niets was minder waar, chaotisch spel in de laatste minuten van dit kwart leidde meermaals tot balverlies en ook de verdediging liet te wensen over, waar Groningen van profiteerde. Van de voorsprong was bij rust slechts twee punten over, 35-37. 

Met een driepunter van Esmée gevolgd door een score van Joëlla werd het derde kwart scherp gestart. Deze scherpte kon zowel aanvallend als verdedigen worden doorgezet, waardoor Groningen de eerste 5 minuten helemaal niet tot score wist te komen. Halverwege het derde kwart resulteerde dit in een 35-50 stand. De laatste minuten zakte het tempo wat in waardoor Groningen nog wat puntjes kon maken. Hierdoor eindigde het derde kwart in 43-51.

De eerste minuten van het vierde kwart ging de stand wat gelijk op. Door de hoge foutenlast moest verdedigend  hier en door een stapje terug worden gedaan om risico’s te beperken, maar desondanks konden we het Groningen moeilijk blijven maken en de voorsprong vasthouden. Door fysiek spel onder het bord kwamen we hierna meermaals op de vrijeworplijn te staan, waarvan een hoog percentage werd benut door Joëlla, Marion en Celine. De winst kwam hierdoor niet meer in gevaar en de wedstrijd werd gewonnen met 60-73! 

Helaas waren we de afgelopen weken niet compleet, maar we hopen dat we in 2024 onze plek in de competitie weer als compleet team kunnen verdedigen! 

Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe! Bedankt voor alle support het afgelopen half jaar, we hopen jullie ook in het nieuwe jaar weer te zien.

Onze eerstvolgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 13 januari om 20:00 uur, wederom tegen Groningen. 🏀

Sponsorkliks & river trotters

Van bol.com tot thuisbezorgd.nl
... en van hema.nl tot action.nl én alles daartussenin.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.
75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van River Trotters. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert River Trotters hier direct van!

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch River Trotters weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor River Trotters is bedoeld.

Bekijk hier alle shops. Bestel via SponsorKliks en sponsor onze club!