Dames 1 verliest bekerwedstrijd

Dames 1 verliest bekerwedstrijd

Afgelopen dinsdag speelden de River Trotters dames de derde bekerronde tegen eredivisionist Sportiff Grasshoppers uit Katwijk. Een ploeg die al geruime tijd aan de top van het Nederlandse damesbasketbal meedraait en heersend landskampioen is. Dit bij elkaar opgeteld maakte van te voren bekend dat de Hardinxveldse dames een hele pittige wedstrijd voor de boeg hadden, waarin om ieder puntje gestreden zou moeten worden. Voorop stond plezier maken, hard werken en als team spelen en dan zouden we vanzelf wel zien waar het ons zou brengen. In een volle Wielewaal met de River Otter aan de zijlijn ging de wedstrijd van start. 

De sprongbal maakte dat het eerste balbezit voor Grasshoppers was, waarbij gelijk duidelijk werd dat hun speltempo aanzienlijk hoger lag dan wij gewend zijn. Desondanks wist Grasshoppers niet direct tot scoren te komen, waardoor wij de kans kregen een aanval op te zetten en Marion tot scoren wist te komen! Dit goede begin werd al snel overschaduwd door het snelle, balvaardige en overzichtelijke spel van de dames uit Katwijk. Hoewel de verdediging van de Oudcomb-formatie helemaal niet slecht stond, werd door Grasshoppers moeiteloos de vrije man gevonden waaruit een hoog scoringspercentage voortkwam. Scores van Joëlla en Marion zorgden voor een 8-57 ruststand.

In de tweede helft leek de druk bij de River Trotters dames zelf wat minder hoog te liggen. Ondanks de strakke, effectieve verdediging van de ploeg uit Katwijk ging het baltempo iets omhoog. De vrije man werd vaker gevonden en er begonnen wat balletjes te vallen, hetgeen in de eerste helft absoluut niet wilde lukken. Driepunters van Liza en Marion en mooie acties van Jovana en Joëlla resulteerden in diverse scores. De wedstrijd werd verloren met 28-116. Op alle vlakken bleek Grasshoppers een paar maatjes sterker, maar desondanks een leuke ervaring om dit bekeravontuur mee te eindigen!

Aankomende zaterdag spelen wij onze eerstvolgende competitiewedstrijd om 20:00 uur in sporthal De Wielewaal. Zien we jullie dan? 🏀

Sponsorkliks & river trotters

Van bol.com tot thuisbezorgd.nl
... en van hema.nl tot action.nl én alles daartussenin.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.
75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van River Trotters. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert River Trotters hier direct van!

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch River Trotters weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor River Trotters is bedoeld.

Bekijk hier alle shops. Bestel via SponsorKliks en sponsor onze club!