Dames 1 naar de derde bekerronde

Dames 1 naar de derde bekerronde

Afgelopen zaterdag stond de tweede voorronde wedstrijd om de beker gepland, welke werd gespeeld tegen BV Amsterdam.
Het eerste kwart begon moeizaam, het duurde dan ook even totdat Jovana de eerste punten op het bord wist te zetten voor de Hardinxveldse dames. Hoewel er hard werd gewerkt en kansen gecreëerd werden, vielen de ballen niet. Dit gold gelukkig voor beide kanten waardoor het eerste kwart eindigde in 7-7.
Hoewel het tweede kwart even stroef verliep als het eerste kwart, lukte het de Oudcomb-formatie toch om met een kleine voorsprong de rust in te gaan. Vrije kansen werden door Joëlla benut en verdedigend leidde de press tot diverse steals waaruit gescoord kon worden. Ruststand 26-21.


Het derde kwart werd scherp gestart met een driepunter aan Hardinxveldse zijde, maar al snel hierna wist ook Amsterdam diverse keren tot scoren te komen. Dit patroon bleef gedurfde het hele derde kwart. Met scores van Marjoleine en Esmée werd het derde kwart geëindigd en kon de voorsprong iets worden uitgebreid. De stand voor aanvang van het vierde kwart was 42-33.


Tot ver in het vierde kwart lukte het de River Trotters dames om de gemaakte voorsprong vast te houden, maar helaas wist Amsterdam in de laatste minuten de stand op 51-51 te brengen. Fysiek spel maakte dat beide partijen in deze fase van de wedstrijd veelvuldig op de vrijeworplijn kwamen te staan. Waar de vrije worpen de hele wedstrijd matig werden geschoten door de River Trotters dames, werden deze op dit cruciale moment wel benut. Met 57-55 op het scorebord en 28 seconden op de klok maakte een time-out dat er op eigen helft mocht worden ingenomen door River Trotters. Dit leidde tot een mooie score van Celine. Door een fout wist Marion in de laatste seconden van de wedstrijd te scoren vanaf de vrijeworplijn, waardoor de wedstrijd hierna rustig kon worden uitgespeeld. Eindstand 60-55.


Door een eerdere loting is al bekend dat de de volgende bekerronde wordt gespeeld tegen Grasshoppers uit Katwijk, die uitkomen in de eredivisie. De datum van deze wedstrijd zal binnenkort bekend worden.

Zaterdag 25 november om 20:00 uur spelen wij onze eerstvolgende competitiewedstrijd in sporthal De Wielewaal, zien we jullie dan? 🏀

Sponsorkliks & river trotters

Van bol.com tot thuisbezorgd.nl
... en van hema.nl tot action.nl én alles daartussenin.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.
75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van River Trotters. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert River Trotters hier direct van!

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Je blijft anoniem
Noch SponsorKliks, noch River Trotters weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor River Trotters is bedoeld.

Bekijk hier alle shops. Bestel via SponsorKliks en sponsor onze club!