Door: Svetlana

Zaterdag 21 september 2019 was het alweer de tweede wedstrijd van seizoen. Nu waren het de dames van Divine in Rotterdam de tegenstander. Ook al was het een zeer vroege wedstrijd (11.00) was iedereen in prima stemming om het nipte verlies van de week ervoor thuis, recht te zetten.

Divine VSE2 is een zeer jeugdig team en was het afgelopen seizoen nog het U20 meiden team en speel al meerdere jaren samen, we zijn gewaarschuwd, maar we gaan ervoor.

Kwart 1

We beginnen scherp en sterk aan de wedstrijd en er zijn kansen over en weer. We beginnen met een man vs man verdediging maar schakelen al snel over tot een zone verdediging. Waar wij wat moeite hebben met de afronding, hebben zij wat meer geluk en lopen uiteindelijk uit naar een 12-5 voorsprong in het eerste kwart.

Kwart 2

We beginnen het tweede kwart zeer goed en de omschakeling naar een zone verdediging lijkt goed te werken. Door een paar mooie scores van ons kruipen we langzaam dichterbij, met nog 4 min op de klok is de score 15-11. Maar door een paar snelle fast-breaks loop Divine binnen 4 min uit naar 27-14 en dat is ook de ruststand.

Kwart 3

Na een welverdiende rustpauze beginnen we kwart 3 met vol goede moed en we staan ook wat beter in onze zone en Divine heeft hier beduidend meer moeite mee en begin meer van afstand te schieten. De eindstand van kwart 3 eindig op 38-20 en dat is een prima herstel ten opzichte van de laatste 4 min van kwart 2.

Kwart 4  

Het laatste kwart starten we hoe we kwart 3 zijn geëindigd en dat is prima. Het begin steeds beter te lopen en vinden nog wat energie en maken het Divine lastig. We eindigen dit kwart in 9-9 met een eindstand van 47-29. We verliezen deze partij wel, maar met de wetenschap dat zij al jaren samen spelen en wij nog op elkaar moeten inspelen mogen we best trots zijn.

Op naar de volgende wedstrijd…………….

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.