LAATSTE WINSTPARTIJ VOOR DAMES 3

Door: Regina

Afgelopen vrijdag avond was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de Hoek en Blok dames, de tegenstander was BOB uit Oud-Beijerland.

Helaas kon coach Peter van Leeuwenburgh deze laatste wedstrijd niet coachen en dat werd waar genomen door de nog geblesseerde Erica en Regina.

Ook Trudy en Marjan konden niet mee doen en werden goed vervangen door Marion en Marjolein. 

De opdracht was simpel, fel beginnen en gewoon ons spel spelen.

De wedstrijd werd aangevangen met Carolien, Karin, Danique, Marijke en Suzanne.

De eerste paar minuten liep de stand gelijk op. Door de dames van BOB werd er fysiek verdedigd dus moesten de Hoek en Blok dames de gaten in de verdediging vinden. Dat lukte waardoor Carolien kon profiteren van vrije worpen. Er werd hard gewerkt en in de laatste paar minuten kwam Marion nog lekker tot scoren met ook nog een driepunter waardoor het 1e kwart werd afgesloten met 17-10.

2e kwart ging op dezelfde voet verder. De tegenstanders waren best snel dus er moest opgelet worden in de verdediging. Dat werd goed opgepakt doordat de dames elkaars “mannetje” overnamen. 

Er werd lekker door gewisseld dus iedereen kon er vol voor gaan. Na 7 minuten was de voorsprong geslonken naar 3 punten, even tandje bij ! En dat lukte, rust stand 27-19.

In de rust nog wat tactische besprekingen/tips en door om de pot binnen te halen.

Rustig het spel opzetten en wachten op kansen. En die kwamen er, Marjolein wist de basket goed te vinden en ook Danique deed lekker mee, 3e kwart werd afgesloten met 39-24. De winst was bijna binnen.

Het 4e kwart werd lekker uitgespeeld, wel wat fysieke “gevechten” onder het bord aan beide kanten maar de winst was binnen ! 51-35 verdiende winst !

De topscoorder was Marion met 16 punten, Marjolein 10 punten, Carolien, Karin, Marijke 6 punten, Danique 4 punten, Lydia 2 punten en Suzanne 1 punt. 

Het was een lang seizoen voor de dames met veel wedstrijden en ups en downs met als resultaat een 8ste plaats (van de 13).  Volgend seizoen gewoon weer lekker door ! 

Door: Marjan Bongers
 
Hoek- en Blok VSE3 helemaal ‘zen’ op zaterdagmiddag
 
Zaterdag 2 maart speelde VSE3 thuis tegen Klipperstars VSE1. Hier kunnen we eerlijk over zijn, spelen tegen Klipperstars is niet de leukste invulling van je zaterdagmiddag. Slechts drie weken geleden was nog de uitwedstrijd in Nieuw-Lekkerland in een vijandige, agressieve sfeer met een jurytafel vol met bierflesjes. Er wordt dan ook niet met enthousiasme naar deze wedstrijd uitgekeken. Tel daarbij op dat één van de scheidsrechters ook niet kwam opdagen dan zou je kunnen bedenken dat er weer een negatieve ervaring aan zit te komen….
 
Echter gisteren was de nationale complimentendag en een dag later zijn complimenten zeker op zijn plaats voor de scheidsrechters van vandaag Marijn Schoon en Thomas Lock (die zijn tweede game van de dag ging fluiten). Beide jonge gasten deden dit zeer verdienstelijk! En jullie weten natuurlijk dat een VSE wedstrijd fluiten echt niet makkelijk is. Ook de tafelaars Rob Herremans en Sven Kijkuit hebben taken overgenomen en de wedstrijd correct vastgelegd. Fijn dat jullie er waren!
 
De wedstrijd verliep zoals was te verwachten. De Klipper speelden zoals altijd agressief en fysiek. Maar eerlijk is eerlijk (het was gisteren tenslotte complimentendag) ze speelden zeker een prima aanval tegen de zoneverdediging in de eerste periode van de Hoek en Blokdames. Ze namen gelijk al een aardige voorsprong. Nadat de verdediging werd omgezet naar een man-to-man had het Hardinxveldse team eigenlijk alleen moeite met de snelle guard van de tegenpartij.
 
Gelukkig waren Marijke en Erica goed op schot. Carolien had het lastig tegen het massieve blok in de bucket. Maar een flink aantal keren wist ze toch mooi te ontsnappen en te scoren. Marjolein schot lekker raak en ging ook nog eens goed in-side. Suus maakte gebruik van de ruimte en nam goede schoten. Romy nam mooie vrije worpen en ging lekker 1 tegen 1. Anne-Wil schoot prachtige hoge ballen door het netje. Coach Peter hield zijn hoofd koel en gaf de juiste aanwijzingen op de juiste momenten. En Marjan, die liet zich deze keer niet gek maken.
 
Al met al fijn dat deze wedstrijd weer is geweest, er geen blessures zijn ontstaan en iedereen heeft laten zien tot 10 te kunnen tellen. De Hoek- en Blokdames houden er geen punten aan over maar dat was dan ook niet de insteek van deze middag. Eindstand 56-72.
 
Hoek- en Blok VSE3 speelt volgende week uit in Delft tegen Punch om 12.30 uur.

Zaterdag 16 februari stond er voor de Hoek en Blok dames een thuis wedstrijd op het programma tegen tegenstander Divine. Divine staat drie plekken onder de River Trotters dames.

De wedstrijd startte met de dames Carolien, Karin, Marijke, Erica en Marjan. Na een prachtige openingsscore van Marijke begonnen de Hoek en Blok dames gefocust aan de wedstrijd. Helaas vielen de scores ook bij Divine. Eindstand 1e kwart 10-15 voorsprong voor Divine.

Na een peptalk van coach Peter begonnen de River Trotters dames aan het tweede kwart. In de verdediging werd afgesproken dat er zone verdediging werd opgezet. Dit werkte en goed en Divine kwam lastig tot scoren. Helaas werd er aan de tegenstander kant veel geklaagd op de scheidsrechters. Dit zorgde voor irritaties. De Hoek en Blok dames moesten zich focussen op de wedstrijd want wilde graag de punten in Hardinxveld houden.

In de rust was er tijd om even af te koelen en weer te beginnen met een goeie warming up. De River Trotters dames moesten gaan knallen om de punten binnen te halen. Carolien en Erica wisten de basket goed te vinden en knalden er een paar mooie ballen in.

In het derde kwart ging het gelijk op en eindigde met 33-32 voorsprong voor River Trotters.

In het vierde kwart gingen beide teams knokken voor de punten. Het belangrijkste was voor de River Trotters dames om ons spel rustig op te zetten in de aanval. De zone verdediging stond als een huis en werd het voor de Divine dames lastig om te scoren. Na weer wat discussie van de tegenpartij werd het steeds lastiger om voor River Trotters te focussen. De Hoek en Blok dames stonden nog steeds maar met een paar punten voor. Peter de coach van River Trotters vroeg een Time out aan. Dit had de tegen partij niet begrepen en er werd gescoord. Dit escaleerde enorm en blokkeerde de wedstrijd.
Divine kon helaas de wedstrijd niet sportief uit spelen en wonnen de River Trotters dames met 48-43

Ondanks het laatste moment pakken de River Trotters dames de winst!

Door: Marijke de Moel

“Er hangt iets in de lucht”

Zaterdag 9 februari 2019 begonnen de Hoek en Blokdames al vroeg met de voorbereidingen op deze wedstrijd in de groepsapp. Van het ene NL alert in het andere kregen we steeds meer zin om de dames van Klipperstars een poepie te laten ruiken. Gezien de stank toch al boven de regio hing hadden wij in ieder geval niets te verliezen.

Klipperstars staat in de top 3, dus dit kon wel eens lastig worden. Langzaam werd mij als nieuwkomer duidelijk dat het om een streekderby ging. Vanaf de sprongbal ging het vol aan en werd er verbaal en non-verbaal gestreden. Met de man to man verdediging van ons ging het redelijk en in de aanval wisten we ook met enige regelmaat te scoren. Zo eindigde de eerste periode in 24-12 voor Klipperstars

De scheidsrechters hadden wat last van de kibbelende dames en maakte hier korte metten mee door zelfs het publiek fouten uit te delen. De boodschap was wel duidelijk niet ****** maar spelen. Het duurde even voor we onze draai in de wedstrijd terug vonden. De Klipperstars liepen de 2e periode iets uit naar 42-24.

Na de rust werden we zelf ook rustiger en ontwaakten we in een soort HAGI-stars vs Klipperstars.
De ballen begonnen te vallen en met de lekkere moves van Carolien en Marion kwam er steeds meer ruimte voor ons. Ook de zone verdediging stond als een huis. We hadden het overplay spelletje van de tegenpartij snel door en zo werd het ineens weer een wedstrijd. Deze periode hebben we op papier dik gewonnen 10-19!!!
Zo eindigde de 3e periode in 52-43 nog wel in het voordeel van Klipperstars.

De laatste periode konden we goed bij blijven. We bleven doorgaan en kropen steeds iets dichter naar de Klipperstars toe. Met nog 4 minuten op de klok stond het 58-52 en hadden we met elkaar echt de juiste positieve flow te pakken. Helaas liepen de Klipperstars toch weer iets uit en eindigde deze bijzondere wedstrijd in 64-54.

Over 3 weken kunnen we revanche nemen en ontmoeten we de Klipperstars weer in onze eigen Wielewaal.

Door: Peter Leeuwenburgh

zaterdag 2 februari 2019, voor de dames van VSE3 staat ronde 13 in deze grote competitie op het programma.

Met een overvolle parkeerplaats en zelfs een politiemacht voor de deur leek het publiek weer in grote getalen de weg naar de Wielewaal te hebben gevonden.

De mix van jeugdige routine, ervaren talent, onstuimig enthousiasme trekt toch altijd weer volle zalen. Deze keer kon vol bewondering worden gekeken naar de River Trotter dames in de volgende bezetting: Erica, Carolien, Karin, Marijke, Marian en Lydia, Trudy en Marjolein van de bank.

13.00 uur game time. Na het handen schudden met tegenstander en wedstrijdleiding maakten we ons op voor de sprongbal.

Door de wat magere bezetting op de point guard positie, alleen Erica vandaag, werd een game plan meegegeven gericht op het veelvuldig plaatsen van screens om daarmee wat makkelijker in de aanval te komen. Echter daar we daar niet vaak op hebben kunnen trainen, pakte dit wat averechts uit. Waar we defensief wel heel scherp waren, kwamen we aanvallend niet lekker in de flow. Een fysiek spelende tegenstander hielp daar ook niet bij, dus een beetje frustratie sloop er in.

Af en toe zelfs rollebollend over de vloer zijn hier en daar zeker wat blauwe plekken opgehaald. Toch uiteindelijk kleine voorsprong, waarmee we de 2e helft in konden.

Teruggrijpend op de basis vanuit vorig seizoen en het switchen naar zone verdediging bracht de rust in het spel wat terug. Maar waar de tover layups van Carolien normaal erg succesvol zijn, rolde nu de ene na de andere van de ring. Daarbovenop gingen die vermaledijde Leidenaren ineens balletjes raak schieten en ineens stonden we 2 punten achter. Dit zou nog een spannende eindfase worden. Met een heel klein beetje meer rust in de aanval konden we nu wel een aantal aanvallen succesvol afronden.

Met nog een kleine minuut te gaan en 3 punten voor, probeerden we zoveel mogelijk gebruik te maken van de tijd en de ruimte op het veld. Heel even gaven we nog een kans weg voor een tegenaanval, maar de tegenstander was zo vriendelijk de bal buiten het veld te gooien.

Kortom met een eindstand van 36-33 kunnen we een zwaarbevochten, maar uiteindelijk zeker verdiende overwinning bijschrijven en blijven we mooi in de subtop staan.

Compliment aan het hele team voor inzet en op naar Klipper Stars!

VSE3 speelt volgens opdracht, geen punten als beloning.

Door: Marjan

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen BV Voorne VSE1 op het programma.

Dit team staat bovenaan en staat al een flink aantal seizoenen in de bovenste regionen van dezelfde klasse.

De thuiswedstrijd aan het begin van dit seizoen werd kansloos verloren in een vervelend duel. 
Daarom was nu de opdracht om ons niet te laten provoceren en om gewoon lekker 
op een zaterdagmiddag een basketbalwedstrijd met plezier te spelen.

Met 9 Hoek en Blokdames op een lekker muziekje warmgelopen en de sfeer onderling was al top. 
Coach Peter arriveerde op tijd en kon de digitale aanmelding voor zijn rekening nemen en de intenties nog eens onderstrepen.


En wij hebben samen met de prima leidende scheidsrechters er alles aan gedaan om het een leuke wedstrijd te laten worden.
Af en toe tot tien tellen en het hoofd koel houden. Wat een top prestatie van VSE3 !
Daardoor werd het een ‘normale’ wedstrijd waar BV Voorne beter was, al kwamen we nog wel even op slechts 6 punten.

Uiteindelijk werd de wedstrijd met 51-32 verloren. Geen aandacht meer aan schenken en snel verder naar 
aankomende zaterdag dan wacht een thuiswedstrijd om 13.00 uur tegen LUSV uit Leiden.

Team VSE3 River Trotters start 2019 met winst.

Door: Marjan Bongers

Deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar heeft het door Hoek en Blok gesponsorde team gelijk een lastig wedstrijd op het programma staan. Een tegenstander uit de top 4 en de eerste uitwedstrijd van dit seizoen werd in september vorig jaar ook verloren tegen BC Utrecht Cangeroes. Tel daar ook bij op dat er de laatste weken niet getraind is en Karin en Erica op vakantie zijn en Regina nog steeds geblesseerd.

Zes spelers en coach Peter present maar gelukkige wel aanvulling van Marjolein en Romy. Bedankt meiden! Maakt toch weer het mooie aantal van 8 spelers. En Regina en Paula als supporters erbij op de bank. Game on!

De eerste periode leek het een spannende wedstrijd te worden. De strijd ging gelijk op. De Hoek en Blok dames spelen man-to-man in de verdediging en de Utrechtse Cangeroes, die maar met 6 speelsters waren afgereisd, speelden vanaf het begin een zone verdediging. Het liep nog een beetje stroef wat een stand na de eerste periode opleverde van 12-13. Scores deze periode waren van Danique, Carolien, Romy, Lydia en Marjolein. Scores zijn mooi verdeeld.
Coach Peter besloot dat ook VSE3 beter kon switchen naar een zone verdediging. En wat maakte dat een verschil! Uiteindelijk maakte Cangeroes vanaf dit moment nog slechts 6 (!) punten. River Trotters daarentegen had het licht gezien. De zone verdediging stond als een huis. Er werd hard gewerkt op de kop en goed gecoacht, opgestapt door de achterste linie. Volop op de break werd er gescoord door Marjolein en Romy. Maar ook Suus liet een mooie score zien. En als de aanval ‘gewoon’ werd opgezet was er de mogelijkheid om te scoren voor Marijke en Danique. Ruststand 24-15.

De tweede helft werd furieus gestart. Drie breaks achter elkaar zorgden voor scores van Danique, Marjolein en Carolien. Het verdere verloop van de wedstrijd gaf eigenlijk een zelfde beeld. Door de sterkte verdediging onder leiding van Marjan en Marijke was het voor Cangeroes bijna niet mogelijk om te scoren. En het Hoek en Blokteam speelden lange aanvallen als de break niet mogelijk was. Dit leverden niet veel scores op, maar wel een leuke wedstrijd om te spelen. Na de derde periode stond het 32-19. De vierde periode had als hoogte punt de laatste anderhalve minuut. Carolien kreeg het op haar heupen en scoorde nog ‘even’ drie keer achter elkaar. Deze opgeteld bij elk een vrije worp raak van Danique en Suus leverde dit een eindstand op van 40-19.
Een prima prestatie van dit team op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar.

Aankomende zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma in Sporthal Den Oert, Spijkenisse tegen de dames van Hurricanes. Aanvang 15:15 uur.

VSE3 samen sterk!

Door: Marjan

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. VSE3 is zo’n team die River Trotters steunt. Van de 9 speelsters zijn er 7 als vrijwilliger actief in de activiteitencommissie, takenplanning, als trainer/coach, Sintorganisatie en in het bestuur. Ook daarom willen sponsoren niet om dit team heen en hebben vandaag inloopshirts ter schikking gesteld. Super dat inzet wordt gewaardeerd. Hartelijk dank hiervoor! BM van Houwelingen en CAB Holland.

Natuurlijk is er ook tijd om te trainen en te spelen. Vandaag staat de wedstrijd op het programma tegen CBV Binnenland VSE3. Zij staan iets lager op de ranglijst als wij en kwamen vandaag met 7 jeugdige speelsters uit Barendrecht naar Hardinxveld. Hun ouders zaten op de tribune, want de meeste waren nog niet oud genoeg om zelfstandig te mogen autorijden.
Vandaag spelen op het grote centre-court Dus voor het iets geroutineerdere Hoek- en Blok VSE3 zou het dus nog best last kunnen worden.

Twee niet fitte speelsters zorgt ervoor dat Marion vandaag haar debuut in VSE3 mag maken. En ik moet zeggen ze deed het niet onverdienstelijk. Wij zijn het er over eens dat ze vaker mag meedoen . Helaas geen WiFi verbinding in sporthal De Wielewaal wat er voor zorgt dat er in Sportlink alleen een einduitslag is ingevuld. Wie, waar en wanneer scoorden is niet te achterhalen voor het verslag.

Globaal ging het als volgt. Tafelaars present, scheidsrechters aanwezig, starten maar. Een matige eerste helft leidt tot een ruststand van 23-20. Kan ik kort over zijn, snel vergeten maar. Maar die tweede helft, sjonge jonge die werd me toch fantastisch gestart. Hoek- en Blok VSE3 (wij dus) startte met een zone die stond als een huis. Regelmatig op de kop al een interceptie, snelle omschakeling, break die netjes werd afgemaakt. Als er toch een actie naar het bord kwam was er een goede helpside of rebound, snelle omschakeling, break die netjes werd afgemaakt. In no-time werd er uitgelopen tot wel 20 punten verschil.

Coach Peter benadrukte het belang om gefocust te blijven en energie in de wedstrijd te stoppen. En dat deed het Hoek- en Blokteam. Alle speelsters hebben gescoord, de één vast iets meer als de ander, maar met elkaar is er een mooi resultaat neergezet.
Vandaag bestond VSE3 uit Marijke, Suus, Carolien, Marion, Danique, Erica, Karin, Marjan en Peter. Einduitslag 73-37.
Aankomende vrijdagavond is er weer een thuiswedstrijd in De Wielewaal. Aanvang van deze wedstrijd is 21.00 uur. Je bent van harte welkom om te komen supporteren.

VSE3 ruikt aan winst tegen DAS VSE4

Door: Marijke de Moel

Ondanks dat we met een groot team van start zijn gegaan dit seizoen, blijft het toch een beetje sprokkelen om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Niet alleen voor de druiven is deze zomer een vruchtbaar jaar geweest. Goed nieuws voor wijnhuis de Paap, maar ook voor 2 speelsters uit ons team die in blijde verwachting zijn. Daarnaast geniet Suus nog van de wittebroodsweken en is Lydia vandaag lekker aan het feesten om haar verjaardag te vieren. Gelukkig staan Anne Wil en Marjolein klaar om in te vallen, super fijn meiden. Zo rijden we via de carpool richting Delft en zit de teamspirit er al lekker in!

Tja het team DAS….das niet mis! Op dit moment staan ze aan kop in onze poule en hebben wij het gevoel dat het een pittige wedstrijd gaat worden. Dit in ons achterhoofd te hebben gaan we er ook relaxed in en moeten zij dat maar eens bewijzen. Tijdens het warmlopen zien we aan de overkant eens een keertje meer grijze haren, wat ook wel eens lekker voelt. Als de scheidsrechters arriveren kunnen we eindelijk van start en wij pakken meteen uit met een man to man verdediging.

Marjan heeft een nieuwe strategie die naast trainen ook goed lijkt te werken. Ze past wat moves toe die ze in de ochtend nog op tv zag in de NBA en scoort! Erica pakt ook meteen lekker haar schotje en Carolien wringt zich soepel door de verdediging van DAS. Danique onze nieuwe aanwinst tijgert er nog een vrije worp in en zo staan we na de eerste periode 6-11.
De 2e periode openen Karin en Regina met scores. Ook de dames van DAS beginnen warm te draaien en begrijpen we al iets beter wat nummer 1 op het shirt betekent. Deze dame is niet alleen groot, maar scoort werkelijk van iedere plek in het veld. We zetten ons beste beentje voort. Helaas neemt Regina dit iets te letterlijk en er knapt iets onder haar voet. We tillen haar uit het veld en al snel is duidelijk dat ze niet meer kan spelen. Na deze tegenslag hebben we nog wat scores tegen, maar we blijven tot aan de rust redelijk dichtbij DAS 23-17.

In de rust oefenen we op de andere basket en wennen aan het felle licht. Ook de jonge nog onervaren scheidsrechters gooien een balletje mee. Het valt niet mee voor deze jongens om onze wedstrijd te fluiten, het team van DAS heeft daar zelf overigens meer last van en gaan veel de discussie aan. Wij halen hier ons voordeel uit door rustig te blijven.

De derde periode gaat de Diesel in mezelf pas warmdraaien en kom ik ook tot scoren, dit dankzij de fijne tips van coach Peter. Ook Karin en Erica zijn op schot en Carolien blijft doen waar ze goed in is en pakt de flexibele lay upjes . Het 3e kwart sluiten we af met 35-31.

We voelen de mogelijkheden en iedereen zet nog een tandje bij in de verdediging. Anne Wil knalt er nog een 3tje in….alleen die kunnen we na afloop niet op het wedstrijdformulier terugvinden. We blijven lekker doorgaan en scoren goed door. Met nog 2 minuutjes op de klok staat het 39-42 en neemt de spanning toe. De nummer 1 van DAS blijkt ook 3 punters te kunnen schieten….althans ze staat over de lijn, maar deze telt wel voor 3. 41-42. In de volgende aanval scoren wij helaas niet en pakken daarna in de verdediging de rebound. Erica krijgt een klap op haar hoofd en de scheids fluit, waarop wij stoppen met verdedigen. Een DAS speelster gaat door met aanvallen en scoort…het punt telt!?....hele vreemde beslissing van de scheids die zegt dat hij na de score pas floot.
Zo staan we ineens 43-42 achter met nog 20 seconden op de klok. Danique verandert van tijger in Pitbull en onderschept de bal. Ook Marjolein pakt nog een belangrijke sprongbal in ons voordeel mee. Hoe hard we ook ons best doen we krijgen de bal er in de laatste seconde niet meer in… wat waren we dichtbij en wat hebben we het de koploper het in ieder geval moeilijk gemaakt.
Onze coach Peter is ondanks het verlies super trots en hoopt ons nog vaker zo goed te zien spelen. Met dank aan onze invallers waar we nu ook lekker samen mee trainen, merk je toch dat we elkaar steeds beter te weten vinden.

Door: Regina

Afgelopen zaterdag middag vertrokken de Hoek en Blok dames met 8 speelsters sterk richting Leiden.

Bij het inlopen merkten we al dat het een zware pot ging worden want het was aardig warm in de zaal.
We begonnen met Carolien, Regina, Marjan, Lydia en Karin met een man-to-man verdediging en een aanval met veel roulatie.
Begin verliep wat moeizaam en moesten we wennen aan de dames van LUSV maar de openingsscore was voor Marjan.
LUSV verdedigde best dicht op de man en dat maakte onze aanval best lastig en wisten we even niet wat te doen. Ook veel balverlies door slechte passes en wennen aan de (uit)lijnen in het veld hielp niet mee waardoor het eerste kwart werd afgesloten met maar 4-9.
Met goede moed het 2e kwart in maar de tred werd voorgezet en de rust in de aanval werd niet genomen, terwijl bijna alle rebounds voor ons waren. Het bleef moeilijk om de ballen goed onder het bord te krijgen en LUSV was omgeschakeld naar een zoneverdediging. Wij bleven moeite hebben om echt in ons spel te komen. De rust werd ingegaan met 16-21.
In de rust had coach Peter ons toegesproken en het vertrouwen gegeven dat we deze pot konden pakken want de LUSV-dames waren toch minder ervaren.
De eerste paar minuten liepen nog niet helemaal lekker maar toen gingen we los, Marijke wist de basket goed te vinden gevolgd door Carolien en Marjan.
De scheidsrechters floten ook goed voor fouten (aan beide kanten) maar de Hoek en Blok dames wisten de vrije worpen goed te benutten, einde 3e kwart 27-38 en die voorsprong moesten we niet meer uit handen geven.
In het 4e kwart werd gevochten voor elk punt en dat loonde, de winst was binnen 33-46!
De overwinning was weer een team effort, met als topscoorder Marjan met 15 pt gevolgd door Marijke met 10 pt.

12 oktober zijn Suzanne en Robert getrouwd.

Namens basketbalvereniging River Trotters van harte gefeliciteerd!

Door: Erica

vandaag kwam BV Voorne op bezoek, bekend van de vorige seizoenen.

een sterke tegenstander voor onze Hoek en Blok dames 3.
wat zal het deze keer worden, vanaf de eerste minuut ging het er hard op. En met de luidruchtige coach van Voorne werd het nogal een beladen wedstrijd.
het was vooral een fouten regen aan onze kant, waar we vooral tegen aanliepen,
en we moeilijk in de wedstrijd kwamen.
af en toe kregen we wat lucht en een gaatje om te kunnen scoren. maar vaak was het door de Voornse "bomen" de basket niet te zien.
We werkten keihard in de verdediging en met wat hoeks en bloks bleef de score hangen op 33-60
 
carolien en Regina hadden beide 11 punten .
op naar de volgende wedstrijd 13 oktober in Leiden

River Trotters Dames 3 pakt eerste winst

Door: Carolien Loeve

Zaterdag 22 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma voor Dames 3. De
tegenstander was Hurricanes, geen onbekende aangezien de Hoek en Dames dit team elk seizoen
wel treft. Uit ervaring is dan ook bekend dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Aangezien er wat
speelsters niet aanwezig konden zijn en Karin de 2 e helft een vliegtuig moest halen, was Anne-Wil
gelukkig bereid om mee te doen.
De dames uit Spijkenisse begonnen gelijk in de zone verdediging, waar River Trotters duidelijk moeite
mee had. Dit gecombineerd met een ietwat slordig spel, liep de tegenstander dan ook uit naar een 0-
8 stand.
Na een peptalk van coach Peter, begonnen de Hoek en Blok dames beter dan het 1 e kwart. Mooie
scores volgen van Marijke en Anne-Wil. Dit, samen met ook een zone verdediging van Hardinxveldse
kant, werd het 2 e kwart afgesloten met een achterstand van 6 punten. Niks aan de hand dus, de
wedstrijd kon alle kanten nog op.
Het 3 e kwart begon River Trotters gelijk fel. Hurricanes had duidelijk moeite met de verdediging; hun
ervaren speelsters kwamen er amper doorheen. Aan Hardinxveldse kant werd dit gevolgd door
mooie scores. Erica volgde nog met een3 punter en zo werd het 3 e kwart afgesloten met een 37-30
voorsprong.
De missie van het 4 e kwart was duidelijk; dit volhouden en Hurricanes vooral niet terug laten komen.
Dat was de Hoek en Blok formatie ook duidelijk niet van plan. De verdediging stond als een huis met
name door Marjan en Lydia die veel ballen wisten te verzamelen. Gevolgd door o.a. nog een mooie
score van Regina, werd de wedstrijd verdiend afgesloten met een 44-38 winst.
Topscorers Erica Post met 11 punten en Carolien Loeve met 15 punten.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren