Door: Annelie Egas

We stonden weer helemaal gereed om onze 2e wedstrijd van het seizoen te spelen, de zaal was opgebouwd, we waren goed warm dus de wedstrijd kon beginnen. We waren met een team van 8, met afwezigheid van Nathalie en Estelle. BS Leiden is voor ons een redelijk bekende tegenstander, het is een team met wat kleinere dames en best wel snel.


We starten de wedstrijd met Romy, Pamela, Marjolein, Anouk en Annelie. De eerste score was voor ons. We begonnen snel en strak, maar hoe meer de eerste periode vorderde hoe meer we inzakte. Het was te zien dat onze conditie nog niet optimaal was en BS Leiden kwam hierdoor ook steeds dichterbij. Na de eerste 10 minuten stond er een kleine voorsprong op het bord.


Het tweede kwart zetten we eigenlijk zo voort net als het eerste kwart. Onze nieuwe aanval ‘run’ liep redelijk goed en er kwamen mooie opties op uit. BS Leiden die sprokkelde ook punten bij elkaar en daarom ging het eigenlijk gelijk op.
Na een goede peptalk in de rust en even wat bijgetankt te hebben, starten we het 3e kwart. In deze periode liepen we onze aanvallen en bouwden we een voorsprong uit van 5 punten.


De laatste periode was een periode van iets chaotisch spel, we gooiden iets meer ballen weg en het bleef maar gelijk op gaan. Op het laatst was de stand 36-36, na een mooie bal van Ilse was het 38-36 nu moesten we dit vast houden maar daar was de guard van BS Leiden met een mooie 3 punter, stand 38-39. We probeerde de klok te stoppen, dit liep iets anders dan verwacht, want de rebounds waren niet voor ons dus we kwamen niet meer tot een aanval. De wedstrijd eindigde daarom in het voordeel van BS Leiden.


In deze wedstrijd was te zien dat we als team zeker aan het groeien zijn, maar er zijn verbeterpunten, hier wordt daarom ook goed op getraind! De eerst volgende wedstrijd is tegen LUSV en dan hopen we de punten mee naar huis te nemen!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren