Door: Isabel
River Trotters vs. Woodpeckers: 76 // 34
Vorige keer ingemaakt door Woodpeckers, tijd om de rollen om te draaien! Het heeft een tijdje geduurd maar zaterdag 30 maart was ons hele team compleet, met versterking van Lisanne Schoon.
Na een kort maar krachtige warming-up en een duidelijke wedstrijd bespreking gingen we van start. De wedstrijd begon met een prachtige layup van Annelie.
De wedstrijd begon goed!
Romy, Marjolein en Lydia volgde en na een tijdje stonden we al 13 / 2 voor. Dit zorgde voor meer enthousiasme en aan de aanmoediging ontbrak het niet.
Na een tijdje kreeg het team van Woodpeckers er meer zin in. Van hun kant kwamen er steeds meer scores. Tijd voor een time-out. Na een enthousiaste toespraak werden we weer wakker en speelden we als vanouds. De ene layup na de andere gingen erin. Na wat schotjes van Ilse en Romy eindigden we de 1e helft met een stand van 44 / 24!
Drinken, praten, warmlopen en weer door. De 2e helft begon met een score van Lisanne. Anouk volgde niet veel later. Ook Anne Wil zorgde voor de nodige scores. Dit zorgde voor enige frustratie bij Woodpeckers, die zich hadden ingesteld op winst. Maar helaas, ze hielden het niet bij en in de 4e kwart stonden hadden we zo’n voorsprong dat ze geen kans meer maakten.
Waar we vorige keer met 60 // 43 werden ingemaakt, wonnen we deze wedstrijd met een stand van 76 // 34.
Wat een volledig team toch kan presteren!

Door: Romy

Zaterdag 19 januari was het weer tijd voor Dames 2 om een wedstrijd te spelen. Dit keer een uit wedstrijd tegen Crackerjacks uit Amersfoort. Helaas waren we niet helemaal compleet omdat er dinsdag bij de training 2 van onze spelers geblesseerd raakten. Isabel met een mega dikke enkel & dan hebben we Anne-Wil met een dikke duim. Maar gelukkig kregen we versterking van Samantha, Joyce en Esmee.

De wedstrijd werd gestart met Romy, Ilse, Anouk, Marjolein en Annelie. Crackerjacks opende met een 6-0 run. Ze waren goed in de rebound dit vanwege het lengte verschil. Wij kwamen wat later opgang en speelde onze aanval met soms iets wat slordige passes. We gingen de tweede kwart in met een achterstand van 9 punten.

De tegenstander had het licht gezien in de zone-press en dit is iets waar wij niet goed tegen kunnen spelen. De tegenstander kon hier gebruik maken en liep uit. We gingen de rust in met 31-18.

Na een goede speech van invallende coach Arco gingen we het 3de kwart goed in. We liepen goede lijnen en ook vielen de ballen weer door het netje. Stand 35-26 na een paar aanvallen. Daarna kregen jammer genoeg de dames van Crackerjacks weer grip op ons spel. Ze hadden veel streals en maakte deze ballen ook allemaal af. We eindigde met 50-28.

Het 4de kwart scoorden we wel wat meer.  Aardig wat fast breaks , vooral op het einde. Maar helaas natuurlijk niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen , want die kans zat er niet meer in. Jammer genoeg kwam dit mooie spel te laat voor ons en eindigde we de wedstrijd met verlies. De eindstand was 61-53.

Special Thanks to: Coach Arco, Samantha, Joyce & Esmee! 

Door: Lydia Hettema
Zaterdag 1 december stond er een uitwedstrijd op het programma van Dames 2. De BM van Houwelingen formatie mocht spelen tegen Woodpeckers. Dit team stond een plek onder ons en beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
We begonnen de wedstrijd met Annelie, Ilse, Romy, Marjolein en Isabel. De wedstrijd werd fel gestart en de full court press verdediging werd goed uitgevoerd. Na een opening score van de tegenpartij wist Annelie en ook Romy gemakkelijk te scoren. Er werden al snel fouten gefloten tegen ons en kregen we ook een zoneverdediging tegen. Het werd voor de dames daarom lastiger om te scoren en het eerste kwart werd gewonnen door Woodpeckers met 14-9.
De dames van BM van Houwelingen begonnen het tweede kwart met de juiste focus. Door o.a. de sterke verdediging van Anne-Wil kwamen de dames van Woodpeckers niet makkelijk tot scoren. De communicatie was goed in de verdediging. Door onze snelheid konden we meerdere keren mooie acties maken en de punten binnen halen. Zo gingen de dames van BM van Houwelingen de rust in met achterstand van 5 punten.
Na de rust gingen we verder met hoe we de tweede kwart zijn afgesloten. In dit kwart ging het iets stroever en wilde de ballen er niet in. Helaas was dat bij Woodpeckers wel het geval. We gingen het laatste kwart van de wedstrijd in met 44-37.
Het laatste kwart was het van belang dat we goed moesten verdedigen maar oppassen voor het maken van fouten. Helaas vielen de ballen meer bij de tegenpartij dan bij ons. Deze keer was het niet genoeg en verliezen we met 60-43.
Scores: Annelie 14, Romy 8, Anne-Wil 7, Isabel 4, Marjolein 4, Ilse 3, Lydia 2, Anouk 1.
Eerstvolgende thuiswedstrijd is op 12 januari om 14:00 in de Wielewaal.
 

Door: Annelie Egas

VSE2 wint van de nummer 3

Het team stond helemaal compleet op het veld en werd aangevuld door Esmee en Lisanne. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden want Westland Stars stond op nummer 3.

De wedstrijd werd gestart met Ilse, Isabel, Marjolein, Romy en Annelie. De wedstrijd werd fel gestart en al snel stonden er 4 punten op het scorebord. Maar ook de tegenstander wist de basket goed te vinden. Het waren lange meiden en waren goed onder het bord hier moest dus goed opgelet worden. Helaas bleef bij ons het scorebord op 4 punten staan want de ballen wilden echt niet vallen. Na de eerste 10 minuten stond er daarom ook 4-15 op het scorebord.

We gingen het tweede kwart fel in en dit resulteerde daarom ook in mooie scores. De verdediging stond prima, alleen wilde we soms iets te graag en dit resulteerde in veel fouten van onze kant. De aanvallen liepen goed, we hebben ons dit kwart dan ook goed herpakt en gingen de rust in met een kleine achterstand van 6 punten.

Na de rust gingen we verder met hoe we de tweede kwart zijn afgesloten, alleen moesten we wat minder fouten maken. De tegenstander maakte dit kwart wel veel fouten. De aanval liep deze periode erg goed en hierdoor kregen we veel opties en de ballen vielen goed. We gingen het laatste deel van de wedstrijd in met 26-28.

We wisten dat het van deze periode afhing en de spanning was daarom ook goed te voelen. Deze hele periode ging het gelijk op, elke keer stonden we een punt voor en dan weer een punt achter. Totdat Esmee in de laatste 30 seconden er een driepunter in schoot. Nu moesten we ons hoofd erbij houden en bal bezit houden. De tegenstander maakte nog een fout om balbezit te krijgen maar dit mocht niet baten. We wonnen de wedstrijd met 41-39. Het was een spannende wedstrijd en we hebben hem goed als team gespeeld!

Annelie 15 punten, Lisanne 11 punten, Esmee 9 punten, Ilse 3 punten, Marjolein 2 punten en Anne-Will 1 punt.

Lastige wedstrijd in Katwijk

Door: Ilse Voogd

Zaterdag 13 oktober zijn de BM van Houwelingen dames 2 afgereisd naar Katwijk. Met 8 man sterk kwamen we aan mede dankzij de dames 1 speelsters Joyce en Esmee.

We begonnen de wedstrijd Marjolein, Anouk, Romy, Ilse en Annelie. We gingen er hard in en de ballen gingen er ook makkelijk in. De tegenstander werd door ons snelle werk al snel moe. Er werd goed werk geleverd wat eindige in een 9-16 voorsprong voor River Trotters.

Het tweede kwart merkte we dat we wat moe werden maar de tegenstander kon nog steeds niet wennen aan ons tempo. De scheidsrechters kwamen ietwat partijdig over waardoor we al aardig wat fouten hadden. Annelie kreeg zelfs op het eind een technische fout. Dit resulteerde in een nipte voorsprong van 22-24 voor onze meiden.

Na onze rust weer gepakt te hebben gingen we er weer vol in. Jammer genoeg schieten de tegenstanders over ons heen en lopen wij achter de feiten aan. Aan werklust ligt het zeker niet maar het kan allemaal niet baten. We vinden ons ritme weer op het eind en Katwijk is overdonderd. De fouten vliegen ons om de oren en bij de tegenstander blijft het fluitje verdacht stil. We vechten terug naar een klein verschil: 42-41.

Het laatste kwart willen we er vol voor gaan om de winst mee te nemen naar Hardinxveld. Onder het bord wordt weinig gefloten en wij gaan er met grote overgave tegenin. Jammer genoeg vinden de scheidsrechters het niet goed wat we doen en er zitten drie meiden met 5 fout op de bank. We proberen stop de klok maar dit pakt helaas niet goed uit. We verliezen met 69-57.

Na dit verlies zijn we zeker uit op revenche wanneer we thuis spelen met hopelijk een winst voor ons.

Annelie: 23 pt. Romy 13 pt. Marjolein 8 pt. Joyce 6 pt. Anne-Wil 3 pt. Esmee 2 pt. Ilse 2 pt.

Dames 2 pakt eerste winst

Door: Marjolein van Genderen

Zaterdag 6 oktober stond er een thuiswedstrijd op het programma van Dames 2. De BM van Houwelingen formatie mocht aantreden tegen S.B.U. Met versterking van een aantal dames van het eerste team, waren we gemotiveerd om vandaag te winnen.

Al snel bleek dat we als ploeg veel sneller waren dan onze tegenstander en we liepen de ene na de andere fastbreak. Binnen no time stond er, door Annelie die er als een speer vandoor ging, 10-0 in ons voordeel op het scorebord. De tegenstander gaf nog niet echt gas bij, maar River Trotters bleef net zo hard doorgaan. Resultaat einde eerste kwart: 17-0.

Het tweede kwart werd met dezelfde energie voortgezet. Er werd hard verdedigd en dat resulteerde in veel steals en fastbreaks. De grootste voorsprong die we hadden was 24-0. Al anderhalf kwart had de tegenstander niet gescoord! Helaas ging toen toch die 0 van het scorebord en herpakte S.B.U. zich enigszins. De schade bleef wel beperkt, want de ruststand was 33-10.

Na de rust bleef het lang gelijk opgaan, bijna iedereen kwam ook tot scoren aan de kant van River Trotters. Einde 3e kwart: 54-27. Helaas viel Annelie (die ontzettend goed stond te spelen) in het 4e kwart uit met een enkelblessure. Daardoor hadden we ook minder wissels en was de energie in het veld iets minder. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd goed uit kunnen spelen en was de eerste, verdiende winst binnen voor de BM van Houwelingen ploeg: 58-38.

Onze eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 3 november om 17.00 uur in de Wielewaal!

Scores: Annelie 33, Marjolein 10, Romy 5, Ilse 4, Joyce 2, Talitha 2, Samantha 2

Door: Anne-Wil, Ilse en Romy

Zaterdagavond 15 september ging het kersverse team BM van Houwelingen dames 2 op pad naar Utrecht. De nieuwe visie van River Trotters heeft er toe geleid dat er op dit moment maar liefst 3 dames teams zijn ingedeeld! Vandaag was de eerste keer dat het team gedeeltelijk compleet was dus het was nog wat aftasten als team. 

Het eerste kwart begon met een mooi schotje van Erica, waardoor de wedstrijd begonnen werd met een voorsprong. De tegenstander had een zoneverdediging. Hier hadden de dames BM van Houwelingen niet op gerekend. De aanval ging stroef en we kregen fast breaks tegen. Eindstand 8-4.

Het tweede kwart liep wat minder. De eindstand van dit kwart was weer een factor 2: 18-9. 

Kwart 3 kregen de BM-dames weer nieuwe energie. Er kwam wat meer pit in; vooral in de defence. 

Kwart 4 , toen kwamen de dames heuuulemaal los. Defence ging zelfs zo goed dat er maar 1 bal werdt doorgelaten. 

Ook gingen de balletjes van ons er lekker soepeltjes in. Jammer genoeg toch verloren met 35-24.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren