Zevende overwinning op rij voor Dames 1 van River Trotters

Door: Esmey de Haas

Op zaterdag 16 november stond een uitwedstrijd tegen DAS Delft op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 4 en nummer twee uit de competitie.

Joella opende de wedstrijd met een mooie driepunter en een vrij lay-up en de toon was gezet. De ervaren meiden van DAS schrokken niet en speelde rustig hun eigen spelletje. Door gebruik te maken van hun lengte wisten zij gemakkelijk te scoren. De lengte bij de River Trotters dames ontbrak, maar dit werd gecompenseerd door de snelle omschakeling wat meermaals zorgde voor mooie fastbreaks en vrije lay-ups van Marion. Net voor de rust schoot Esther een mooie driepunter erin en de eerste helft eindigde in 26-31 in het voordeel van River Trotters.

De tweede helft waren de dames van DAS vermoeid en dat zorgde voor veel vrije ruimtes waardoor Samantha ruimte had om het vrije schot te nemen. Joyce, Lisanne en Esmey hadden mooie acties naar de basket wat resulteerde in een aantal mooie inside score. Ook de ruimte om driepunters te schieten werd goed gebruikt door Karin, Joella en Esmee waardoor de voorsprong alleen maar groter werd. Niet alleen aanvallend, maar ook in de verdediging ging het beter. Danielle was in de verdediging een belangrijke speelster, door de druk die zij gaf werden gemakkelijk weggegooid door de tegenstander en daar maakte River Trotters vervolgens goed gebruik van. In de tweede helft weten de dames van DAS minder gemakkelijk te scoren. Eindstand: 46-60.

De winst is weer voor Rivertrotters dames 1.

Door: Joyce

Zaterdag 9 november stond de wedstrijd tegen Hurricanes op het programma; 20:30 uur in de Wielewaal Hardinxveld.

Een thuiswedstrijd voor de dames dus. Deze werd voorafgegaan aan een wedstrijd van de Rivertrotters heren, dus de tribune was lekker gevuld. De dames uit Spijkenisse begonnen met een full court press verdediging. Daar hadden de Rivertrotter dames op getraind met Jaap en Rudy en dus ook een goed antwoord op. De wedstrijd werd geopend door een score van Karin. Aan het begin van de wedstrijd wilden de schoten niet allemaal vallen, maar na een aantal minuten gingen ze er toch in, mede door een paar goede schoten van Marion, Danielle en Esmee ging Rivertrotters de rust in met een prima voorsprong: 28-19

Het derde kwart begonnen de dames uit Hardinxveld met een straffe full court verdediging. Dit zorgde ervoor dat Hurricanes wat meer moeite kreeg om naar de ring te gaan. De rebound werd vaak gepakt door Joyce en Joella. Samantha hield de bucket dicht, zo werd de voorsprong verder uitgebreid. Mede door wat lekkere inside acties van Lisanne, Esther en Esmey, waarop ook wat fouten (en dus vrije worpen), werden uitgelokt, kwam de eindstand op 68-42.

Door de winst op Hurricanes, blijven de dames van Rivertrotters op een goede 2e plek in de competitie staan.

Aanstaande zaterdag 16 november spelen de Rivertrotters dames in Delft tegen de nummer 4 in de competitie: DAS.

Opnieuw zegevieren voor Rivertrotters dames 1.

Door: Esther

Dit maal stond de wedstrijd tegen New Stars op het programma; 17.45 uur in Nieuwegein.

Na een week hard trainen, en met wat lichtelijke trek, startte Rivertrotters de wedstrijd goed. De eerste 10 minuten wist New Stars ons te verrassen. Rivertrotters liet nog niet zien wat zij in zich hadden. Na een aantal minuten gingen onze schoten vallen en zo heeft Rivertrotters nog voor de rust laten zien wie er beter zijn. Na een ringloze driepunter van Esmée wisten ook de overige spelers de weg naar de ring te vinden en ging Rivertrotters de rust in met 36 tegen 26 punten.

Het derde kwart werd afgetrapt met een aantal mooie assists en rebounds, waardoor Rivertrotters met een tussenstand van 54-43 het vierde kwart in wist te gaan.

New Stars kwam nog terug met een strakke verdediging, maar dit was niet genoeg. Slordige passen vanuit hen zorgden voor diverse steals vanuit Rivertrotters. Ook Rivertrotters was niet altijd even zuinig met haar passes, maar wist aan het kortste eind te trekken.

Gedurende de wedstrijd werd er als team gespeeld. Er werd hard gewerkt, waarbij iedereen haar steen bijdroeg. Dit resulteerde in een overwinning 74-53.

Aanstaande 9 november hoopt Rivertrotters de reeks overwinningen voort te zetten in het Hardinxveldse. 20.30 uur, komt dat zien!

4de overwinning op rij voor River Trotters dames 1

Zaterdag 26 oktober om 19.00 uur stond de thuiswedstrijd tegen Cady op het programma.

De wedstrijd werd fanatiek gestart met Karin, Joëlla, Marion, Joyce en Esmey. Vooral verdedigend begonnen we de wedstrijd sterk. De eerste 6 minuten wist Cady niet te scoren.

Tijdens het tweede kwart begon het aanvallend aan onze kant ook wat beter te lopen. Door een driepunter van Esther en Esmee en een paar mooie scores van Marion, Joëlla, Esmey en Karin gingen we de rust in met 29-20 in ons voordeel.

De tweede helft begonnen we goed door in 6 minuten nog 12 punten uit te lopen, maar vervolgens lieten we door een te trage omschakeling Cady een aantal makkelijke ballen raak schieten.

In het vierde kwart wisten we de draad zowel verdedigend als aanvallend weer wat op te pakken. Door scores van onder andere Joyce, Samantha en Lisanne konden we toch nog een paar puntjes uitlopen. Zo werd de wedstrijd gewonnen met 56-41.

Onze volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 november om 20.30 uur in de Wielewaal. Tot dan!

Rivertrotters dames 1 is Zoebas de baas!
 
Door: Marion
 
Deze week mocht Rivertrotters weer aantreden voor een thuiswedstrijd in sporthal de Wielewaal, de tegenstander was Zoebas uit Zoetermeer.

De Hoek en Blok dames startten de wedstrijd met de volgende namen: Karin, Joella, Marion, Joyce en Esmey. De dames hadden de smaak gelijk goed te pakken en gaan overtuigend van start waardoor er al snel een voorsprong van 14-2 op het bord staat door wat mooie acties van Joella en Marion. Joyce en Esmey staan hun mannetje in de rebound waardoor we vaak aanvallend spel konden spelen. Joella is in de eerste helft niet af te stoppen en gooit er wat mooie afstandschoten in....en niet te vergeten is de mooie driepunter van onze center Esmey de Haas. Doordat we goed druk zetten met goede verdedigende acties van Esmee en Danielle konden we vaak de bal pakken en met op zn tijd wat mooie passes fast breaks lopen. Een goede eerste helft zorgt voor een stand van 44-25 met rust.

Na rust wordt het spel helaas wat minder. De defense is minder goed, we laten te vaak makkelijk onze man lopen waardoor de tegenstander wat vaker de bal krijgt..gelukkig heeft de tegenstander moeite met scoren en wist onderandere Karin zo af en toe nog is een balletje in het net te gooien waardoor er een eindstand van 72-46 op het bord kwam. Al met al een goede eerste helft waar we mee verder kunnen.

Heerlijk dat de punten in Hardinxveld blijven en we nu de tweede plek op de ranglijst te pakken hebben. De volgende wedstrijd is op zaterdag 26 oktober om 18:30 in sporthal de Wielewaal!

Tot dan!

Door: Karin

Na de goede overwinning van vorige week op lokomotief, was er maar 1 opdracht voor de dames van de Hoek en Blok formatie, winnen!

De wedstrijd begon dan ook goed. Er werd veel druk gezet op de bal, waardoor de dames van jump slechte passes gingen geven en wij met mooie steals makkelijke scores konden maken vanuit de fast breake. Esmey opende de score, Marion kon makkelijk de basket vinden en was met 10 punten in het eerste kwart lekker op dreef. Stand na het 1e kwart 11-23.

Na een lekker 1e kwart werd vol goede moed gestart met het 2de kwart, de eerste vier minuten werd de basket nog gemakkelijk gevonden maar hierna waren wij de draad even kwijt. Jump kon makkelijke acties maken en gooide de ballen er gemakkelijk in waardoor ze 9 punten in konden lopen. Na een time out van coaches Jaap en Rudy waarin werd verteld dat we niet mee moesten gaan rennen met de tegenstander stonden wij weer met beide benen op de grond.
Door goede rebounds van Danielle en Joyce konden we weer rustig onze aanvallen gaan opzetten. Marion schoot haarde 3de driepunter erin en ook emsee maakte een goede fast break af waardoor we de rust in gingen met een stand van 24-37.

De tweede helft werd gestart met een full court press. Na een fast break met score van Esmey, scoorde Joëlle en Karin er een driepunter in waardoor de voorsprong 21 punten werd. De wedstrijd werd wat rommeliger, maar ondanks dat bleven wij hard werken met en voor elkaar! Het vierde kwart werd gestart met een score van 32-54 op het scorebord.

Het vierde kwart bleef rommelig, maar ondanks dit speelde wij de wedstrijd lekker uit, Esther gooide haar puntjes er nog even in en de voorsprong werd vastgehouden. Eindstand 44-65.

Na een goed 1e kwart waren de andere kwarten wat rommelig, maar ook rommelige wedstrijden moeten gewonnen worden!

Volgende week om 20.30 staat de thuis wedstrijd tegen Zoebas op het programma!

Dames 1 herpakt zich met mooie zege op Lokomotief Rijswijk

Door: Esmee Weusthof

Afgelopen zaterdag, 21 september 2019, traden de dames van de Hoek en Blok formatie aan voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen locomotief dames 2 te Rijswijk, een nieuwkomer dit seizoen. De dames hadden wat recht te zetten na het verlies van vorige week! 

De wedstrijd werd gestart met Joella, Marion, Lisanne, Danielle en Esmey! Het eerste kwart ging redelijk gelijk op. Waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een kleine voorsprong, 11-19. Het tweede kwart ging het spelletje steeds beter en konden we onze voorsprong verder uitbouwen! We stonden sterk in onze verdediging waardoor de goede spelers van Lokomotief weinig tot scoren kwamen! Ook aanvallend ging het steeds beter, en vielen de scores ook steeds sneller. We gingen de rust in met een voorsprong van 23-37. 

Het derde kwart begonnen we erg sterk en bouwden de score al snel uit een stand van 36-62. In het vierde kwart gingen er wat meer ballen mis, en scoorde locomotief wat meer. Maar eigenlijk was de overwinning al binnen. We eindigde de wedstrijd met een mooie overwinning, 46-81. Tijdens deze wedstrijd hebben we laten zien dat we met goed teamwork en kei hard werken een mooie overwinning kunnen neerzetten! 

We hebben nu een weekje rust, waardoor we ons volledig kunnen focussen op de eerstvolgende wedstrijd van 5 oktober. We zullen dan aantreden tegen weer een nieuwkomer dit seizoen, Jump IJselstein dames 1! 

Door: Joëlla Huisman

Zaterdag 14 september stond voor de Hoek en Blok dames de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer tegen het studententeam Punch uit Delft.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Marion, Joëlla, Danielle en Esmey. Om eens te kijken wat de andere meiden in huis hadden starten coach Jaap van Gelder en Rudy Vendelbosch met een full court verdediging. Al snel weten de dames uit Hardinxveld op 8-0 voorsprong te komen. Maar vervolgens weet ook Punch de basket te vinden en gaat het al vrij snel gelijk op.

Al snel werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Vanaf het tweede kwart wilde de bal er niet in en kregen wij de dames van Punch niet gestopt waardoor Punch op een voorsprong de rust in ging. 28-32 in het voordeel van Punch.
Na de rust bleven we de full court press aanhouden zodat we steels konden pakken en gemakkelijk konden scoren. Maar door de lengte van de dames van Punch konden hun gemakkelijk scoren.
Het vierde kwart was erop of eronder aangezien we met een achterstand het 4de kwart ingingen. Helaas het is niet gelukt om de voorsprong weer te pakken en er is verloren met 46-66.

Aankomende zaterdag spelen wij onze eerste uitwedstrijd tegen Lokomotief in Rijswijk. Wij moeten daar wel wat rechtzetten al willen wij meedraaien met het kampioenschap.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.