Rivertrotters dames 1 is Zoebas de baas!
 
Door: Marion
 
Deze week mocht Rivertrotters weer aantreden voor een thuiswedstrijd in sporthal de Wielewaal, de tegenstander was Zoebas uit Zoetermeer.

De Hoek en Blok dames startten de wedstrijd met de volgende namen: Karin, Joella, Marion, Joyce en Esmey. De dames hadden de smaak gelijk goed te pakken en gaan overtuigend van start waardoor er al snel een voorsprong van 14-2 op het bord staat door wat mooie acties van Joella en Marion. Joyce en Esmey staan hun mannetje in de rebound waardoor we vaak aanvallend spel konden spelen. Joella is in de eerste helft niet af te stoppen en gooit er wat mooie afstandschoten in....en niet te vergeten is de mooie driepunter van onze center Esmey de Haas. Doordat we goed druk zetten met goede verdedigende acties van Esmee en Danielle konden we vaak de bal pakken en met op zn tijd wat mooie passes fast breaks lopen. Een goede eerste helft zorgt voor een stand van 44-25 met rust.

Na rust wordt het spel helaas wat minder. De defense is minder goed, we laten te vaak makkelijk onze man lopen waardoor de tegenstander wat vaker de bal krijgt..gelukkig heeft de tegenstander moeite met scoren en wist onderandere Karin zo af en toe nog is een balletje in het net te gooien waardoor er een eindstand van 72-46 op het bord kwam. Al met al een goede eerste helft waar we mee verder kunnen.

Heerlijk dat de punten in Hardinxveld blijven en we nu de tweede plek op de ranglijst te pakken hebben. De volgende wedstrijd is op zaterdag 26 oktober om 18:30 in sporthal de Wielewaal!

Tot dan!

Door: Karin

Na de goede overwinning van vorige week op lokomotief, was er maar 1 opdracht voor de dames van de Hoek en Blok formatie, winnen!

De wedstrijd begon dan ook goed. Er werd veel druk gezet op de bal, waardoor de dames van jump slechte passes gingen geven en wij met mooie steals makkelijke scores konden maken vanuit de fast breake. Esmey opende de score, Marion kon makkelijk de basket vinden en was met 10 punten in het eerste kwart lekker op dreef. Stand na het 1e kwart 11-23.

Na een lekker 1e kwart werd vol goede moed gestart met het 2de kwart, de eerste vier minuten werd de basket nog gemakkelijk gevonden maar hierna waren wij de draad even kwijt. Jump kon makkelijke acties maken en gooide de ballen er gemakkelijk in waardoor ze 9 punten in konden lopen. Na een time out van coaches Jaap en Rudy waarin werd verteld dat we niet mee moesten gaan rennen met de tegenstander stonden wij weer met beide benen op de grond.
Door goede rebounds van Danielle en Joyce konden we weer rustig onze aanvallen gaan opzetten. Marion schoot haarde 3de driepunter erin en ook emsee maakte een goede fast break af waardoor we de rust in gingen met een stand van 24-37.

De tweede helft werd gestart met een full court press. Na een fast break met score van Esmey, scoorde Joëlle en Karin er een driepunter in waardoor de voorsprong 21 punten werd. De wedstrijd werd wat rommeliger, maar ondanks dat bleven wij hard werken met en voor elkaar! Het vierde kwart werd gestart met een score van 32-54 op het scorebord.

Het vierde kwart bleef rommelig, maar ondanks dit speelde wij de wedstrijd lekker uit, Esther gooide haar puntjes er nog even in en de voorsprong werd vastgehouden. Eindstand 44-65.

Na een goed 1e kwart waren de andere kwarten wat rommelig, maar ook rommelige wedstrijden moeten gewonnen worden!

Volgende week om 20.30 staat de thuis wedstrijd tegen Zoebas op het programma!

Dames 1 herpakt zich met mooie zege op Lokomotief Rijswijk

Door: Esmee Weusthof

Afgelopen zaterdag, 21 september 2019, traden de dames van de Hoek en Blok formatie aan voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen locomotief dames 2 te Rijswijk, een nieuwkomer dit seizoen. De dames hadden wat recht te zetten na het verlies van vorige week! 

De wedstrijd werd gestart met Joella, Marion, Lisanne, Danielle en Esmey! Het eerste kwart ging redelijk gelijk op. Waardoor het eerste kwart werd afgesloten met een kleine voorsprong, 11-19. Het tweede kwart ging het spelletje steeds beter en konden we onze voorsprong verder uitbouwen! We stonden sterk in onze verdediging waardoor de goede spelers van Lokomotief weinig tot scoren kwamen! Ook aanvallend ging het steeds beter, en vielen de scores ook steeds sneller. We gingen de rust in met een voorsprong van 23-37. 

Het derde kwart begonnen we erg sterk en bouwden de score al snel uit een stand van 36-62. In het vierde kwart gingen er wat meer ballen mis, en scoorde locomotief wat meer. Maar eigenlijk was de overwinning al binnen. We eindigde de wedstrijd met een mooie overwinning, 46-81. Tijdens deze wedstrijd hebben we laten zien dat we met goed teamwork en kei hard werken een mooie overwinning kunnen neerzetten! 

We hebben nu een weekje rust, waardoor we ons volledig kunnen focussen op de eerstvolgende wedstrijd van 5 oktober. We zullen dan aantreden tegen weer een nieuwkomer dit seizoen, Jump IJselstein dames 1! 

Door: Joëlla Huisman

Zaterdag 14 september stond voor de Hoek en Blok dames de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer tegen het studententeam Punch uit Delft.

De wedstrijd werd gestart met Karin, Marion, Joëlla, Danielle en Esmey. Om eens te kijken wat de andere meiden in huis hadden starten coach Jaap van Gelder en Rudy Vendelbosch met een full court verdediging. Al snel weten de dames uit Hardinxveld op 8-0 voorsprong te komen. Maar vervolgens weet ook Punch de basket te vinden en gaat het al vrij snel gelijk op.

Al snel werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Vanaf het tweede kwart wilde de bal er niet in en kregen wij de dames van Punch niet gestopt waardoor Punch op een voorsprong de rust in ging. 28-32 in het voordeel van Punch.
Na de rust bleven we de full court press aanhouden zodat we steels konden pakken en gemakkelijk konden scoren. Maar door de lengte van de dames van Punch konden hun gemakkelijk scoren.
Het vierde kwart was erop of eronder aangezien we met een achterstand het 4de kwart ingingen. Helaas het is niet gelukt om de voorsprong weer te pakken en er is verloren met 46-66.

Aankomende zaterdag spelen wij onze eerste uitwedstrijd tegen Lokomotief in Rijswijk. Wij moeten daar wel wat rechtzetten al willen wij meedraaien met het kampioenschap.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren