door: Marijke Colijn-de Moel

Dinsdag 26 November was het dan zover....het River Trotters  Sinterklaasfeest!!! Na dagen van aftellen stonden er om 16.30 al de eerste kinderen in de Wielewaal te wachten. Vrijwel alle leden van u8/u10/u12 hadden de Sint laten weten graag te komen. Ook je broertje/zusje/vriendje/vriendinnetje mocht mee en zo kwamen er wel 50 enthousiaste kinderen. Om 17.00 uur kwamen de Pieten al binnen en zo konden ze mooi de trainers en vrijwilligers helpen om de zaal om te bouwen tot een Pietengym/basketbal parcours en in de andere zaal werden de voorbereidingen getroffen om een partijtje te basketballen tegen de Pieten. Met al die handen kon het feest snel beginnen. Na de sprongbal gingen de teams hard aan het werk om de bal van Piet af te pakken. 
Zagen we nou ook dat Sinterklaas probeerde te dunken? Haha het was een mini Sint...wat leuk dat er ook zoveel kinderen verkleed kwamen! Nadat iedereen de spanning er lekker uitgerend en gesprongen had, was het tijd om op te ruimen...
Alle kinderen namen keurig plaats op de banken en er werden gezellige Sinterklaasliedjes gezongen. Sinterklaasje kom maar binnen....en ja hoor daar was hij al! Het lied werd nog keurig uitgezongen.
U8 mocht als eerste naar voren en Sint hoefde zelf niet eens zoveel te vragen, want deze kinderen kwamen zelf al met hele verhalen en de mooiste vragen: waarom heb je een bril Sinterklaas? De kinderen lieten nog even zien dat ze al goed kunnen dribbelen en toen kwamen de pakjes uit de zak van Piet.
Ook u10 kwam aan de beurt en mocht een lay-up laten zien aan Sinterklaas. Vol trots werd er op elkaar gewacht bij het uitdelen van de pakjes. Tot slot kwamen de oudste kinderen van u12 bij de Sint. Zij zagen al snel dat het wel snor zat met deze Sint. 
De Pieten hadden het druk met uitdelen, want we werden ook nog verwend met mandarijnen en snoepgoed.

Na het aftellen mochten de cadeautjes eindelijk open. Wat een blije gezichten zagen we toen bij het zien van de leuke basketbalspellen. Dank u Sinterklaasje!!!
Wat een geslaagd feest en wat leuk om na afloop de foto's en filmpjes van kinderen te zien die thuis al heerlijk aan het spelen zijn. 

Zonder de Sint, de Pieten en de vrijwilligers was dit feest natuurlijk niet mogelijk. Onze dank voor alle hulp. Daarnaast was er ook financiƫle steun van kringloop de Cirkel, kregen we heerlijke mandarijnen van Gijs en Ria Lock en werden ook de trainers en coaches verwend met een speculaaspop van CAB Holland.

Allemaal Hartelijk Bedankt en tot volgend jaar Sinterklaas!!!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.