Heren 3 wast Hurricanes de oren!!

Door: Jochim

Aan het einde van de zaterdagmiddag was het dan weer zover. De heren 3 van de River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam mochten weer aantreden voor een wedstrijd, de 22ste uitwestrijd. Dat de heren 3 in en uitstekende vorm verkeren blijkt wel uit het feit dat in Januari de laatste nederlaag werd geleden. Hiernaar volgde een reeks van overwinningen van 7 stuks!

Dit keer werd er voor de punten gestreden de koploper van de competitie, Hurricanes heren 2 uit Spijkenisse. De uitwedstrijd werd door de heren uit Spijkenisse ingepland op een woensdagavond en werd jammerlijk verloren door de heren uit Hardinxveld-Giessendam. Reden genoeg voor revanche! Aan het begin van de wedstrijd was het verschil in punten tussen de nummer één van de competitie, Hurricanes heren 2, en de nummer drie van de competitie, River Trotters heren 3, 8 punten. Bij winst van de River Trotters zou de spanning in de competitie volledig terug zijn.

De River Trotters heren 3 begonnen de wedstrijd als een ware hurricane. De tegenstander werd overlopen en door goede steals, van onder andere Tim Vink en Chris den Boer, steeds teruggestuurd in de verdediging. Dit zorgde direct voor mopperende gezichten aan de zijde van de heren uit Spijkenisse. Met een mooie voorsprong van 24-14 werd het eerste kwart afgesloten.

De River Trotters heren 3 bleven de tweede periode doorgaan zoals het eerste. Goede passes, bal doorspelen en zoeken naar de vrije man. Ook de winstgevende tactiek van coach, nestor en roll-model Nico van der Put zorgde wederom voor succes. De mannen uit Spijkenisse werden gefrustreerder. Het viel al snel op dat alles aan de kant van de Huricannes moest komen van 1 speler met een redelijk schot. Diepte punt van dit kwart werd toch wel de technische fout die geven moest worden aan de coach van Hurricanes die nu al het hoofd niet meer koel wist te houden. De ruststand werd 45-37.

De derde periode verliep onrustig aan beide zijde. Veel schoten vielen mis en van mooi goed basketbal was geen sprake meer. Tegen het eind van dit kwart waren het toch weer de heren van de River Trotters die het heft in handen namen. Robert de Keizer had speciaal voor vandaag zijn schot meegenomen en schoot 2 heerlijke driepunters binnen aan het einde. 65-49.

Kleine wasjes, grote wasjes. De heren 3 van de River Trotters draaien hun handen er niet voor om en declasseerde werkelijk waar de huidige koploper van de competitie. De bal ging wederom goed rond en mooie aanvallen werden dit kwart goed afgemaakt. Hall of famer, Bert Mosterd wist weer heerlijke assists af te geven die het publiek deed duizelen. Bij de Hurricanes verrichte de enige scorende speler nog een paar laatste stuiptrekkingen maar alle fut en geloof waren totaal weg uit het team. Heerlijk frivool uitspelend werd er een grote score neergezet door de River Trotters. De eindstand werd uiteindelijk 90-69!!

Door deze preachtige en terechte overwinning is de achterstand op de nummer één van de competitie geslonken tot slechts 6 puntjes. Dit betekend dat alles in de competitie nog mogelijk is!

Aankomend weekend staat de tegenstander uit Hellevoetsluis op het programma, Jump ’80 heren 2. De mannen van heren 3 gaan er alles aan doen om hun winnigstreak voort te zetten en in strijd te blijven voor het kampioenschap.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren