Heren 3 wast Hurricanes de oren!!

Door: Jochim

Aan het einde van de zaterdagmiddag was het dan weer zover. De heren 3 van de River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam mochten weer aantreden voor een wedstrijd, de 22ste uitwestrijd. Dat de heren 3 in en uitstekende vorm verkeren blijkt wel uit het feit dat in Januari de laatste nederlaag werd geleden. Hiernaar volgde een reeks van overwinningen van 7 stuks!

Dit keer werd er voor de punten gestreden de koploper van de competitie, Hurricanes heren 2 uit Spijkenisse. De uitwedstrijd werd door de heren uit Spijkenisse ingepland op een woensdagavond en werd jammerlijk verloren door de heren uit Hardinxveld-Giessendam. Reden genoeg voor revanche! Aan het begin van de wedstrijd was het verschil in punten tussen de nummer één van de competitie, Hurricanes heren 2, en de nummer drie van de competitie, River Trotters heren 3, 8 punten. Bij winst van de River Trotters zou de spanning in de competitie volledig terug zijn.

De River Trotters heren 3 begonnen de wedstrijd als een ware hurricane. De tegenstander werd overlopen en door goede steals, van onder andere Tim Vink en Chris den Boer, steeds teruggestuurd in de verdediging. Dit zorgde direct voor mopperende gezichten aan de zijde van de heren uit Spijkenisse. Met een mooie voorsprong van 24-14 werd het eerste kwart afgesloten.

De River Trotters heren 3 bleven de tweede periode doorgaan zoals het eerste. Goede passes, bal doorspelen en zoeken naar de vrije man. Ook de winstgevende tactiek van coach, nestor en roll-model Nico van der Put zorgde wederom voor succes. De mannen uit Spijkenisse werden gefrustreerder. Het viel al snel op dat alles aan de kant van de Huricannes moest komen van 1 speler met een redelijk schot. Diepte punt van dit kwart werd toch wel de technische fout die geven moest worden aan de coach van Hurricanes die nu al het hoofd niet meer koel wist te houden. De ruststand werd 45-37.

De derde periode verliep onrustig aan beide zijde. Veel schoten vielen mis en van mooi goed basketbal was geen sprake meer. Tegen het eind van dit kwart waren het toch weer de heren van de River Trotters die het heft in handen namen. Robert de Keizer had speciaal voor vandaag zijn schot meegenomen en schoot 2 heerlijke driepunters binnen aan het einde. 65-49.

Kleine wasjes, grote wasjes. De heren 3 van de River Trotters draaien hun handen er niet voor om en declasseerde werkelijk waar de huidige koploper van de competitie. De bal ging wederom goed rond en mooie aanvallen werden dit kwart goed afgemaakt. Hall of famer, Bert Mosterd wist weer heerlijke assists af te geven die het publiek deed duizelen. Bij de Hurricanes verrichte de enige scorende speler nog een paar laatste stuiptrekkingen maar alle fut en geloof waren totaal weg uit het team. Heerlijk frivool uitspelend werd er een grote score neergezet door de River Trotters. De eindstand werd uiteindelijk 90-69!!

Door deze preachtige en terechte overwinning is de achterstand op de nummer één van de competitie geslonken tot slechts 6 puntjes. Dit betekend dat alles in de competitie nog mogelijk is!

Aankomend weekend staat de tegenstander uit Hellevoetsluis op het programma, Jump ’80 heren 2. De mannen van heren 3 gaan er alles aan doen om hun winnigstreak voort te zetten en in strijd te blijven voor het kampioenschap.

Heren 3 wint, simpel en eenvoudig

Door: Jochim

Zaterdagmiddag was het dan weer zover. De lentekriebels waren reeds weer wegzakt. Het weer was omgeslagen naar herfst. In de hoofden van de heren 3 van de River Trotters was het nog steeds de zon die scheen. Na de zeer sterke overwinning van vorige week tegen de nummer 2 van de competitie werd ook de wedstrijd van zaterdag met vertrouwen tegemoet gezien. In de 20ste uitwedstrijd van de River Trotters kwamen de heren 2 van Juventus uit Schiedam op bezoek. Bij aanvang van deze wedstrijd stonden de heren van Juventus op de laatste plaats in de competitie en de heren 3 van de River Trotters op een keurige 4de plaats.

Aan de zijde van de River Trotters was het 3de team nagenoeg compleet. Wouter Timmer keerde terug na een hardnekkige enkelblessure en stond te trappelen als een jong veulen om het veld weer in te gaan. Sebas Goudriaan had vandaag andere verplichtingen en kon er helaas niet bij zijn. Dat Juventus de competitie al enigszins had afgeschreven bleek wel uit het feit dat zij slechts met 6 spelers naar Hardinxveld-Giessendam waren afgereisd.

Vanaf de sprongbal werd het wedstrijdbeeld direct duidelijk. De heren van Juventus lieten zich in de verdediging direct inzakken in een “zone verdediging”. De heren 3 van de River Trotters startte direct fel en Tim Vink opende de score met een heerlijk afstandsschot die soepeltjes door het ringetje ging. De voorsprong van de River Trotters liep als snel op naar 20-8. Vanaf dat moment lieten de heren uit Hardinxveld-Giessendam te teugels wat vieren en gaven de voorsprong iets weg. Vooral de 2de periode was de minste aan de zijde van de River Trotters. Onnauwkeurige passes, minder sterk rebounden en schoten die net even niet lekker vielen waren hier debet aan. Juventus deed er alles aan om in de voetsporen te blijven van de River Trotters Op een bepaalt moment stond Juventus met 2 punten voor. De scores aan de zijde van het team uit Schiedam bleken steeds te komen van 2 spelers, het bleek een kwestie van tijd wanneer zij steken zouden laten gaan vallen. De River Trotters herpakte zich snel en wachtte het falen van de tegenstander niet langer af en ging uit van eigen kracht. Vrij vlot haalde de River Trotters het eigen niveau weer en liepen gemakkelijk uit. De ruststand op het scorebord gaf aan 44-31 voor de River Trotters.

Heren 3 van de River Trotters begonnen de 2de helft met één speler minder. De reden hiervoor bleek dat het 2de heren team van de River Trotters een extra speler nodig hadden, 8 spelers bleek niet voldoende.…

Ondanks dit gegeven speelde de heren 3 van de River Trotters de wedstrijd eenvoudig uit en kwam de overwinning op geen enkel moment meer in gevaar. Robert de Keizer stond heerlijk te rebounden, Bert Mosterd waande zich wederom in de All Star game en gaf mooie en betoverende passes inside en “golden oldie” Nico van der Put schoot het licht uit!!

De eindstand werd bepaald op 95-64. Door deze degelijke overwinning nemen de heren 3 van de River Trotters nu de 3de plaats van de competitie in bezit.

Komend weekend hebben de heren 3 even rust. Alle gewrichten en spieren kunnen dan tot rust komen om vervolgens op 23 maart 2019, uitwedstrijd in sporthal de Wielewaal, om 18:00 uur op volle kracht aan te treden tegen de heren 3 van de Westland Stars.

Heren 3 speelt met koploper

Door: Jochim van Tilburg

Afgelopen zaterdag, de dag voor de officiële start van het carnaval seizoen, bleek het feest al te zijn begonnen voor de heren 3 van de River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam. Er stond namelijk een kraker op het programma, de koploper van de competitie, Baros heren 4 uit Rotterdam kwam op bezoek in “thuis” hal van de River Trotters.

In de aanloop naar deze wedstrijd is er al veel gezegd, gesproken en geschreven. Een groot woord om te zeggen dat deze wedstrijd de afgelopen week de pers heeft beheerst maar in de buurt komen doet dit zeker. Zoals gebruikelijk bij een “thuis” wedstrijd was er wederom in de verre omtrek van de sporthal geen vrije parkeerplaats te vinden. Ook de eerder besproken verkeersregelaar was op een dergelijke korte termijn niet realiseerbaar gebleken.

Nadat iedereen een parkeerplek had gevonden en de heren 3 van de River Trotters zich weer in het geel/blauw hadden gehesen kon de wedstrijd beginnen. Alles leek erop dat de heren uit Rotterdam met een vrij complete team aan deze wedstrijd konden beginnen. Ook de heren 3 van de River Trotters bleken compleet met de geblesseerde Tim Vink op de bank.

Zoals wel vaker dit seizoen waren vanaf de sprongbal de intenties van de heren 3 uit Hardinxveld-Giessendam duidelijk. Binnen no-time stond er een heerlijke voorsprong op het scoreboard. Waar de River Trotters de basket eenvoudig wisten te vinden door heerlijke afstandsschoten of mooie inside penetraties bleken de heren van Baros heren 4 hier veel meer moeite mee te hebben. Dit kon niet volledig aan de heren uit Rotterdam worden aangerekend, de verdediging van de River Trotters stond namelijk als een zwaar gepantserd huis. Na een heerlijke buzzerbeater van Sebas Goudriaan achter de driepunter lijn werd het eerste kwart afgesloten met en stand van 24-7 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Het vervolg van de wedstrijd bleek dat Baros heren 4 steeds tegen een ruime achterstand aan bleef kijken en geen mogelijkheid kon vinden om enigzins terug te komen in de wedstrijd. Na wederom een zeer fraaie buzzerbeater, ditmaal van Robert de Keizer, was de ruststand 46-30.

In het verloop van de wedstrijd bleek de spanning weg te zijn en was de winst een zekerheid voor de River Trotters heren 3 uit Hardinxveld-Giessendam. Vanwege de voorsprong werd de concentratie af en toe wat minder maar de scores bleven vallen. Chris den Boer en Wouter Timmer lieten weer goed van zich horen zowel aanvallend als in verdedigend opzicht. De geroutineerde center Bert Mosterd bewees wederom zijn waarde vanwege de vele aanvallende rebounds die hij wist te pakken. Mooi om te zien was dat de verdediging mogelijk wel het sterkste punt bleek van de River Trotters heren 3 deze wedstrijd.

Na vier kwarten werd de eindstand bepaald op 91-61 en was Baros heren 4 het tweede team die op de eerste plek staat/stond die is verslagen door de River Trotters heren 3. Door deze knappe team overwinning staan de heren uit Hardinxveld-Giessendam om een mooie en terechte 2de plaats in de competitie.

Aanstaande zaterdag hebben de heren 3 van de River Trotters een vrije zaterdag. Dit komt goed uit aangezien de goed heilig man aankomt in het natte en koude Nederland en zij op de bank voor de televisie naar dit spektakel willen kijken.

Heren 3 wint slechte trainingspartij

Door: Jochim van Tilburg

De eerste wedstrijd van de maand November stond zaterdagavond op het programma voor de heren 3 van de River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam. De tegenstander betrof het 2de heren team van Juventus uit Schiedam. Aan de stand in de competitie gezien was dit een wedstrijd tussen een top 5 kandidaat, River Trotters heren 3, en een hekkensluiter, Juventus heren 2.

De River Trotters waren voor deze wedstrijd verre van compleet. Met slechts 7 spelers werd er aangetreden. Wel was er ook deze wedstrijd en festiviteit te melden, Bart Hettema speelde namelijk voor het eerste mee met het 3de team van de River Trotters. Ook Jesse Timmer, onze trouwe supporter, was op de bank aanwezig om de River Trotters naar de overwinning te schreeuwen.

Nadat er genoeg centjes in de parkeerautomaat waren gegooid door de mannen uit Hardinxveld-Giessendam kan de wedstrijd, uiteindelijk, worden, begonnen. In een hal die qua temperatuur leek of je midden in de zandbak van Qatar stond werd de sprongbal gewonnen door de River Trotters. Bert Mosterd wist dit eenvoudig zijn prooi te maken. Direct werd door de fastbreak de score geopend en stond er een voorsprong op het scorebord die niet meer uit handen zou worden gegeven.

Het team uit Schiedam bleek op alle vlakken de mindere te zijn en een echte wedstrijd is het dan ook nooit geworden. De mannen van Juventus konden in verdedigend opzicht geen vuist maken tegen de goed lopende fastbreak van de River Trotters. Ook wanneer de fastbreak iets minder fast verliep werd steeds de vrije man eenvoudig gevonden. Door steeds in de blijven snijden werd er kinderlijk een grote voorsprong gecreëerd door de mannen uit Hardinxveld-Giessendam. Bart Hettema en Wouter Timmer waren simpel weg niet te stoppen. In de rust stond de tussenstand van 22-51 op het scorebord.

Na de rust geloofde de River Trotters het wel en werd het meer een trainingspartij dan een wedstrijd. De voorsprong was inmiddels zo ruim geworden dat de spanning volledig weg was. Dit was ook te merken aan het spel van de River Trotters. Er werd slordig gepast en hierdoor ontstonden er behoorlijk wat turnovers. De mannen van Juventus gingen proberen te spelen op de fastbreak en sprokkelde nog wat puntjes bij elkaar. Maar nogmaals de spanning kwam geen enkel moment terug. Het waren zelfs de River Trotters heren 3 die de voorsprong uitbreidde. Bert Mosterd pakte goede rebounds en kon vervolgens deze eenvoudig afronden of door goed uit te passen de vrije man vinden die simpel de weg naar de basket wist te vinden. Hij wist zelfs het voorbeeld van de ontbrekende Patrick de Raad te evenaren. Een mooie behind-the-back pass over de baseline zorgde voor een mooie score.

De wedstrijd werd simpel gewonnen door de heren 3 van de River Trotters met 56-94. Na deze overwinning staan de River Trotters op een mooie 3de plaats in de competitie.

Grote smet op deze wedstrijd is toch wel dat Tim Vink geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn hand was dubbel geklapt tijdens een rommelige situatie. De pijn bleek te hevig om door te kunnen gaan en er zat dan ook niks anders op om met ijs op de hand de wedstrijd uit te kijken.

De volgende dag is Tim Vink naar de spoedeisende hulp gegaan en daar bleek zijn hand te zijn gebroken en moest in het gips, hij is minimaal 6 weken uit de roulatie. Het team wenst Tim een voorspoedig herstel en hopen de rappe guard snel weer terug te zien op het veld.

Aanstaande zaterdag komt de nummer 1 van de competitie, Baros heren 4 uit Rotterdam, op bezoek naar Hardinxveld-Giessendam. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Heren 3 klopt eenvoudig de koploper

Door: Jochim van Tilburg

Nog maar nauwelijks bekomen van de heerlijke wedstrijd van vorige week moest het heren 3 team van de River Trotters afgelopen zaterdag aantreden tegen één van de koplopers uit de competitie, DAS heren 3 uit Delft.
Aan de parkeergelegenheid buiten was goed te merken dat het topteam van de River Trotters een wedstrijd moest spelen. Lege parkeerplaatsen waren haast niet te vinden en bij een volgende thuiswedstrijd is er al sprak van dat er een verkeersregelaar aan de pas zou moeten komen om alles goed aan te sturen.

De heren van de River Trotters waren gebrand om de koploper uit de competitie een warm welkom te heten in de “thuis” hal de Wielewaal. Met een compleet team werd deze wedstrijd begonnen.

Vanaf de sprongbal waren het de River Trotters heren 3 die het initiatief naar zich toe trokken. Een goede strakke verdediging zorgde voor een eenvoudige aanval. Chris den Boer was “on-fire” deze wedstrijd. Haast ieder balcontact zette hij om in een score. Ook Wouter Timmer bleek de avond voor de wedstrijd op tijd naar bed te zijn gegaan en stond op standje “aan”.
De verdediging stond goed en er werden veel steals gepakt op de zeer beroerde passes van de heren uit Delft. Binnen no time liep de score flink op en na het eerste kwart stond er dan ook een terechte voorsprong van 26-9 op het scorebord voor de River Trotters.

Eigenlijk bleek na de eerste 10 minuten van de wedstrijd deze al gespeeld te zijn. Waar de heren uit Hardinxveld-Giessendam doorgingen waar zij mee bezig waren deden de mannen uit Delft dit ook. Was dit onderschatting of een slechte dag, we zullen het niet weten maar dat het niet liep aan de zijde van DAS dat was meer dan duidelijk. De ruststand was 53-20.

Een wedstrijd spelen die geen wedstrijd meer was, zo verliep de rest van de ontmoeting tussen de River Trotters heren 3 en DAS heren 3. Patrick de Raad liet wederom zien te beschikken over een begaafde pass, net als vorige week. Met wederom een mooie behind-the-back pass werd de vrije man gevonden die eenvoudig kon scoren. Zo werd de wedstrijd uitgespeeld en zaten er hele mooie aanvallen tussen bij de River Trotters. Door net die extra pass werd steeds de vrije man gevonden. Ook Sebas Goudriaan liet weer even van zich spreken. Na goed ball movemen stond hij namelijk vrij voor een driepunter en scoorde deze van een afstand waar Steph Curry jaloers op zal zijn.

Zoals gezegd was de wedstrijd al lang beslist. Enkel voor de gokker die had ingezet op de uitslag, of het meespelen van de nestor/geheime wapen van heren 3, Nico van der Put, zou het nog spannend worden. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 86-46 en het geheime wapen werd niet ingezet. Een mooie team overwinning voor en door de River Trotters heren 3.

Aanstaande zaterdag moeten de heren 3 naar Schiedam. Het 2de heren team van Juventus zal dan de tegenstander zijn.

 

Heren 3 beleeft eenvoudige middag

Door: Jochim van Tilburg

20 stoptober, de dag van de jeugdbeweging, mochten de heren 3 van de River Trotters weer aantreden voor een wedstrijd in de competitie. Ditmaal was de tegenstander de Flax Field Fighters heren 1 uit Hendrik-Ido-Ambacht. De heren uit Hardinxveld-Giessendam waren erop gebrand om de onnodige verliespartij van vorige week weg recht te zetten.

De River Trotters beschikte nagenoeg over een complete en fitte selectie. De enige ontbrekende naam bleek Bert Mostert. Er was zowaar een debutant te spotten bij de River Trotters. Strak van de zenuwen verscheen Chris den Boer dan eindelijk in het geel/blauw bij zijn team, heren 3, voor zijn eerste wedstrijd. De heren uit Hendrik-Ido-Ambacht waren slechts met 6 spelers aanwezig. De boodschap was duidelijk voor de heren van River Trotters, snel spelen en de tegenstander uitputten. De wedstrijd werd gespeeld in de “thuis” hal de Wielewaal.

Vanaf het begin hadden de River Trotters de touwtjes in handen. Hoewel het spel wat rommelig was en de eerste vermoeidheid er even uit moest werd er gelijk en voorsprong gepakt. Het spannendste moment van de wedstrijd was na 05:54 minuten spelen, de stand betrof toen namelijk 10-10. Hierna is het geen echte wedstrijd meer geweest. Het was wachten op het moment dat de Flax Field Fighters op waren en de weerstand gebroken was.

Maar zoals wel vaker bij een team van 6 spelers kwamen er bij de heren uit Hendrik-Ido-Ambacht onnatuurlijke krachten tevoorschijn. Tenminste er vielen wel heel veel ballen op onnatuurlijke, de wetenschap tartende, wijze schoten binnen. Halverwege de wedstrijd stond de score van 48-35 op het scorebord. Het valt de River Trotters aan te rekenen dat deze tussenstand niet groter was. Te vaak werden er vrije schoten weggeven of niet goed uitgebokst waarvan de tegenstander eenvoudig van kon profiteren.

Dan het spektakel stuk van de wedstrijd. Het begin van de 3de periode verliep heerlijk voor de River Trotters. Werkelijk waar fenomenale aanvallen werden er gelopen waar steeds, zeer onzelfzuchtig, de bal nog net een keer extra werd rondgepast waardoor er mooie lay-ups en vrije schoten konden worden genomen. Op een bepaald moment leken de Harlem Globetrotters wel in de shirts van de River Trotters gekropen. Patrick de Raad wist haar fijn met een prachtige behind-the-back pass de vrije man te vinden die kon score. Mocht de tribune vol hebben gezeten met publiek dan was zeer zeker het dak eraf gegaan. Eind 3de periode zakte het niveau iets weg maar bleef de voorsprong in veilige handen.

Bij aanvang van de laatste periode was de wedstrijd gespeeld. De Flax Field Fighters hadden alles gegeven maar waren van 3 spelers afhankelijk voor scores, dit was voor hen niet bij te houden. De River Trotters gingen over op de fastbreak en lieten weinig heel van de gasten. De eindstand werd uiteindelijk 104-72, een terechte overwinning voor de heren 3 van de River Trotters.

Mooi detail was dat op het veld naast de heren 3 van de River Trotters het team U14-2 een fantastische wedstrijd speelde. Ook zij wisten namelijk, onder de bezielende leiding van Geert de Beer, hun wedstrijd te winnen met 104 punten!! Namens heren 3 van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!!!

Aanstaande zaterdag spelen de heren 3 van de River Trotters om 13:00 uur tegen de nummer 1 van de competitie, Das heren 3 uit Delft.

Matadors heren 3 temmen de Bull’s

Door: Jochim van Tilburg

Terwijl de “Indian summer” nog lekker aanwezig is en langzaam het lente gevoel alweer terug komt moesten de mannen van het 3de heren team uit Hardinxveld-Giessendam aantreden tegen het 4de team van de Utrecht Bull’s. Waar de River Trotters vorige week een zure nederlaag had geleden waren zij naarstig opzoek naar revanche. In deze competitie zijn er 2 teams van de Utrecht Bull’s ingeschreven het 3de en 4de team. Het 3de team was reeds al verslagen in de eerste wedstrijd van de competitie door de River Trotters heren 3. Nu was het 4de team aan de beurt om getemd te worden.

Ook bij deze wedstrijd waren de River Trotters heren 3 helaas weer niet compleet. Ditmaal werden Wouter Timmer en Chris den Boer (Blessure) gemist. Maar al met al kon er toch nog met en team van 10 spelers worden begonnen aan de wedstrijd. De tegenstander, Utrecht Bull’s heren 4 leek aardig compleet met coach en al.

Het eerste kwart ging het behoorlijk gelijk op. Wel waren het de River Trotters die vanaf moment één het initiatief namen in de wedstrijd. De eerste score van de wedstrijd was gelijk een fraaie. Tim Vink had zijn vizier op scherp staan en schoot een heerlijk 3punter binnen. In de loop van het eerste kwart kwamen de Utrecht Bull’s niet voorbij de River Trotters qua score, sterker nog, door goede passes speelde de River Trotters steeds iemand vrij wat resulteerde in een score.
Ook het tweede kwart speelde de River Trotters lekker vrijuit en kwam er zo nu en dan zelfs een fastbreak tevoorschijn. Direct was te zien dat dit spel past bij dit team en de voorsprong werd alleen maar verder uitgebouwd. De Utrecht Bull’s heren 4, een team met veel ervaring, deden alles wat binnen hun mogelijkheid lag om in de buurt te blijven van de River Trotters. Toch scoorde zij dit kwart maar 10 punten en werd de ruststand bepaald op 37-24.

Gelijk bij het begin van het derde kwart sloop er iets van onnodige onrust in het team van de River Trotters. Ondanks dat er toch een lekkere voorsprong op het scorebord stond verliep het spel onrustig. Er waren teveel geforceerde schoten en onnodig balverlies. Gelukkig bleef de verdediging van de River Trotters overeind en stond Patrick Boogaard sterk te rebounden. Ook veteraan Bert Moster liet zich zien met een mooi gemikte 3punter in het mandje. Aan de score veranderde niet veel. Niemand liep in en niemand liep uit.

Het laatste kwart bleek het kwart met het meeste venijn. De River Trotters heren 3 hadden de wedstrijd goed in handen en hadden dan ook niet het gevoel deze wedstrijd nog weg te gaan geven. Dit voelde de Utrecht Bull’s aan. Het bekende spreekwoord: “Een kat in nood maakt rare sprongen” blijkt niet alleen te gelden voor een kat maar ook zeker voor een Bull. Een speler van de Utrecht Bull’s heren 4 kreeg een waas voor zijn ogen en gaf bij het wegdraaien van een blok Peter de Beer een elleboog in het gezicht. Hiervoor werd direct een onsportieve fout gefloten. Echter bleek de waas nog niet te zijn opgetrokken. Waar Peter de Beer eerst een elleboog in zijn gezicht kreeg werd deze gevolgd door een “bitch” slap. Dit werd gezien door de scheidsrechters die dan ook terecht voor een diskwalificerende fout floten en de Bull met zijn staart tussen de benen de arena kon verlaten. Hierna was de wedstrijd gespeeld en bleek de spanning, voor zover deze er nog een heel klein beetje was, weg. De eindstand werd uiteindelijk 63-49.

Zo ontpoppen de heren 3 van de River Trotters zich als waren matadors en schrijven er weer 2 punten bij in de competitie.

Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen, het nog puntloze, Punch heren 6 uit Delft.

Heren 3 moet meerdere erkennen in scheidsrechters

Door: Jochim van Tilburg

Spullen bij elkaar zoeken, tas in de auto en gaan. Afgelopen zaterdagmiddag moesten de heren 3 van de River Trottres hun 2de wedstrijd van dit seizoen spelen. De tegenstander betroffen de heren 1 van Voorne uit Brielle. Vorig jaar kwamen beide teams elkaar ook tegen in de competitie. Hierin was Voorne heren 1 kampioen geworden en de heren 3 van de River Trotters volgde hen op de voet maar kwamen net te kort.

Wat de heren 3 van vorig jaar nog wisten was dat de wedstrijden tegen Voorne niet bol stond van de vriendschappelijkheid. Met name de uitwedstrijd was vorig jaar dramatisch. De heren uit Hardinxveld-Giessendam hadden dan ook wat recht te zetten.

Wat echter ook bekend is dat een uitwedstrijd in Brielle garant staat voor zeer partijdige scheidsrechters en een eerlijke faire pot zal het dus niet worden. Met dit in ons achter hoofd startte de River Trotters de wedstrijd met 9 spelers. Door 2 afzeggingen waren de heren van de River Trotters de trouwe bankspelers Peter de Beer en Patrick Boogaard weer zeer erkentelijk.

De wedstrijd verliep op 2 vlakken zoals verwacht. Mochten de heren uit Hardinxveld-Giessendam op voorspong komen, wat ook gebeurde, dan zullen de scheidsrechters zich nadrukkelijker met het wedstrijd verloop gaan bemoeien. De meest bizarre fouten werden er gefloten voor de spelers van heren 3 van de River Trotters. Zelfs de heren uit Brielle vroegen zich bij sommige ingrepen van de scheidsrechters af wat er nu daadwerkelijk aan de hand was.

De heren 3 van de River Trotters herpakte zich steeds uitstekend en lieten zien over een behoorlijk kwaliteit te beschikken. Waar Voorne steeds de back-up van de scheidsrechters hadden moesten de River Trotters knokken op eigen kracht en maakte op deze manier een kleine achterstand goed met als hoogte punt een werkelijk waar fenomenaal einde van de reguliere speeltijd. Met nog 3 seconde te spelen kreeg Voorne 2 vrij worpen, bij een voorsprong van 3 punten. De speler van Voorne heren 1 bezweek onder de druk en had blijkbaar het gevoel dat de wedstrijd reeds gespeeld was, niks bleek minder waar. Na de laatste vrije worp was de rebound voor de heren uit Hardinxveld-Giessendam. Met een snelle lange pass naar voren werd Robert de Keijzer bereikt. Waar normale mensen bloed door hun aderen hebben lopen bleek Robert de Keijzer ijswater te hebben. Ongelofelijk koel en beheerst schoot hij de gelijkmakende 3 punter binnen bij het horen van de buzzer. Dit betekende een verlening, nu begon zelfs de tafel er zich mee te bemoeien dat zij hier niet op zaten te wachten en naar huis wilde.

De heren 3 van de Rivre Trotters zaten inmiddels met 2 spelers op de bank met 5 fouten en 3 spelers met 4 fouten in het veld. Met goede moed stapte de River Trotters het veld in om de verlenging te beginnen. Heel erg jammer dat de scheidsrechter genoeg had van deze worstel partij voor de thuisspelende ploeg uit Brielle. De River Trotters startte de verlening uitstekend met een 3punter van  Sebas Goudriaan, vervolgens scoorde hij op fraaie wijze nog een goede score waardoor de leiding in de verlening werd gepakt.

Zoals ik al aanhaalde speelde de scheidsrechters een zeer dubieuze rol in deze wedstrijd die verdiende gewonnen te worden door de River Trotters heren 3 die simpel weg beschikken over meer kwaliteit. Na 2 minuten in de verlening waren de scheidsrechters, waarvan 1 zelfs in een bondshirt stond te fluiten…., zo bezig geweest dat er bij de River Trotters 5 spelers met 5 fouten op de bank zaten en zij hierdoor nog maar met 4 spelers in het veld stonden. Saillant detail, de thuisspelende ploeg, Voorne heren 1, had geen 1 speler met 5 fouten of die ook maar in de beurt kwam van 5 fouten. De eindstand van de wedstrijd is uiteindelijk geworden: 83-77.

De heren 3 van de River Trotters willen de scheidsrechters graag feliciteren met deze “mooie” overwinning. De heren 3 uit Hardinxveld-Giessendam kunnen niet wachten om revanche te pakken in de thuiswedstrijd.

Heren 3 heeft eerste winst binnen

Door: Jochim van Tilburg

Vrijdag stond dan eindelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe basketbalseizoen op het
programma voor de “vernieuwde Heren 3” van de River Trotters. Dit jaar beschikt de
basketbalverenging de River Trotters over 4 heren teams. Het heren 3 team bestaat uit een
brok ervaring. Dit blijkt wel als u hoort dat Tim Vink, Wouter Timmer en Bert Mostert de
reeds aan de wilgen gehangen basketbalschoenen weer tevoorschijn hebben getoverd.
De eerste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in de Sporthal de Wielewaal, dit is niet de
trainingshal van de heren 3. De heren moeten dit jaar namelijk genoegen nemen met één
training in de sporthal de Appelgaard. Het was daarom voor de heren van de River Trotters
even wennen toen zij zich klaar maakte voor hun “thuis” wedstrijd.
De tegenstander kwam uit Utrecht, Utrecht Bull’s heren 3. Zij hadden inmiddels al 1
wedstrijd gespeeld en deze met 2 punten verschil gewonnen. De River Trotters waren niet
compleet de beide coaches waren afwezig bij deze wedstrijd. Nestor Nico van der Put en
tacticus Patrick de Raad konden er helaas niet bij zijn. Daar tegenover stond dan weer de
aanvulling vanuit “het jonkies team” heren 4. Patrick Boogaard, Peter de Beer en Geert de
Beer trokken ook het felbegeerde tenue van de heren 3 aan en speelde deze wedstrijd mee.
Al tijdens het warm lopen bleek dat de gasten uit Utrecht er zin in hadden. Zij liepen fanatiek
in diverse modellen goed warm. Min puntje, bij de start van de wedstrijd bleek er slecht 1
van de 2 scheidsrechters te zijn komen opdagen.
Het begin van de wedstrijd verliep wat onrustig. Het heren 3 team van de River Trotters
moet nog wat aan elkaar wennen. Er zijn nog geen echte automatismen in het onderlinge
spel te vinden. De ruststand betrof 24-18, een kleine voorsprong voor de heren uit
Hardinxveld-Giessendam.
Na rust zetten de heren van de River Trotters aan en werd er een degelijke voorspong
opgebouwd. Wouter Timmer scoorde er lustig op los en ook Patrick Boogaard leek gestoken
door een “scoor-bij”. De Utrecht Bull’s hadden allemaal fantastische aanvalsspelletjes maar
kwamen niet veel verder dan passen, passen en passen maar miste de beslissende actie naar
de ring of het schot. De voorsprong is geen enkel moment uit handen gegeven, zelfs niet
toen in de laatste periode het spel van de River Trotters wat zwak begon te worden en er
een aantal keer onnodig balverlies werd geleden.
De eindstand werd bepaald op 54-43 en de eerste punten zijn binnen voor het heren 3 team
van de River Trotters. Aanstaande zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma in
Brielle tegen Voorne heren 1. Vorig seizoen werd er, in de oude samenstelling, 2 keer
verloren van dit team en werden zij de terechte kampioen. De heren 3 zeggen “Nieuwe
ronden, nieuwe kansen!”.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren