Door: Michiel

23/11, 16:00, Wielewaal.

Voor de eerste keer dit seizoen spelen we tegen de ploeg uit Maassluis, met 8 man en mentale support van de geblesseerde Levi. Green Eagles stond boven ons in de competitie en we weten niet precies wat te verwachten. Spelende coach Peter komt met de scherpe analyse dat we dit lange team gaan verslaan met driepunters en passing…

Kort na aanvang wordt de thuis-score geopend na een Dončić-achtige scherpe pass van Peter vanaf de top naar een wijd open Ian onder het bord, 2-2. Direct hierop volgt een steal op aanvalshelft en een fout: Ian twee maal. Hierna volgen 2 snelle scores uit lay-ups van Patrick & Johan en vraagt GE een time-out aan (7-2).

Aangepaste tactiek: wél naar binnen en op hoog tempo de bal pushen. Beide partijen scoren wat, met afstandsschoten van Leo en inside scores van Peter voor River Trotters.
Einde Q1: 34-20.

In het tweede kwart vertraagde het spel wat en hadden we verdedigend toch wat moeite met de lange centers van de tegenstander. Aanvallend blijven we snijden en naar buiten passen wat leidt tot enkele driepunters van Michiel. Wel wordt Q2 verloren en we gaan met 48-45 de rust in.

Het derde kwart wordt ingegaan met eenzelfde tactiek: blijven rennen, de basket opzoeken en eventueel kick-outs, verdedigend vallen we terug op een zone. Leo opent met een driepunter, en we blijven van afstand schieten met scores van Nigel en een verre 3 van Sebas, in een kwart dat gelijk op gaat: Q3: 71-67

De zone helpt, maar door matige communicatie blijft het enorm spannend. We blijven ruimte krijgen van afstand wat leidt tot nog 3 driepunters van Michiel (want bij U20 geleerd: open = knallen!!) en vrije worpen voor Peter. Tegen het einde hebben we 3 spelers met 5 fout waardoor de laatste minuten hectisch zijn. Gelukkig schiet Johan koelbloedig 3 vrije worpen raak en pakken we de wedstrijd:
91-87 eindstand

(Dank aan onze scheidsrechters René en Patrick)

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.