Rivertrotters heeft geen kind aan Gaasperdam
 
Door: Arco van Genderen
 
Zaterdag 2 november stond voor de hoek en blok formatie, momenteel 3e in de eerste divisie zuid, de wedstrijd tegen de nummer laatst op het programma. Gaasperdam warriors uit Amsterdam heeft tot deze wedstrijd nog geen wedstrijd gewonnen en staan door een no-show bij een uitwedstrijd op -2 punten.
 
Zonder overschatting maar met terecht zelfvertrouwen begint de uitploeg goed aan de wedstrijd. Na een eerste driepunter van de thuisploeg wordt snel uitgelopen naar een voorsprong 10 punten door met name Leron Esajas. Het niveauverschil is groot en er wordt in het eerste kwart direct een groot verschil gemaakt als Gino Ragueb en Gillian Boldewijn het scoren overnemen. Met nog maar 10 minuten gespeeld staat er al 12-28 op het scorebord. 
 
In het vervolg van de eerste helft zal dat spelbeeld niet meer veranderen. Gaasperdam probeert met een zone verdediging de gasten uit Hardinxveld uit het ritme te brengen, maar ook dit levert geen problemen op. Met speels gemak worden aanvallen uitgespeeld en met 20-53 gaan de teams de rust in.
 
In de tweede helft daalde de concentratie bij de mannen uit Hardinxveld aanzienlijk, maar werden beide kwarten wel gewonnen waardoor er na 40 minuten een dik verdiende 44-87 te zien was.
 
Al met al een prima overwinning, aankomende zaterdag staat er een serieuzere uitdaging op het programma als het nog altijd ongeslagen wyba op bezoek komt in de Wielewaal. Bij winst nemen de heren van Hoek en Blok de tweede positie in de stand over. 
 
We zien u allen graag zaterdag 9 november om 18:30.
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.