Door: Nick van der Werf
 
In de laatste competitiewedstrijd van 2019 kwamen The Black Eagles uit Rosmalen op bezoek.
 
Onder leiding van, ex River Trotters coach, Arjan Bruijstens is het team flink veranderd ten opzichte van vorig jaar. 
Dit heeft huidig geresulteerd in een sterke middenmoter maar met indrukwekkende uitslagen tegen de sterkste teams was het op voorhand geen "zekerheidje". 
Het was aan de Hoek&Blok Heren 1 selectie gelegen om de dik verdiende tweede plaats te versterken, dit bleek achteraf slechts een bijkomstigheid. 
 
Op sportieve basis gaat het er in dit soort wedstrijden stevig aan toe, beide teams hebben iets te bewijzen en dit vraagt veel van de bondsscheidsrechters.
Zo was al qua scorebeeld in het eerste kwart te merken dat de voorsprong acht keer wisselde. 
Aan de kant van River Trotters droeg captain Leron het team de wedstrijd in met sterkte scores en rebounds. 
De thuisploeg had moeite om te wennen aan de nieuwe selectie van de gasten die met 15-20 het eerste gaatje probeerde te slaan. 
Gelukkig kwamen Gillian en Christiaan sterk van de bank om dit verschil teniet te doen. 
Ook het tweede kwart bleef een nek aan nek race waarin Sander met twee belangrijke driepunters het trouwe thuispubliek al vroeg op de banken kreeg.
 
Het beeld van een een boeiende wedstrijd werd helaas besmet door de arbitrage die hun stempel drukte op een zeer onprofessionele wijze. 
Zelfs voor een leek zijnde supporter viel het op dat deze wedstrijd niet alleen tussen de teams ging.  
Het incasseren van de meest dubieuze foutsignalen tegen, maakte het voor de thuisploeg letterlijk onmogelijk om een voorsprong uit te bouwen.
Normaal gesproken stopt het als verslaggever bij dergelijke vermeldingen, omdat de winst binnen slepen op karakter hoort te gaan. 
De grote maar zit hem in het feit dat bepaalde besluiten persoonlijk werden gemaakt, herhaalbaar en compleet niet passend bij het wedstrijdbeeld in algemeen.
Bij rust was de sfeer grimmig en werd er zelfs gediscussieerd met het publiek, waarvan je mag concluderen dat de arbitrage zich emotioneel liet beïnvloeden. 
 
Om je uiteindelijk een geheel tweede helft boven dit soort frustraties te plaatsen, dien je keihard te werken en elkaar te steunen als team. 
Mede dankzij de ervaring van Gino en Chris wordt er al vroeg een gat geslagen van 51-42. Dit blijkt later de belangrijkste run in de wedstrijd. 
Arco sluit sterk aan in de scores en houdt aanvallend de bal sterk onder controle tegen de zonepress verdediging van Back Eagles. 
Halverwege kwart vier staat het 67-57 en zien we de onzekerheid bij de gasten toenemen waardoor de druk toeneemt en het spel rommeliger wordt. 
Even lijkt het erop dat de winst nog in gevaar komt dankzij een paar schitterende driepunters van de tegenpartij, deze eindspurt kwam gelukkig te laat. 
 
River Trotters Heren 1 wint met 78-72, is tot nu toe thuis ongeslagen en gaat met een veilige tweede plek de winterstop in. 
In December moet nog de bekerronde 4 wedstrijd worden gespeeld, nadere wedstrijd informatie volgt spoedig. 

Zaterdag 11 Januari start de competitie weer uit in Rijswijk.
18 Januari speelt de Hoek & Blok selectie thuis tegen de huidige nummer 1 Attacus om 18:00uur in sporthal de Wielewaal. 
Zeker één voor in de agenda! Volg de website rivertrotters.nl voor alle activiteiten. 
River Trotters 1ste Divisie pouleB loot SBU 1ste Divisie pouleA 
River Trotters staat 2e in de competitie van poule B, SBU 7e in poule A.

Wedstrijden moeten gespeeld zijn tussen 11-18 december, de wedstrijd info tegen SBU volgt snel. 
Mocht deze wedstrijd ook door River Trotters worden gewonnen dan volgt de 5e ronde middels een uit & thuiswedstrijd. 
In deze 4e bekerronde treffen de overige teams zich : 
 
BV Hoofddorp 1ste Div VS Donar Groningen DBL eredivisie
Lokomotief Promotiedivisie VS Aris Leeuwarden DBL eredivisie 
Apollo Amsterdam DBL eredivisie VS BAL Nijmegen DBL eredivisie
ZAC/Almere Pioneers Promotiedivisie VS Feyenoord Basketbal Rotterdam DBL eredivisie
Virtus Werkendam Promotiedivisie VS Landstede Zwolle DBL eredivisie
Heroes Den Bosch DBL eredivisie VS ZZ Leiden DBL eredivisie
Cobra Nova/Dolphins Promotiedivisie VS Den Helder Suns DBL eredivisie 

Uball over en uit. Opnieuw promotiedivisieteam verslagen.

Er zijn nog 7 teams over, samen met de 9 eredivisieteams is dat 16 teams.
Loting volgende week maandag?

hoekenblok2

Op 23 november trad de Hoek&Blok formatie aan tegen CBV Binnenland uit Barendrecht. Dit jaar een team waarbij topspelers met veel ervaring gecombineerd worden met talenten. Voor de heren van River Trotters een weerzien met vele bekenden. 

De wedstrijd wordt begonnen met Arco van Genderen, Leron Esajas, Chris den Boer, Stef Zorg en Niek van Vliet. Het begin van de wedstrijd is slordig met scores aan beide kanten waarbij het gelijk op gaat. Uiteindelijk lopen de heren uit Hardinxveld vooral in de laatste minuut van het eerste kwart iets uit naar 21-13 wat tevens de stand is na de eerste 10 minuten. 

De emoties lopen aan beide kanten soms hoog op wat het nodige vuur in de strijd met zich meebrengt. De Barendrechters besluiten een zone-verdediging te gebruiken om de aanval van de Hardinxvelders te verstoren. Dit lukt aardig, want de Hoek&Blok formatie heeft hier in eerste instantie geen goed antwoord op waardoor het niet lukt om de voorsprong verder uit te bouwen. 

Tijdens de rust staat er een stand van 37-30 op het bord. 

Na de rust komen de Barendrechters goed uit de startblokken waarbij het bijna twee minuten duurt voordat Leron Esajas kan antwoorden met een score. De stand op dat moment is dan 39-34. De Hardinxvelders weten de voorsprong wederom niet uit te bouwen waardoor de Barendrechters er in blijven geloven. De River Trotters mogen van geluk spreken dat Chris den Boer een duidelijke stempel drukt op de wedstrijd door keer op keer driepunters te scoren op een belangrijk moment. Daarbij komt ook dat de River Trotters hun vrije worpen ondermaats benutten. 

Met een stand van 56-52 wordt het vierde kwart gestart. De scores gaan over en weer. Uiteindelijk komen de Barendrechters nog terug tot 67-64, maar geven de Hardinxvelders de overwinning niet meer uit handen. 

Kortom een verdiende overwinning voor de Hoek&Blok formatie in een slordige wedstrijd waarin ze geen afstand konden nemen van de Barendrechters. Chris den Boer (19pnt) en Gillian Boldewijn (18pnt) waren de belangrijke mannen aan de zijde van de Hardinxvelders.

Aankomende dinsdag spelen de heren van River Trotters alweer een thuiswedstrijd om 20.30 uur in de Wielewaal. Na het verslaan van MSV Zeemacht uit Den Helder voor de Nederlandse Beker, heeft het lot nu Uball uit Utrecht gekoppeld aan de Hardinxvelders. Wederom een team uit de hoger geklasseerde promotiedivsie. Hopelijk kunnen wij weer rekenen op uw support!

Dinsdag 26 november speelt Heren 1 de 3e ronde van de NBB-Bekercompetitie tegen UBALL MSE1 (zij staan momenteel 9e in de promotiedivisie).

De wedstrijd start om 20:30u in de Wielewaal. Alle trainingen na 20:00u komen hierdoor te vervallen.

Kom de River Trotters aanmoedigen naar de volgende ronde!

Heren 1 levert topprestatie voor volle zaal!!!

River Trotters MSE1 pakt 2de plaats

Na een goede reeks van vier gewonnen wedstrijd stond op zaterdag 9 november een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Hoek & Blok formatie. De huidige nummer 3 op de ranglijst mocht aantreden tegen het één plekje hoger geplaatste Wyba uit Wijchen. Na in de oefencampagne te hebben verloren van deze ploeg hadden de Heren het één en ander recht te zetten. Daarnaast kon ook de tweede plek in de competitie - die recht geeft op deelname aan de play-offs - worden bemachtigd.
De wedstrijd start met een tip off die door Wyba wordt gewonnen, en na een stroef begin is het na 1:42 ook Wyba dat als eerste op voorsprong komt. Dit is niet van lange duur, want na drie minuten is het Gillian Boldewijn die binnen vier aanvallen 7 punten weet te scoren. Desondanks weet Wyba weer terug te komen en het eerste kwart te winnen met 14-15.
In het tweede gedeelte van de wedstrijd is het meer van hetzelfde, maar zijn het Christiaan Grives en Nick van der Werf die vanaf de bank met veel energie het veld in komen en samen verantwoordelijk zijn voor 7 van de 18 River Trotters punten. Langzaam keert de wedstrijd zich in het voordeel van de thuisploeg die het vooral van de voortreffelijke verdediging moeten hebben.
Na een ruststand van 32-27 beslist Wyba om in de tweede helft om te schakelen naar een zone verdediging, maar door goede aanvallende rebounds van Leron Esajas kan RT ook dit kwart uitlopen naar een 48-37 voorsprong. Het spel wordt harder en fysieker, de scheidsrechters delen in dit kwart de nodig technische en onsportieve fouten uit. Aan alles blijkt dat dit voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd is.
Aan het begin van het vierde kwart lopen de Hoek & Blokkers verder uit naar een voorsprong van maximaal 16 punten. Daarna weet Wyba terug te komen tot 3 punten, maar is het toch weer Gillian Boldewijn die met 9 punten de wedstrijd op slot gooit. River Trotters wint verdient en neemt de 2de plaats op de ranglijst over van Wyba.
Na de wedstrijd mochten de dames nog aantreden, en met twee overwinningen in de tas barstte er een waar River Trotters feest uit in de Foyer van sporthal de Wielewaal dat tot in de late uurtjes doorging.
Volgende week mogen de River Trotters mannen voor de beker aantreden tegen MSV Zeemacht dat uitkomt in de promotiedivisie. Eenieder is van harte welkom om 21:00 in sporthal de Wielewaal.

 

Rivertrotters heeft geen kind aan Gaasperdam
 
Door: Arco van Genderen
 
Zaterdag 2 november stond voor de hoek en blok formatie, momenteel 3e in de eerste divisie zuid, de wedstrijd tegen de nummer laatst op het programma. Gaasperdam warriors uit Amsterdam heeft tot deze wedstrijd nog geen wedstrijd gewonnen en staan door een no-show bij een uitwedstrijd op -2 punten.
 
Zonder overschatting maar met terecht zelfvertrouwen begint de uitploeg goed aan de wedstrijd. Na een eerste driepunter van de thuisploeg wordt snel uitgelopen naar een voorsprong 10 punten door met name Leron Esajas. Het niveauverschil is groot en er wordt in het eerste kwart direct een groot verschil gemaakt als Gino Ragueb en Gillian Boldewijn het scoren overnemen. Met nog maar 10 minuten gespeeld staat er al 12-28 op het scorebord. 
 
In het vervolg van de eerste helft zal dat spelbeeld niet meer veranderen. Gaasperdam probeert met een zone verdediging de gasten uit Hardinxveld uit het ritme te brengen, maar ook dit levert geen problemen op. Met speels gemak worden aanvallen uitgespeeld en met 20-53 gaan de teams de rust in.
 
In de tweede helft daalde de concentratie bij de mannen uit Hardinxveld aanzienlijk, maar werden beide kwarten wel gewonnen waardoor er na 40 minuten een dik verdiende 44-87 te zien was.
 
Al met al een prima overwinning, aankomende zaterdag staat er een serieuzere uitdaging op het programma als het nog altijd ongeslagen wyba op bezoek komt in de Wielewaal. Bij winst nemen de heren van Hoek en Blok de tweede positie in de stand over. 
 
We zien u allen graag zaterdag 9 november om 18:30.

River Trotters neemt in derde kwart afscheid van Octopus

Door: Niek van Vliet

Zaterdag 5 oktober reizen de mannen van River Trotters MSE 1 af naar Vught om de eerste punten van een uitduel in dit prille seizoen mee naar huis te nemen. Na een eerder mislukte poging tegen Attacus en twee gewonnen thuiswedstrijden treden de heren vandaag aan tegen Octopus Heren 1 uit Vught. Een ploeg die voor het 2de seizoen in de 1e divisie uitkomt, na vorig jaar na promotie een knappe 4de plaats wist te bereiken.
Om stipt 17.00 is de tip-off in de dan nog vrij sfeerloze sporthal in Vught, River Trotters begint erg sterk aan de wedstrijd en loopt via onder andere 8 punten van Chris den Boer snel uit naar een 2-12 voorsprong. Maar er worden ook de nodige ballen onder de basket gemist door de Heren uit Hardinxveld. Dit leidt er toe dat Octopus terug kan komen in de wedstrijd en tot een totaal van 18 punten (waarvan 8 uit vrije worpen) komt in het 1e deel van de wedstrijd. River Trotters zet hier 22 tegenover, en gaat dus aan de leiding. In het tweede kwart zijn het vooral Gillian Boldewijn en Leron Esajas die scoren namens RT, samen zijn ze goed voor 18 van de 25 punten in dit kwart. Langzaam wordt al afstand genomen van de tegenstander, en de ruststand is 40-47 in het voordeel van de Hoek & Blok formatie.
Aan het begin van de tweede helft neemt River Trotters met een aantal fast breaks snel meer afstand en loopt uit naar 42-54. Maar mede door de velen persoonlijke fouten die de Hardinxvelders maken (maarliefst 8 in dit kwart) kan Octopus blijven aanhaken vanaf de vrije worp lijn. De net van vakantie teruggekeerde Stef Zorg zet daar dan weer twee driepunters tegenover, en zo kan RT een definitief gat slaan en loopt het uit naar een voorsprong van 18 punten.
In het 4de kwart wordt de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, en met 11 punten laat Gillian in dit kwart nogmaals zien dat hij goed in vorm is dit seizoen. De Hoek & Blok mannen scoren gemakkelijk dit kwart en halen uiteindelijk 97 punten, Octopus weet hier 73 tegenover te zetten en dus gaan de punten mee naar Hardinxveld.
Octopus blijkt ook dit seizoen een lastige tegenstander, maar het onderlinge niveauverschil is te groot om River Trotters te kloppen.
Volgende week spelen we in Hardinxveld tegen promovendus DAS uit Delft. Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen kijken om 18.30 in Sporthal de Wielewaal.

Heren1 basketballers winnen met ruime cijfers!

Door: Nick van der Werf

Afgelopen zaterdag stond voor de Hoek & Blok heren 1 selectie alweer de derde seizoens wedstrijd op het programma. 14 September werd er thuis gewonnen van Lokomotief, 21 September verloren in Veghel bij Attacus en dit keer kwam 2e divisie kampioen Tantalus op bezoek in sporthal de Wielewaal. De selectie telt dit jaar 12 spelers waarin Gino Ragueb als verstreking uit Dordrecht is overgekomen. Chris den Boer is ook weer terug bij het eerste na een jaar proberen rustig aan te doen.

Vlak na de zomerweken een druk programma met de nodige vakantieplanningen nog in het team kenmerkt een stroeve start. Met genoeg ruimte voor verbetering is het noodzakelijk om in ieder geval op verdedigend niveau je mannetje te staan en de winstpunten veilig te stellen.

Zaterdag startte de guards Leron(C) en Arco, de forwards Nick en Fabio , Niek bewaakte de center positie. Tegenstander Tantalus uit Eindhoven is nieuw in de 1st divisie wat als kampioen uit de 2e divisie gebrand is om zichzelf te bewijzen. Daar wist de ervaren Hoek & Blok selectie al in het eerste kwart een stokje voor te steken door met 26 – 13 de leiding te nemen. Gillian kwam scorend erg sterk van de bank.

Tantalus mocht zich enigzins herstellen door rommelig aanvallend spel in het tweede kwart van River Trotters. Hierin merk je dat het verfijnen van het samenspel en baltempo nog wat aandacht kan gebruiken op de trainingen. Al met al vecht het team zich naar rust middels 45-34 voorsprong.

Coach Muris Agic wordt dit seizoen bijgestaand door assistent coach Marcus Lock, de aanwijzingen bij rust waren logisch, niet verslappen in de rebounds en aanvallend het baltempo hoog houden tegen de statische zone verdediging van Tantalus.

Qua score beeld blijft het verschil in het derde kwart nagenoeg gelijk oplopen. Niet alle schoten vallen voor de thuisploeg en met wat gelukjes onder de basket mogen de gasten vaak een extra vrije worp nemen. Doorloop 60-47 naar het vierde deel.  Iedereen van de Hoek & Blok selectie kwam aan scores toe. Tantalus probeerde nog via het bewust maken van fouten de tijd en scores voor zich te winnen. Tevergeefs liep de thuisploeg hierdoor nog sterker uit naar de verdiende overwinning; 88 -69.

Het programma vervolgt zich komende 5 Oktober uit in Vught tegen EVBV Octopus. Zaterdag 12 Oktober speelt River Trotters heren 1 weer thuis tegen Das uit Delft om 18:30 uur. Kom jij na het avondeten kijken in de Wielewaal ?! 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.