Heren 1 speelt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en wint overtuigend van Basketball Academie Limburg. 

Bekijk hieronder het videoverslag:

Huisartsenpost na River Trotters Heren 1 vs Pendragon 

De thuiswedstrijden in Tilburg zijn meestal om 21:00uur op vrijdagavond. 
Niet de meest ideale tijd waarop je kan verwachten dat een spelersgroep volledig opgeladen en gefocust een belangrijke wedstrijd perfect uitspeelt. Meestal wordt het dan een fysieke strijd...

Op Christiaan na was de Hoek en Blok selectie compleet, startende met Niek, Leron, Stef, Gillian en Arco. TSBV Pendragon staat 7e en River Trotters verdeelt met BAL de 3eplaats, om te blijven strijden voor een top twee plek zijn dit belangrijke punten om mee naar huis te nemen.  Ervaren guards en een center die van buitenaf redelijke driepunters raakt zijn de wapens waarmee Pendragon een verdiende middenmoter positie weet af te dwingen dit seizoen. 

Na de eerste sprongbal is te zien dat beide teams een hoog tempo kunnen spelen, Stef en Gillian werken de scorekaart al aardig vol en slaat River Trotters vroeg een gaatje. Echter door onnodig balverlies en een aantal sterke tweede kans opties komt de thuisploeg weer terug in beeld en pakt met 21-20 het eerste kwart. Deel twee gaat gelijk op, beide teams wisselen door en de sleutel lijkt hem te zitten in uithoudingsvermogen en de verdedigende druk. Niet geheel verassend dat in dit soort wedstrijden het fysiek gaat tellen en dat de arbitrage er dubieuse beslissingen op na hield. Zo liep Arco al vroeg met een tand door zijn lip en maakte een guard bij Pendragon kennis met Gillian zijn elleboog. Ferdy kreeg hard een kniezijn bovenbeenspier en werd het gezellig rust met 43-45.

Start na rust was het Stef die weer met scherp schoot, Leron en Niek deden er een schepje bovenop, alleen daar was Pendragon weer met een paar mooie schoten van buitenaf. Wie ging deze pot pakken dan? Eind derde kwart floot de scheids tegen Stef voor flopping (schwalbe), met het nodige geschreeuw viel hij neer waarop de collega scheidsrechter ook nog een technische fout wilde geven, totdat Stef zijn hoofd tilde en er een plas bloed uit zijn wenkbrauw stortte. 
Toch maar balbezit River Trotters. Vanaf hier was het duidelijk, alleen voor het uitvallen van Stef ging RiverTrotters deze wedstrijd niet weggeven. Tussenstand na drie kwarten, 60-68 voor de Hardinxvelders. En waar Pendragon via hun guards wat scores maakte, werdt Leron wakker en knalde samen met Gillian naar een voorsprong van 20 punten. Gillian die de Hoek en Blok selectie de gehele wedstrijd op sleeptouw nam met maar liefst 30 punten! Muris pakte nog verdiend zijn technische mee voor het teambelang en met drie geblesseerde spelers kon River Trotters terug kijken op een verdiende overwinning. Stef kwam rond 01:30 van de artsenpost af en traint dinsdag gewoon mee.

Aanstaande zaterdag 23 Maart speelt de Hoek en Blok heren 1 selectie thuis in sporthal de Wielewaal tegen Blauw Wit uit Roosendaal om 20:30uur. Ben je erbij voor het support?

River Trotters leidt gevoelige nederlaag in Veghel.

Na drie goede wedstrijden gespeeld te hebben in 2019 stond voor de mannenformatie van River Trotters de 2de wedstrijd tegen directe concurrent Attacus op het programma. Al jaren blijkt dit een stugge tegenstander waar RT het altijd moeilijk tegen heeft. Ook deze keer zal het weer geen makkelijke avond worden.

Na wat vertraging en een rommelige start van de warming up gaat de wedstrijd geleidt door de scheidsrechters Schuurmans en Nijgh van start. Het is Attacus dat als eerste de leiding neemt, en snel uitloopt naar 14-4. De Hoek&Blok mannen krijgen goede schoten, maar er wordt veel gemist. Na een 1e kwart waarin weinig scores vallen is de stand 14-8.

Maar in het 2de kwart is het toch weer Attacus dat uitloopt, maar gelukkig kan River Trotters nog enigszins aanhaken. Met veel moeite, en mede dankzij twee driepunters van Stef Zorg komen de Hardinxveldse mannen tot een ruststand van 43-31.

In het 3de deel van de wedstrijd neemt Attacus snel afstand en loopt uit naar 67-47. Het is eigenlijk alleen Ferdinald Zinhagel die wat terug kan doen en met 11 punten in doet hij namens RT nog wat terug. Het vierde kwart is meer van hetzelfde, en vanuit River Trotters nog steeds erg zwak, de wedstrijd wordt uitgespeeld, maar in de tweede helft is nooit aanspraak gemaakt op de overwinning.

Uiteindelijk speelt RT een zwakke wedstrijd tegen de sterke verdediging van Attacus, daardoor verdwijnt de tweede plaats van de competitie definitief uit het zicht van de Hardinxvelders.

Vrijdag 15 februari wordt gespeeld in Rosmalen tegen Black Eagles, en dan mag na een paar weken rust op zaterdag 9 maart thuis aangetreden worden tegen de heren van Den Dungk. We hopen jullie dan weer in de Wielewaal te zien, om ons team aan te moedigen.

Door: Arco

River Trotters met speels gemak langs Giants.

Afgelopen zaterdag stond voor de Hoek en Blok formatie de wedstrijd tegen West Brabant Giants op het programma. Zonder Nick van der Werf (leeftijdsgerelateerde afwezigheid) en Niek van Vliet (later) werd de wedstrijd redelijk begonnen. Het was aan een aantal driepunters via het bord van de Giants en het Hardinxveldse vizier dat nog niet op scherp stond te danken dat er niet al vroeg in de wedstrijd een groot verschil ontstond.
 
Halverwege het tweede kwart waren het de eerste driepunters en een aantal sterke fastbreaks van GIllian Boldewijn die het verschil boven de 10 punten brachten. Met een voorsprong van 13 punten ging de Hoek en Blok formatie de rust in. 
 
Zoals wel vaker is het derde kwart direct voor de River Trotters, met een 18-4 run wordt definitief afstand genomen van de Giants en in de rest van het kwart loopt het verschil steeds verder op. 
 
Het vierde kwart is meer een schiettent dan een wedstrijd, er wordt door coach Muris Agic flink doorgewisseld en onder andere Sander (3 driepunters dit kwart) en Fabio Tokromo (11 punten) voeren de score verder op. Ook een persoonlijk hoogtepunt voor Christiaan Grives die zijn eerste driepunter van het seizoen laat aantekenen. Eindstand 109-54.
 
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Attacus, die afgelopen weekend verrassend verloren van Binnenland en ongetwijfeld klaar zullen zijn voor deze wedstrijd.

Mannen van River Trotters verliezen nipt in de streekderby

Door: Stef Zorg

Zaterdag 26 januari was het dan eindelijk tijd voor de tweede streekderby van dit seizoen tegen de overburen uit Werkendam. De thuiswedstrijd in de Wielewaal werd door de Hoek & Blok formatie verloren met 9 punten. Na een goede trainingsweek waren de River Trotters gebrand op revanche.
Helaas moest Ferdy Zinhagel afhaken vanwege een enkelblessure.

In een volle sporthal de Crosser werd de wedstrijd begonnen door Arco van Genderen, Leron Esajas, Gillian Boldewijn, Stef Zorg en Niek van Vliet. De eerste paar minuten gaat de wedstrijd gelijk op waarna Virtus uiteindelijk aan de hand van een goed spelende Niels Plieger (29 pnt.) uitloopt tot 16-
8. Door beide teams wordt fel verdedigd en de scheidsrechters hebben genoeg werk te doen. Na de eerste 10 minuten staat er een score van 16-13 op het bord.

Het tweede kwart is het stuivertje wisselen qua scoreverloop. De ploegen geven niets weg en het publiek in de Crosser krijgt een mooie wedstrijd te zien. Voor de River Trotters is het soms puzzelen omtrent de personele bezetting onder de basket met Niek van Vliet als enige center in de gelederen. Het tweede kwart weten de River Trotters uiteindelijk met klein verschil te winnen waardoor er gerust wordt met een stand van 33-33.

De tweede helft belooft een mooi spektakel te worden als de ploegen op deze manier weten te blijven spelen.

De start van het derde kwart is voor Virtus, maar het duurt niet lang voordat de trein van de Hoek & Blok formatie op gang komt en er even flink gas gegeven wordt door de River Trotters. Mede door een uitstekend spelende Gillian Boldewijn weten de Hardinxvelders een voorsprong van 12 punten op het scorebord te zetten. Wederom wordt er gespeeld op het scherpst van de snede en worden aan beide kanten 8 teamfouten gemaakt. De tussenstand van het derde kwart is uiteindelijk 48-56.

Het vierde kwart beginnen de River Trotters niet scherp waardoor Virtus binnen enkele minuten een 12-4 run weet te plaatsen en er weer een gelijke stand verschijnt op het scorebord. De wedstrijd ligt op dat moment weer helemaal open. De spanning stijgt waarbij zowel op het veld als op de tribunes soms de emoties oplopen. Ook bij de scheidsrechters lijkt de spanning zijn tol te gaan eisen. Met enkele dubieuze beslissingen op cruciale momenten wordt de flow bij de River Trotters teniet gedaan en ruikt Virtus bloed. Op dat moment hebben de River Trotters al vier(!!!) man die niet meer mogen spelen omdat zij met vijf fouten op de bank zitten. Met een teamfouten verdeling van 2 voor de Werkendammers en 9 voor de Hardinxvelders in dit laatste kwart.
Uiteindelijk weet Virtus weet het hoofd koel(er) te houden en beslist de wedstrijd vanaf de vrije worplijn.

Een zure nederlaag met een score van 79-76 voor de River Trotters na een voorsprong van 12 punten in het derde kwart. Al met al een wedstrijd waar het publiek wederom genoten heeft van de streekderby, welke altijd garant staat voor spektakel!

Heren 1 pakt thuis de winst in eerste wedstrijd van 2019

Door: Nick van der Werf

Waar vlak voor de kerst en nieuw weken de laatste wedstrijd van 2018 onnodig werd verloren tegen EVBV Octopus, was het de vraag of het oliebollenvet er voldoende was afgetraind voor de herstart tegen CBV Binneland uit Barendrecht. Is de Hoek en Blok heren1 selectie klaar voor de eindsprint naar de final 4?

CBV Binnenland staat inmiddels één na laatste in de competitie met een compleet verjongde selectie dan de voorgaande jaren. Gezien hun laatste resultaten zit er zeker een stijgende lijn in de ontwikkeling en daar kun je je lelijk in vergissen wanneer je bovenin mee speelt voor de punten.

Hier bleek vanaf het eerste bal contact geen sprake van want River Trotters verietigde met hun starting vife (Arco, Sander, Gillian, Christiaan en Niek) de Barendrechters door 35-6 verschil te maken na het eerste kwart spelen. Ruimte voor coach Muris om door te wisselen wat helaas te enthousiast en te snel de doorloop kreeg waarop het scorende vermogen van de thuisploes stil kwam te liggen. Binnenland kreeg meer ruimte en pakte verdiend een aantal fast breaks, scoorde 21 punten tegen 7 van River Trotters en gezien de ruststand bleek het ineens nog een echte wedstrijd te kunnen worden (42-27).

Na rust kwam de wedstrijd in balans, River Trotters kwam met moeite weer aan scoren toe en CBV Binnenland had nog een dosis zelfvertrouwen van dat tweede kwart om op door te rennen. Scorebeeld bleef gelijk aan doorlopen met meeste spekatakel en overtuiging aan de kant van de thuisploeg.

Een mooie eindstand van 87-58 had misschien wel 100 plus tegen veel minder kunnen zijn. Een belangrijke les voor de aankomende derby tegen de nummer 1 van de competitie, Virtus. Er is een wedstrijd weekend rust dus tijd voor een goede voorbereiding.

Zaterdag 26 Januari is de derby in Werkendam om 19:00uur. Reizen jullie mee om Hardinxveld aan te moedigen?

River Trotters MSE1 blijft ongeslagen in uitwedstrijden

Door: Niek van Vliet

Met vier opeenvolgende gewonnen wedstrijden mochten de mannen van de Hoek & Blok formatie zaterdag 8 december afreizen naar Weert. Voor een wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst van de 1e divisie-B, de jongens uit het 2de team van de Basketball academie Limburg. Een belangrijke wedstrijd om in de race te blijven voor de final four. 

Met Gillian Boldewijn die weer terug is in de startende vijf na een stroeve start van het jaar. Beginnen de mannen van RT aan de wedstrijd. Het is ook Gillian die de score opent en tot aan een stand van 7-7 kan BAL aanhaken, daarna lopen de Hardinxvelders uit tot een 11-18 voorsprong.

In het tweede kwart is het meer van hetzelfde en neemt Leron Esajas met 8 punten in dit kwart RT op sleeptouw om te gaan rusten met een voorsprong van 10 punten. Aan het einde van de 1e helft vlucht BAL in een zone verdediging en dit zal de gehele wedstrijd zo blijven.

Aan de start van het 3de kwart heeft River Trotters veel moeite om te scoren tegen de statische verdediging van de Limburgers, die zelf wel het netje weten te vinden en zo terug komen tot 41-41.

In het 4de kwart doorbreekt Arco van Genderen eindelijk de problemen die RT in deze wedstrijd heeft van achter de 3-puntslijn, en is belangrijk met twee 3-punters. Met een stand van 51-51 en nog 42 seconden te spelen is het Niek van Vliet die met een schot de Hoek en Blokkers op voorsprong zet, een voorsprong die ze niet meer uit handen geven 51-54, en de punten gaan mee naar Hardinxveld-Giessendam.

Mede door het verlies van Attacus stijgt RT op de ranglijst en bevinden we ons nu op een gedeelde 3de plaats. Volgende week sluiten we in eigen sporthal de Wielewaal de 1e seizoenshelft af tegen Octopus uit Vught.

20.30 in de Wielewaal. Be there!

River Trotters Heren 1 dendert over BC Vlissingen heen.

Door: Nick van der Werf

Belangrijke winst punten waren er afgelopen zaterdag veilig te stellen tegen de hekkensluiter van de 1ste divisie basketball competitie. BC Vlissingen reisde met slechts zeven spelers af naar sporthal de Wielewaal. De Hoek en Blok heren 1 selectie was op Stef na compleet. Er was slechts een taak, de punten in huis houden om aansluiting te houden bij de top vier teams.

Starters Ferdy, Leron, Gillian, Nick en Arco zette direct de toon voor de eerste helft. Dankzij een full court press defense kwamen de gasten niet toe aan het opzetten van fatsoenelijke aanvallen. Aanvallend waren zowel de individuele acties als het samenspel goed in balans en werd er gevochten voor iedere rebound. De Hoek en Blok selectie liep al snel uit naar een machtige voorsprong van dertig punten. Iedereen kon zijn speelminuten pakken en bij rust was simpel genoeg de boodschap, niet verzwakken en punten in huis houden.

Dit was zo’n pot waarbij de uitslag kon oplopen tot over de honderd punten, helaas was de tweede helft erg rommelig en leek het zowaar op een open schiettent waarbij de ring bij iedere poging net even opzij schoof. Al met al is de winst nooit in gevaar gekomen en vielen er bij BC Vlissingen nog een aantal mooie driepunters waardoor de einduitslag wat vertekend. Met 80-66 op het bord ging de laatste zoemer. Taak aan het team om de instelling van de start van de wedstrijd mee te nemen en vast te houden. Zaterdag 8 December speelt River Trotters uit bij de nummer 2 van de competitie BAL, hier moet gewonnen worden om een plekje te klimmen in de totaal stand.

De eerst volgende thuiswedstrijd is op Zaterdag 15 December om 20:30 uur tegen EVBV Octopus in sporthal de Wielewaal. Ben jij erbij?

River Trotters zet goede reeks voort en behoudt ongeslagen status in uitwedstrijden

Door: Stef Zorg

Op zaterdagavond 24 november vertrok de Hoek & Blok selectie richting Roosendaal voor de competitiewedstrijd tegen Blauw Wit. De tegenstander lijkt op papier een maatje te klein voor de mannen van River Trotters, maar beschikt desondanks wel over enkele kwalitatief goede spelers.

Reden genoeg om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Laat dat nou precies hetgeen zijn wat de startende spelers nalaten. Daar tegenover staat dat Blauw Wit in de eerste fase werkelijk alles raak weten te schieten met daarbij onder andere enkele verre driepunters. Uiteindelijk staat er zelfs een achterstand van 22-8 op het scorebord.
Enkele tactische wijzigingen later beginnen de Hoek & Blok mannen de wedstrijd te controleren en komt men langszij wat resulteert in een ruststand van 38-42.

Het slappe begin met de daarbij behorende achterstand is dus weggewerkt. Na rust waren de River Trotters vastbesloten om de voorsprong snel uit te bouwen waardoor er geen twijfel bestond over wie deze wedstrijd zou winnen. Dit plan wil niet direct slagen, maar na het derde kwart staat er toch een voorsprong van 12 punten op het scorebord voor de Hardinxvelders.

In het laatste en vierde kwart laten de River Trotters er geen gras over groeien. Aan de hand van een uitstekend spelende Gillian Boldewijn, welke terugkeerde na een hardnekkige blessure, wordt de wedstrijd uitgespeeld en presenteert zich een eindstand van 59-77 op het scorebord.

De punten in een uitwedstrijd gaan dus wederom mee naar Hardinxveld-Giessendam.

De eerstvolgende wedstrijd zal weer plaatsvinden in de Wielewaal. Aankomende zaterdag spelen de River Trotters om 20.30 uur tegen BC Vlissingen.

River trotters wint eindelijk eerste thuiswedstrijd.
 
Door: Arco van Genderen
 
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Pendragon op het programma voor de Hoek en Blok formatie. Beide teams hadden evenveel punten en met het ontbreken van Stef, Gillian en Christiaan beloofde het een lastige wedstrijd te worden. 
 
Het begin van de wedstrijd gaat het spel op en neer en lijkt er geen ploeg echt afstand te kunnen nemen. Bij een 15-15 stand zijn het de River Trotters die de eerst run plaatsen en weglopen naar een 24-17 na het eerste kwart. 
 
Een driepunter van Sander Baggerman brengt het verschil in het begin van het tweede kwart zelfs op 12 punten, Pendragon herstelt zich weer en komt iets dichterbij. Toch kunnen de gasten niet voorkomen dat ze met een 38-30 achterstand de rust in gaan.
 
De eerste 5 minuten van de tweede helft geven een heel ander beeld dan in het eerste deel van de wedstrijd. Door slordig spel van de thuisploeg en het veelvuldig missen van vrije worpen komt Pendragon puntje voor puntje terug in de wedstrijd tot een 44-44 stand. Gelijk de aanval daarop is het Leron Esajas die met een driepunter weer wat lucht geeft. De laatste paar minuten lopen de River Trotters weer uit naar een 52-46 met nog 10 minuten te spelen.
 
Pendragon geeft niet op en de River Trotters blijven vrije worpen missen, dit samen resulteert in een 58-58 gelijke stand met nog ruim 1,5 minuut te spelen. Precies op het juiste moment komt Nick van der Werf met een driepunter, gevolgd door een fastbreak layup van Arco van Genderen. Het verschil is 5 en ondanks time-outs en laatste noodpogingen van Pendragon blijft het verschil 5 tot het einde van de wedstrijd. Eindstand 66-61

Heren 1 wint dankzij snelle ruime voorsprong in Den Dungen.

Door: Nick van der Werf

Wist je dat de Hoek en Blok heren 1 selectie alle uitwedstrijden tot nu toe heeft gewonnen? Tot nu toe een verklaarbaar beeld omdat de thuiswedstrijden tegen de drie beste teams waren die samen met River Trotters zullen strijden om de top twee plekken. Werk aan de winkel om bij te blijven. Zeker tegen de teams die nu middenmoot of lager staan.

Gelukkig werden afgelopen zaterdagavond tegen een nog onbekende tegenstander genaamd Den Dungk de punten ook mee naar huis genomen. Vooraf ingeschat als team wat makkelijk scoort maar, dat zegt opzich niets over de verdedigende kwaliteiten. Coach instructies waren duidelijk, veel druk in de verdediging en zo veel mogelijk rebounds opeisen.

Hoek en Blok heren 1 startte met Niek van Vliet, Stef Zorg, Christiaan Grives, Leron Esajas en Arco van Genderen. Waar het soms tegen onbekende tegenstanders zoeken is naar de juiste matchups was het deze keer vanaf moment één in het voordeel van River Trotters. Zoals afgesproken hielp de hoge verdedigende druk en werden eenvoudige scores afgedwongen. Waaronder een aantal sterke dunks van Leron. Eind eerste kwart 9-22.

Het rustmoment deed de thuisploeg goed en wist in kwart twee een aantal punten te forceren tegenover een aantal aanvallende missers en balverliezen van River Trotters. Pas na vijf minuten viel de eerste score en liep het vanaf dat moment gebalanceerd naar de rust. De nodige wissels en time outs moesten er aan de pas komen om de wedstrijd niet om te laten slaan. Rust stand 26-33 in het voordeel van River Trotters. Christiaan viel helaas uit met een enkelblessure vlak voor rust.

Doelstelling, punten velig stellen en voorsprong terug uitbouwen naar een veilige marge. Langzaam maar zeker lukte dit, de score snelheid liep terug dus iedere verdediging werd zowat bepalend voor de spanning in de wedstrijd. Na drie kwarten stond het verschil op 44-54. Hierna kwam het aan op conditie en ervaring, welk team kon nog een extra stapje bijzetten?

Eerst Twee scores van Den Dungk maar ook twee scores van Ferdy Zinhagel, één score thuisploeg en een score Stef Zorg, vier scores thusploeg en daar was Niek van Vliet met een antwoord, zo leek het spannend te worden maar gelukkig waren daar Leron en Arco die het team op sleeptouw namen naar de eindstreep. Eindstand 59-72 voor de Hoek en Blok heren 1 selectie.

Eerstvolgende wedstrijd is thuis in sporthal de Wielewaal, volgende week zaterdag 10 November om 20:30uur tegen TSBV Pendragon. Eveneens een middenmoter met evenveel punten als River Trotters. Kom jij supporten?

Rivertrotters komt tekort in bekerduel tegen Grashoppers
 
Door: Arco van Genderen
 
Afgelopen Zaterdag speelde River Trotters een bekerduel tegen de Grashoppers uit Katwijk. Waar de mannen uit hardinxveld wekelijks hun wedstrijden spelen in de eerste divisie, doet Grashoppers dat al enkele jaren in de promotiedivisie, het niveau boven de eerste divisie. Dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden lag dus in de lijn der verwachting.
 
In het begin van de wedstrijd zijn het vooral de gasten die nog niet met scherp schieten. De mannen van Hoek en Blok schieten echt een stuk beter uit de startblokken waardoor er een 7-2 voorsprong op het bord staat. Uit enkele makkelijke fastbreaks komt Grashoppers op gelijke hoogte en pakt daarna door onder andere een mooie alley-oop dunk van Sjoerd van Vilsteren een kleine voorsprong. 
 
De thuisploeg blijft de hele eerste helft aardig in het spoor van de fysiek sterkere gasten. De bal gaat op een goed tempo rond en Ferdy weet met mooie bewegingen in de bucket een aantal aanvallen af te ronden. Aan het einde lijkt Grashoppers toch nog met een voorsprong van meer dan 10 punten de rust in te gaan. Vijf seconden voor het einde van de eerste helft is het Donovan die met een mooie driepunter hier toch nog verandering in weet te brengen. Rust: 27-35
 
Over de tweede helft kunnen we een stuk korter zijn. Grashoppers buit het fysieke overwicht goed uit met makkelijke scores inside en in de aanval van de River Trotters zijn het te vaak individuele acties die sneuvelen in goede bedoelingen. Al met al een nuttige wedstrijd waarbij de tegenstander simpelweg een maatje te groot was. Volgende week staat er een vrij weekend om een week later tegen Den Dungk te gaan spelen. 
 
De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 10 november, om 20:30 in de eigen Wielewaal.

River Trotters MSE1 verliest van Attacus

Door: Niek van Vliet

Na de gewonnen wedstrijd tegen WBB Giants van vorige week is het op 13 oktober tijd om aan te treden tegen Attacus uit Veghel. Een bekende ploeg waar al een aantal keer tegen gespeeld is in voorgaande jaren. Altijd een sterke ploeg waar de Hoek & Blok formatie het lastig mee heeft. Zo ook nu Attacus start de wedstrijd sterk en bij River Trotters ontbreekt de scherpte. En na vier minuten spelen staat er 3 -14 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Veghel. Waar bij de Trotters in dit kwart de scores van meerdere kanten komen. Is het bij Attacus vooral captain Bart van der Horst die de ploeg op sleeptouw neemt. Aan de hand van Arco van Genderen weet River Trotters in dit kwart tot op vier punten te naderen. Daarna is het toch weer Attacus dat uitloopt naar een in het 2de kwart maximale voorsprong van 13 punten. In het 3de kwart weet RT tot op 8 punten te komen, maar dan neemt de Veghelse ploeg weer afstand en blijft de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Eindstand 49-68. Uiteindelijk is 68 punten tegen krijgen een prima prestatie tegen een ploeg als Attacus. Alleen er zelf maar 49 scoren is gewoonweg niet voldoende om op het 1e divisie niveau wedstrijden te winnen.

River Trotters zal de komende weken van ook voornamelijk moeten focussen op beter aanvalsspel wil het dit seizoen nog mee gaan doen bij de bovenste vier. Volgende week speelt RT heren 1 om 20.00 thuis voor de beker tegen Grasshoppers uit de promotiedivisie, een sterke ploeg die vorig jaar de landelijke finale verloren tegen Lokomotief. Een wedstrijd voor RT om de schroom van zichzelf af te spelen en te laten zien wat het waard kan zijn.

Mannen van River Trotters winnen van jongens uit Bergen op Zoom

Door: Stef Zorg

De Hoek & Blok formatie uit Hardinxveld-Giessendam was op zaterdagavond te gast in Bergen op Zoom voor alweer de vierde wedstrijd van het seizoen.

Voor River Trotters zijn de Giants uit Bergen op Zoom een onbekende tegenstander. Na een goede trainingsweek was het team erop gebrand om zich te revancheren van de nederlaag van vorige week.

Bij de start van de wedstrijd is hier echter niets van te merken. Het spel van River Trotters is slap. De tegenstander weet meerdere malen makkelijk door te komen. Het is zaak dat de Hoek & Blok formatie de verdediging behoorlijk aanscherpt voordat de wedstrijd al gespeeld lijkt in het eerste kwart. Via een tussenstand van 16-2 (!!!) wordt het eerste kwart afgesloten met 17-9.

In het tweede kwart zullen de mannen van River Trotters er tegenaan moeten gaan om weer langszij te komen en vol voor de winst te kunnen gaan. River Trotters vergeet echter de makkelijke scores af te maken onder het bord. Dit wordt ook behoorlijk lastig gemaakt door de spelers van Giants, waarbij de scheidsrechters erg veel toe laten en er geen plaats wordt genomen achter de vrije worplijn. De Hardinxvelders blijven echter stoïcijns doorgaan en dit werpt uiteindelijk zijn vruchten af. Ruststand 27-25.

Na de rust hebben de River Trotters maar één doel en dat is langszij komen en een voorsprong op het scorebord zetten. De verdedigende druk van Christiaan Grives resulteert in twee keer balverlies van de Giants en twee scores voor de River Trotters. Er lijkt een ommekeer in de wedstrijd te ontstaan. Na twee minuten in het derde kwart staan de River Trotters 7 punten voor en vluchten de Giants de time-out in. De scheidsrechters lijken het fysieke overwicht van de River Trotters te willen compenseren waarbij elk fysiek contact van de Hardinxvelders wordt bestraft en de spelers uit Bergen op Zoom een vrijbrief lijken te hebben. In dit kwart mag de Hoek & Blok formatie maar liefst 14 teamfouten bijschrijven tegenover 4 van de Giants. Tussenstand 44-51.

In het laatste kwart proberen de River Trotters de wedstrijd te temporiseren en te controleren. De Giants delen hierbij nog wat speldenprikjes uit, maar echt spannend wordt het niet meer. Wanneer ook de spelers uit Bergen op Zoom zich realiseren dat ze achter de feiten aan lopen, vinden er uit wanhoop nog wat onsportiviteiten plaats. Hierna is de wedstrijd toch echt gespeeld en nemen de Hardinxvelders na een matige start toch volkomen verdient de punten mee naar huis.

Al met al qua niveau een matige wedstrijd met veel strijd. Fysiek hebben de Giants het afgelegd waarbij ze hun naam geen eer aan deden. De wedstrijd is nooit losgekomen, mede doordat erg veel werd afgefloten aan de zijde van River Trotters. Gelukkig bleef iedereen er in geloven, waardoor de overwinning veiliggesteld werd.

Zaterdag 13 oktober spelen de River Trotters om 19.30 uur een thuiswedstrijd in de Wielewaal tegen Attacus uit Veghel, een wedstrijd welke vaak garant staat voor leuk basketball.

Naam: Arco van Genderen 

Geboortejaar en plaats : 1992, Giessenburg

Zo ben ik begonnen met basketbal : Op mijn zesde een keer binnengelopen in het legendarische Peulenplein en nooit meer weggegaan.

Hoogtepunt tot nu toe in mijn sportcarrière  : Winnen van de Rayonfinale U22 na verlenging.

Mijn sportidool : Idool is een groot woord, maar was/ben fan van Kobe Bryant.

Favoriete internetsite : Youtube

De allerbeste sportfilm voor mij is : Moneyball

Deze beroemde mensen volg ik op social media : Modellen, Topsporters.

Meest spannende basketbal moment was voor mij : Gamewinner in overtime Rayonfinale U22.

In wil in mijn leven zeker nog meemaken : Roadtrip door Cuba.

Beste advies voor jonge basketballers : Basket in je achtertuin (laten) zetten.

Streekderby basketball winst is voor Virtus

Door: Nick van der Werf

Het seizoen is met twee wedstrijden achter de rug net gestart en de eerste streekderby tussen Hardinxveld en Werkendam stond afgelopen zaterdag al op de planning. De Hoek en Blok heren 1 selectie stond op één winst en één verlies, Virtus reisde met twee keer winst vol vertrouwen naar de Hardinxveldse sporthal de Wielewaal. De sfeer was zoals bij iedere derby gezond gespannen en bij de tip off waren de tribunes volgelopen met supporters uit beide dorpen.

Beide teams kennen elkaar sterktes en zwaktes, zo startte de wedstrijd dan ook met veel zoeken en forceren naar de kansen. Verdedigend werd er fysiek gezien direct de toon gezet, dit was echter ook voor de arbitrage een reden om met scherp te fluiten. Wie ging deze wedstrijd op ervaring en inzet naar zich toe trekken? De scores bleven tot diep in het eerst kwart laag en de foutenlast liep op, met name aan de kant van de River Trotters. Voor de coaches bleek dit ook een zware test, Dusan Bozic leidt dit seizoen de Virtus selectie voor het eerst en Muris Agic had niet de beschikking over een compleet fitte selectie. Het eerste kwart eindigde spannend genoeg met een paar punten in het voordeel van Werkendam.

De twee periode bezweek de Hoek en Blok selectie voor het eerst onder de druk en sputterde het in iedere aanval. Rommelige egoïstische acties zorgde voor veel balverlies en zo ontstonden er veel eenvoudige scores bij Virtus die met gemak een stapje harder kon zetten. Het verschil in score werd groter maar nog erger, de focus op teamspel zakte steeds verder weg bij River Trotters. 27 – 42 bij rust, het leek uit te lopen op een drama. Maar bij een sport als basketball kan dit zomaar weer omslaan. 

“Misschien het mooiste aan deze sport om te kijken, naast alle regels en fluitsignalen op het veld, dat er op ieder moment in de wedstrijd een ommezwaai kan ontstaan waardoor de spanning weer toe neemt. Een gat van 10 punten kan binnen twee minuten al zijn weggespeeld.” 

De boodschap was duidelijk voor de Hoek en Blok selectie, orde op zaken stellen en spelen zoals het publiek verwacht er bij een streekderby hoort. Virtus hield de druk er aardig op bij de start van het derde kwart, zij herinnerde zich vast en zeker andere derde kwarten van de voorliggende derby’s.
Toch was daar het spel weer terug van de River Trotters en kroop het voorzichtig dichterbij zonder verdigend veel weg te geven. Beide teams speelde harder en gemener, hier werd ook duidelijk dat de arbitrage het niet altijd de hand had en met hele bijzondere beslissingen een nare sfeer afriep onder het publiek. Dit zweepte de spanning nog een tandje harder op terwijl het verschil in score steeds dichter tot elkaar kwam. Halverwege het vierde kwart stond het 59 -67.

Helaas vielen er in de strijd twee spelers aan Hardinxveldse zijde uit vanwege een blessure en twee spelers kregen hun vijfde fout wat er conditioneel gezien flink inhakte. Virtus profiteerde daartegen weer middels een aantal sterke rebounds en goed uitgespeelde aanvallen. Gezien het verloop van de gehele wedstrijd geheel trokken zij terecht de winst naar zich toe. River Trotters kon de schade beperken tot een eindstand van 70-79 en neemt een flinke map huiswerk mee naar de training.

De eerst volgende River Trotters wedstrijd staat op 6 oktober om 20:00uur in Bergen op Zoom tegen de West Brabant Giants. De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 13 oktober om 19:30uur in sporthal de Wielewaal. Be there!

River Trotters MSE1 mist energie

Door: Niek van Vliet

Op zaterdagavond 22 september speelt River Trotters Mannen 1 de eerste thuiswedstrijd van het
seizoen in thuisbasis sporthal de Wielewaal. Nadat de Hoek & Blok formatie vorige week relatief
eenvoudig het eerste team van Binnenland heeft verslagen, is het nu tijd om aan te treden tegen de
heren van Black Eagles uit Rosmalen. Op het eerste gezicht een ervaren team, met een ex-eredivisie
spelers. Het team uit Rosmalen bestaat vanavond wel slechts uit zeven spelers. Voor River Trotters
lijkt het devies simpel, hoog tempo spelen en veel de basket aanvallen. Met een selectie van 12
personen is de mogelijkheid om door te wisselen ruimschoots aanwezig.
Het eerste kwart van de wedstrijd gaat moeizaam van start en de scores komen moeilijk. Bij River
Trotters lijkt de energie en de wil om te winnen wat te ontbreken. Terwijl Black Eagles het lage
tempo goed lijkt te passen. Chris den Boer weet dit kwart met een driepunter af te sluiten waardoor
de tussenstand uitkomt op 16-12 in het voordeel van de Hardinxveldse ploeg.
Aan het begin van het 2de kwart neemt de ploeg uit Rosmalen een voorsprong doordat het River
Trotters een aantal keer goed weet af te stoppen en via fast breaks uit te lopen naar 16-21. Via
driepunters van Stef Zorg weet de Hoek en Blok formatie de wedstrijd weer naar zich toe te trekken.
Ruststand 32-28.
Na de rust komen de mannen van River Trotters vlammend uit de kleedkamers en is het weer Stef
Zorg die met twee driepunters de voorsprong uitbouwt. Als daarna Leron Esajas een fast break op
een schitterende wijze met een ally-oop dunk afrondt vlucht Black Eagles in een time-out. Maximale
voorsprong voor de Hardinxvelders 44-32. Na de time-out weet RT even niet meer tot goede
aanvallen te komen, en zijn het de mannen uit Rosmalen die aan de hand van Jeroen van Vugt – 12
punten binnen 3 minuten – de wedstrijd omkeren.
In het vierde kwart weet River Trotters niet meer terug te komen, het doet nog verwoede pogingen
maar de ballen willen niet door de basket vallen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd verloren met 60-74.
Een onnodig verlies voor de Hoek & Blok formatie, in een zeer slechte wedstrijd verliest de ploeg
meer van zichzelf dan van de tegenstander. Volgende week is er gelukkig alweer de mogelijkheid om
de rug te rechten voor de ogen van het eigen publiek. Het is dan de rivaal van de overkant van de
rivier Virtus die op bezoek komt in sporthal de Wielewaal.

Door: Stef Zorg
 
De Hoek & Blok formatie uit Hardinxveld-Giessendam mocht voor de eerste competitiewedstrijd aantreden tegen het CBV Binnenland uit Barendrecht. Al jaren beschikt de formatie uit Barendrecht over behoorlijke kwaliteiten, maar dit jaar heeft selectie een ware metamorfose ondergaan en krijgt voornamelijk de jeugd de kans. Voor River Trotters dit jaar dus een team met weinig bekende gezichten en is het afwachten wat de tegenstand gaat worden.
De Hoek & Blok selectie treedt aan met een voltallige selectie van twaalf man. De wedstrijd begint slap vanuit Hardinxveldse zijde, waardoor Binnenland een aantal keer goed doorkomt. River Trotters heeft moeite met het omschakelen en in de aanval weet men elkaar niet gemakkelijk te vinden. Dit leidt tot veel balverlies.
Ondanks het matige spel weten de mannen uit Hardinxveld toch de punten bij elkaar te sprokkelen en gaat het qua verdediging beter staan. De stand na het eerste kwart is dan ook 15-18 in het voordeel van River Trotters.
Het spel is niet hoogstaand en het niveau is niet wat de Hardinxvelders graag willen laten zien. De mannen uit Barendrecht pakken erg veel aanvallende rebounds maar weten deze niet altijd te verzilveren. De klok tikt verder en de wedstrijd kabbelt voort. Ruststand 20-32.
In de tweede helft loopt River Trotters langzaam uit en zo krijgt coach Muris Agic de kans om iedere speler zijn speelminuten te geven.
De wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen met 48-71 en zo is de kop van het seizoen er af. Aankomende zaterdag speelt de Hoek & Blok formatie om 19.30 uur hun eerste thuiswedstrijd tegen Black Eagles uit Rosmalen. Mocht River Trotters de punten in de Wielewaal willen houden, dan zal het wel uit een ander vaatje moeten tappen!
 
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren