River Trotters neemt in derde kwart afscheid van Octopus

Door: Niek van Vliet

Zaterdag 5 oktober reizen de mannen van River Trotters MSE 1 af naar Vught om de eerste punten van een uitduel in dit prille seizoen mee naar huis te nemen. Na een eerder mislukte poging tegen Attacus en twee gewonnen thuiswedstrijden treden de heren vandaag aan tegen Octopus Heren 1 uit Vught. Een ploeg die voor het 2de seizoen in de 1e divisie uitkomt, na vorig jaar na promotie een knappe 4de plaats wist te bereiken.
Om stipt 17.00 is de tip-off in de dan nog vrij sfeerloze sporthal in Vught, River Trotters begint erg sterk aan de wedstrijd en loopt via onder andere 8 punten van Chris den Boer snel uit naar een 2-12 voorsprong. Maar er worden ook de nodige ballen onder de basket gemist door de Heren uit Hardinxveld. Dit leidt er toe dat Octopus terug kan komen in de wedstrijd en tot een totaal van 18 punten (waarvan 8 uit vrije worpen) komt in het 1e deel van de wedstrijd. River Trotters zet hier 22 tegenover, en gaat dus aan de leiding. In het tweede kwart zijn het vooral Gillian Boldewijn en Leron Esajas die scoren namens RT, samen zijn ze goed voor 18 van de 25 punten in dit kwart. Langzaam wordt al afstand genomen van de tegenstander, en de ruststand is 40-47 in het voordeel van de Hoek & Blok formatie.
Aan het begin van de tweede helft neemt River Trotters met een aantal fast breaks snel meer afstand en loopt uit naar 42-54. Maar mede door de velen persoonlijke fouten die de Hardinxvelders maken (maarliefst 8 in dit kwart) kan Octopus blijven aanhaken vanaf de vrije worp lijn. De net van vakantie teruggekeerde Stef Zorg zet daar dan weer twee driepunters tegenover, en zo kan RT een definitief gat slaan en loopt het uit naar een voorsprong van 18 punten.
In het 4de kwart wordt de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, en met 11 punten laat Gillian in dit kwart nogmaals zien dat hij goed in vorm is dit seizoen. De Hoek & Blok mannen scoren gemakkelijk dit kwart en halen uiteindelijk 97 punten, Octopus weet hier 73 tegenover te zetten en dus gaan de punten mee naar Hardinxveld.
Octopus blijkt ook dit seizoen een lastige tegenstander, maar het onderlinge niveauverschil is te groot om River Trotters te kloppen.
Volgende week spelen we in Hardinxveld tegen promovendus DAS uit Delft. Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen kijken om 18.30 in Sporthal de Wielewaal.

Heren1 basketballers winnen met ruime cijfers!

Door: Nick van der Werf

Afgelopen zaterdag stond voor de Hoek & Blok heren 1 selectie alweer de derde seizoens wedstrijd op het programma. 14 September werd er thuis gewonnen van Lokomotief, 21 September verloren in Veghel bij Attacus en dit keer kwam 2e divisie kampioen Tantalus op bezoek in sporthal de Wielewaal. De selectie telt dit jaar 12 spelers waarin Gino Ragueb als verstreking uit Dordrecht is overgekomen. Chris den Boer is ook weer terug bij het eerste na een jaar proberen rustig aan te doen.

Vlak na de zomerweken een druk programma met de nodige vakantieplanningen nog in het team kenmerkt een stroeve start. Met genoeg ruimte voor verbetering is het noodzakelijk om in ieder geval op verdedigend niveau je mannetje te staan en de winstpunten veilig te stellen.

Zaterdag startte de guards Leron(C) en Arco, de forwards Nick en Fabio , Niek bewaakte de center positie. Tegenstander Tantalus uit Eindhoven is nieuw in de 1st divisie wat als kampioen uit de 2e divisie gebrand is om zichzelf te bewijzen. Daar wist de ervaren Hoek & Blok selectie al in het eerste kwart een stokje voor te steken door met 26 – 13 de leiding te nemen. Gillian kwam scorend erg sterk van de bank.

Tantalus mocht zich enigzins herstellen door rommelig aanvallend spel in het tweede kwart van River Trotters. Hierin merk je dat het verfijnen van het samenspel en baltempo nog wat aandacht kan gebruiken op de trainingen. Al met al vecht het team zich naar rust middels 45-34 voorsprong.

Coach Muris Agic wordt dit seizoen bijgestaand door assistent coach Marcus Lock, de aanwijzingen bij rust waren logisch, niet verslappen in de rebounds en aanvallend het baltempo hoog houden tegen de statische zone verdediging van Tantalus.

Qua score beeld blijft het verschil in het derde kwart nagenoeg gelijk oplopen. Niet alle schoten vallen voor de thuisploeg en met wat gelukjes onder de basket mogen de gasten vaak een extra vrije worp nemen. Doorloop 60-47 naar het vierde deel.  Iedereen van de Hoek & Blok selectie kwam aan scores toe. Tantalus probeerde nog via het bewust maken van fouten de tijd en scores voor zich te winnen. Tevergeefs liep de thuisploeg hierdoor nog sterker uit naar de verdiende overwinning; 88 -69.

Het programma vervolgt zich komende 5 Oktober uit in Vught tegen EVBV Octopus. Zaterdag 12 Oktober speelt River Trotters heren 1 weer thuis tegen Das uit Delft om 18:30 uur. Kom jij na het avondeten kijken in de Wielewaal ?! 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren