Opzeggen lidmaatschap

Opzegging van het lidmaatschap moet schriftelijk gebeuren voor 1 mei van het lopende seizoen. Na die datum wordt je lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd. Dus, zeg je je lidmaatschap op na 1 mei a.s. dan ben je verplicht het volledige contributiebedrag te betalen voor het daaropvolgende seizoen. Wacht dus niet met opzeggen tot na de zomervakantie. Dat kost je veel geld! Zeg je tijdens het seizoen op dan betaal je gewoon de volle prijs van het lidmaatschap. Je krijgt dus geen geld terug.

Opzegging kan per brief:
Basketballvereniging River Trotters
Postbus 9
3370 AA Hardinxveld-Giessendam
Of per e-mail aan de secretaris van River Trotters :  mailadres


Waarom krijg je je geld niet terug als je tijdens het seizoen opzegt?

Het komt geregeld voor dat leden aan de start of lopende het seizoen opzeggen en dan (een deel van) de contributie terug vragen. Dat kan niet, omdat wij een aantal verplichtingen zijn aangegaan:

1.  Op basis van het ledenaantal op 1 mei, leggen wij zaalruimte vast voor het komende seizoen. Die kosten lopen gewoon door, of er nou iemand opzegt of niet.
2.  Op basis van het ledenaantal op 1 mei, leggen wij trainers vast voor het komende seizoen. Die kosten lopen gewoon door, of er nou iemand opzegt of niet.
3.  Per speler dragen wij kosten af bij de bond. Die kosten lopen gewoon door, of er iemand opzegt of niet.

Al deze kosten zijn verwerkt in de begroting voor het lopende seizoen. Onder andere op basis daarvan stellen wij de contributie vast. Als wij uw contributie zouden terugbetalen/kwijtschelden, zouden we dus de contributie voor de overige leden moeten verhogen.

Belangrijk om te weten:
Van deze regeling wordt niemand rijker. Niemand steekt geld in zijn zak. Het bestuur wordt niet betaald. We voorkomen ermee dat de vereniging minder binnen krijgt dan er uit gaat. Uiteraard begrijpen wij de klachten hierover ("ik heb maar drie weken gespeeld en nu moet ik het hele seizoen betalen..."), maar het is in het belang van alle leden dat wij hier streng in zijn.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.