Alles over TAFELEN

Tijdens een basketbalwedstrijd zijn de scheidsrechters verantwoordelijk voor alles wat op en rond het veld gebeurt. Echter, de tafelfunctionarissen zijn voor een goed verloop van de wedstrijd minstens even belangrijk. Je maakt deel uit van een team samen met de scheidsrechters om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Wat wordt er van je verwacht als je bij een wedstrijd een tafelfunctie hebt?
• Het is belangrijk dat je op tijd bent, je dient namelijk 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat je kan controleren of alles aanwezig is en werkt om je taak zorgvuldig uit te voeren.
• Ben je scheidsrechter, zorg dan dat je omgekleed 20 minuten voor aanvang bij het veld staat.
• Volgens de regels van de NBB moet je 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd klaar zitten achter de tafel om eventueel afspraken met de scheidsrechters door te nemen. Zorg dat je dan ook klaar zit.
• Zorg dat je voor aanvang van de wedstrijd je naam op het formulier invult bij de betreffende functie die je uitvoert.
• Gebruik van je telefoons tijdens de wedstrijd is niet toegestaan, leg deze niet op tafel en zorg dat deze uit staat of op stil staat.
• De wedstrijd is afgelopen na het laatste fluitsignaal maar als tafelfunctionaris ben je echter pas klaar nadat de scheidsrechters hun handtekening op wedstrijdformulier hebben gezet, daarna kun je je plek verlaten.
• Tijdens de rust is er voor de tafelaars ook een moment van rust, gebruik dit dan ook om even de benen te strekken of iets te drinken of te eten, tijdens de wedstrijden is eten en drinken toegestaan als het je functie niet hindert en er geen rommel op de tafel door ontstaat. Uiteraard ruim je gemaakte rommel na de wedstrijd op.

In de kast bij de apparatuur en in elke tafelkist ligt een instructieboekje tafelfunctionarissen van de NBB, mocht je nog vragen hebben over het tafelen of weet je het even niet meer dan kun je dit raadplegen.

Het bestuur wenst iedereen succes bij zijn / haar taak.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.