M20 IN LEERPROCES

Door: Jan Flach

Na de ontluisterende nederlaag van vorig weekend tegen Rotterdam, kon de M20 hopelijk in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wel de nodige balans vinden om er een mooie wedstrijd van te maken. Zonder Darryl en Jesse en een niet fitte Finn, moest de RHB/Connect formatie aantreden tegen de nog ongeslagen koploper DAS uit Delft. De eerste wedstrijd van het seizoen hadden we hier al een mooie wedstrijd gespeeld (zie eerder verslag) en dus een mooie gelegenheid om ons thuispubliek te laten zien in hoeverre er progressie was geboekt.

Ook deze week valt er jammer genoeg nog geen flitsend verslag van te maken. River Trotters kan aanvallend nog geen echte vuist maken en weten elkaar in de beoogde spelvormen nog niet te vinden. Daarbij opgeteld vallen dan ook de opgelegde schoten en vrije worpen niet, waardoor al snel de nodige koppies naar beneden gaan. Toch verdedigend geeft het team weinig weg, want bij rust zijn er slechts 22 punten toegestaan, maar daar tegen over staan er maar 9 van River Trotters.

In de rust blijkt dat Thomas Bor niet verder kan vanwege een blessure en is het noodzaak de rust te bewaren en de nodige aanpassingen onder het bord te maken.

Jammer genoeg blijven de in grote getalen opgekomen toeschouwers, de 2e helft veel van hetzelfde spelbeeld zien. DAS maakt wel de nodige scores, terwijl River Trotters aanvallend onmachtig oogt. Wel laat de RHB/Connect formatie bij vlagen laat zien dat er wel degelijk progressie is geboekt. Helaas wordt dit alleen nog niet scores uitgedrukt.  De 9 behaalde punten bij de rust blijven dan ook lang op het bord staan.
Pas in het 4e kwart gooit de M20 de schroom een beetje van zich af.  Af en toe lijkt het er zowaar op dat de trainingsarbeid zijn vruchten begint af te werpen en komt het team wat makkelijker tot scoren.
Dat de wedstrijd dan allang gespeeld is mag geen naam hebben, maar het opbouwen en inslijpen van nieuwe oefenstof kost nu eenmaal tijd. Eindstand 29-54.

Volgende week komt Rotterdam naar de Wielewaal en hopen we de 1e punten binnen te halen. Alle support blijft uiteraard welkom en we zien u graag terug om de mannen naar een goed resultaat te juichen. Tot zaterdag 9 november om 16:30 uur.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.