M20 NIET BIJ DE LES

Eindelijk na meer dan 1 maand geen wedstrijd!!, mocht de RHB/Connect formatie afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd spelen. Op het laatste moment was er namelijk weer een team wat zich terug trok uit de competitie. Hierdoor zijn er nog slechts 4 teams overgebleven in deze 1e klasse. Gelukkig hebben de wedstrijdsecretariaten er onderling nog een 1,5 competitie van kunnen maken, waardoor er vanaf nu in ieder geval nog wat wedstrijden gespeeld kunnen worden.
Voordeel was wel dat het team deze ‘loze’ tijd kon benutten om hard te trainen en beter op elkaar ingespeeld te raken. Zeker gezien de nieuw wijze van spelen en de daarbij behorende afspraken.
Vol goede moed werd er dan ook uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Na 45 minuten uitloop van de wedstrijd daarvoor, kon de bal dan eindelijk omhoog gegooid worden.

De meegereisde supporters gingen er eens voor goed zitten. Maar ook de coaches Agic en Flach waren benieuwd of de trainingsarbeid zijn vruchten af zou werpen. Op papier zou dit een te kloppen tegenstander moeten zijn en dus waren de verwachtingen van een ieder hoog gespannen.

Rotterdam blijkt vooral uit straatbasketballers te bestaan en ook zodanig provoceert om de jongens uit hun spel te halen. Niet dat het de wedstrijd ten goede komt, maar het werkt wel. Er volgt verder dan ook geen uitgebreid wedstrijd verslag, om de simpele reden dat River Trotters geen moment laat zien waartoe het in staat zou moeten zijn. Afspraken en rotaties worden niet nagekomen en op enkele spaarzame momenten na, valt er weinig te genieten. Teveel individueel geforceerde acties, het missen van opgelegde kansen en dito vrije worpen, zorgen voor een belabberd schouwspel. Wel wordt het hierdoor onnodig spannend, want met nog 30 seconden te spelen staat er toch een 4 punten voorsprong op het scorebord. Door onverklaarbare acties van de zijde van River Trotters weten ze deze niet vast te houden sleept Rotterdam er een verlenging uit.

Ook in de verlenging blijft de RHB/Connect formatie de verkeerde keuzes maken en krijgt Rotterdam, waar weinig tot geen dreiging uitging (behalve dan verbaal een beetje), uiteindelijk de eerste winst van dit seizoen in de schoot geworpen. Vol ongeloof staren de supporters naar het scorebord, maar er stond toch echt een einduitslag van 56-52.

Waren het de spanningen of de zenuwen of te jeugdig enthousiasme of gebrek aan wedstrijdritme? Het antwoord zal gevonden moeten worden op de trainingen en in de komende wedstrijden.

In ieder geval is dit een goed leermoment voor allen geweest en moeten we weer vooruit kijken en wel naar zaterdag 2/11 a.s. Want dan staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de kalender. Om 15:00 uur in de Wielewaal zal de bal dan weer omhoog worden gegooid! Tegenstander DAS Delft. Komen jullie ook weer? Alle aanmoedigingen zijn welkom!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.