DAS DOET M20 DAS OM

Door: Jan Flach

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver het ‘nieuwe’ M20 aan de start van een nieuw seizoen in de 1e klasse. Met aan het roer de coaches Agic en Flach en een hongerige groep jonge spelers (gemiddelde leeftijd 16,7 jaar), die staan te trappelen om hun kunsten te vertonen aan het nieuwsgierige publiek.
DAS uit Delft is in de vroege ochtend de tegenstander in een zeer koude Delfland hal. Een voor de M20 nog onbekende tegenstander, maar een vereniging met een roemrucht verleden.
De RHB/Connect selectie begint sterk aan de wedstrijd en het is aan Marijn Flach om de 1e score op het bord te zetten. Een strakke verdediging en dito aanvallen laten zien, dat dit team intensief kan spelen en zich niet door de oudere tegenstander opzij laat zetten. Wel belangrijk is dat de ballen door de ring worden gegooid om aan punten te komen. Dit laatste is wel een puntje van aandacht. Vooral de vrije worpen zijn vandaag niet aan de heren besteed, terwijl DAS wel raad weet met deze vrije schoten.
Na het 1e kwart staat er dan ook een ietwat geflatteerde 21-10 op het scorebord in het nadeel van de M20.
De start van het 2e kwart is nogal tam, maar dan is het Jesse die een 3-tje binnen weet te schieten. Daarna is het dan toch de ervaring van DAS, die de M20 even doen wankelen door een 7-0 run te plaatsen en zo een behoorlijk gat weten te slaan. Een run kunnen we het eigenlijk niet noemen, aangezien deze punten wel vanuit hele langdurige aanvallen tot stand komen. Mocht de NBB dit lezen, dan pleiten we er bij deze dan ook voor om de 24 seconden klok een basis onderdeel van het basketbalspel te maken.
Gelukkig kan RT veel rouleren vanaf de bank en zijn het de 2 Marijnen (Schoon en Flach) en 2 rake vrije worpen van Finn, die de ruststand weer dragelijk maken. Ook Tijmen, Jos en Thomas Bor spelen een verdienstelijke partij en zo wordt met een 30-20 achterstand de kleedkamers opgezocht.
De start van het 3e kwart is weer hoopvol, maar na de nodige wissels komt er verdedigend de klad in en worden afspraken niet nagekomen. Ook aanvallend is RT even het spoor bijster en zo loopt DAS uit naar een 43-29 voorsprong en lijken de kansen wel verkeken.
Maar dan in het 4e kwart lijkt er opeens een ander M20 te staan en worden de spreekwoordelijke mouwen opgestroopt. Onder aanvoering van een verdedigend ontketende Martijn van Vliet en Marijn Schoon, worden de aanvallen van DAS teniet gedaan. Als Darryl dan aan gaat en Thomas Lock koud van de bank even koeltjes 2 3-tjes binnen knalt is de marge geslonken tot een achterstand van 2 punten. Ook ‘midrange’ Camiel doet een duit in het zakje en is de marge na een rake vrije worp van DAS nog maar 1 punt. DAS lijkt rijp voor de sloop. Er op en er over. Maar dan lijkt het wel of de ring opeens is gekrompen en gaat er werkelijk, in 5 minuten tijd, geen bal meer in. Het laat zich al raden…bij DAS valt vervolgens alles en wordt er een eindstand van 61-43 genoteerd.
Als de RHB/Connect formatie deze lijn weet door te trekken, dan komen er zeker nog mooie wedstrijden aan en laat een winstpartij niet lang op zich wachten.
Volgende week misschien al als we een oude bekende van vorig zijn gaan bezoeken en wel de Den Haag Seagulls on 17.15 uur. Tot volgende week.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.