M20 1E IN BIJZONDERE COMPETITIE
Door: Jan Flach
Na een periode van betrekkelijke stilte rond de M20, is het weer tijd om van het team te laten horen. Een bijzondere 2e helft van het seizoen, waarin een dubbele competitie met 4 teams door de M20 wordt afgewerkt. Na het laatste verslag van 9 februari zijn we op papier inmiddels 7 wedstrijden verder, waarvan er 2 ook daadwerkelijk op papier zijn afgewerkt. Want helaas geeft de Britse school spelend onder de naam van Grasshoppers geen gehoor aan de berichten van onze wedstrijdsecretaris, om de wedstrijden in te delen. Hierdoor heeft de bond besloten om River Trotters 2 x een overwinning van 20-0 toe te wijzen.
Gelukkig zijn er nog wel echte wedstrijden gespeeld. Waarvan er 2 wedstrijden tegen Oegstgeest, waarvan thuis voor de 3e keer werd gewonnen en de uitwedstrijd door dubieuze arbitrale beslissingen, een niet compleet M20 en een nare sfeer met 2 punten verschil werd verloren.
Dan nog 2 wedstrijden tegen de Den Haag Seagulls. Een gemotiveerd team met een goed verhaal, wat gedurende de competitie steeds beter is geworden. De 2 uitwedstrijden werden dan ook nipt verloren. Deels door een gehavend M20 team (blessures en afzeggingen), maar we zouden Seagulls tekort doen, als we niet zouden vermelden dat zij het River Trotters simpelweg zeer lastig wisten te maken.
Afgelopen zaterdag stond de 4e en laatste wedstrijd tegen datzelfde Seagulls in de Wielewaal op het programma. Even de stand met nog 2 wedstrijden te spelen voorafgaand aan de wedstijd :
1. River Trotters          10 gespeeld 12 punten
2. Grasshoppers           9 gespeeld 10 punten
3. Den Haag Seagulls   9 gespeeld 8 punten
4. Oegstgeest              10 gespeeld 8 punten
Oftewel indien het RHB/Connect team de 1e plek niet meer wilt afstaan zal het moeten winnen om Seagulls niet langszij te laten komen. Terwijl Seagulls juist is gekomen om de M20 voor de 3e keer aan de zege kar te binden en nog aanspraak te maken op de 1e plek.
Dit keer moet River Trotters het stellen zonder Jesse en de geblesseerde Camiel, maar wel weer met de, van een slepende blessure teruggekeerde, Finn. En ook weer met Tijmen (MU16), die vaak bereid is gevonden om het team aan te vullen.
De M20 start geconcentreerd en scherp onder aanvoering van een zeer felle Jos, die in 3 minuten 8 punten scoort en Marijn Flach er tussendoor nog een 3-tje in mikt is de toon gezet en staat het 11-5. Helaas is het ook Jos die in diezelfde periode 3 fouten krijgt en uit voorzorg door de coaches naar de kant worden gehaald. Verdedigend staat het weer goed en wordt er weinig weggeven, maar aanvallend laten de jongens te veel liggen. Vooral de rebounding laat te wensen over. Hierdoor wordt de 1e periode met een magere 13-12 voorsprong afgesloten.
De 2e periode blijft RT geconcentreerd en is het onder aanvoering van captain Marijn Schoon dat er weer een kleine voorsprong wordt genomen. Maar ook zeker door sterk verdedigend van Glenn en betere rebounding van Finn en Darryl. Ook noteren we nog 3-tjes van wederom Marijn Flach en ook Tijmen. Hierdoor kan de M20 met een 31-25 voorsprong de kleedkamer opzoeken.
De coaches Flach en Flach blijven hameren op de rebounds die de doorslag gaan geven in deze game. Helaas wordt deze taak in het 3e kwart niet goed uitgevoerd en kunnen de Seagulls weer langszij komen, maar ook omdat de RHB/Connect formatie geen raad weet met de geboden vrije worpen. 40-40 staat er dan ook op het scorebord na de 3e periode.
In de 4e periode laat River Trotters dan eindelijk hun tanden zien. Alles wordt gegeven en niemand uitgezonderd. Maar ook aanvallend valt het ‘kwartje’ op zijn plek. Allemaal scoren ze nog een keer in de laatste 4 minuten en sluit River Trotters de wedstrijd met 58-51 winnend af. Ook een compliment voor Den Haag is op zijn plaats, die gestreden hebben voor wat ze waard zijn.
Maar ja en wat betekent dit nu? River Trotters staat nu 4 punten los van Grasshoppers met nog 1 wedstrijd te gaan. Een uitwedstrijd tegen ….Grasshoppers en ook deze wedstrijd lijkt niet meer gespeeld te gaan worden. Weer een 20-0? Maar ook nog een niet vastgelegde wedstrijd tussen de Seagulls en Grasshoppers lijkt in een zelfde uitslag te gaan eindigen.
In theorie zou Grasshoppers nog langszij kunnen komen maar dan moeten ze wel voor zaterdag a.s. met een nieuwe datum komen en moeten ze ook nog eens een doelsaldo van
-16 t.o.v. de M20 van +58 goed zien te maken.
Het lijkt er op dat de M20 zich KAMPIOEN mag gaan noemen, maar geen wedstrijd meer om het te vieren? Een bijzonder verloop van een bijzondere competitie zullen we maar zeggen.
En er zal heus nog wel een drankje en hapje gedaan worden dan.
Wij bedanken wel alvast onze trouwe supporters, de wassers, de rijders en natuurlijk de sponsors RHB en Connect Chemicals.
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren