M20 HEEFT HET LASTIG

Door: Jan Flach

Op 9 november speelde de RHB/Connect mannen een thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Net als de voorgaande wedstrijd, lukte het River Trotters niet om balans te vinden in de aanval, waardoor het team ook dit keer weer aan het kortste eind trok. 52-64 in het voordeel van Rotterdam.

Afgelopen zaterdag 16/11 was de 1e wedstrijd tegen het nog onbekende BC Shooters. Terwijl de festiviteiten in de Wielewaal begonnen, startte River Trotters hun wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg. Zonder Martijn, Camiel en coach Muris begonnen de mannen sterk aan de wedstrijd en zagen we eindelijk de eerste tekenen van het beoogde spel, waarop zo hard getraind wordt. BC Shooters moet het vooral hebben van hun lengte en sterke inside spel, waar vooral de lange mannen van River Trotters verdedigend moeite mee hebben.
Beide teams lijken dan ook aan elkaar gewaagd en zo staat het 13-12 na het 1e kwart in het voordeel van de thuisploeg.

Het 2e kwart schakelt Shooters dan over naar een zone verdediging. Daar heeft RT het zichtbaar moeilijk mee, terwijl er toch voldoende ruimte ligt om de vrije man te vinden.  Shooters heeft daarentegen minder moeite om de vrije mensen te vinden en scoren rustig door. Vooral ook omdat er slecht wordt uitgeblokt aan de zijde van River Trotters, wat toch echt wel een must is tegen de lange mensen van Shooters. Ruststand 34-17.

In de kleedkamer aangegeven waar de vrije mensen zich bevinden en hoe het team hier tegen moet spelen. Ook nogmaals gehamerd op het gebrek aan rebounds, waardoor we het Shooters veel te makkelijk maken.

In de 2e helft komt River Trotters aanvallend beter door en is het vooral Thomas Bor die hier gretig gebruik van maakt. Het enige wat de RHB/Connect formatie zich mag verwijten is dat van alle kansen die ze creëren (en dat waren er heel veel), er maar een handje vol verzilverd wordt. Met die gemiste open schoten weet Shooters wel raad. Ze plukken deze van de ring en schakelen dan vrij snel om vanuit de zone naar de aanval. RT staat dan nog veelal uit positie en geeft zo eigenlijk onnodige scores weg.  Om dit te corrigeren, worden er  veel fouten gemaakt en zo mag BC Shooters ook met regelmaat naar de vrije worplijn en zijn daar  ook trefzeker. Zo bouwt de thuisploeg een grote voorsprong op en wint dan uiteindelijk verdiend met 83-44.  Toch voelt de eindstand enigszins geflatteerd aan, want River Trotters speelde zeker niet slecht en had hier meer moeten uithalen. 

Gelukkig blijft het team hard werken en zien ze ook dat er stapjes gemaakt worden en zo lang er geloof is bij de mannen, dan komt het succes vanzelf!!

Na de wedstrijd als een speer terug naar Hardinxveld om daar heren 1 aan te moedigen en met succes!

Hopelijk blijven ook onze supporters het team aanmoedigen. En dat kan weer op 23 november als de mannen om 18:00 uur thuis in de Wielewaal, voor de 3e keer spelen tegen koploper DAS en wie weet gaat het bekende gezegde op: “3x is scheeprecht”  

M20 IN LEERPROCES

Door: Jan Flach

Na de ontluisterende nederlaag van vorig weekend tegen Rotterdam, kon de M20 hopelijk in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen wel de nodige balans vinden om er een mooie wedstrijd van te maken. Zonder Darryl en Jesse en een niet fitte Finn, moest de RHB/Connect formatie aantreden tegen de nog ongeslagen koploper DAS uit Delft. De eerste wedstrijd van het seizoen hadden we hier al een mooie wedstrijd gespeeld (zie eerder verslag) en dus een mooie gelegenheid om ons thuispubliek te laten zien in hoeverre er progressie was geboekt.

Ook deze week valt er jammer genoeg nog geen flitsend verslag van te maken. River Trotters kan aanvallend nog geen echte vuist maken en weten elkaar in de beoogde spelvormen nog niet te vinden. Daarbij opgeteld vallen dan ook de opgelegde schoten en vrije worpen niet, waardoor al snel de nodige koppies naar beneden gaan. Toch verdedigend geeft het team weinig weg, want bij rust zijn er slechts 22 punten toegestaan, maar daar tegen over staan er maar 9 van River Trotters.

In de rust blijkt dat Thomas Bor niet verder kan vanwege een blessure en is het noodzaak de rust te bewaren en de nodige aanpassingen onder het bord te maken.

Jammer genoeg blijven de in grote getalen opgekomen toeschouwers, de 2e helft veel van hetzelfde spelbeeld zien. DAS maakt wel de nodige scores, terwijl River Trotters aanvallend onmachtig oogt. Wel laat de RHB/Connect formatie bij vlagen laat zien dat er wel degelijk progressie is geboekt. Helaas wordt dit alleen nog niet scores uitgedrukt.  De 9 behaalde punten bij de rust blijven dan ook lang op het bord staan.
Pas in het 4e kwart gooit de M20 de schroom een beetje van zich af.  Af en toe lijkt het er zowaar op dat de trainingsarbeid zijn vruchten begint af te werpen en komt het team wat makkelijker tot scoren.
Dat de wedstrijd dan allang gespeeld is mag geen naam hebben, maar het opbouwen en inslijpen van nieuwe oefenstof kost nu eenmaal tijd. Eindstand 29-54.

Volgende week komt Rotterdam naar de Wielewaal en hopen we de 1e punten binnen te halen. Alle support blijft uiteraard welkom en we zien u graag terug om de mannen naar een goed resultaat te juichen. Tot zaterdag 9 november om 16:30 uur.

M20 NIET BIJ DE LES

Eindelijk na meer dan 1 maand geen wedstrijd!!, mocht de RHB/Connect formatie afgelopen zaterdag weer eens een wedstrijd spelen. Op het laatste moment was er namelijk weer een team wat zich terug trok uit de competitie. Hierdoor zijn er nog slechts 4 teams overgebleven in deze 1e klasse. Gelukkig hebben de wedstrijdsecretariaten er onderling nog een 1,5 competitie van kunnen maken, waardoor er vanaf nu in ieder geval nog wat wedstrijden gespeeld kunnen worden.
Voordeel was wel dat het team deze ‘loze’ tijd kon benutten om hard te trainen en beter op elkaar ingespeeld te raken. Zeker gezien de nieuw wijze van spelen en de daarbij behorende afspraken.
Vol goede moed werd er dan ook uitgekeken naar de uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Na 45 minuten uitloop van de wedstrijd daarvoor, kon de bal dan eindelijk omhoog gegooid worden.

De meegereisde supporters gingen er eens voor goed zitten. Maar ook de coaches Agic en Flach waren benieuwd of de trainingsarbeid zijn vruchten af zou werpen. Op papier zou dit een te kloppen tegenstander moeten zijn en dus waren de verwachtingen van een ieder hoog gespannen.

Rotterdam blijkt vooral uit straatbasketballers te bestaan en ook zodanig provoceert om de jongens uit hun spel te halen. Niet dat het de wedstrijd ten goede komt, maar het werkt wel. Er volgt verder dan ook geen uitgebreid wedstrijd verslag, om de simpele reden dat River Trotters geen moment laat zien waartoe het in staat zou moeten zijn. Afspraken en rotaties worden niet nagekomen en op enkele spaarzame momenten na, valt er weinig te genieten. Teveel individueel geforceerde acties, het missen van opgelegde kansen en dito vrije worpen, zorgen voor een belabberd schouwspel. Wel wordt het hierdoor onnodig spannend, want met nog 30 seconden te spelen staat er toch een 4 punten voorsprong op het scorebord. Door onverklaarbare acties van de zijde van River Trotters weten ze deze niet vast te houden sleept Rotterdam er een verlenging uit.

Ook in de verlenging blijft de RHB/Connect formatie de verkeerde keuzes maken en krijgt Rotterdam, waar weinig tot geen dreiging uitging (behalve dan verbaal een beetje), uiteindelijk de eerste winst van dit seizoen in de schoot geworpen. Vol ongeloof staren de supporters naar het scorebord, maar er stond toch echt een einduitslag van 56-52.

Waren het de spanningen of de zenuwen of te jeugdig enthousiasme of gebrek aan wedstrijdritme? Het antwoord zal gevonden moeten worden op de trainingen en in de komende wedstrijden.

In ieder geval is dit een goed leermoment voor allen geweest en moeten we weer vooruit kijken en wel naar zaterdag 2/11 a.s. Want dan staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de kalender. Om 15:00 uur in de Wielewaal zal de bal dan weer omhoog worden gegooid! Tegenstander DAS Delft. Komen jullie ook weer? Alle aanmoedigingen zijn welkom!

DAS DOET M20 DAS OM

Door: Jan Flach

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver het ‘nieuwe’ M20 aan de start van een nieuw seizoen in de 1e klasse. Met aan het roer de coaches Agic en Flach en een hongerige groep jonge spelers (gemiddelde leeftijd 16,7 jaar), die staan te trappelen om hun kunsten te vertonen aan het nieuwsgierige publiek.
DAS uit Delft is in de vroege ochtend de tegenstander in een zeer koude Delfland hal. Een voor de M20 nog onbekende tegenstander, maar een vereniging met een roemrucht verleden.
De RHB/Connect selectie begint sterk aan de wedstrijd en het is aan Marijn Flach om de 1e score op het bord te zetten. Een strakke verdediging en dito aanvallen laten zien, dat dit team intensief kan spelen en zich niet door de oudere tegenstander opzij laat zetten. Wel belangrijk is dat de ballen door de ring worden gegooid om aan punten te komen. Dit laatste is wel een puntje van aandacht. Vooral de vrije worpen zijn vandaag niet aan de heren besteed, terwijl DAS wel raad weet met deze vrije schoten.
Na het 1e kwart staat er dan ook een ietwat geflatteerde 21-10 op het scorebord in het nadeel van de M20.
De start van het 2e kwart is nogal tam, maar dan is het Jesse die een 3-tje binnen weet te schieten. Daarna is het dan toch de ervaring van DAS, die de M20 even doen wankelen door een 7-0 run te plaatsen en zo een behoorlijk gat weten te slaan. Een run kunnen we het eigenlijk niet noemen, aangezien deze punten wel vanuit hele langdurige aanvallen tot stand komen. Mocht de NBB dit lezen, dan pleiten we er bij deze dan ook voor om de 24 seconden klok een basis onderdeel van het basketbalspel te maken.
Gelukkig kan RT veel rouleren vanaf de bank en zijn het de 2 Marijnen (Schoon en Flach) en 2 rake vrije worpen van Finn, die de ruststand weer dragelijk maken. Ook Tijmen, Jos en Thomas Bor spelen een verdienstelijke partij en zo wordt met een 30-20 achterstand de kleedkamers opgezocht.
De start van het 3e kwart is weer hoopvol, maar na de nodige wissels komt er verdedigend de klad in en worden afspraken niet nagekomen. Ook aanvallend is RT even het spoor bijster en zo loopt DAS uit naar een 43-29 voorsprong en lijken de kansen wel verkeken.
Maar dan in het 4e kwart lijkt er opeens een ander M20 te staan en worden de spreekwoordelijke mouwen opgestroopt. Onder aanvoering van een verdedigend ontketende Martijn van Vliet en Marijn Schoon, worden de aanvallen van DAS teniet gedaan. Als Darryl dan aan gaat en Thomas Lock koud van de bank even koeltjes 2 3-tjes binnen knalt is de marge geslonken tot een achterstand van 2 punten. Ook ‘midrange’ Camiel doet een duit in het zakje en is de marge na een rake vrije worp van DAS nog maar 1 punt. DAS lijkt rijp voor de sloop. Er op en er over. Maar dan lijkt het wel of de ring opeens is gekrompen en gaat er werkelijk, in 5 minuten tijd, geen bal meer in. Het laat zich al raden…bij DAS valt vervolgens alles en wordt er een eindstand van 61-43 genoteerd.
Als de RHB/Connect formatie deze lijn weet door te trekken, dan komen er zeker nog mooie wedstrijden aan en laat een winstpartij niet lang op zich wachten.
Volgende week misschien al als we een oude bekende van vorig zijn gaan bezoeken en wel de Den Haag Seagulls on 17.15 uur. Tot volgende week.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.