M20 1E IN BIJZONDERE COMPETITIE
Door: Jan Flach
Na een periode van betrekkelijke stilte rond de M20, is het weer tijd om van het team te laten horen. Een bijzondere 2e helft van het seizoen, waarin een dubbele competitie met 4 teams door de M20 wordt afgewerkt. Na het laatste verslag van 9 februari zijn we op papier inmiddels 7 wedstrijden verder, waarvan er 2 ook daadwerkelijk op papier zijn afgewerkt. Want helaas geeft de Britse school spelend onder de naam van Grasshoppers geen gehoor aan de berichten van onze wedstrijdsecretaris, om de wedstrijden in te delen. Hierdoor heeft de bond besloten om River Trotters 2 x een overwinning van 20-0 toe te wijzen.
Gelukkig zijn er nog wel echte wedstrijden gespeeld. Waarvan er 2 wedstrijden tegen Oegstgeest, waarvan thuis voor de 3e keer werd gewonnen en de uitwedstrijd door dubieuze arbitrale beslissingen, een niet compleet M20 en een nare sfeer met 2 punten verschil werd verloren.
Dan nog 2 wedstrijden tegen de Den Haag Seagulls. Een gemotiveerd team met een goed verhaal, wat gedurende de competitie steeds beter is geworden. De 2 uitwedstrijden werden dan ook nipt verloren. Deels door een gehavend M20 team (blessures en afzeggingen), maar we zouden Seagulls tekort doen, als we niet zouden vermelden dat zij het River Trotters simpelweg zeer lastig wisten te maken.
Afgelopen zaterdag stond de 4e en laatste wedstrijd tegen datzelfde Seagulls in de Wielewaal op het programma. Even de stand met nog 2 wedstrijden te spelen voorafgaand aan de wedstijd :
1. River Trotters          10 gespeeld 12 punten
2. Grasshoppers           9 gespeeld 10 punten
3. Den Haag Seagulls   9 gespeeld 8 punten
4. Oegstgeest              10 gespeeld 8 punten
Oftewel indien het RHB/Connect team de 1e plek niet meer wilt afstaan zal het moeten winnen om Seagulls niet langszij te laten komen. Terwijl Seagulls juist is gekomen om de M20 voor de 3e keer aan de zege kar te binden en nog aanspraak te maken op de 1e plek.
Dit keer moet River Trotters het stellen zonder Jesse en de geblesseerde Camiel, maar wel weer met de, van een slepende blessure teruggekeerde, Finn. En ook weer met Tijmen (MU16), die vaak bereid is gevonden om het team aan te vullen.
De M20 start geconcentreerd en scherp onder aanvoering van een zeer felle Jos, die in 3 minuten 8 punten scoort en Marijn Flach er tussendoor nog een 3-tje in mikt is de toon gezet en staat het 11-5. Helaas is het ook Jos die in diezelfde periode 3 fouten krijgt en uit voorzorg door de coaches naar de kant worden gehaald. Verdedigend staat het weer goed en wordt er weinig weggeven, maar aanvallend laten de jongens te veel liggen. Vooral de rebounding laat te wensen over. Hierdoor wordt de 1e periode met een magere 13-12 voorsprong afgesloten.
De 2e periode blijft RT geconcentreerd en is het onder aanvoering van captain Marijn Schoon dat er weer een kleine voorsprong wordt genomen. Maar ook zeker door sterk verdedigend van Glenn en betere rebounding van Finn en Darryl. Ook noteren we nog 3-tjes van wederom Marijn Flach en ook Tijmen. Hierdoor kan de M20 met een 31-25 voorsprong de kleedkamer opzoeken.
De coaches Flach en Flach blijven hameren op de rebounds die de doorslag gaan geven in deze game. Helaas wordt deze taak in het 3e kwart niet goed uitgevoerd en kunnen de Seagulls weer langszij komen, maar ook omdat de RHB/Connect formatie geen raad weet met de geboden vrije worpen. 40-40 staat er dan ook op het scorebord na de 3e periode.
In de 4e periode laat River Trotters dan eindelijk hun tanden zien. Alles wordt gegeven en niemand uitgezonderd. Maar ook aanvallend valt het ‘kwartje’ op zijn plek. Allemaal scoren ze nog een keer in de laatste 4 minuten en sluit River Trotters de wedstrijd met 58-51 winnend af. Ook een compliment voor Den Haag is op zijn plaats, die gestreden hebben voor wat ze waard zijn.
Maar ja en wat betekent dit nu? River Trotters staat nu 4 punten los van Grasshoppers met nog 1 wedstrijd te gaan. Een uitwedstrijd tegen ….Grasshoppers en ook deze wedstrijd lijkt niet meer gespeeld te gaan worden. Weer een 20-0? Maar ook nog een niet vastgelegde wedstrijd tussen de Seagulls en Grasshoppers lijkt in een zelfde uitslag te gaan eindigen.
In theorie zou Grasshoppers nog langszij kunnen komen maar dan moeten ze wel voor zaterdag a.s. met een nieuwe datum komen en moeten ze ook nog eens een doelsaldo van
-16 t.o.v. de M20 van +58 goed zien te maken.
Het lijkt er op dat de M20 zich KAMPIOEN mag gaan noemen, maar geen wedstrijd meer om het te vieren? Een bijzonder verloop van een bijzondere competitie zullen we maar zeggen.
En er zal heus nog wel een drankje en hapje gedaan worden dan.
Wij bedanken wel alvast onze trouwe supporters, de wassers, de rijders en natuurlijk de sponsors RHB en Connect Chemicals.

M20 MET MOEITE LANGS DEN HAAG    

Door: Jan Flach

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de Den Haag Seagulls op het programma. Vanwege het uitvallen van de wedstrijd van VSE1, bood het de heren de mogelijkheid om  centre court te spelen.  Nog zonder de geblesseerde Thomas Bor, Finn en een grieperige Darryl, maar met Thomas Lock (M16)  stond het RHB/Connect team klaar.

Al snel blijkt dat de Seagulls een enorme dosis energie in de verdediging gooit en dat in combinatie met 2 fijne ‘streetballers’, maken zij het River Trotters direct moeilijk. Na een 0-6 run, weet Camiel het eerste gaatje te vinden in de hechte verdediging.  River Trotters heeft het moeilijk en weet zich geen raad met de 2 snelle en behendige mannen van de Seagulls.
Aanvallend is er weinig dreiging en worden vaak de verkeerde keuzes gemaakt. Gelukkig blijft de schade beperkt en staat er een 14-18 achterstand op het scorebord na de eerste periode.

In de 2e periode moeten de coaches al snel een wissel toepassen, omdat Darryl adem te kort komt door zijn verkoudheid. Thomas Lock mag zijn opwachting maken en begint direct sterk,
door wel de ruimte in de verdediging van de Seagulls te vinden en scoort direct zijn 1e punten.  Daarna is het toch weer Seagulls wat de voorsprong verder opbouwt. Zo staat het bij de rust een 24-32. Het is duidelijk dat de M20 geen aanspraak zal maken op de winst, gezien het vertoonde spel in de eerste helft.

De 2e helft wordt dan ook een andere inzet verwacht en zal River Trotters het gat moeten zien te dichten. Terwijl de M20 vecht tegen zichzelf en geen rust vindt, lopen de Seagulls alleen nog maar verder weg en staat het na 4  minuten in het 3e kwart al 26-40. Time-out RT.
de coaches gooien de reddingsboei en veranderen van strategie. Dan maar een zone verdediging proberen. Dit lijkt te werken. De RHB/Connect mannen brengen nu wel de juiste energie en weten zo de 2 handige mannen van de Seagulls vleugellam te maken. Aanvallend zijn het dan Jos en Camiel die profiteren en zo het gat weer dichten tot 39-43.

Het 4e kwart opent Marijn Schoon  met een 3-tje en ligt de wedstrijd weer helemaal open. De scores worden daarna schaars, maar is het de spanning die de toeschouwers op het puntje van de tribunes brengt. Als een speler van Seagulls aanlegt voor een 3-tje en deze genadeloos door Marijn Flach wordt afgeblokt en daaruit zelf weet te scoren, staat River Trotters voor het eerst op voorsprong. De wedstrijd wordt uiteindelijk vanaf de vrije worplijn beslist en zo wint de M20 uiteindelijk met 51-48.

Zaterdag a.s. mag de M20 weer en dan volgt de uitwedstrijd tegen de Grasshoppers, als er tenminste een aanvangstijd bekend wordt gemaakt.   

M20-Oegstgeest
Zaterdag 26 januari speelde de M20 thuis tegen Oegstgeest. Een onbekende tegenstander die hun 1e wedstrijd met 1 punt verschil verloren. Voor het eerst met nieuweling Glenn en een verder compleet team waren de mannen van RHB Stevedoring & Warehousing & Connect Chemicals gebrand op een goed resultaat na de misstap van de 1e wedstrijd. Helaas met slechts 1 scheidsrechter werd de wedstrijd gestart.
In navolging van de 1e wedstrijd start ook Oegstgeest met een zone verdediging en daar heeft de M20 tot nu toe grote moeite mee. Ook nu weer oogt River Trotters nerveus en hebben geen geduld om de zone aan te vallen. Verdedigend staat het als vanouds goed. Het enige is dat Oegstgeest, net als Grasshoppers, een behoorlijk lengte overwicht heeft. Hier maken ze dan ook dankbaar gebruik van en maken het River Trotters behoorlijk moeilijk onder de borden.
Alle goede adviezen van de coaches en de morele support van de tribune is het nu ook weer geen mooie wedstrijd om te zien. De M20 is duidelijk de sterkere partij, maar heeft weer moeite om dit in scores om te zetten. Gelukkig weet River Trotters een kleine voorsprong op te bouwen en scoort Glenn zijn eerste punten. Toch lopen de frustraties van beide kanten op, waardoor het spel fysieker en onvriendelijker wordt. Dit komt de wedstrijd zeker niet ten goede. Jammer genoeg valt Thomas geblesseerd uit, die als enige op dat moment aanvallend nog voor dreiging zorgde. Gelukkig blijft River Trotters aan de goede kant van de score en weet de punten in Hardinxveld te houden. Eindstand 55-43.
Een kleine domper is dat Oegstgeest na de wedstrijd protest aantekent, omdat ze zich benadeeld voelden doordat er slechts 1 scheidsrechter beschikbaar was. Met de wetenschap dat er 1 week later naar Oegstgeest moest worden afgereisd, is er toch een ietwat nare nasmaak.
Oegstgeest-M20
De week goed getraind en vooral op de zone aanval geoefend. Buiten Thomas is ook Finn niet ongeschonden uit de strijd gekomen en moet Jos verstek laten gaat. Dus zonder onze luchtmacht naar Oegstgeest. Gelukkig toonde Tijmen Bakker (M16) zich bereid om mee te gaan, waardoor de RHB/Connect mannen toch met 7 man konden aantreden. Maar ja wat te doen tegen het lengteoverwicht van Oegstgeest? En wat kunnen we verwachten van de leiding, na het protest van verleden week?
Tot onze verbazing start Oegstgeest in een man to man verdediging en dit is een meevaller. River Trotters schiet uit de startblokken en weet Oegstgeest met goed en gecontroleerd basketbal direct onderdruk te zetten. Na een 4-8 tussenstand vlucht Oegstgeest al in een time-out. Direct daarna krijgt Darryl een tik op zijn neus en moet er met bloedneus vanaf. Tijmen er in, die direct laat zien dat hij mee doet, door een 3-tje ringloos binnen te schieten. Gelukkig kan Darryl door spelen en ontvouwt zich een prachtige wedstrijd voor de M20. Na het 1e kwart staat het 6-21. Ook het 2e kwart dendert het team door onder aanvoering van een ontketende Marijn Schoon. Maar ook de andere heren spelen top. Darryl, Marijn Flach en Camiel weten de lange mannen in toom te houden en wordt er gevochten voor elke bal. Zo staat er bij rust al een comfortabele 25-44 op het scorebord.
De 2e helft start Oegstgeest dan toch met de zone, maar nu heeft River Trotters wel een antwoord. Jesse gooit er direct een 3-tje in en de volgende aanval is er weer een schot van zijn hand te noteren. Ook Glenn en Tijmen doen niet onder voor de rest en zo valt er na 3 periodes een 37-64 voorsprong te noteren.
Het 4e kwart is er nog 1 voor de statistieken. River Trotters blijft keurig stand houden en Oegstgeest kan geen antwoord vinden op de verdediging, terwijl er toch 3 echt een kop groter zijn. Zo speelt de M20 de wedstrijd professioneel uit en winnen ze met 53-77.
Eindelijk klopte alles, zoals dit al vaker op de training is gezien en geoefend. Een prestatie van jewelste en een eervolle vermelding voor de zeer goed leidende scheidsrechters van Oegstgeest.
Volgende week mogen de mannen weer en dan thuis tegen de Den Haag Seagulls om 19.05 uur in de eigen Wielewaal. Tot dan!
 

Valse start M20  

Door: Jan Flach

Afgelopen zaterdag stond de 1e wedstrijd van de nieuwe competitie voor de deur. Nieuwe tegenstanders en een dubbele competitie.  River Trotters mocht om te beginnen Grasshoppers uit Katwijk ontvangen in de Wielewaal. Zonder Jos, Jesse en nieuweling Glenn, konden de coaches op slechts 6 spelers een beroep doen.

Na een geweldig eerbetoon aan Cor Kraijo, met een oorverdovende minuut stilte, gevolgd door een machtig applaus, kon de wedstrijd beginnen. Nieuwsgierig en vol goede moed werd er dan ook gestart. Grasshoppers begon in een 3-2 zone en zoals al eerder gebleken, weten de mannen van de RHB/Connect formatie hier geen raad mee. Toch blijft River Trotters het 1e kwart nog aan de goede zijde van de score. 11-10.

De 2e periode is het Grasshoppers dat River Trotters op felheid aftroeft en soepeltjes zonder groots te spelen afstand neemt van de M20. RT weet er simpelweg geen raad mee en lopen vooral tegen zichzelf te spelen. Niets, maar dan ook niets lijkt te mogen lukken. Ruststand 23-30.

In de rust worden de punten weer op de welbekend “i” gezet, met de hoop het tij te keren, wat al vaker succesvol is gebleken. Helaas zijn alle aanwijzingen en goed bedoelde pogingen aan dovenmansoren gericht. Het 3e kwart zakt het hele team door het spreekwoordelijke ijs.
Er valt niet te genieten. Ook Grasshoppers, speelt zeker niet geweldig, maar krijgen alle ruimte van River Trotters om de voorsprong verder uit te bouwen. Tussenstand 27-43.

Het is duidelijk dat de RHB/Connect mannen aanvallend tekort schieten. En zo is de wedstrijd wel gespeeld. Ondanks de aanmoedigingen van de volle tribune, zijn de kaarsjes uit en wordt het vuur niet meer gevonden. Eindstand 36-54.

Hopelijk was dit dan ook gelijk de minste wedstrijd van het seizoen en is het duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moet gaan worden. Op 26 januari mag het M20 team in de herkansing, want dan spelen zij weer thuis om 19:00 uur tegen Oegstgeest.

M20 SLECHTS 1 HELFT OP NIVEAU

Door: Jan Flach

Afgelopen zaterdag stond dan de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Een uitwedstrijd wel te verstaan, tegen Jump uit IJsselstein. De thuiswedstrijd werd met 1 punt verschil gewonnen en dus zaak om het in de uitwedstrijd beter te doen. Zonder de geblesseerde Finn werd de bal om 16.30 uur omhoog gegooid.

Het commentaar van de 1e helft zullen we u verder onthouden, want de M20 speelde op dat moment voor Sinterklaas getuige de ruststand van 43-16!!
Op nog onverklaarbare wijze lieten de RHB/Connect mannen geen mogelijkheid onbenut om het Jump zo gemakkelijk mogelijk te maken. Een complete afslachting hing in de lucht.

In de rust elkaar eens goed aangekeken en elkaar gevraagd om een complete reset. Vergeet de eerste helft en laat zien waartoe dit team in staat zou moeten zijn. Plezier uitstralen en hard werken!

De 2e helft stond de M20 dan ook op en kreeg het thuispubliek een iets andere wedstrijd voor geschoteld. Verdedigend weer als een huis, met Jos en Marijn Schoon aan het front en Marijn Flach en Darryl die nu wel vat kregen op de lange mannen van Jump.

Aanvallend nu wel de rust, overleg en creativiteit. Vooral Thomas en Darryl kwamen goed door, maar ook Jesse en Marijn Flach wisten het netje te vinden.
En zo snoept River Trotters puntje voor puntje van de achterstand af en komt RT tot op 9 punten!

De coaches van Jump worden nu toch ietwat nerveus en vluchten in een time-out. Jammer genoeg breekt dit de flow van de RHB/Connect mannen en loop te achterstand weer tot 16 punten op. Maar River Trotters geeft zich nog niet gewonnen en trappen het gaspedaal nog maar eens in. Helaas is de tijd te kort om het tij nog te keren en verliest RT uiteindelijk met 70-58. Op basis van de 2e helft dus een 27-42 overwinning! In ieder geval trots op het team over de getoonde veerkracht en ook bij tegenslag met opgeheven hoofd blijven doorgaan.
De ‘wat als’, ‘waarom’ en ‘hoe is het toch mogelijk’ vragen, werden achterwege gelaten en werd er besloten om de 1e helft van het seizoen culinair bij de Mac af te sluiten.

Zo blijft de M20 3e in de competitie, maar wel met het minst aantal punten tegen. Zo kijken we uit naar de nieuwe indeling van de competitie in het nieuwe jaar, waar we hopelijk weer op uw massale support kunnen rekenen.

De M20 wenst een ieder alvast hele fijne feestdagen een mooi jaarwisseling. Op naar een gezond en sportief 2019!

M20 ‘maatje te klein’

Door: Jan Flach

Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen medekoploper De Dunckers uit Hilversum op het programma. Bij de thuiswedstrijd kwam dit team niet opdagen, dus is er op voorhand verder geen informatie over deze opponent. Door afwezigheid van Jesse en een geblesseerde Finn, konden slechts 6 man op het wedstrijdformulier worden ingevuld.

Bij het warmlopen bleek al snel dat de naam ‘De Dunckers’ geen slecht gekozen naam blijkt te zijn. Met een luchtmacht waar menig coach jaloers op zou zijn, werd al snel duidelijk waarom dit team (als ze compleet zijn en op komen dagen) de overige teams tot nu toe op behoorlijke nederlagen weet te trakteren. Gelukkig is de M20 een gedreven en leergierig team dat geen uitdaging uit de weg gaat. Uitboxen, ruimtes klein houden en snel omschakelen was de opdracht van het coachende duo Flach en Flach.

Met Darryl, Jos, Marijn Flach, Marijn Schoon en Camiel werd de wedstrijd gestart in de warmloopshirts, aangezien ook De Dunckers in geel blauwe tenues spelen. De bal gaat omhoog en het verbaasde niemand dat De Dunckers deze sprongbal wisten te winnen. Wat wel verbaasde is dat de RHB/Connect formatie na 2x knipperen met de ogen al met 9-0 achterstonden. Een afstraffing van jewelste hing in de lucht. Tot Marijn Flach bij de volgende aanval koeltjes raak schoot en Marijn Schoon direct daarna een 3 punter wist te noteren. De Dunckers hadden blijkbaar toch een zwak punt. Vooral defensief blijkt De Dunckers de boel niet helemaal op orde te hebben. Dit keer vallen de schoten van buitenaf wel en moeten de lange mensen van De Dunckers ook naar buiten komen. Vooral Camiel en Darryl profiteren hiervan en weten keer op keer door de verdediging te snijden. River Trotters heeft de zaken weer op orde en besluit Marijn Schoon aan het einde van de 1e periode met nog een 3-tje de stand op een dragelijke 23-18 te zetten.

De 2e periode laten de mannen bij vlagen mooi basketbal zien en is het vooral Thomas die het netje weet te vinden. Jammer genoeg blijft het lastig om de lange mannen van De Dunckers af te stoppen, waardoor het gat in de 1e 2 minuten opgelopen niet verkleind kan worden. Jos is weer ouderwets aan het jagen, maar krijgt de meest vreemde fouten door het matig leidende duo, aangesmeerd. Met 6 man is het dus opletten geblazen en moeten RT met regelmaat een stapje terug doen om niet in foutenlast te komen. Ruststand 41-33.

De 3e periode misschien wel 1 van de betere periodes van het RHB/Connect team tot nu toe. Alle mannen verdedigen als leeuwen en de aanvallen zijn zeer de moeite waard. Direct weer een 3-tje van Marijn Schoon, wat de nodige moed geeft en laat zien dat RT het nog niet gaat opgeven. Vooral Darryl vecht voor wat hij waard is tegen de kop grotere center van De Dunckers. Langszaam sluipt River Trotters dan toch dichterbij. Is er een stunt mogelijk? Toch staat er nog steeds een 9 punten achterstand op het bord na de 3e periode. 57-48.

De 4e periode zetten de mannen nog een keer aan, maar op iedere score van RT hebben De Dunckers weer een antwoord. Het lukt River Trotters maar niet om de schade van de 1e minuten weg te werken en zo vloeit de laatste energie met nog 3 minuten te spelen uit de lichamen. Zo eindigt de wedstrijd zoals hij begon en lopen De Dunckers nog een keer met 9 punten weg, waardoor de eindstand op 74-56 wordt bepaald.

Hoewel de stand anders doet vermoeden heeft dit jonge en talentvolle team, toch weer laten zien dat ze ook tegen ‘oudere’ en vooral grotere tegenstanders weerstand kunnen bieden. Mooie pot mannen.
Volgende week dan alweer de laatste wedstrijd van dit jaar. Om 16.30 uur uit tegen Jump uit IJsselstein.

Door: Jan Flach
M20 knokt zich naar winst
 
Na een maand zonder wedstrijden, stond er zaterdagmiddag eindelijk weer een wedstrijd van de M20 op het programma. Een thuiswedstrijd wel te verstaan tegen BOB uit Oud-Beijerland, waar uit nog met een nipt verschil werd gewonnen. Dus alle ingrediënten voor een spannende pot aanwezig. Net als bij de thuiswedstrijden van MSE3 werd dan ook grote drukte in en rond de sporthal verwacht. Hardinxveld en omliggende gemeentes mochten dan ook van geluk spreken dat de MSE3 een uitwedstrijd hadden, waardoor een complete verkeerschaos vermeden kon worden. Ondanks alle voorbereidingen, werd besloten de wedstrijd iets later te starten, zodat alle toegestroomde toeschouwers hun plekje konden opzoeken en niets van deze game zouden missen.
De 2 ietwat nerveuze maar zeker goed leidende scheidsrechters lieten de wedstrijd van start gaan. Een geconcentreerd River Trotters trok ten aanval en stuitte met regelmaat op de zeer compacte verdediging van BOB. De vrije man werd dan ook vaak buiten de bucket gevonden, alleen wilde de bal weer eens niet door het netje. Gelukkig bleef het RHB/Connect Chemicals team geduldig zoeken naar de openingen, maar geducht voor de snelle uitbraak van BOB.
Net als in de uitwedstrijd gaan de scores gelijk op en slaat BOB het eerste gaatje. Dan is daar opeens Finn, die vanuit het niets even een 3 punter noteert alsof hij nooit anders heeft gedaan, maar het was echt zijn eerste ooit. BOB is even van slag en River Trotters lijkt te profiteren. Dan moeten alleen wel de open lay-ups gemaakt worden. Het is een 3 punter van Marijn Schoon die ervoor zorgt dat er toch een verdiende voorsprong te noteren valt na de 1e periode. Tussenstand 13-10.
De 2e periode veel van hetzelfde, maar voor de toeschouwers zeker de moeite van het aanschouwen waard. Vooral Finn en Thomas laten zich reboundend en blokkend gelden, waardoor de bezoekers ook moeilijk tot scoren komen. Maar ook RT blijft moeite houden om het netje te vinden en zo neemt de frustratie langzamerhand toe, wat het spel niet ten goede komt. Uiteindelijk is het toch BOB dat langszij weet te komen en wordt de ruststand op 21-21 bepaald.
In de rust de puntjes op de welbekende “i” gezet en tijd om BOB maar eens op flinke achterstand te zetten en niet langer in het backdoor spelletje van de bezoekers te trappen.
Maar niet is minder waar. Keer op keer laat de RHB/Connect formatie zich verrassen door het aanvalsspel van BOB. Alle wissels en time-outs ten spijt lijkt het River Trotters te verlammen en kijkt de M20 tegen een 34-41 achterstand aan na de 3e periode.
De 4de periode wordt door het coachende duo Flach en Flach gevraagd om de verdedigende intensiteit te verhogen en de druk op te voeren. Stops forceren en sneller omschakelen. Team effort willen we zien. Onder aanvoering van een ontketende Jos, worden de duimschroeven aangedraaid en de gevraagde stops gemaakt. In de omschakeling is het Darryl die met zijn snelheid eindelijk zijn harde werken beloond ziet. Door 12 punten van zijn hand en een 14-0 run, snelt River Trotters in een paar minuten tijd van een achterstand naar een veilige voorsprong. Pas als de rook is opgetrokken, de polonaise op de tribunes is ingezet en de high fives al door de lucht gaan, weet BOB nog een keer te scoren. River Trotters speelt de wedstrijd verder professioneel uit en zo blijven de punten in Hardinxveld. Eindstand 51-45.
Wij bedanken het in grote getalen opgekomen publiek voor hun support. Helaas was dit de laatste thuiswedstrijd van dit jaar en volgen er nog 2 uitwedstrijden. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 1 december om 12.45 uur in Hilversum tegen De Dunckers.
 

M20 STRIJD VOOR WAT HET WAARD IS

Door: Jan Flach

Het was even een tijdje stil rond de M20, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd is, sinds het laatste verslag van 22 september j.l. Op 6 oktober stond het team klaar om De Dunckers uit Hilversum thuis te ontvangen, maar helaas kwam dit team niet opdagen. Resultaat 20-0 overwinning, zonder te spelen. Jammer want er zijn al zo weinig wedstrijden in deze competitie (8 stuks slechts).

Op 20 oktober ging het team op bezoek bij B.O.B. in Oud-Beijerland. Zonder Jesse en zonder coach Jan, maar wel met coach Dion, werd er een spannende wedstrijd door de mannen afgeleverd. De 1e periode startte het RHB/Connect team sterk en plaatste een 2-9 run. Helaas kwam daarna de klad er in en leek het team even op een fikse nederlaag getrakteerd te worden en staat het aan het begin van de 2e periode 22-11 in het voordeel van de thuisploeg. Maar gelukkig toont het team zijn veerkracht en zijn het Thomas en Darryl die het team weer het juiste zetje geven. Ruststand: 28-24.

De 2e helft is buitengewoon spannend en is het stuivertje wisselen om de voorsprong. Met nog 27 seconden op de klok neemt River Trotters een time-out om zo balvoordeel op de helft van de tegenstander te krijgen. Het advies is om een rustige aanval op te zetten en de vrije man te vinden. Dit werkt Marijn Flach wordt in de ‘corner’ vrijgespeeld en neemt rustig zijn schot. RAAK! 49-51. De aanval van B.O.B. wordt met het bekende strakke verdedigen van de RT, vakkundig de nek omgedraaid. Fout op Camiel met nog 3 seconden op de klok. Time out River Trotters. Camiel hoeft alleen de eerste te raken…..en dat doet hij. De 2e op zijn beurt netjes mis. IJskoud! 3, 2, 1. Weer winst 49-52. Wederom een knappe prestatie van dit jonge team met minimale trainingstijd!

Vandaag (zaterdag 27 oktober) stond dan thuiswedstrijd tegen CADY’73 op het programma. Uit de 1e wedstrijd van het seizoen verloren, dus er was iets recht te zetten. Dit keer zonder Jesse en Finn, maar voor de 1e keer met Fabio, waardoor het RHB/Connect team toch met 7 man aan de wedstrijd kon beginnen. CADY’73 was daarentegen op volle oorlogssterkte naar de Wielewaal gekomen.

Zoals al eerder gebleken, zijn beide teams aan elkaar gewaagd, waarbij de tegenstander 2 zeer getalenteerde basketballers in hun team heeft, die constant voor dreiging en de nodige punten zorgen. River Trotters moet het meer van het collectief hebben. De 1e periode geven beide teams elkaar dan ook geen duimbreed toe en staat het na de 1e periode 12-13 in het voordeel van CADY’73.

Het 2e kwart is zeker het aankijken waard. Er wordt door beide teams geknokt voor iedere meter en zo ontspint zich een heerlijk fysiek en spannende wedstrijd. Marijn Flach brengt met een 3-tje een kleine voorsprong op het bord. En staan vooral Thomas en Camiel heerlijk te spelen. Jos zorgt weer voor de nodige verdedigende druk. Maar RT krijgt maar geen vat op de aanvallende impulsen van nummer 11 en 14. Toch wint het collectief het in deze periode van de individualiteit en gaat River Trotters met een 33-30 voorsprong de kleedkamer in.

De 2e helft meer van hetzelfde. Wat een prachtige wedstrijd, waarin veel werd toegelaten door de scheidsrechters. Ook dat paste prima in deze wedstrijd. Fysiek, emotie, fanatisme, strijd, alles zit erin. Als River Trotters een gaatje weet te slaan van 5 punten, lijkt het muntje de kant van het thuisspelende team op te vallen. Maar ook CADY’73 toont veerkracht en werkt de achterstand weer weg en staat RT te wankelen. Het is dan ook CADY’73 dat aan het langste einde trekt, want River Trotters is niet meer in staat om een antwoord te vinden in de laatste 2 minuten. Als je dan 10 uit 24 vrije worpen verzilvert, weet je dat er meer had ingezeten. Maar het feit dat RT zoveel naar de vrije worplijn mocht toont aan dat het team zich met ziel en zaligheid in de wedstrijd heeft gegooid en er gestreden is voor wat ze waard waren.

Het duurt nu tot 24 november voordat er weer gespeeld wordt en wel om 12.45 uur in de Wielewaal tegen BOB. Tot dan!

VERDIENDE WINST M20 NA THRILLER

Door: Jan Flach

Om 12:00 uur was het zaterdag tijd voor de M20 om zich te presenteren aan het
thuispubliek. Tegenstander Jump uit IJsselstein. Een onbekende tegenstander, waarvan
alleen bekend is dat zij hun 1 e wedstrijd gewonnen hebben. Nieuwsgierig naar de
tegenstander, maar vooral gebrand om een goed resultaat neer te zetten na het verlies van
verleden week.
Er wordt gestart met Jos, Marijn Schoon, Darryl, Camiel en Marijn Flach. Toch weer veel
lengte aan de zijde van de tegenstander en al snel is duidelijk, dat vooral de 2 langere
mannen van Jump, het verschil moeten maken. Maar de RHB/Connect mannen zijn bij de les
en starten geconcentreerd en in een hoog tempo. De 2 lange mannen worden door Marijn
Flach en Darryl al snel aan banden gelegd, mede de verdienste van Jos, die voor maximale
druk op de guard zorgt. River Trotters weet daarna met snelle en goed aanvallen keer op
keer door de verdediging snijden. In de 8 e minuut vlucht Jump in een time-out. Al snel is
duidelijk dat Jump het tempo niet bij kan benen en naar een zone verdediging overschakelt.
Tactisch misschien logisch maar wel jammer voor het publiek. Het heeft in ieder geval wel
effect, want de aanvallen haperen en zo staat het ‘slechts’ 14-11 na de 1 e periode.
De 2 e periode probeert River Trotters wat het waard is om een antwoord te vinden op de
zone. Op zich niet raar, omdat hier weinig op getraind wordt en zo heeft Jump de
mogelijkheid om de stand in hun voordeel om te draaien. Ook Finn en Thomas vinden geen
antwoord onder het bord en de schoten van buitenaf vallen niet. Wel blijven de jongens
hard in de verdediging werken, maar dat resulteert al snel in een foutenlast van Jos en
Marijn Schoon. Jesse brengt met zijn snelheid wel weer wat vaart in de wedstrijd, maar is
ook ongelukkig in de afwerking. Ruststand 25-28.
Kleedkamer in. Niets aan de hand en de jongens gewezen, waar de ruimtes liggen tegen de
zone. De 3 e periode is de periode van de vele gemiste kansen. Vooral Darryl en Marijn Flach
hebben pech in de afwerking, maar het positieve is dat er openingen worden gevonden en
dat er ook beter op de break wordt gespeeld. Verdedigend gaat er nog een schepje boven
op en zo kan Jump niet profiteren. Zo blijft het een heerlijke wedstrijd, waarbij het fysieke
spel wordt niet geschuwd en de spanning langzaam begint te stijgen. Tussenstand: 34-37.
In de 4 e periode gaat het tempo nog verder omhoog en is het vooral Darryl, die nu wel goed
door komt en zo 8 punten weet te scoren. Als dan ook Thomas eindelijk de schroom van zich
afgooit en zich met de score gaat bemoeien, neemt de RHB/Connect formatie het heft weer
in handen en wordt de achterstand omgezet in een voorsprong. Jump wankelt en River
Trotters wilt doorstoten, maar de ballen willen er weer niet in. Daaruit put Jump weer moed
en zetten nogmaals aan. Met nog 2 minuten op de klok, staat RT 1 punt voor 49-48. Een
thriller ontvouwt zich. Zenuwen, adrenaline, turn overs, verkeerde keuzes en foute passing
van beide teams, maar geen scores. Fraai is het niet meer, maar de ontlading bij de M20 na
het laatste fluitsignaal des te meer. Verdiend en wat een team effort, waarbij iedereen alles
gegeven heeft. Een topprestatie waar ze trots op mogen zijn.
Zaterdag 6 oktober ontvangen we om 15:00 uur, De Dunckers uit Hilversum in de Wielewaal
en dan hopen we u ook weer te zien.

Stroeve Seizoenstart M20

Door: Jan Flach

Vakanties zijn weer ten einde en het ‘gewone’ leven is weer begonnen. Dus ook weer een nieuw seizoen van het leukste spelletje. Vorig seizoen nog M18 en na veel gepuzzel besloten om met het team door te stappen naar M20. Helaas moesten Jesse de Jongh (studie) en op het laatste moment ook Jamie de Jong (studie) stoppen. Beide konden vanwege de afstand en ongunstige (school)tijden het basketbal niet meer combineren. Daarentegen is Thomas Bor doorgeschoven vanuit de M16, om meer ervaring en vooral  fysiek op te doen. Met slechts 1 trainingsblok beschikbaar, wat te weinig is voor deze ambitieuze jongens, en geen alternatieven voorhanden,  kon het team door uiteenlopende redenen pas 1 keer volledig trainen.

Met die wetenschap werd er afgelopen zaterdag aangetreden tegen Cady’73 in en uit Capelle a/d IJssel.  Een deels bekend team van vorig seizoen dat toen het kampioenschap ophaalde in de M18 2e klasse. Oftewel een leuke maar zware tegenstander.

Ook dit seizoen weer in de RHB/Connect tenues werd de wedstrijd gestart. River Trotters start goed en Jos opent het seizoen met de eerste score. Ook Marijn Flach weet direct daarna het netje te vinden en zo is de start prima.  Ook Marijn Schoon weet de 1e 3 punter van het seizoen te noteren. Verdedigend nog wat onwennig, maar zoals gebruikelijk weinig ruimte weggevend en laat vooral Camiel zich gelden. Na de 1e periode stond er een verdienstelijke 15-15 op het scorebord en zijn de teams duidelijk aan elkaar gewaagd.

De 2e periode gaf eenzelfde beeld als de 1e, ook Thomas, Finn en Jesse Steijger blijven overeind. Darryl zorgt met zijn snelheid en individuele acties voor de nodige punten. Cady zet daar veel lengte tegenover. En 1 van die lange jongens springt wel heel makkelijk en krijgt met een heerlijke dunk, River Trotters even stil, waardoor Cady met een 4 punten voorsprong de rust in gaat. Ruststand 32-28.

In de 3e periode start het RHB/Connect team sterk, alleen het oude euvel steekt weer de kop op, namelijk het afmaken van de aanvallen en de geboden vrije worpen (4 uit 15 over de hele wedstrijd). Verdedigend weet RT de tegenstander op slechts 6 punten te houden in deze periode, maar als er dan maar 8 tegen over staan, dan blijft de achterstand in tact. Tussenstand 38-36.

De 4e periode begint rommelig en River Trotters blijft moeite houden om aanvallend de afspraken na te komen. Hierdoor wordt er onnodig balverlies geleden op de verkeerde momenten, waardoor Cady in de omschakeling makkelijk aan de punten wordt geholpen. Als in de 4e minuut er een onmogelijke bal van Cady toch vanachter de 3 puntlijn door de ring vliegt, is River Trotters de controle compleet even kwijt. Cady weet zo in slechts 2 minuten 12 punten uit te lopen. Onnodig en onverwacht. Time out en wake up call. De mannen rechten de ruggen en proberen de schade nog te beperken, maar kunnen slechts in het spoor blijven en enkele punten van de achterstand afsnoepen. De eindstand wordt  uiteindelijk op 53-43 wordt bepaald.

In ieder geval zeker geen slechte opening van het seizoen, zeker met een zeer jeugdig team, waarvan er 6 van de 8 nog in een lagere leeftijdsklasse mogen spelen.

Volgende week 22 september de 1e thuiswedstrijd om 12.00 uur in de Wielewaal tegen Jump uit IJsselstein. We hopen daar weer de nodige supporters te mogen begroeten. Tot dan!

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren