Het is weer een tijdje geleden dat er wat over VU 18 geschreven is.

Nou…..ze zijn er nog en af en toe winnen ze ook nog eens een wedstrijd.

Na ons laatste bericht hebben de dames heel eenvoudig gewonnen van Blue Drakes uit Woerden met 43-17. Twee weken later werd er onnodig verloren van Red Stars in Soest, 51-40, wat overigens niet geheel aan het team te wijten was. Uiteindelijk was River Trotters terug

te vinden op de 8ste plaats met 6 punten uit 8 wedstrijden.

Nu moesten de dames van River Trotters aantreden tegen het als derde geklasseerde Juventus.

Op voorhand niet een eenvoudige wedstrijd. De teams die aan kop in deze klasse staan zijn doorgaans ook beter.

In onze eigen Wielewaal en op ons eigen trainingsveld was in ieder geval het thuisvoordeel maximaal. Ook was het complete team aanwezig, waar Juventus met 7 speelsters naar Hardinxveld was gekomen. Het gastteam had niet veel lange dames, maar wel snelle en balvaardige.

Het eerste kwart werd aangevangen met Britt, Laura , Famke, Lisanne en Lauren. Met Oxana, Nadira, Caileigh, Sophie en Maxime op de bank was er genoeg kwaliteit op de bank om te wisselen.  Na een 0-3 achterstand werd dit kwart verrassend genoeg gewonnen met 11-6. Het gastteam was misschien dan toch niet zo goed als gedacht of moest gewoon nog op gang komen. De wedstrijd was nog lang niet “in the pocket”

Het tweede kwart veranderde weinig in dit beeld. Winst met 14-11, de ruststand kwam daarmee op 25-17.

De tweede helft bracht verandering. Beide teams scoorden er lustig op los, waarbij Oxana met 10 punten het voortouw nam. Het werd duidelijk dat deze wedstrijd 2 punten voor River Trotters moest opleveren, een verliespartij was echt niet nodig. 24-17 was niet de uitslag van de wedstrijd, maar slechts van het derde kwart.

Het vierde kwart kwam Juventus door een niet optimale teamsamenstelling van het thuisteam toch nog in de buurt. Scorend bleef River Trotters op nul staan, terwijl de Schiedammers makkelijk de gaten in de Hardinxveldse defensie wisten te vinden. Na vier minuten in dit laatste kwart was het verschil teruggelopen tot 49-41. Met de sterkste opstelling werd de opkomst van Juventus gestopt en liep het verschil gestaag op naar 65-42. Met een teamwissel in de laatste minuut, we winnen tenslotte met z’n allen, kwam de wedstrijd tot zijn eind.

Uitslag 65-44.

De tweede helft van het seizoen, wordt de D-klasse uitgesplitst in twee poules van 6 teams.

Voorlopig staan we nog bij de onderste zes, maar spannend gaat het worden of VU 18 bij de bovenste zes gaat eindigen. De onderste of de bovenste 6, er is voor beide wat te zeggen. De volgende wedstrijd is in Spijkenisse tegen Hurricanes, die op papier gewonnen zou kunnen worden. Dan wordt het toch nog spannend.

1

B.O.B. V18 1

9

16

2

Helmink Heroes Zwijndrecht V18 1 *

8

12

3

BV Voorne V18 1 (VR)

9

12

4

BV Juventus V18 1 (VR)

9

12

5

Rotterdam-Zuid V18 1

9

10

6

Red Stars V18 1

9

10

7

CBV Binnenland V18 2

9

10

8

River Trotters V18 1 (VR)

9

8

9

Hurricanes V18 1 (VR)

8

6

10

Blue Drakes V18 1 (VR)

9

4

11

Divine, V18 1 (VR)

7

2

12

Cady '73 V18 2 (VR)

9

0

Tot de volgende keer.

Groetjes twee blije coaches

.

Cady VU18/2 – RT VU18
Na twee wedstrijden die totaal niet liepen en ook werden verloren, ging de gele-brigade op pad naar Capelle Aan Den Yssel. Cady had nog geen wedstrijd gewonnen en wij nog maar één, wat dus hoop gaf op z’n minst op een leuke wedstrijd met winst of niet.

Het eerste kwart gaf al snel aan dat een overwinning zeker mogelijk moest zijn. Scorend ging het redelijk gelijk op en de dames van River Trotters konden vrijuit hun spel spelen. Het gaf ons coaches de mogelijkheid alle speelsters in te kunnen zetten. Het was vooral Lauren die veel aan scoren toekwam en ook de nodige fouten mee kreeg en vrije worpen had. Daarnaast waren het Oxana , Maxime en Caileigh die raak wisten te schieten. 9-13

Het vervolg van de eerste helft was min of meer hetzelfde verhaal. River Trotters was de betere partij , maar kon het nog niet omzetten in een ruime voorsprong. Met 21-21 op het scorebord wist Cady zelfs langszij te komen, zij het voor de laatste keer. Het tweede kwart werd krap gewonnen met 12-13, wat een ruststand gaf van 21-26.

De tweede helft werd weer aangevangen met Lisanne, Lauren, Nadira, Famke en Britt. Onze dames zijn wel vaker sterker in de tweede helft, dit was nu ook weer het geval. Bij Cady werd er nauwelijks gescoord en River Trotters ging vrolijk verder. Ineens werd het spelletje door Lisanne en Lauren begrepen. Met blokken en afrollen naar het bord en veel goede passes van Lisanne, wist Lauren vaak te scoren.

De voorsprong gaf de mogelijkheid om lekker door te wisselen met Laura, Oxana, Maxime en Caileigh. Het derde kwart werd gewonnen met 3-12, tussenstand 24-38.

Het vierde kwart was het spel van onze dames niet het beste. De wedstrijd was min of meer binnen wat de aandacht wat verzwakte. Het thuisspelende team kon nog tot scoren komen en wist het laatste kwart zelfs te winnen. 10-8

Met de eindstand van 34-46 is de tweede overwinning van River Trotters VU 18 een feit.

Matchwinnaar Lauren 20 pnt. gevolgd door Oxana en Maxime met 10 en 6 pnt.

Volgende wedstrijd is tegen Blue Drakes uit Woerden. Op 2 november gaan we om 13.00u in de Wielewaal proberen de punten in Hardinxveld te houden.

Groetjes twee trotse coaches.

Door: Robin van der Giessen

Zaterdag 28/9  zijn we met 8 speelsters en 2 coaches met medewerking van taxi Buijk in Oud-Beijerland beland. (AH.nl bezorgde deze keer niet)

De tegenstander kwam in eerste instantie niet heel sterk over, wat een kleine onderschatting was. Nog even met inspelen wennen aan de bewegelijke basket en na een korte speech stond de ‘starting five’op het veld. Met nog steeds geen idee wat we van BOB moesten verwachten.

Dat werd snel duidelijk, zij speelden een goed georganiseerd spel. Hun man-to-man verdediging gaf ons weinig ruimte en op de aanval van de thuisspelers had ons team geen goed antwoord. Na te zijn overgeschakeld op een zone-verdediging was er op dat front in ieder geval wat rust voor ons. Het eerste kwart was met 17-6 duidelijk voor de meiden van BOB. Vooral hun centers wisten Oxana, Famke en Sophie uit hun spel te brengen.

Het tweede kwart kwam Rivertrotters, sorry River Trotters ook niet aan een fijn spel toe. Deze werd verloren met 15-7, wat een ruststand van 32-13 opleverde.

Met Laura, Lisanne, Lauren, Famke en Oxana op het veld ging de tweede helft van start.

Wat er gebeurde weten we nog steeds niet. Waar wij onmachtig waren in de eerste helft, zakte BOB duidelijk in en kwamen vooral de 3L’s lekker in hun spel en werd de tegenstander min of meer overlopen. Met Sophie, Britt en Caileigh doorwisselend met de startende 5 werd het derde kwart uiteindelijk met 8-16 gewonnen. Tussenstand 40-29, alles nog mogelijk.

Het vierde kwart was niet veel anders, de achterstand van de eerste helft was helaas te veel. Het lukte nog tot 3 punten te komen, uiteindelijk werd de pot verloren met 45-40.

Famke’s quote van de wedstrijd

Het was een t***** groot w***.

Vrij vertaald, het was best wel een grote jongedame.

Komende zaterdag spelen we om 19.00u in de Wielewaal tegen Binnenland VU18/2.

Kaartjes zijn te koop bij de bekende voorverkoopadressen.

Groetjes twee toch trotse coaches.

Door de ogen van de coaches.

Met een lichte onder-bemanning mocht VU18, of meiden onder 18, aantreden in onze eigen Wielewaal.

Bij het inspelen viel de organisatie en inzet van de warming-up van Voorne op, het leek wel eredivisie.
Zij waren op komen dagen met 8 speelsters, waar wij er maar 6 hadden. De tegenstanders waren ook lang wat de verwachting van een winstpartij niet groot maakte.  Toen onze meiden ook warm waren gedraaid en gepraat ging de wedstrijd van start.

Het was meteen duidelijk dat Rivertrotters over meer vaardigheid beschikte en vooral ook sneller was. Hun man-to-man verdediging kon ons zelden echt in de problemen brengen. Waar onze verdediging nog wel een paar keer een steal kon maken. Hoewel de stand na het eerste kwart 9-15 was , sloeg de paniek niet echt toe. Het tweede kwart was veel van hetzelfde. Halverwege dit kwart was de achterstand zelfs 9 punten, wat richting de rust werd teruggebracht naar een ruststand van 21-26.

Enigszins opgewarmd begon RT met de starting 5, Oxana, Famke,  Nadira, Lauren en Lisanne aan de tweede helft. Britt op de bank die al snel weer mee ging draaien in de rustbeurten voor elke speelster. De ingezette weg van de eerste helft werd doorgezet in de tweede helft. Het derde kwart was vooral die van Oxana , zij kwam tot 10 punten in dit kwart. Het gastteam probeerde met een soort press-verdediging onze meiden nog onder druk te zetten, wat niet echt lukte.  35-34 alles nog mogelijk.

Het vierde kwart was een teamprestatie, bijna iedereen kwam tot scoren. Het was echter net niet genoeg om de wedstrijd al te winnen. Bij 48-48 bleef aan beide kanten een score uit en was verlenging een feit.

Vrolijk en vermoeid begon de Oudcomb- formatie aan de ‘overtime’. Bij AH.nl nog snel een nieuwe speelster besteld (Laura) die deze laatste 5 minuten ook nog kon invallen. Één rake vrije worp was de laatste score van Voorne. Terwijl Lisanne en Famke met hun score’s de wedstrijdpunten in Hardinxveld wisten te houden. Met 52-49 was winst een feit. Vrolijk lachend werd de enigszins verdrietige tegenstander bedankt voor hun fraaie poging om te winnen.

De verliespot van vorige week tegen Divine is nu weer bijna vergeten. Volgende week gaan we in Oud- Beierland kijken of daar ook 2 punten voor ons zijn af te halen.

Groetjes 2 trotse coaches.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.