Door: Robin van der Giessen

Zaterdag 28/9  zijn we met 8 speelsters en 2 coaches met medewerking van taxi Buijk in Oud-Beijerland beland. (AH.nl bezorgde deze keer niet)

De tegenstander kwam in eerste instantie niet heel sterk over, wat een kleine onderschatting was. Nog even met inspelen wennen aan de bewegelijke basket en na een korte speech stond de ‘starting five’op het veld. Met nog steeds geen idee wat we van BOB moesten verwachten.

Dat werd snel duidelijk, zij speelden een goed georganiseerd spel. Hun man-to-man verdediging gaf ons weinig ruimte en op de aanval van de thuisspelers had ons team geen goed antwoord. Na te zijn overgeschakeld op een zone-verdediging was er op dat front in ieder geval wat rust voor ons. Het eerste kwart was met 17-6 duidelijk voor de meiden van BOB. Vooral hun centers wisten Oxana, Famke en Sophie uit hun spel te brengen.

Het tweede kwart kwam Rivertrotters, sorry River Trotters ook niet aan een fijn spel toe. Deze werd verloren met 15-7, wat een ruststand van 32-13 opleverde.

Met Laura, Lisanne, Lauren, Famke en Oxana op het veld ging de tweede helft van start.

Wat er gebeurde weten we nog steeds niet. Waar wij onmachtig waren in de eerste helft, zakte BOB duidelijk in en kwamen vooral de 3L’s lekker in hun spel en werd de tegenstander min of meer overlopen. Met Sophie, Britt en Caileigh doorwisselend met de startende 5 werd het derde kwart uiteindelijk met 8-16 gewonnen. Tussenstand 40-29, alles nog mogelijk.

Het vierde kwart was niet veel anders, de achterstand van de eerste helft was helaas te veel. Het lukte nog tot 3 punten te komen, uiteindelijk werd de pot verloren met 45-40.

Famke’s quote van de wedstrijd

Het was een t***** groot w***.

Vrij vertaald, het was best wel een grote jongedame.

Komende zaterdag spelen we om 19.00u in de Wielewaal tegen Binnenland VU18/2.

Kaartjes zijn te koop bij de bekende voorverkoopadressen.

Groetjes twee toch trotse coaches.

Door de ogen van de coaches.

Met een lichte onder-bemanning mocht VU18, of meiden onder 18, aantreden in onze eigen Wielewaal.

Bij het inspelen viel de organisatie en inzet van de warming-up van Voorne op, het leek wel eredivisie.
Zij waren op komen dagen met 8 speelsters, waar wij er maar 6 hadden. De tegenstanders waren ook lang wat de verwachting van een winstpartij niet groot maakte.  Toen onze meiden ook warm waren gedraaid en gepraat ging de wedstrijd van start.

Het was meteen duidelijk dat Rivertrotters over meer vaardigheid beschikte en vooral ook sneller was. Hun man-to-man verdediging kon ons zelden echt in de problemen brengen. Waar onze verdediging nog wel een paar keer een steal kon maken. Hoewel de stand na het eerste kwart 9-15 was , sloeg de paniek niet echt toe. Het tweede kwart was veel van hetzelfde. Halverwege dit kwart was de achterstand zelfs 9 punten, wat richting de rust werd teruggebracht naar een ruststand van 21-26.

Enigszins opgewarmd begon RT met de starting 5, Oxana, Famke,  Nadira, Lauren en Lisanne aan de tweede helft. Britt op de bank die al snel weer mee ging draaien in de rustbeurten voor elke speelster. De ingezette weg van de eerste helft werd doorgezet in de tweede helft. Het derde kwart was vooral die van Oxana , zij kwam tot 10 punten in dit kwart. Het gastteam probeerde met een soort press-verdediging onze meiden nog onder druk te zetten, wat niet echt lukte.  35-34 alles nog mogelijk.

Het vierde kwart was een teamprestatie, bijna iedereen kwam tot scoren. Het was echter net niet genoeg om de wedstrijd al te winnen. Bij 48-48 bleef aan beide kanten een score uit en was verlenging een feit.

Vrolijk en vermoeid begon de Oudcomb- formatie aan de ‘overtime’. Bij AH.nl nog snel een nieuwe speelster besteld (Laura) die deze laatste 5 minuten ook nog kon invallen. Één rake vrije worp was de laatste score van Voorne. Terwijl Lisanne en Famke met hun score’s de wedstrijdpunten in Hardinxveld wisten te houden. Met 52-49 was winst een feit. Vrolijk lachend werd de enigszins verdrietige tegenstander bedankt voor hun fraaie poging om te winnen.

De verliespot van vorige week tegen Divine is nu weer bijna vergeten. Volgende week gaan we in Oud- Beierland kijken of daar ook 2 punten voor ons zijn af te halen.

Groetjes 2 trotse coaches.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren