Door: Samantha
Vandaag stond de wedstrijd Binnenland MU16 tegen Rivertrotters MU16 op het programma.
Nadat wij, met zeven spelers, waren afgereisd naar het zonnige Barendrecht kwamen de mannen er achter dat de tenues waren achtergebleven in de Wielewaal. Heen en weer rijden was geen optie gezien de tijd, maar de wedstrijd niet spelen ook niet. Gelukkig had Binnenland reservetenues klaarliggen waardoor wij de wedstrijd toch konden spelen. Binnenland dank daarvoor!
Ondanks de rommelige start kon de wedstrijd toch op tijd gespeeld worden. De wedstrijd werd gestart met: Thijmen, Yehudi, Swen, Rens en Richard. De mannen kregen de opdracht mee om vanaf de eerste minuut hard te verdedigen en om te kijken of ze op de break konden lopen. Deze opdracht bleek goed binnen gekomen te zijn bij de mannen want de 1 na de andere scores vlogen de mannen van Binnenland om de oren. Door het harde verdedigen van de mannen van Rivertrotters wist Binnenland in het eerste kwart zelfs niet tot scoren te komen. Eindstand 1e kwart 0-20 voor Rivertrotters .
Het tweede kwart werd met dezelfde energie gestart als het eerste kwart. Thijmen gaf de één na de andere sublieme assist waardoor er fantastische scores gemaakt konden worden! Yehudi was vandaag ook behoorlijk op dreef en maakte goede acties richting het bord waardoor hij met enige regelmaat op de vrijeworplijn plaats mocht nemen. Yehudi heeft in deze wedstrijd niet 1 vrijeworp gemist! Door het snelle spel en het goede samenwerken werden er mooie aanvallen gelopen. De verdediging stond mede dankzij Rens, Swen en Jurre als een huis. In de aanval werd goed rond gespeeld waardoor er veel open ruimtes kwamen in de verdediging van Binnenland. Rens en Richard wisten deze gaten goed te benutten door mooie acties te maken richting het bord. Eindstand 2e kwart: 15-43.
In de rust hebben de coaches de mannen complimenten gegeven voor het goede teamwork en het mooie spel wat ze met elkaar wisten neer te zetten.
In het 3e kwart bleek de koek nog niet op te zijn. Jurre verdedigde als een leeuw, vocht voor elke bal en wist zijn aanvaller, die zeker een kop groter was, te blocken onder het bord. Rens en Thijmen pakte de ene na de andere rebound en wisten met lange passes, die tot op de centimeter nauwkeurig waren, Richard en Swen te bereiken die op hun beurt de ballen weer door het netjes gooide. Net voor het eindsignaal van het 3e kwart scoorde Yehudi nog een prachtig 3’tje van ver buiten de driepunterslijn. Eindstand 3e kwart: 28-72.
Dat Rivertrotters de 2 punten mee naar Hardinxveld zou nemen was inmiddels wel duidelijk. Des ondanks zette de coaches de mannen nog wel even op scherp want in de verdediging werden teveel fouten gemaakt. Omdat alle mannen, op de talentvolle nieuweling Aron na al wisten te scoren, was dit een nieuw doel. Aron vond deze opdracht blijkbaar iets te gemakkelijk en gooide de 1 na de andere bal door het netje! Ook Swen kreeg de geest en scoorde een aantal keer achter elkaar. Met nog 3,5 minuut op de klok stond Rivertrotters op 94 punten en werd het nieuwe doel de 100 halen. Alle mannen speelde een fantastische wedstrijd waarin bijna alles leek te werken.
De wedstrijd werd uiteindelijk dik en absoluut terecht gewonnen met: 38-109!
Misschien moeten de mannen van Rivertrotters overwegen om vaker in het wit te spelen, maar dan wel graag onder de naam van het mooie Rivertrotters. Na de wedstrijd een teamfoto gemaakt van alle toppers, uiteraard werd het logo van Binnenland wel even subtiel verborgen ;-).
Scores: Rens (27), Yehudi (26), Richard (20), Thijmen (19), Swen (7), Aron (6), Jurre (4)

Door Swen Hansum

Afgelopen zaterdag traden de jongens van M16-1 aan tegen Binnenland M16-3 in Barendrecht.
Tot halverwege het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op met treffers van vrijwel alle veldspelers van Rivertrotters.
Aan het einde van het eerste kwart stond Binnenland uiteindelijk toch voor met 20-14.
In het tweede kwart ging het scoren van de Rivertrotters wat minder goed en was Binnenland wat trefzekerder, dus met de rust was het 38-22.
In de rust hebben de coaches Samantha en Karin het team weer opgepept, zodat de achterstand op een bepaald moment slechts 8 punten was, maar aan het einde van het derde kwart was de achterstand weer iets groter dan 8 punten: tussenstand 54-40. Het derde kwart is dus niet gewonnen door Rivertrotters (18 om 16).
Het laatste kwart werd er nog volop aan getrokken door Rivertrotters, maar helaas mocht het niet meer baten: eindstand 68-50
De volgende wedstrijd van M16-1 is zaterdag 8 december uit tegen Rotterdam

Verslag M16. 20-10-2018

Door: Rens Koorevaar

De spelers van M16 gesponsord door ‘Bakker kleur&sfeer Thuisin wonen hebben weer een wedstrijd achter de rug. Tegen de nummer 1 (cady’73) die bijna alle wedstrijden met 100 punten verschil winnen, is dit helaas weer gebeurd…de eindstand was 33-133…dik verloren dus.

Er werd goed verdedigd, de aanval kon wel beter omdat niet alles er in ging -vooral doordat ze strak verdedigden-. Cady ’73 was erg sterk in aanvallen en verdedigen waardoor het bij het soms bij het uitnemen al fout ging. Voor de rest zijn we erg tevreden met de uitslag en gaan we gewoon positief veder.

Bij hen thuis hopen we de stand wat te veranderen en ze onder de honderd te houden.

Onze volgende wedstrijd is Zaterdag 27 oktober ’18 in de wielewaal.

Door: Richard

Verslag M16. 29-09-2018:

Het door ‘Bakker kleur & sfeer Thuisin wonen’ gesponsorde team speelde zaterdag tegen The Squirrels. De tegenstanders waren letterlijk een maatje te groot, maar dat kon het plezier niet bedwingen.

Het was jammer dat Swen en Tijmen geblesseerd raakten omdat we al een klein team hadden.

Iedereen verdedigde snoeihard en in de aanval ging iedereen er ook voor.    

De uitslag, 73-30, laat een heel ander beeld zien dan wat er in het veld gebeurde, de score had dichter bij elkaar moeten liggen.

We hebben de pot goed uitgespeeld en thuis gaan we winnen :)

Verslag M16 – 22-09-2018

Door: Gerard Klijn

In het tenue van Bakker kleur & sfeer Thuisin wonen werd deze eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Tegenstander BOB M16 1, een groot team (flink wat wisselspelers) waarvan ook nog een flink aantal ruim 1,80 meter…

De eerste twee kwarten (beide met achterstand afgesloten) was het vooral zoeken elkaar, spelritme, en hoe de kwaliteit die in het veld zichtbaar was, ook om te zetten naar scoren.

Waar de aanval al lekker liep, kwamen er in het derde kwart een aantal van onze spelers echt op stoom, de aanval liep, maar ook in verdedigend opzicht werden er super acties gezien van de broers Joas en Jurre. Tips en inzichten van de trainsters werden goed omgezet in resultaat.

Rens onder de basket was bijna niet te kloppen, en een aantal bliksemaanvallen door het centrum resulteerden in machtig mooie punten, regelmatig Tijmen, maar ook Thomas liet zich flink zien.

Bas vocht voor elke bal, Swen vloog letterlijk over het veld en Richard pikte zowel zijn assists als scores mee.

Waar we vrijwel geen persoonlijke fouten maakten in de eerste helft, werden er in de laatste 2 kwarten wel wat gemaakt.

De uitslag 57-49 is ergens wel close, maar er had voor ons team echt wel meer ingezeten, en de wedstrijd is op een mooie manier uitgespeeld.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren