River Trotters U10 pakt 2e winst van dit seizoen
 
Door: Marijke Colijn-de Moel
 
Zaterdag 7 december rond 11.15 uur gaat de wedstrijd tegen Rebound van start, Annemieke en Anoeska nemen de coaching vandaag samen op zich. We hebben vooraf de standen eens bekeken en hebben goede hoop dat deze wedstrijd wel eens een overwinning zou op kunnen opleveren.
9 kinderen staan in geel en blauw klaar om er lekker tegenaan te gaan. Sem was de dag ervoor nog ziek, maar ook hij zet zijn beste beentje voort.
Helaas moest ik zelf het begin van de wedstrijd missen, maar de appjes van de trouwe supporters op de tribune komen al snel binnen.
0-2 achter...mmm dat klinkt spannend!
Ik ga mij iets meer haasten en kan bij aanvang van de 4e periode mee gaan genieten van dit spektakel.
We staan dan inmiddels 10-8 voor en dit komt vooral door de nummer 7 van de tegenpartij die het ons moeilijk maakt.
De River Trotter kids zijn duidelijk meer aan de bal, alleen het scoren lijkt nog niet helemaal te lukken...een hoop oeeeh en aaaah van de tribune voor al die bijna ballen, die er net niet invallen. De scheidsrechter laat het spel iets meer lopen en fluit over en weer niet streng. Langzaam komen wij hierdoor in het spel en lijken het vertrouwen te hebben gevonden.
Ook de verdediging blijft goed en zo lopen wij ineens uit naar 16-8. Dat is lekker de rust ingaan.
 
Na de rust gaan we echt los, Tyson laat zien dat hij de lay-ups nu echt goed beheerst en die vallen er allemaal in. Naast deze scores zie ik ook wat mooie bounce-passes van zijn kant waardoor anderen kunnen scoren. Esmee ontpopt zich ineens tot een waar 3-punter kanon en zo loopt de score flink op. Ook in de verdediging steekt ze haar handen goed in de lucht en kan haar mannetje echt niet scoren. De nummer 7 van de tegenpartij staat er ook weer in, dus we juichen nog niet te vroeg. Gelukkig hebben we ook onze eigen bikkel in de verdediging nog en maakt Jaden het deze jongen knap lastig.
Isabel pakt ook mooi haar kansen om de bal lekker op te dribbelen, goed bezig!
Kyra laat mooie scores zien en bewijst dat balverlies kan gebeuren, maar je er dan wel meteen weer als een tijger opduikt om die bal terug te pakken. Top werk!
Quinten laat zijn charmes in het veld zien en passt de bal een paar keer goed naar Vlinder die daaruit weer kan scoren.
Jesse lijkt te vliegen over het veld...of komt dat door zijn nieuwe schoenen? In ieder geval lopen ze super lekker zegt hij en scoort hierdoor lekker wat puntjes mee. En ondanks dat Sem wat stilletjes en niet helemaal fit is vandaag, pakt hij ook lekker scores uit de rebound.
Rebound? de tegenpartij vandaag....nou die hebben wij in the pocket!!!
 
We winnen vandaag met 42-17 ....super goed gedaan River Trotters!!!
 
 

River Trotters U10 geeft koploper Rotterdam de winst niet cadeau

Door: Marijke Colijn-de Moel

Op zaterdag 16 november staat u10 om 10.30 al helemaal startklaar voor de warming-up.

Dit nog jonge team bestaat uit 10 spelers die er vandaag ook allemaal zijn. Na het warm draaien met de lay-ups is het tijd voor de teambespreking. Coach Annemieke vraagt wat hebben we afgelopen training geoefend? Daarop komen de mooiste antwoorden:

Mike doet het pivoteren nog even voor en Jaden roept we gaan passen, lay-ups lopen en als je niet vrij staat even weg dribbelen. Nou voelt als trainer toch fijn dat ze dit er zelf uitpikken.

De tegenstander Rotterdam is net een maatje groter, maar dat kan de pret niet drukken en we gaan vol goede moed van start. Na de Yel: River Trotters Go Powerrrr kunnen we beginnen. We kijken nog even naar de tribune en die zit net zo vol als bij heren 1. Begrijpelijk bij dit team van de toekomst! Esmee brengt de bal op, wat ze al erg goed doet. Ze beschermt haar bal prima tijdens het dribbelen. In de verdediging wordt hard gewerkt. Iedereen staat goed met de handen in de lucht en maakt het de tegenpartij moeilijk. En ja daar is onze eerste score. Het dak gaat eraf en wat is het mooi om te zien hoe de kinderen dan oogcontact zoeken met de ouders op de tribune.

Mike, Isabel en Quinten nemen hun taak van de bal ingooien goed serieus en zo komen we vaak in de buurt van de basket. Tyson en Sam gebruiken hun snelheid en kunnen hierdoor lekker een breakje lopen. Ze krijgen ook een foutje mee en flappen er beiden een vrije worp in. Lekker jongens!

Jesse is koelbloedig en onderschept vandaag de ballen van de tegenpartij. Die steals kunnen we goed gebruiken.

Halverwege de wedstrijd is het 10-31, maar door geweldig samenspel van passen en goed verdedigen is dit echt een prachtige stand tegen de koploper.

Het 2e deel van de wedstrijd blijft het team zich inzetten. Jaden blijft zich goed concentreren op de verdediging. Hier en daar een duwtje en een foutje tegen, maar het voorkomt toch ook aardig wat scores van de tegenpartij. Vlinder en Kyra maken nog wat glijpartijen en koprollen over de grond, maar dit alles om balbezit te houden. De pijntjes voelen ze pas na de wedstrijd. Echte basketbalsters deze meiden!

Eindstand 17-60

Als ik de periodes terug kijk, dan hebben we de 7e periode zelfs 5-6 gespeeld. Wat een prestatie tegen dit team van Rotterdam. Ondanks het verlies, hebben de kinderen goed laten zien dat ze in het teamwork vooruit gaan.

Wij zijn zeer tevreden, de coaches Annemieke, Anoeska en trainer Marijke

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.