Als jullie nog eens een leuk potje basketball willen zien. kom dan eens kijken bij de kanjers van u10.

Afgelopen zaterdag stonden ze er weer klaar voor.
Jayson, Tyson, Mike, Davy, Quinten, Grantas, Ryan, Jesse, Jesse en Liza.
Weer een nieuwe tegenstander in deze klasse. 
Met de tips van coach Erica dat ze hard moesten werken, fel starten en hun plekje in het veld begon de wedstrijd.
En er was strijd, acties naar het bord vielen en verdedigend bleven we goed bij ons mannetje plakken. Zo pakten we de eerste periode met 10-7.
Dit was een goed begin. De 2e periode mochten de andere 5 er in. Er waren aan hun kant een aantal goede schuttertjes, met een klein beetje ruimte schoten hun de drietjes buiten de bucket er netjes in. Zo lieten wij t iets liggen en kwam er een 14-14 op het scorebord de 3e en 4e periode bleven de kids hard werken, goede acties naar het bord, waardoor we de vrijeworplijn mochten betreden en deze vrije schoten ook er in gooiden.
Af en toe kwam er een fastbreak bij ons uit die mooi werd afgemaakt. En  zo gingen we de rust in met 30-27.
Wauw nu al een mooie game.
Of we ook verliezen of winnen, nu al trots op deze kids.
Doordat we het spel breed hielden hadden de langere jongens de kans om hun 1-1 te pakken, en vervolgens op de vrijworplijn te mogen gaan staan.
 Zo ook in periode 5-6-7 waren de scores aan beide kanten gelijk 46-46. De laatste periode was dan ook super spannend deze 5 jongens moesten het gaan doen. 
De overvolle tribune hield het niet meer. En moedigden hun kids aan. En daar met verschillende foute passes in de handen van de tegenstander liep de tegenstander uit. Zo werden we de laatste periode overlopen met 9 punten. 
 
En zo werd het 48-57. 
Wat een game, wat een strijd. Complimenten voor dit team. Thnx publiek. Wat een aanmoediging, de kids en ik vinden dit machtig mooi.
Zo een wedstrijd voelt niet als verlies, maar pure winst, wat hebben ze hier basketball laten zien, wat hebben ze iedereen laten genieten.
 
Was je er niet bij kom dan 9 maart dit team aanmoedigen om 12:15uur in de wielewaal.

Door: Erica

Vandaag moesten we al vroeg uit de veren, om 9uur hadden de u10 kids een wedstrijd bij Divine in Rotterdam.

Ryan, Jesse, Mike, Jayson en Quinten  starten de wedstrijd, met direct een 9-0 achterstand moesten we knokken om weer terug te komen in de wedstrijd. En in de 2e periode met Liza, Ryan, Grantas, Tyson en Davy kwamen we weer dichterbij. 11-8
De 3e periode kwam er aan en de kids begonnen er weer in te geloven. De verdediging werd aangescherpt en de aanvallen 1-1 acties vrije layups  werden afgemaakt.15-14. In de 4e periode was het vuur aangewakkerd en nam Jesse het team op sleeptouw. En zo gingen we de rust in met 20-18.
 
Na een slokje en koekie voor wat energie gingen we verder met de nogal spannende maar vooral leuke wedstrijd.
 
Wat werkten de kids hard, de scores gingen over en weer. Na een achterstand herstelden we in de 8e periode en maakten het de tegenstander erg lastig. Met goede aanvallen uit onze hoek , kwam daar de voorsprong. Jayson pakten het op en trekt deze periode de kar. Waar iedereen keihard in werkten. En daar het eindsignaal. Yes winst in de 2e klasse. Wat een kanjers. 
Eindstand 39-45
 
Topscorer Jayson 21 punten

U10 strijdend ten onder

Door: Erica

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het program. Een start in de 2e klasse, met nieuwe tegenstanders.

Vandaag kwam Rotterdam Basketball op bezoek.
Voor de wedstrijd begon hielden we eerst een minuut stilte als eerbetoon voor Cor Kraijo. Hierna starten de wedstrijd, we waren compleet en de kids hadden er zin in. 
De eerste periode begonnen we met een score maar de kids werden daarna verrast door de snelle omschakeling van de tegenstander. Dit verrassingseffect was tot en met de 4e periode lastig mee om te gaan. Waardoor er vooral soloacties werden uitgevoerd. In de rust hield de coach een peptalk (donderpreek) dat er 5 in het veld staan en met zn vijven ook moeten vechten voor de bal, zowel aanvallend en verdedigend. 
En of dit hielp. De kids vochten voor iedere bal en hielden de tegenstander van scoren. Alleen het spel was te wild om het netje aan onze kant te vinden.
Ook al ging deze wedstrijd verloren, wat hebben ze laten zien dat er vechtlust in deze jongens en meid zitten. We kunnen hier veel van leren. Op naar de volgende wedstrijd met nieuwe kansen.
Door: Erica
 
Vandaag 15-12 een dag om niet te vergeten voor de u10 die vandaag kampioen werden.
Voor ze begonnen kregen ze inloopshirts gesponsord door AAA pumps parts Engineering Jan Blokland. Met hun eigen naam er op.
Zo konden ze de wedstrijd wel goed beginnen. 
Maaarrr......
De spanning om kampioen te worden was in de eerste periodes wel te zien. De vrije layups die ze konden lopen werden gemist, makkelijke ballen onder het bord vielen niet. 
Na de rust gingen we echt basketballen. De spanning was gezakt en de wedstrijd kwam op gang. Iedereen werkten hard om zichzelf vrij te lopen en te scoren.
En de overwinning was al in de pocket.
En.... daar ging de zoemer en we zijn kampioen. Met een stand van 66-20 konden we gaan feest vieren. 
De kids werden in het zonnetje gezet en kregen namens het bestuur uit de handen van Arjan Lock de beker uitgereikt.
Alle kids vierden feest en het feest ging nog even door in de kleedkamer, douchen met kleren aan en daarna door naar de foyer, frietjes eten, polonaise, op de tafel dansen en nog een bidon met naam krijgen namens alle ouders. WAT een feest.

U10 speelt leuke pot, op naar het Kampioenschap 

Door: Erica

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Blue Arrows op het programma. Met maar 6 kids deze keer, maar we hebben  versterking van Kyra uit de u8, waarop we op 7 kwamen. Grantas, Jesse V ,Jesse de L,  Ryan , Mike ,Davy en Kyra hadden er zin in. 
Met nog wat tips op het coachbord begonnen we aan de wedstrijd. En dit verliep vlekkeloos, met een 0-9 run sloten we de eerste periode af.
Zo denderden de u10 trein door. Iedereen werkten hard en verdedigden netjes hun mannetje. Met prachtige passes en mooie layups stonden we met de rust op 5 - 44.
Na wat ontspanning in de rust begonnen we aan de tweede helft. 
Nu met opdracht,  op je voeten verdedigen, laag zitten, Geen steals bij het dribbelen, maar stealen bij de pass, speel fast break, en degene die nog niet gescoord hebben laten scoren.
Veel opdrachten maar wat ging het goed, de fastbreaks gingen super met 3 passes naar de overkant, geweldig mooi. 
De bal krijgen bij degene die nog niet gescoord hadden was iets lastiger maar door goed rond te passen kwam de bal wel bij Grantas en hij scoorden. Yes. Nu alleen Kyra nog. Ze vocht voor alle ballen en kreeg de kans maar de ballen rolde net op de ring. Verder wist iedereen te scoren. Toppers.
Winst 18-68
Een leuke wedstrijd voor beide teams, complimenten van de tegenstander voor het leuke spel.
Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen, dit is de Kampioenswedstrijd, komen jullie ook de kids aanmoedigen. Zaterdag 15 december om 11:15uur. BE THERE!!!!
 

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. 

Door: Erica
 
Svo in Vleuten. Het was al vroeg vertrekken vandaag en de om de kids wakker te krijgen begonnen we met een warming up. Toen het fluit signaal ging. Waren Jesse, Davy, Mike, Ryan, Grantas,  Jayson, Tyson en Quinten er klaar voor. 
De wedstrijd werd gelijk lekker begonnen. En de scores vielen lekker.
Met als opdracht veel meer te passen ipv dribbelen, kwamen daar super leuke acties en prachtige scores uit.
We gingen de rust in met 10-27
Na de rust bleven de kids hard werken. De tegenstander kwam wat vaker naar de basket maar het scoren werd lastig gemaakt door de lange armen die hoog gehouden werd. Door de goede verdediging van onze kids en het leuke samenspel werd de eindstand 16-46 voor onze kanjers.
Met nog 2 wedstrijden te gaan komt het kampioenschap voor de eerste helft van het seizoen al dichterbij.
Door: Erica
De u10 had 10november na 3 weken rust weer een wedstrijd. Bs Leiden kwam op bezoek, dit is de lastigste tegenstander in de competitie die het u10 best moeilijk kan maken. Ze moesten het deze keer zonder mij doen ivm eigen wedstrijd, en daarom coachte Anoeska de kids.
Ik werd goed op de hoogte gehouden via whatsapp. Zo was de stand na 4 periodes 15-10 voor ons. in de rust heeft Anoeska de kids nog eens wakker geschud,
Met hard werken en samenspel dan winnen we wel.
En zo werd de tegenstander gedubbeld. 42-21 was de eindstand!!!
Trots op mn team. Nr 1! En op naar het kerstkampioenschap
Door: Erica
zaterdag speelde de u10 kids tegen de nr3 uit de competitie.
deze keer speelden we met 7 kids, 3 u10 toppers moesten we missen.
maar met Liza, Davy, Mike, Ryan, Jesse de L, Jesse V en Quinten begonnen we goed aan de wedstrijd en maakten we een run van 10-0.
de tegenstander vond ons vooral lang, en dat was mooi want bij het verdedigen hoefden we alleen maar met onze handen omhoog te staan en de tegenstander kwam niet tot scoren.
in de rust was het 17-4.
na de rust verslapten we wat in de verdediging de armpjes bleven laag en scoorden de tegenstander iets makkelijker.
maar onze kanjers zijn sterk en het spel werd terug opgepakt, met als extra opdracht, probeer zoveel mogelijk te passen, kwamen daar de mooie aanvallen en scores waar we op hoopten.
met 7 kids was het toch best veel spelen, waardoor de vermoeidheid wel iets ging mee spelen.
en daar was het eindsignaal.
yes nog steeds boven aan op naar t kampioenschap.
na de wedstrijd werden de kids door de coach van de tegenpartij bedankt voor de leuke wedstrijd, "wat zijn jullie goed en wat spelen jullie leuk".
eindstand 39-12

Door: Erica

u10 had vandaag BS Leiden op de planning.

beide nog geen verliespartij. Dus beloofd spannend te worden.
zo starten we de wedstrijd en hadden we veel balverlies,  de bal was vrij zacht maar goed hard dribbelen en anders passen was het advies. en naar mate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. ook al vielen de balletjes niet makkelijk, toch bleven de kids keihard werken. en toen gingen ze er in en haalde we de punten in die we achterstonden. rust stand 14-18
met vol goede moed gingen we verder. de kids waren vol overtuiging deze wedstrijd winnen we. en zeker met het harde werken wat ze deden. goed verdedigen, steals, breaks en scoren liep deze wedstrijd opeens heel anders dan we verwacht hadden. zo werd het een easy game. en sloten we de wedstrijd af met 24-43
 
trots op dit team!!! de eerste plaats is van ons
Door: Gijsbert Lock
 
Na een goed begin van de game kakte we wel een beetje in maar het is dan toch wel goed gekomen met het team. Er is goed gescoord en samen gewerkt. 
En er is ook flink gewonnen. 
Team bedankt dat ik jullie mocht coachen en ook de spel leiders en tafelaars bedankt.

Door: Erica

vandaag was het zover de eerste wedstrijd van het seizoen en voor 2 zelfs de eerste wedstrijd. 
we mochten spelen in utrecht tegen de Cangaroes. 
na een goede warming up starten de wedstrijd. het ging gelijk heel goed en we scoorden makkelijk. zo was het in de rust 3- 22 
na de rust gingen we verder met scoren maar ook met een opdracht zo weinig mogelijk dribbelen. dit was best wel even wennen, maar er kwamen prachtige aanvallen te voorschijn. het publiek genoot.
als coach apentrots, wat ze in een paar weken al laten zien. 
de eindstand was 3-53
op naar de volgende wedstrijd op 22 september.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok Weigeren