Door Erica Post - VSE2 'vroegah dames 2' speelde vandaag tegen SBU.

Op het eerste gezicht heule lange dames, maar kunnen ze ook basketballen?
Coach Peter begon met zijn starting five. En deze vijf storten zich op de vluchtige dames van SBU en vlogen net zo vlot met ze mee. Maar scoren duurde even. Coach Peter nam een time out en we kwamen tot de conclusie dat het vliegwerk ons niet naar een overwinning zou leiden. We vonden de rust en ook de basket. Ook al was het niet vaak. De rust gingen we in met 16-11 voorsprong.

Na de rust verrasten de dames van SBU ons met een full court press. Maar daar waren we niet van onder de indruk. Met give en gootjes, pick and rolls rolden de balletjes er weer lekker in en breiden we de voorsprong verder uit.
De dieseltrein stoomde lekker door tot het eind signaal klonk en met een 45-23 op het scorebord is de eerste winst binnen.

Door Edith de Rooij - VSE2/Dames2 ging op bezoek in Spijkenisse bij de Hurricanes. 

Vorig jaar stonden deze dames op eerste plaats, dus een mooie uitdaging voor vandaag. Voor een River Trotter vanaf de Merwede is het belangrijke dat we ook een rots in de branding hebben en die hadden we in een geheel nieuwe vorm van onze nieuwe coach: Peter Leeuwenberg.

Het eerste kwart ging het redelijk gelijk op, er werd aan beide kanten gescoord. Nadat onze coach de tactiek aan had gepast naar de zone verdediging wisten we de Hurricanes aardig te bedwingen. Tot halverwege het derde kwart, toen sloegen de Hurricanes een gat en liepen zij uit zowel qua punten als emotie. Met bloed, zweet en tranen wisten de Hurricanes te winnen van de koelbloedige River Trotters. We zien uit naar de thuiswedstrijd tegen deze mooie vereniging.

Komend seizoen zijn er weer twee damesteams; Dames 1 (VSE1) en Dames 2 (VSE2).

Toppie!