MU18 pakt de tweede plek

Door Anouk van Diest- Zaterdag 22 april moesten de meiden van U18 voor de tweede keer spelen tegen CobraNova uit Voorburg. Twee weken eerder speelden we al onze laatste uitwedstrijd tegen dit team, waardoor we een beetje wisten wat ons te wachten stond. Romy kon helaas niet aanwezig zijn en daarom waren Joëlla Huisman en Iris van Diest bereidt om ons team te versterken, net als bij onze uitwedstrijd tegen CobraNova.

Het eerste kwart startten we met driekwart verdediging om onze tegenstander vanaf het begin onder druk te zetten. Helaas ging dit niet zoals we wilden en scoorde onze tegenstander de ene punt na de andere. Coaches Nick en Kees namen daarom ook een time out in de 5e minuut om ons nog wat verdere instructies te geven. Dit leek te werken, want we kwamen namelijk weer terug in de wedstrijd en sloten het eerste kwart af met een kleine voorsprong van 20-13.

Het tweede kwart bleven we in driekwart verdediging staan en ook dat ging niet helemaal volgens plan waardoor we ook meer fouten gingen maken, wat de tegenstander vervolgens goed benutte. In dit kwart werden ook de minste scores gemaakt door de meiden van RiverTrotters waardoor we het tweede kwart afsloten met een kleine voorsprong van 29-25.

Na een peptalk in de kleedkamer tijdens de rust, begonnen we het derde kwart met onze 1-3-1 zone press. Al snel bleek deze verdediging te werken, want CobraNova scoorde van dit kwart alleen de eerste 3 minuten. Dit motiveerde ons om nog harder te werken, wat ervoor zorgde dat we het derde kwart afsloten met een voorsprong van 51-31.

Het vierde kwart bleven we geconcentreerd en de ballen vielen ook wat beter dan tijdens de eerste helft. De tegenstander maakte ook wat meer fouten waardoor we een aantal vrije worpen mochten nemen. Al met al was het een wedstrijd waar we van kunnen leren, maar die we uiteindelijk goed hebben uitgespeeld. De eindstand was 67-45.

Voor ons is het seizoen na deze wedstrijd afgesloten met een mooie tweede plaats.

Door Ilse Voogd -  Zaterdag 8 april zijn de MU-18 meiden afgereisd naar Voorburg in een zeer warme zaal. Dit was de eerste wedstrijd tegen CobraNova want de eerdere wedstrijd was verplaatst. Anne-Will was ziek dus gingen Joella Huisman en Iris van Diest met ons mee. CobraNova was het team wat net als ons alleen van Rotterdam Basketbal had verloren dus het zou een spannende pot worden.

Het eerste kwart zijn we gestart met 1-3-1 zone press. Dit verliep goed en konden we de tegenstanders op afstand houden. Na lang aanhouden van het spelletje, de 1-3-1 zone press en de goede coaching stonden we uiteindelijk op een eindstand van 13-17.

Het tweede kwart gingen we ook spelletje 2 spelen en konden zo heel goed de ruimte in het veld benutten. De scheidsrechters floten voor veel fouten waardoor wij, maar ook de tegenstander veel vrije worpen kregen. Alleen in de eerste minuut en de tiende minuut heeft de tegenstander gescoord. We eindigden met een voorsprong: 19-29.
In de pauze moest Nick weg omdat hij een eigen wedstrijd in Leiden had. Marcus Lock van de Dames 1 was met ons mee gegaan zodat hij de laatste helft van de wedstrijd ons kon coachen.

In het derde kwart gingen we aardig gelijk op. Het rebounden is bij ons nog een verbeterpuntje maar in dit kwart gingen we er echt voor en pakte veel rebounds. In de trainingen hebben we dit veel geoefend en dit ging aanzienlijk beter dan de vorige wedstrijden. Een eindstand van 31-46.

Het laatste kwart was een goed einde. De concentratie bleef hoog en we hadden nog steeds grip op de tegenstander en ballen vielen bij ons ook aardig in het netje. Al met al was het een wedstrijd die we netjes hebben gewonnen met niet al te veel tegenstand. De uiteindelijke stand was 48-62.

22 april is onze laatste wedstrijd in de Wielewaal en spelen we wederom weer tegen CobraNova. Zo hopen we na die wedstrijd op een mooie tweede plek te eindigen!

Door Lisa Maye van Blokland - Afgelopen zaterdag moesten de meiden onder 18 weer spelen tegen B.O.B. Na de vorige wedstrijd tegen B.O.B wisten de meiden wat ze te wachten stond, en omdat we vorige keer met maar 7 punten hadden gewonnen, waren we nu bereid er nog harder voor te gaan. Ook hadden we de vorige keer 2 afwezigen dus stonden we ook sterker in onze schoenen.

De wedstrijd begon goed, we begonnen met een half-court man to man, en zoals we wisten was er 1 sterke en snelle speler. Het bleek ook dat we nog even aan het tempo moesten wennen van hun snelle speler waardoor we begonnen met een kleine achterstand, maar onszelf aan het einde van de eerste periode toch naar een 14-14 gelijkstand werkten.

In de 2e periode gingen we het toch wat anders doen. 2 van onze beste verdedigers laten dubbelteamen op die ene speler, waardoor er minder kans was voor open schoten of lay-ups. En dat toonde resultaat ! Alleen toen was er nog 1 punt waardoor we teveel weggaven, de rebounds. Er werd niet genoeg uitgebokst wat uiteindelijk resulteerde in te veel weggegeven punten en eindigde de 2e periode met een 32-26 voorsprong.

Na een goed praatje in de kleedkamer begonnen we aan de 3e periode.
Nog steeds half-court man to man, nog steeds dubbelteamend, gingen we er voor ! En omdat we zo hard werkten , heeft B.O.B. de eerste 5 minuten geen enkele score kunnen maken! Wat er dan ook voor zorgde dat we een beetje uitliepen. Helaas verzwakten we toen ook weer waardoor hun alsnog teveel punten maakten en wij wat minder, toen we de 3e periode eindigden met alsnog wel een 48-37 voorsprong.

Maar 11 punten verschil was niet genoeg, we wisten dat we nog wat harder moesten werken als we onze overwinning wouden verzekeren. Dus we bleven werken, we bleven bezig om te vechten voor onze winst, en winnen deden we zeker ! Uiteindelijk sloten we de wedstrijd af met een 65-45 winst, Wat wel bleek op het sheet, en ook in het veld is dat het bij B.O.B. vooral aankwam op 1 speler, die dan ook 26 van hun 45 punten maakten, en bij onze MU18 de score beter verdeeld is in het team.

Zaterdag 8 April speelt MU18 een wedstrijd tegen een voor ons nog onbekend team, CobraNova. Om 18:00 in het Forum Kwadraat!

 

 Stand Meiden U18

Door Isabel van Vliet - Vrijdagavond, 3 maart, hadden we een wedstrijd tegen ROBA in Rotterdam. Omdat we te weinig spelers hadden zijn Lisanne Schoon en Iris van Diest mee gegaan.

De eerste periode ging oke. We begonnen met 1-3-1 zone press en daar raakten onze tegenstanders van in de war en ze maakten weinig punten. In onze aanval probeerden wij onze spelletjes 1 en 2 uit. Dit ging helaas niet zo soepel als gehoopt.

Al snel kwamen we erachter dat de twee scheidsrechters niet de beste opleiding hebben gehad. Ze wisten niet waar ze moesten staan en wanneer ze moesten fluiten. Ook waren de tafelleraars meer bezig met wie het hardst kon schreeuwen in plaats van met de wedstrijd. Maar dat ter zijde. De tweede kwart was een vervolg op de eerste, nog steeds chaos. Tijdens de derde kwart hadden de tegenstanders een team wissel en gingen wij over op de man-to-man verdediging. Ook kwam er in de derde kwart hulp voor de scheidsrechters, hij vertelde hen waar ze moesten staan en wat ze moesten doen, dit zorgde al snel voor een beter spel.

We hebben de vierde kwart ons eigen spel proberen te spelen, wat maar deels gelukt is want door agressiviteit van de tegenstanders is Anouk hard op haar arm gevallen. We eindigden met een stand van 35-50. Helaas. Thuis wedstrijd gaan we wel winnen!

Door Anne-Sofie de Bruine - Zaterdag 4 februari om 13:00 uur stond er weer een wedstrijd op het programma voor de meiden van de MU18. De allereerste thuis wedstrijd en we moesten tegen de Hurricanes. Een bekende tegenstander.

In de 1e periode begonnen we met een half court man to man en we speelden vooral het spelletje 1. Al snel merkten zowel de coaches als wij zelf dat we nog niet helemaal wakker waren en we liepen dan ook veel ballen lopen. We lieten ze in de verdediging hun eigen gang gaan en we hadden bijna geen enkele rebounds. De openingsscore is dan ook voor Hurricanes. Nick en Kees nemen een time out en we gaan over op de 1-3-1 zone press waarin we nog wel terug zakken naar half court verdediging. Nog steeds merken we dat we niet helemaal wakker zijn en we verliezen dit kwart dan ook met 9-17.

In de 2e periode komen we al iets beter terug en we gaan steeds meer inside. Hierdoor halen we onze achterstand in. We krijgen veel fouten mee dus dat betekende voor ons veel vrije worpen. Jammer genoeg merken we ook al snel dat de schotjes er niet zo lekker in gaan als de vorige wedstrijd en hebben we maar 1 vrije worp raak van de 6. We eindigen dit kwart met 18-14 voor de Rivertrotters. We gingen de rust in met 27-31 voor de Hurricanes.

In de 3e periode besluiten Nick en Kees om ons full court te laten verdedigen. Hier schrokken we wel een beetje van omdat we dan hard moeten werken en constant erbij moeten zijn. Gelukkig pakte dit heel goed uit en de meiden van Hurricanes hebben veel moeite om aan te vallen. Ze worden slordig in hun spel. We krijgen nog steeds de fouten mee en zoeken de basket nog steeds goed op. In dit kwart beginnen de schotjes eindelijk wat meer het netje te raken en we winnen dit kwart dan ook overduidelijk met 29-15.

In het laatste kwart blijven we full court verdedigen en je merkt dat de meiden van Hurricanes er nog steeds moeite mee hebben. De meiden van Hurricanes komen in fouten last en hebben uiteindelijk nog maar 5 spelers over. We wisselen af in de spelletjes en komen zo aan een paar mooie schoten en 1 tegen 1 acties. We winnen dit kwart ook overduidelijk met 24-14.
We sloten de wedstrijd af met een mooie eindstand van 80-60.

Anne Wil: 26 punten / Anne Sofie: 19 punten / Annelie: 16 punten / Anouk: 6 punten / Isabel: 5 punten / Romy: 4 punten / Ilse: 2 punten / Lisa Maye: 0 punten.

De eerstvolgende wedstrijd is in de wielewaal op zaterdag 11 februari om 13:00 uur tegen CobraNova! Dus kom zeker kijken!

Grote foto HIER beschikbaar.

Door Ilse Voogd - Zaterdag 21 Januari om 15.45 uur stond er weer een wedstrijd op het programma voor de meiden van de MU18. We hadden twee afwezigen, Annelie was een dagje skiën met school en Isabel was ziek, dus ging Laura Voogd met ons mee. Toen we aan kwamen zagen we dat we center court speelden, dus we moesten flink aan de bak.

Meteen na de start gingen we met volle snelheid naar de basket. In de eerste minuten was er een run van 6-11 voor de meiden van River Trotters. De tegenpartij had één zeer snel meisje waar we in het begin een beetje moeite mee hadden om grip op te krijgen. De meiden bleven goed schieten en heel veel ballen belandden in het netje maar dit gebeurde ook bij de tegenpartij. We sloten het kwart af met 14-13 voor River Trotters.
In het tweede kwart begonnen we ook steeds meer onze spelletjes te spelen waardoor we veel konden snijden en schieten. Het bleef heel de tijd spannend want er was steeds een verschil van een paar puntjes. In de 8ste minuut besloten de coaches om in een 1-3-1 zone te gaan staan en toen kwam de tegenstander niet meer tot scoren. We gingen de rust in met 23-30.

Na de rust deden we het iets rustiger aan want het grote veld begon ons toch wel een beetje op te breken. We scoorden wat minder in de eerste minuten maar kwamen daarna door de verschillende opties die we namen om inside te gaan en de vrije worpen die we raak gooiden toch weer tot scoren. Het bleef spannend want de tegenstander liep telkens goed inside en namen de juist schoten waardoor het nog steeds gelijk opliep. Toch eindigden we het kwart met een 38-45 voorsprong.

Het vierde kwart begon en de meiden van B.O.B. gingen harder verdedigen en hadden veel fast breaks. Hierdoor stond het halverwege het kwart 52-53 voor River Trotters. We gingen nog flink knallen voor de laatste minuten en de tegenstander kreeg het moeilijk voor elkaar om te scoren. Ook kregen ze 2 keer vrije worpen en die werden niet benut door hen. We bleven goed het overzicht houden waardoor er goede passes werden gegeven en deze ook werden benut. We sloten de wedstrijd af met een eindstand van 54-61!

Over 2 weken hebben we onze eerste thuiswedstrijd tegen Hurricanes.

 

Door Annelie Egas - De eerste wedstrijd stond weer op het programma, deze was tegen Hurricanes. We hadden maar 6 spelers, maar gelukkig kon Lisanne Schoon meespelen dus waren we met 7 meiden.

De 1e periode, de openingsscore was voor Hurricanes. Het liep gelijk op in deze periode we deden ons ding maar er was niet echt pit. Maar we eindigen deze periode met een kleine voorsprong van 15-19.

De 2e periode, in deze periode liepen we meer uit. We waren fel in de verdediging en we speelde voor het eerst onze nieuwe aanval, die ging goed en er kwamen verschillende opties en scores uit. En we gingen de rust in met 25-43.

De 3e periode, in deze periode zetten we eigenlijk door waar we mee eindigde voor de rust. De verdediging liep goed, daarom gingen we de
1-3-1 zone spelen die we nog niet vaak gespeeld hadden in wedstrijden. Deze periode eindigde met 33-60.

De 4e periode, in deze periode lieten we ze lopen. Wat niet nodig was, dit was ook de enige periode die we verloren hadden. Maar we hebben als team deze wedstrijd goed gespeeld!
En we hebben gewonnen met 57-78.

Rij- en wasschema toegevoegd aan het menu HIER voor de meiden en HIER voor de jongens

Door Nick van der Werf - Met 25 punten winst sluiten de meiden het jaar 2016 af tegen Goba, super gedaan! Dat terwijl wedstrijd één van deze seizoenshelft in Gorinchem met 1 punt werd verloren. Ontwikkeling genoeg met de groep! Waar gaan we verder in 2017 ? Kampioenschap in deze klasse is zeker haalbaar, zo lang je met en voor elkaar wil vechten in het veld, kritisch blijft op je eigen spel en vooral plezier hebt. Niet te veel aan de oliebollen met de feestdagen en met een frisse Nieuwjaars duik 2017 in.

Even terug naar de wedstrijd zaken, ingezet is namelijk op vechtlust en georganiseerd basketbal. Een hele uitdaging voor een jonge meiden groep dit goed met elkaar in balans te houden. Er wordt getraind om dreiging te hebben naar de basket, hard de ring aan te vallen en als je vrij staat mag iedereen erop los schieten. Goed te zien dat afgelopen wedstrijden de drang om te scoren weer terug is en met duidelijke afspraken in de verdediging bijna iedereen elkaars plek in het veld kan invullen. Ook is er een samenwerking met Dames 1 ontstaan op de donderdag trainingen, zodra de meiden doorstromen weten ze wat er te wachten staat en voor de Dames brengt de jeugd ook nieuwe inzichten.

Genoeg details om aan te werken, van fundamentals tot aan nieuwe aanvalstactieken, de groep heeft het in zich en zal de tweede seizoenshelft moeten bewijzen dat ze op weg zijn naar zelf georganiseerd volwassen basketbal te kunnen spelen. Oh niet vergeten, conditioneel moet er ook nog wat worden bijgeschaafd !
Dus voor team captain MU18 de taak om een sportzondag te plannen voor de eerste wedstrijden in 2017 weer beginnen. Dames jullie zijn van harte uitgenodigd bij deze , op naar een scorend 2017 !

Fijne feestdagen !