dickFDoor Dick Fijnekam - Zaterdag 1 april speelt JU18 hun laatste wedstrijd. De datum riekt naar een grap, niet zo zeer dat ze op deze datum spelen maar dat het de laatste is. 

De jongens waren gebrand om deze wedstrijd te winnen en dat zijn ze eigenlijk aan hun stand verplicht. Ondanks dat zij laatste staan en wij een na laatste.

We waren op Johan na helemaal compleet. Met deze 7 jongens gaan ze dit duel in.
CobraNova is de tegenstander. Het beloofd een mooie dag te worden met de kampioenswedstrijd van JU22 en Heren 1 nog in het verschiet.

Q1
De scheidsrechter fluit voor het begin.
Meteen een fout maken op de tegenstander, 2 x vrije worp. Deze worden gemist maar de rebound raak 0 – 2. De fastbreak van ons zorgde meteen voor de 2-2. Wat een start, lekker fel en gedreven.
Zo de toon is meteen gezet mede omdat de jongens lekker fris spelen. Na 3:15 eerste time-out.

Na de time-out dacht Marijn S ik probeer het eens van afstand en de bal belande mooi in het net. 3 punten. Marijn S deed dit nog een keer in dit kwart. Er volgde een fase van mooie aanvallen en veel voor elkaar over hebben. Dit resulteerde in een aardig aantal punten.
Ondanks de mooie stand aan het einde van Q1 (28 – 7) stond er ook een andere stand op het score bord, 5 – 6 aantal fouten.

Q2
Marijn S opende de score. Gevolgd door 2 vrije worpen van Darryl waarvan hij er 1 scoorde. De tegenstander kreeg meer ruimte en ook gelegenheid om te scoren. Onze jongens lieten dit ook gebeuren. De scherpte ging er een beetje vanaf.
Ondanks dat het minder liep was de score na 4:30 min. 35 - 11. Het aantal fouten liep ook weer aardig op. Na 5:43 min. was deze stand 3-4. Deze zal aan het eind van Q2 3 – 5 zijn.
Na Q2 was de stand 38 – 17. Dit betekend als we dit kwart alleen zouden tellen de stand 10 – 10 zou zijn. Even de schepte terugzoeken na rust.

Q3
Na de pauze gingen onze jongens verder waar ze gebleven waren, scoren. Jesse S opende de score.
Er ging wel weer veel mis aan beide kanten maar gescoord werd er gelukkig wel. Dan volgt de fase van vele mooie aanvallen. De een nog mooier dan de andere maar helaas werd er ook weer veel gemist. Maar ja deze keer geen gemor op de tribunes. Het mooie spel vergoed veel en dan mag er wel eens wat gemist worden.
Met nog 2:20 min. op de klok was de stand 55 – 26. Marijn S ging er weer eens vandoor vanaf eigen helft. Mooie score en een bonusworp, raak.
Dit kwart eindigde in een van de mooie aanvallen zoals ik hier net noemde. Jarik, Marijn S en Jesse S maakte deze af. Beng !!
Stand na Q3 is 62 – 27

Q4.
Deze keer opende CobraNova de score. Onze jongens lieten het gas even los. Er is dan ook best hard gewerkt en veel energie verbruikt. De tegenstander kon hierdoor van profiteren.
Na wat happen adem te hebben genomen ging de turbo weer aan. Na 5 min. was de stand 67 – 33.
De laatste fase van Q4 en dus de wedstrijd, speelden onze jongens de wedstrijd uit. Het is mooi geweest. Het slotakkoord was voor Marijn S die de wedstrijd een mooi einde gaf. Hij scoorde zijn derde 3 punter.
De tegenstander moest ook nog toezien dat een van hun spelers tegen 5p’s aan liep.
De eindstand, een zeer verdiende 76 – 40 overwinning.

Met opgeheven hoofd liepen de jongens van -18 het veld af.
Het was een zeer wisselend seizoen met een 5de plaats als resultaat.

Mooie wedstrijden werden afgewisseld met slechte wedstrijden. Ook met de personele bezetting zat het niet altijd mee. Bijna geen enkele wedstrijd met het voltallige team gespeeld. Het was vaak een beroep doen op andere vaak jongere spelers.

Ik dank onze jongens voor hun inzet tijdens het seizoen 2016-2017.
Allemaal een fijne vakantie en Johan een goed herstel gewenst.

Dick Fijnekam
Supporter van deze mooie club en trotse vader.

Door Dick Fijnekam - Het is weer zaterdag wedstrijddag 25 maart 2017. De één na laatste wedstrijd van het seizoen alweer.

Onze jongens reisden af naar Woerden om daar tegen de Bleu Drakes te strijden om plek 4. Bij winst stijgen onze jongens naar deze plek.
Onze jongens spelen nog steeds zonder de geblesseerde Johan en missen ook Marijn S maar voor de rest is iedereen weer aanwezig. Met zijn zessen zullen onze jongens het moeten doen.

We spelen in een kleine sporthal. Het publiek is er klaar voor, zo ook de twee scheidsrechters die exact om 17:35 uur floten voor de start van de wedstrijd.

Q1
Het begin was vooral aftasten. De score werd geopend door de tegenstander. Het was vooral wennen aan het tempo wat de tegenstander hanteerde. Na 4:50 min. de eerste nodige time-out om even de zaak op een rij te zetten. De stand tot de time-out 8-2.
We bleven tot 1 minuut voor einde Q1 achter de tegenstander aanlopen maar daarna kwam de grip op de wedstrijd. Net te laat want de klok was onverbiddelijk, tuuuuuut.
Eindstand Q1 12-6

Q2
Deze keer opende Jarik namens zijn team de score. Het ging stukken beter. Na 4 minuten spelen was de stand teruggebracht tot 14-10. Het zal de wedstrijd worden van ups en downs. Dan weer goed en dan weer een kleine terugval.
Er werden best veel fouten gemaakt waardoor de tegenstander de punten eigenlijk cadeau kreeg. Na 6 minuten was de stand 18-10. Onze fase van veel missen brak weer aan. Ballen werden niet gevangen en layups eindigden niet in het netje maar net er naast.
Het laatste deel van Q2 was erg rommelig en verloren we veel punten. Eindstand van Q2 is 27-14.

Q3
Het moet beter dat is wat ik hoorde roepen toe onze jongens aan de start van Q3 stonden. Het begon ook goed anders dan alle andere wedstijden was Q3 beter dan Q2.
Jarik kreeg twee vrije worpen, scoorde er twee maar de laatste werd afgekeurd omdat er te vroeg werd ingelopen.
Jesse S dacht, laat ik eens voor de 3 punten gaan en….. ja hij ging erin. Mooi om te zien die 3 vingers van de scheidsrechters. De stand 33-20.
Jesse S zette door en van achter naar voren liep hij als een mes door de boter. Score ja (2 punten) gevolgd door een fout van de tegenstander (bonus).
Het ging best aardig maar de tegenstander bleef ook gewoon scoren. De stand eind Q3 42-28.

Q4
Het laatste kwart. De persoonlijke fouten blijven, tot nu toe, gelukkig beperkt. Niemand staat nog op scherp. Dat is al winst en broodnodig als je maar met 6 man bent.
Darryl krijgt de kans om meteen punten te scoren. Hij krijgt 2 vrije worpen waarvan hij 1 x scoort.
Het was echt niet dat onze jongens geen kansen krijgen. Ze krijgen ze volop maar ze gaan er gewoon niet in. Jammer de stand halverwege Q4 was 45-34.
Het is echt niet onmogelijk om nog langszij te komen. Het spel gaat op en neer maar er wordt onvoldoende verdedigd. Daarnaast krijgen onze jongens vele persoonlijke fouten wat resulteerde in 5 teamfouten. Iedere fout van ons, 2 vrije worpen voor de Beu Drakes.
Een mooie uitval van onze jongens wat Jarik mooi afmaakt en ook nog eens een bonus vrije worp kreeg. 3 punten konden worden bijgeschreven maar het mocht helaas niet baten.
De eindstand in Q4 dus ook van de wedstijd is 50-39.

Het is erg moeilijk om deze wedstrijd samen te vatten. Het was niet slecht maar ook niet goed. Vele ups maar ook vele downs. De kansen die steeds gemist worden blijven een groot probleem voor onze jongens. Natuurlijk wordt er ook bij de tegenstander wel eens wat gemist maar het is bij ons teveel.
Samengevat al met al echt niet slecht gespeeld en nog meer motivatie om volgende week de laatste wedstrijd gewoon te winnen.
Alle ouders, vrienden en familie nog een keer naar de wielewaal afreizen om onze jongens aan te moedigen. Dit verdienen ze gewoon.

Hopen dat dit team bij elkaar blijft. Er zit echt basketbal in.

Zaterdag 1 april 2017, thuis tegen CorbraNova. Start om 13:00 uur.

dickFDoor Dick Fijnekam - Op Jamie na maar wel met de twee geblesseerde, Johan en Jesse, ging de reis deze keer naar Voorburg. Daar aangekomen wachtte onze tegenstander Cobranova.

Er moest gewoon gewonnen worden om mee te blijven doen maar ook om de vieze smaak van de vorige wedstrijd weg te spoelen.

De wedstrijd startte precies om 16:00 uur.

Q1
Onze jongens lieten meteen zien dat het serieus was. Goed druk op de tegenstander. Ze zaten er bovenop. De verdediging zat goed in elkaar we gingen voor iedere bal.
De score liet echter 3 minuten op zich wachten. Marijn S opende de score.
Het ijs was gebroken. Onze jongens bleven strijden en we liepen langzaam uit naar 0 – 10.
Pas na bijna 7 minuten scoorde onze tegenstander 2 – 10.
Je zag dat onze jongens even wat gas terug namen waardoor zij terug kwamen tot 7 – 10.
Dit was ook de eindstand in Q1.

Q2
We gingen wederom goed van start. Jarik kreeg meteen 2 vrije worpen waarvan er 1 inging.
In dit kwart was goed te zien dat onze jongens elkaar goed konden vinden en het samenspel prima op orde was.
Vele ‘fastbreaks’ volgden elkaar met wisselend succes op. Na 3 minuten was de stand 9 – 18.
Naast deze mooie aanvallen waren we ook goed in het afpakken van de bal. Onze Darryl pakte de ene naar de andere bal uit de lucht op onderbrak verschillende passes van de tegenstander.
Hier lieten onze jongens zien dat hard werken loont.
Stand na Q2 was 15 – 23.

Q3
Na de rust opende Jesse meteen de score. De concentratie bleef hoog. Er was geen verslapping zichtbaar. De stand na 5 minuten was 17 – 30.
Even voor onze lezers, die er niet bij waren, maar wel lezen dat onze jongens veel beter waren dan de tegenstander, valt de score nogal tegen. Dat klopt zeker want er werd veel gemist.

De tegenstander had dat ook door en konden daardoor wat punten scoren. Ze kwamen terug tot 23 – 30. We zijn er nog niet. De eindstand in Q3 was 23 – 32.

Q4
Na het fluitsignaal liet onze Jos zien dat hij niet alleen snel is maar ook nog eens kan scoren. Na een ‘fastbreak’ opende Jos de score in Q4.
Na deze mooie score gingen onze jongens het wat anders aanpakken. Niet de makkelijkste route naar de basket maar ze kozen de moeilijke route naar de basket.
Waarom ook niet, met de TomTom kan je ook kiezen voor rijkswegen vermijden toch? Je doet er alleen wat langer over.
Hierdoor liepen de scores niet meer op en kwam de tegenstander puntje voor puntje dichterbij.
Na 6 minuten was de stand 31-38. Onze jongens speelden net of ze achter stonden. De weg naar de basket moest binnen 3 seconden bereikt worden als het kan in één rechte lijn. Waarom dit tempo bij een voorsprong?
De time-out werd aangevraagd en daarna kwam de rust terug.
De scores liepen weer op. Jesse maakte de laatste score waarmee de eindstand op het bord werd gezet.

Eindstand Cobranova – Rivertrotters 31 – 44.

Wat was dit een andere wedstrijd in vergelijking met de vorige. Strijd, samenspel, scherp op de bal en vele rebounds. Dit resulteerde in deze prachtige wedstrijd. Natuurlijk kan het nog beter maar als dit de basis is komen er nog vele mooie wedstrijden en dito overwinningen.
Er stond een team en daarmee werd duidelijk dat iedereen gekozen heeft om zijn taken uit te voeren in teambelang en niet in het individueel belang. Topprestatie.

De volgende tweestrijd is op 4 februari uit in Leiderdorp tegen BV Leiderdorp. De wedstrijd start om 14:45 uur.

Dick Fijnekam
Ouder en supporter.

dickFDoor Dick Fijnekam - Het is zaterdag 11 maart 2017. Onze jongens van JU18 staan voor de wedstrijd tegen de nummer 2, Jump ’80 uit Hellevoetsluis.

We gingen niet geheel ongeschonden naar deze wedstrijd (blessures en afmeldingen). Het team moest aangevuld worden met 3 jongens van JU16 en 1 van JU14.

De twee scheidsrechters bliezen op hun fluit om de wedstrijd aan te laten vangen (18:30 uur).

Q1.
De wedstrijd begon met veel aftasten. Na 2 minuten spelen opende Jump’80 de score. Niet lang daarna kwamen we weer langszij door de score van Jarik.
Het was een zeer gelijkwaardig kwart. Het ging op en neer en we hielden de nummer 2 meer dan goed bij.
De scores waren schaars wat inhoud dat beide defensies goed stonden. Kantekening, we misten heel veel makkelijke punten.
Stand na Q1 is 10 – 8 (Jump’80).

Q2
Jarik opende de score namens de Rivertrotters. Marijn S maakte een mooie score gevolgd door een fout van de tegenstander, bonus punt. Deze ging er niet in maar de manier waarop onze jongens van start in dit kwart, was geweldig.
Toen kwam onze jongste telg in het veld (Martijn). Hij was zeker een versterking en scoorde de 14-14 na een geweldige aanval. Prima score met een trotse vader op de bank (zat naast mij).
Je zag de omslag van de score naderen. Na 6,5 minuten was het dan zover. De stand ging naar 18 – 19. We zijn er nog niet maar het bied perspectief.
De laatste mooie aanval werd door Marijn F ingezet waardoor Martijn zijn tweede score op het bord zette.
Stand na Q2 is 22 – 23 (Rivertrotters).

Q3
Jump ’80 opende de score. Dit was, achteraf gezien, het begin van een rommelige fase van onze jongens. Jump ’80 schroefde het tempo omhoog waardoor de punten richting Jump ’80 gingen. Een aantal van ons verloren het hoofd wat resulteerde in een grote achterstand 36 – 25 en een technische fout. Het slachtoffer was Jarik maar ook Jos stond op scherp (4 p’s).
Jos ging er uit na een flinke aanval van pijn en komt waarschijnlijk niet meer terug. Met nog 1,5 kwart te gaan hadden we nog maar 5 spelers over.
Langzaam kwamen de kopjes weer tot rust en puntje voor puntje kwamen we weer dichterbij.
De stand na Q3 is 36 – 30. Wat inhoudt dat Jump ’80 bijna 5 minuten niet heeft gescoord.

Q4
Nu komt er een tegenstander bij voor onze jongens namelijk de conditie.
We kunnen niet meer wisselen. Jump ’80 opende de score. De wedstrijd kwam weer in dezelfde fase als Q1 en Q2. Zeer gelijkwaardig gingen onze jongens het gevecht aan en lieten zich niet meer aftroeven. Het verschil bleef steeds rond de 6 punten hangen in ons nadeel. Halverwege Q4 ging Marijn S er vandoor en scoorde de 46 – 42. Met nu 4 minuten te gaan kan het nog goedkomen.
Jos kwam toch nog even terug in het veld. Het was echter van zeer korte duur. Na exact 30 seconden maakte hij een fout en moest weer terug naar de bank (5 p’s).
Onze jongens hadden geen last van de conditie sterker nog het ging gewoon goed. Met nog 1:24 op de klok stond het 47 – 43.
We konden het gat niet meer dichten maar met een zeer goed gevoel gingen onze jongens van het veld. De eindstand was 50 – 43 (Jump ’80).

Mooi punt om mee te nemen naar volgende week. Dan moeten we thuis in onze eigen Wielewaal het opnemen tegen BV Leiderdorp. De start is om 13:00 uur.

Succes mannen.

dickFDoor Dick Fijnekam - Ouder en supporter

De kerstdagen zijn achter de rug en de oliebollen zijn er weer afgetraind, kortom de tweede helft van het seizoen 2016/2017 gaat van start. De eerste wedstrijd is thuis in de eigen Wielewaal tegen Jump ’80 uit Hellevoetsluis.Het team is nog niet compleet. We hebben twee blessures en gelukkig 1 invaller en een nieuwe jongen die het team JU18 moet gaan versterken.

De tijd staat op 14:00 uur en het scorebord op 0 – 0. De scheidsrechters en het publiek zijn er klaar voor.

Q1.
De scheidsrechter fluit en de wedstrijd gaat van start. Rivertrotters (Jarik) opent de score zodat de partij los kan gaan.Dat gebeurde echter niet. Het was vooral een tactisch spel. Beide teams hadden de defensie goed op orde wat resulteerde in een 2 – 2 stand na 5 minuten spelen. Het bleef vooral een schaakspel aan beide kanten. De time-out was wel even nodig om even de koppen bij elkaar te steken en wat meer elan in het team te krijgen. Marijn S schoot de eerste 3 punter van de wedstrijd raak. Daardoor kwam er ook meteen wat meer energie in het team. Q1 eindigt in 11 – 13.

Q2.
Deze keer opent Jump’80 de score. Het spel ging meteen wat meer op en neer. De schroom werd er ogenschijnlijk vanaf gehaald. Dat werd gekenmerkt door een mooi fastbreak van Jesse waardoor de score 14 – 15 werd. Er werden vele kansen gemist maar onze jongens bleven proberen de score op te krikken. Na 8 minuten maakte Jesse de 22 - 22 en de strijd is weer helemaal open. Helaas ging het in de laatste 2 minuten weer mis. Dat begon met een opzettelijke fout van Jarik waardoor de score weer opliep bij de tegenstander. Dan het mooiste punt van de wedstrijd. Er stonden nog 2 seconden op de klok. De tegenstander had de bal en gooide deze vanaf eigen helft richting de basket. 99 van de 100 keer gaat deze mis maar deze ging er mooi in. Met veel applaus liepen de mensen naar de kantine.
De eindstand van Q2 is 22 – 28.

Q3.
Jump’80 opende de score. Onze jongens hadden geen goede thee gedronken. Het was rommelig en kansen werden gemist. De tegenstander rook bloed en scoorde het ene punt na het andere punt. Wat er op de bank van onze team gebeurde kon ik als toeschouwer niet zien maar kom daar aan het einde van dit verslag nog op terug.

Feit is dat Jarik niet meer terugkwam in het veld. Het team wankelde en ging steeds slordiger spelen. Na 6 minuten was de score 24 – 38. Wij hadden dus 1 keer gescoord. Uiteindelijk eindigde dit kwart in 26 – 50. Zonde en was niet nodig geweest.

Q4.
Het wordt eentonig maar Jump’80 opende ook dit kwart de score. De koppen van onze jongens hingen omlaag en het leek wel dat ze het hadden opgegeven. De coach (Peter) vroeg een time-out aan in de hoop er een ommekeer uit te krijgen. Het ritme van de tegenstander moest verstoord worden. Opmerkelijk was dat er nog steeds één speler niet het veld in mocht.  Het spel werd wat rustiger of dit nu te maken had met het gas terugnemen van de tegenstander dat weet je nooit maar er kwam wat meer basketbal in het spel van onze jongens. Het werd beloond door een score van onze nieuweling. Geweldig mooi punt waardoor het laatste gedeelte van Q4 gelijk opging.De eindstand van Q4 en de wedstrijd was 34 – 60.

Als je daar de sores van Q3 afhaalt dan heb je de realiteit zoals wij als team kunnen spelen en hadden we deze pot niet hoeven te verliezen.

Samenvattend: Tactisch goed spel in Q1 en 2. Daarna volledig de weg kwijt (Q3) en een aardig herstel in Q4. Dat is denk ik de samenvatting van de wedstrijd. Het publiek (eigen) was niet enthousiast.

Nog even dit. Het team bestaat uit een staf (coach en ass. coach) en een aantal spelers.Los van het feit dat we hopen dat de geblesseerde spelers snel weer inzetbaar zijn hoop ik dat we a.s. zaterdag met de rest van het team voltallig onze tegenstander gaan bestrijden. De coach heeft als taak aanwijzingen te geven en de speler heeft als taak dit op te nemen en gewoon zijn werk te doen. Daarnaast gaat het teambelang altijd voor het individueel belang.

Als we dit gewoon doen en ons aan de taken houden, ga ik ervan uit dat we er zaterdag met een volledig team er staan zodat we met de tanden bewapend de tegenstander ‘cobranova’ kunnen verslaan (21 jan. 16:00 uur in Voorburg).