Door Johan den Boer - Mu16 start slecht en is moeilijk op gang te krijgen: stand na eerste kwart 7-12.

De 2e kwart komen we langzaam terug en staat de defense goed. Ruststand 15-16.

Na de rust begonnen we fel en kwamen we uiteindelijk voor te staan. Begin 4e periode, met op het score bord een stand van 28-23.  Voorne werkt zich hard terug en komt zelfs nog voor te staan. Gelukkig kan de coach weer een beetje rust terug krijgen en blijft het een puntje puntje wedstrijd. Na veel vrijeworpen gemist te hebben komen we met één punt voor te staan met nog 10 seconden te spelen. River Trotters maakt nog één fout waardoor Voorne nog een tweemaal krijgt met 3 seconde op de klok. Die worden beide gemist en River Trotters pakt de rebound pakt en kan de balbezit houden.

Een hele spannende wedstrijd.
De meiden hebben hard gewerkt.
Eindstand 38-37

Stand competitie

Door Iris van Diest - Wij moesten zaterdagochtend tegen Solar systemen- grasshoppers u16-3

1e kwart:
In het eerste kwart gebruikte we voor het eerst ons nieuwe spelletje. Hierdoor kwamen we vrij snel op een aardige voorsprong op het Britse team uit Voorschoten. Verder heeft iedereen aan het eind van het kwart minimaal 1 keer gescoord. De eindstand van het eerste kwart was 20-4 voor River Trotters.

2e kwart:
In het tweede kwart ging het iets minder goed dan in het eerste kwart: ballen gingen er niet in, onze verdediging verslapte en we maakte fouten. Maar ondanks de verslapping in de verdediging, scoorde de tegenstander niet veel en werden er op ons ook veel fouten gemaakt. Hierdoor konden we de ballen die er niet in gingen toch een beetje goed maken en gingen we met een goed gevoel de rust in. De eindstand van het tweede kwart was 30-8 voor River Trotters.

3e kwart:
Nadat we de fouten van het tweede kwart hebben besproken en ons friet belooft werd als we de 65 punten zouden halen, gingen we met volle moet de 3e kwart in. De tegenstander zag dit niet aankomen en maakte hierdoor veel fouten op ons team, waardoor wij heel veel de kans hadden om veel punten te scoren. De eindstand van de 3e kwart was 51-14 voor River Trotters

4e kwart:
Doordat we hebben geknald in het 3e kwart, hadden we veel plezier in het spel en we konden merken dat onze tegenstander vermoeid raakte. Dit gebruikte we in ons voordeel en scoorden nogmaals een aardig aantal punten. Maar omdat wij ook vermoeid raakte, lieten we de verdediging een beetje verslappen en kon de tegenstander makkelijker scoren. De eindstand van de wedstrijd was 70-26 voor River Trotters. Door dit aardig grote verschil krijgen we moet om harder te gaan knokken voor volgende wedstrijden. We weten nu ook hoe we ons spelletje moeten spelen en dit kunnen we voortaan in ons voordeel gebruiken.

Meiden U16 wint uit van Grasshoppers.

Zaterdagmiddag speelden we een wedstrijd tegen BS Leiden.

We waren maar met 6 man dus maar 1 wissel . De tegenstanders waren aardig goed en al snel stonden we meer dan 40 punten achter in de eerste helft. Maar in de tweede helft gebruikten we een andere ''strategie'' , en werd het dus
voor ons gemakkelijker en leuker om het spel te spelen.
Na helemaal uitgeput te zijn is de eindstand geworden 22-71 . We hebben helaas wel verloren maar het was zeker een leerzame en sportieve wedstrijd.