Bekijk de nieuwe teamfoto met shirtsponsor Bakker Kleur en Sfeer HIER.

Bekijk HIER de foto's van de wedstrijd vs Hurricanes (© Jan Wim van Genderen)

Door Marjan Bongers - De vorige competitiehelft werd er ook al twee keer tegen dit team gespeeld. Nu ‘mochten’ we weer naar Barendrecht toe.
Niet compleet, Swen lag met griep op bed. Beterschap. Wel in prachtige nieuwe tenues gesponsord door Bakker sfeer en kleur.

Weinig sfeer in de wedstrijd, want helaas lieten de scheidsrechters gelijk al te veel toe. Binnenland speelde erg fysiek, op het onsportieve af. Natuurlijk lieten wij ons niet kennen en probeerden in dit geweld mee te gaan. Er werden mooie acties gemaakt en echt ontiegelijk hard gewerkt. We doken naar elke losse bal. En gingen voor elkaar door het vuur. Dat is natuurlijk wel prachtig om te zien. In het scoreverloop liepen we vanaf het begin eigenlijk achter de feiten aan. Een paar lange jongens van Binnenland kunnen gewoon goed basketballen en waren niet te stoppen.

Toen de stofwolken waren opgetrokken stond er na vier kwarten een eindstand op het bord van 60-42.
Onze coaches hebben zeker verbeterpunten gezien en kunnen verder aan de slag. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het ongeslagen, sportieve U14 team van Hurricanes op het programma. Sporthal Wielewaal, aanvang 12.15 uur.

bakker

Door Marjan Bongers - Vandaag de thuiswedstrijd op het programma tegen Binnenland JU14-2. Een tegenstander met behoorlijk veel lengte en 11 spelers present. Dat zal best lastig kunnen worden. En ook nog eens een tegenstander die een stuk fysieker en minder sportief spelen dan wij gewend zijn. De uitwedstrijd was niet prettig (netjes uitgedrukt) en werd met 6 punten verloren. Wat zou de thuiswedstrijd worden?

De eerste periode wordt goed en lekker fel gestart. Niet alle acties krijgen de beloning in de vorm van punten, maar gelukkig weten de Barendrechters ook niet alles raak te schieten. 9-12.
Vervolgens blijft het gelijk opgaan, wordt er hard gewerkt maar niet veel gescoord. Rust 17-20.
Een erg goede eerst helft is er gespeeld en de verslaggever is erg tevreden. Wat een werklust ook voor elkaar. Er werd goed vrijgelopen en mooi overgespeeld. De scheidsrechters hadden het prima onder controle en de sfeer was positief.

De tweede helft gooien de jongens van Binnenland duidelijk fysiek er een schepje bovenop. Volgens hun coach is het vooral onhandigheid en is er geen opzet in het spel. Maar de sfeer wordt hierdoor een stuk grimmiger en de scheidsrechters hebben hun handen vol om de wedstrijd te leiden. Emoties gaan hoger oplopen.
Gelukkig laten onze kanjers tussendoor nog prachtige acties zien en proberen zich niet te veel te laten intimideren. Stand na derde periode is 29-34.
De laatste periode geeft eenzelfde beeld als de derde periode. De wedstrijd blijft verder gelijk op gaan, maar wij blijven wel steeds een paar punten achter in de stand. Als team gaan ze voor elkaar, maar, uiteindelijk gaat de wedstrijd verloren met 44-52. Geen winstpunten, maar wel weer een leermoment.

Volgende week de laatste wedstrijd van deze eerste competitiehelft tegen de ongeslagen koploper Hurricanes JU14-1 in Spijkenisse. Eens kijken of we hier kunnen stunten. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.

Door Marjan Bongers - Vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen de ongeslagen kampioen
Hurricanes JU14-1. Coaches Cees en Jelle waren verhinderd dus de verslaggever kreeg er vandaag een extra taak bij. Een lastige taak natuurlijk, maar wat een leuk, enthousiast team om te coachen.

De wedstrijd werd top gestart door ons team. De lange jongens van de tegenpartij werden afgestopt en wij waren scherp in de aanval. Rens ging een paar keer prima over de baseline en zorgde voor de eerste vier punten. Ook onze centers Laura en Thomas hadden een paar mooie aanvallende scores. Martijn zorgde als guard voor het opzetten van onze spelletjes. De behendige spelers van Hurricanes maakte het hem best moeilijk maar op karakter zette hij zich er toch langs. Na vijf minuten stonden we zelfs voor met 6-12(!). Zouden we Hurricanes kunnen verrassen? Uh helaas… de aanvallende acties die eerst nog werden gemist vielen nu wel en ze maakten een run van 12-0. Zelfs een team-out kon deze run niet stoppen. We gingen de tweede periode er weer tegenaan. Swen, Joas en Yehudi waren hard aan het werken in de defence. Ze kwamen wat lengte te kort maar bleven hun uiterste best doen. Zo ziet de coach het graag. Rens en Martijn konden aanvallend nog wat terugdoen en zo kwam de ruststand op 43-27.

De derde periode was onze beste periode. Thomas was niet af te stoppen door Hurricanes en had echt een paar super acties en Joas scoorde twee keer uit een snelle break. Deze hebben we gewonnen met 11-12. Eén puntje ingelopen.

De coaches was de tegenpartij zorgde ervoor dat het een leuke wedstrijd bleef, door ook al hun 11 spelers regelmatig in te zetten. De scheidsrechters floten uitstekend en voelde de deze sportieve wedstrijd goed aan. Dus misschien gingen we dan wel niet winnen, maar het was super om deze 17 jongens en 2 meisjes lekker te zien sporten op deze druilerige zaterdagmiddag.

De laatste periode nog alles uit de kast. Joas gaf het goede voorbeeld en scoorde mooi. Helaas wilde de nummer 8 van de tegenpartij niet meewerken aan een vervolg van onze inhaalrace. Hij scoorde in no-time 10 punten (totaal was hij goed voor 27 punten pfff niet af te stoppen die jongen, wat we ook probeerden). Laura en Martijn scoorde nog tegen en toen was het nog vijf seconden. De bal ging naar Tijmen….wat gaat hij doen met de bal… net over de middenlijn en hij schiet….goede keuze of een foute keuze…. maar in geval gaat de bal door het netje. Een driepunter!! Publiek enthousiast, iedereen happy en enthousiast.
Wel verloren natuurlijk maar een prachtige afsluiter. 73-52.

Het team kon lekker uitslapen want de wedstrijd was vandaag pas om 14.15 uur in Rotterdam tegen Rotterdam Basketbal U14-2. De wedstrijd werd gespeeld in Sporthal Zevenkamp. RoBa staat laatste op de ranglijst, maar heeft zeker geen slecht team. Het mist alleen een speler die wat extra’s kan brengen. Onze U14-1 heeft zo’n speler wel namelijk Martijn. Hij brengt de bal op, passed, scoort en werkt zich altijd een slag in de rondte. Hij is een voorbeeld voor zijn teamgenoten en zij trekken zich aan hem op. Natuurlijk blijft de verslaggever ‘kritisch’ er zijn zeker nog een heleboel verbeterpunten, maar de spelvreugde die dit team uitstraalt is een plezier om naar te kijken.

Vandaag dus aan de slag in Rotterdam en ons team had er zin in. De eerste aanval van RoBa werd afgeslagen en gelijk volgde er een break 0-2. Er wordt energiek en flitsend gespeeld. Thomas is op dreef en schiet een paar mooie schoten raak van afstand. De laatste score deze periode is voor Swen. Einde eerste periode 4-17. Met recht een flitsende start.
De tweede periode gaan de River Trotters aanvallend op dezelfde voet verder alleen verdedigend laten ze wat steekjes vallen. Of misschien komt RoBa gewoon beter in de wedstrijd? Tijmen wisselt sublieme acties af met mindere keuzes. Als hij wat constanter gaat spelen kan hij voor nog meer waarde worden voor zijn team. Deze periode zorgt hij voor een aantal fraaie scores. Rens is fel in de rebound en scoort hier mooi uit. Ruststand 16-32.

Natuurlijk zoals al eerder gezegd zorgen alle spelers voor de teamprestatie. Joas, Richard, Swen en Yehudi verdedigen als dollemannen en maken de tegenstanders soms gek. Laura verdedigde een jongen van zo’n 1.90 meter en laat hem maar 1x scoren. Zo heeft natuurlijk iedereen een waardevolle bijdrage aan het teamresultaat. Coach Cees blijft altijd positief en enthousiast en weet het team goed te motiveren. Een taak die niet altijd even makkelijk is. Respect!

De derde periode komt River Trotters weer goed uit de start blokken. Richard is ook scherp en scoort gelijk 2x achter elkaar. Laura mikt wat vrije worpen erin en ook Yehudi maakt een score na een mooie 1 tegen 1 gevolgd door een fraaie lay-up. Na de derde periode is de stand 27-45.

Alles nog uit de kast in de laatste periode. Duidelijk dat Rens er ook nog veel zin in heeft. Hij schiet een aantal keren netjes raak. Net als Thomas die ook makkelijk schiet en prima vrij loopt in bucket. Martijn flitst nog een aantal keren langs zijn verdediger en maakt prachtig af met lay-up met bal achter zijn rug langs. De allerlaatste score van deze wedstrijd is voor Joas.
Eindstand 38-66.


Er staan nog twee zware wedstrijden op het programma van de U14-1 tegen de nummers 1 en 2 uit de competitie (Hurricanes en Binnenland). De eerstkomende wedstrijd is zaterdag 3 december as. om 13.15 uur thuis in de Wielewaal tegen Binnenland. U bent van harte uitgenodigd om het team te komen aanmoedigen.