Door Jochim van Tilburg - Afgelopen zaterdag net in de middag, stond er wederom een wedstrijd voor de heren 3 van de River Trotters op het programma. Dit keer moest er gestreden worden voor de punten tegen de heren uit Dirksland, Sparta Go heren 1.

De heren van de River Trotters traden aan, voor de eerste keer dit seizoen, met een voltallig team. Zodoende bestond het team uit 12 spelers en kon er goed door gewisseld worden. Kanttekening was wel dat er 2 licht geblesseerde spelers waren.

Over de wedstrijd op zich kunnen we kort zijn. De heren van de River Trotters speelde deze wedstrijd niet alleen tegen de heren van Sparta Go, welke op zichzelf geen tegenstand konden bieden, maar ook tegen zichzelf. Op geen enkel moment kwamen de heren uit Hardinxveld-Giessendam in hun spel. Gelukkig waren de heren van Sparta Go niet bij machten om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit waren zij zelfs niet toen ook de scheidsrechters hun een helpende hand aanboden. Er werden veel call’s gemaakt die kant nog wal sloegen en via de toegekende vrijeworpen konden de heren uit Dirksland nog redelijk in de wedstrijd bleven.

Vanwege de matige arbitrage liep de wedstrijd bij vlagen uit de hand met als grote dieptepunt de blessure van Geert de Beer. Door een onbesuisde harde duw viel Geert op de grond en had erge last van zijn nek. Na de wedstrijd is Geert voor de zekerheid naar de huisartsenpost gegaan voor een controle, hieruit bleek dat Geert een lichte hersenschudding, gekneusde ruggenwervel en een zeer zware verrekking in zijn nek heeft opgelopen. Hier zijn een aantal weken herstel voor nodig. Het heren 3 team wenst Geert alle beterschap toe.

De wedstrijd werd gewonnen door de heren 3 van de River Trotters. Waar een verschil van 50 punten haalbaar was werd de daadwerkelijke eindstand 44-55. Dit betekent weer 2 punten erbij en een mooie 2de plaats in de competitie voor River Trotters heren 3.

MSE 3 wint mede dankzij “buzzer beater Pat”

Door Jochim van Tilburg - Vrijdagavond was het weer game time in de sporthal de Wielewaal. Het 3de heren team mocht weer aantreden om haar kunsten te laten zien. Met redelijk wat publiek op de tribunes en een nagenoeg compleet team moest het 3de heren team van Rotterdam-Zuid worden verslagen. Het betrof een tegenstander welke de afgelopen seizoenen al vaker werd getroffen en nog geen nederlaag had opgeleverd.

In het sponsor loze tenue begonnen de heren van River Trotters wat onrustig aan de wedstrijd. Daartegen over stonden een paar scores van de heren uit Rotterdam-Zuid welke niet heel de avond konden blijven vallen. Na enige tijd herpakte de River Trotters zich enigszins maar bleef het erg rommelig en lieten daardoor de heren uit Rotterdam-Zuid in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigde in 14-12.

Maar vanaf nu pakte de River Trotters het heft in handen en leek het verzet van de tegenstander al gebroken te zijn. Hoewel het nog altijd rommelig was in de passing liepen de River Trotters eenvoudig uit naar een ruime zege. Met hier en daar leuke en mooie scores van onder andere Arjen van Noordenne en een loepzuivere driepunter van de zomeraanwinst Martijn Meerkerk konden de Heren uit Rotterdam-Zuid een vuist maken in de wedstrijd. Met als gevolg de volgende standen per kwart, 17-6, 12-7 en 21-8.

Met een fantastische “no-look buzzer beater” van Patrick Bogaard werd de eindstand bepaald op 64-33. Zodoende kon het best presterende heren team van de River Trotters er wederom 2 punten aan het totaal toevoegen en staan zij nu op een mooie 2de plaats in de competitie.

Het heren team van de River Trotters wil het publiek graag bedanken voor hun komst en Peter de Beer welke dit seizoen niet meer in actie zal komen wegens een blessure maar er toch bij was om de statistieken bij te houden.

Rotterdam Zuid 2 maatjes te klein voor Heren 3: 60-35.