Coach Jaap & Marijke koken voor het MSE2 team!!

  Foto's MSE 2 uitje

groep

 Foto's MSE 2 DenBoer

Door Jaap van Gelder - Alle teams moeten spelen, dus geen reserve spelers beschikbaar voor MSE 2. Vorige wedstrijd werd van BZ 72  verloren, daar haalde we niet het niveau.Dus op naar winst.

Met 6 man op pad is geen lekker gevoel om zeker te zijn om punten weg te kapen bij de klippers. Dus nood aan de man, en had ik nog als enige optie om Bart te vragen, om stand bye te staan. De goodwill van Bart was er en kon ik met 7 spelers de lijnen gaan uitzetten.Thuis was ook niet makkelijk, en gaf klipperstars de laatste periode zich gewonnen. Natuurlijk zijn deze punten voor ons belangrijk om de middenmoot save te houden.

Opdracht, fouten beperken met toch redelijke defens en fase break. Nou daar hebben we dus op gewonnen. Opvallend was de enorme inzet van Peter die maar bleef rennen en verdedigen. De 3 punters van Leo deden  de tegenstander pijn. Bart speelde weer als vanouds en speelde weer mee alsof hij bij heren 2 hoorde! Bosch ( call name) laat zien wat ervaring is. Driven, fase break en schieten all round dus. Jarige Johan begon goed maar was al met zijn gedachte bij het komende feest. Jordy zijn schot was niet zoals we het kennen dus de defens maar aandacht geven. Levi had 1 van de mooiste punten: 1 tegen 5 met acrobatische schroef. Uiteindelijk komen we 15 pnt + voor en komen we niet meer in gevaar. We winnen met 80-85.

Scores: Bosch, Bart, Peter en Leo boven de 10 pnt.

Door Jaap - Zoals al eerder aangegeven is het leuke van deze competitie dat iedereen van elkaar kan winnen. Er zijn wat sterkere teams, maar als je een goede dag hebt kan je ervan winnen.

Nou gisteren zat het mee en heb ik van de kant genoten. Wat een pot! De ene fase break naar de andere van beide teams. En een schot pergentage waarvan de eredisie kan  dromen.

Niet gek toch bij een ruststand van 51-51. Er werd van begin af aan door beide teams zwaar verdedigd. Utrecht schoot vanuit een screen meteen raak. En zochten de center vaak op ( 1-1) Wij daar en tegen hadden een goede eindpass of drive 1-1.

Leo was er niet bij dus het center werk voor Martijn ( Bosch) Maar wat opviel is dat Nigel scorend en verdedigend goed bezig was. Zo had ik hem nog niet eerder gezien. Natuurlijk krijg je in de gaten wie de gangmakers zijn bij utrecht. 2 schutters en 1 center die van rederlijk niveau speelden.

De vraag was wie houd dit conditioneel het langst vol. Taktisch spreken we af : Peter en Nigel op de schutters en fronten op de center met help. En vol erop in de defens zodat we een gat kunnen slaan. Dat gebeurde, utrecht ging missen en wij kregen extra vleugels en sloegen een gat van 10 punten.

Ja met zeven spelers is het juist door wisselen ook van belang om de defens vast te houden en conditioneel. Het vertrouwen was er en Utrecht moest forceren. Wij hadden de wedstrijd in handen en speelde het uit. Martijn 24 en Peter  beide 24 punten. Johan en Michiel  beide 15 pnt. Nigel 16 pnt. Levi 4 pnt en Ian 2 pnt.

Eindstand 85-100.

Wens ik iedereen fijn feestdagen en goed en gezond 2018.

Foto's MSE 2 vs Utrecht Bulls.

  Foto's MSE 2

Fotooos HIER

Door Jaap de Gelder - De thuiswedstrijd tegen DAS (Delft) werd met 60-43 gewonnen. Heren 2 bestaat uit 8 vaste spelers en word aangevuld met U22 spelers. Beetje magertjes, maar tot nu toe redden we ons ermee. Ook zo tegen Das zou David als gastspeler optreden, maar werd voor mijn neus weggekaapt om met heren 1 mee te spelen. Gelukkig was daar Niek die met ons kon mee spelen. Met zijn rebound kracht, gaf dit ons extra power en zelf vertrouwen. Ook notabene speelde Peter en Johan een gave partij. Waardoor wij nooit in gevaar kwamen. Jordy, Leo , Levi zeer aanvullend Martijn als vaste drager en nieuwkomer Nigel moet nog zijn draai vinden.Zeker moet gezegd worden dat Michiel al volwaardig mee speelt. Op bankspelers van heren 1 kan ik weinig beroep doen, daar zij meestal op dezelfde dag spelen. Maar met 1 aanvulling erbij kan een wedstrijd keren.

Zoals gisteren speelden we tegen Leiden. Gezien de stand en uitslagen, verwachte ik een gelijkwaardige tegen stander. En ja dat werd het. Jordy niet erbij en aanvulling van Michiel en Ian ( U22) Na 2 periodes was leiden sterker met name 1-1 naar de ring. En bij helpside op de driver was daar de pass naar de openstaande man. Dan maar Zone. Geen gewilde taktiek bij de river trotters maar ik probeer het erin te stampen, daar je hier taktisch mee kunt winnen. En gezien de derde periode had leiden geen antwoord. We kwamen vanuit 8 pnt achter zelfs 8 pnt voor.

Maar dan breekt de conditie op.Levi ging door zijn enkel en stond juist op dat moment goed te spelen. Peter vroeg zelfs 2x om wissel. Dan merk je dat in de defens meer gaten komen ( vermoeidheid)en aanvallend zijn we niet scherp genoeg. Zeer goed spel van Leo mag gezegd worden , veel rebounds en 17 pnt. Op het einde trok Leiden de wedstrijd naar zich toe en won met 70-77.

Peter 11 pnt, Martijn 12 en Johan 8 . We zitten in de middenmoot en gezien de omstandigheden is dit goed!

Met dank aan Den Boer FOTOOOOS.

Door Jaap de Gelder - Hier hebben we 2 pnt laten liggen. We hebben de hele wedstrijd voorgestaan en doordat een paar spelers niet de vorm hadden en met een paar domme acties geven we uiteindelijk  de wedstrijd uit  handen.

Cruciaal was ook een call van scheids, die 2 sec voor tijd, een fout toekende waardoor Punch 2x kreeg en verzilverde, waaruit verlenging kwam. Anders was de buit binnen. Hiervoor was een time out genomen met uitdrukkelijk aangeven om geen fout te maken daar zij ze maar eerst die bal erin moeten gooien. Levi kreeg uiteindelijk toch een fout en was zich van geen kwaad bewust. Hij raakte hem niet aan. Maar toch die cal. De schutter zelf stond nog uit ook..........! Het zat dus tegen. We verliezen met 73-76 . Gelukkig zijn er ook positieve momenten en 1 ervan was Michiel Riemersma , die was duidelijk aanwezig. En natuurlijk Peter die verschrikkelijk veel werk afleverde.

Het zal voor ons ook niet makkelijk worden daar de selectie nogal is uitgedund. Maar we gaan er elke wedstrijd voor hoe lastig het ook word.

Door Jaap van Gelder - Heren 2 kon 2 periodes nog volgen, maar moest daarna toch de meerdere erkennen aan grasshoppers.

Aanvallend schoten we als team te kort na rust  en grasshoppers maakte gebruik van het fysieke spel waar we geen  antwoord op hadden. Net dat duwtje meer, waar dan ook niet voor gefloten word was dan ook de meerwaarde dat grasshoppers langzaam kon uit bouwen. Rivertrotters kwam niet meer in zijn spel. Neemt niet weg dat Johan ( 13 pnt) en Peter( 13 pnt ) een puike partij speelden. De periode scores: 18-17   24-18   22-16 en 28-20.

Eindstand : 92-71  Bart werd topscorer met 16 pnt, Leo 9 en Martijn 10 pnt.

Door Jaap van Gelder - Het uit de Promotiedivisie gedegradeerde New Stars was uiteindelijk sterker dan onze jongens.

New Stars speelde met jongens die promo ervaring hebben en dat was duidelijk merkbaar in de 1e en 2e periode:  21-10 en 14-4. Dus met rust 35-14.
Na de rust gingen de motoren open bij Peter en Arco en winnen we de derde en vierde kwart. 13-20 en 13-16.
Dat resulteerde tot een 61-50 eindstand.
Jammer dat bij de start het schot er niet was. Toch ondanks verlies was ik tevreden met het optreden in de tweede helft.

Peter 11 pnt. Arco 13 pnt. En Jordy 13 pnt. En Martijn 9 pnt.Jaap