MSE1 speelt bekergame vs Blauw Wit uit Roosendaal.
Q1 23-18, Q2 na 40-20 voorsprong voor RT eindigt de kwart met (!) 40-35.
Rust
Q3 56-44, en de Q4 72-54 winst!!!

Door Donophan Alberto:  Na een moeilijke thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle stond zaterdag  de bekerwedstrijd voor de Hoek en Blok heren op het programma.

 Foto's www.belcel.nl

Het was al vrij duidelijk dat de heren van Blauw Wit voorbereid kwamen met een voltallige selectie van 12 spelers.  Helaas was het voor De Hoek en Blok heren nog effe kijken hoe  de wedstrijd zou verlopen, omdat  er drie belangrijke spelers niet bij konden zijn ( Gillian, Arco, Nick)  hoe de wedstrijd begon kon je zien dat het voor De Hoek en Blok heren niet zo veel uitmaakte want ze waren allemaal gefocust en gedreven. Er werd goed verdedigd en al gauw pakte the heren van Blok een voorsprong op de mannen van Arnhem . (37-12)

In de tweede helft van het wedstrijd leek het erop als de mannen van Blauw Wit  wat meer in hun spel kwamen en stonden de heren van Blok maar 10 punten voor (54-44) en kon het nog alle kanten op gaan. Maar na een goeie time out van de coach van River Trotters was de wedstrijd al gauw gespeeld en  eindigden de Hardinxvelders met een overtuigende  overwinning van 72-54  

River Trotters MSE1/Heren 1 - Landstede Zwolle:

 Foto's JanWimvanG.

Door Arco van Genderen - Na een sterk begin aan de competitie met makkelijke overwinningen op Red Stars en Binnenland stond afgelopen ‪zaterdagavond‬ de thuiswedstrijd tegen Landstede op het programma voor de Hoek en Blok heren. Met een voltallige selectie, met de kanttekening dat Niek halverwege de eerste helft aansloot, werd er begonnen tegen de slechts 6 spelers uit Zwolle. 

lansth1

Gelijk vanaf het begin was duidelijk dat bij Zwolle het spel draaide om de nummer 7, Sjoerd Langevoort. Het lukte River Trotters niet om hem af te stoppen. Aanvallend was het spel vooral rommelig en de uitgespeelde open schoten werden gemist. In het 2e kwart was het veelal hetzelfde, De Hoek en Blok formatie grossierde in persoonlijke fouten waardoor de gasten keer op keer naar de vrije worplijn mochten en met een hoog percentage puntje voor puntje wegliepen. Met de rust stond dan ook een achterstand op het scorebord: 29-37

Het derde kwart word harder begonnen en de Hoek en Blok formatie komt terug naar 5 punten verschil. Daarna is het echter Zwolle dat weer wegloopt. Na 2 onnodige technische fouten is het grootste verschil van de wedstrijd een feit: 36-50

Scores van Ferdi, Nick en vrije worpen van Fabio brengen het verschil weer binnen de 10 punten, maar vrije worpen en een driepunter aan het einde van het kwart brengen het verschil toch weer op 13 met nog 10 minuten te spelen.

In het vierde kwart wordt het verschil in leeftijd en de grootte van de selectie duidelijk. Na een blessure bij een van de Zwolse spelers zijn de rest van de spelers genoodzaakt alles te spelen. Het tempo wordt nog een beetje opgeschroefd en de River Trotters krijgen meer grip op de spelverdeler van de gasten. Puntje voor puntje wordt het verschil kleiner en met nog een paar minuten te spelen wordt het via Leron 64-63 en is de eerste voorsprong sinds het begin van het 1e kwart een feit. Het antwoord van Zwolle laat niet lang op zich wachten, met nog 2 seconden op de schotklok komt er een driepunter van ver achter de driepunterlijn en is het verschil weer 2, 64-66.
De thuisploeg geeft niet op en via 2 rake vrije worpen van Niek wordt het weer 66-66 en met nog 4 seconden te spelen krijgt het zelfs nog een kans op de overwinning maar de driepunter valt niet.

Waar het gevoel bij de River Trotters goed is voor de verlenging blijkt niks minder waar. De Zwolse ploeg komt weliswaar niet veel verder dan verdedigde driepunters vanuit de hoek van het veld, maar weet wel 4 van de 5 driepunters te verzilveren. Bij de thuisploeg kan hier niet voldoende tegenover gezet worden en zo eindigt de wedstrijd in een anticlimax. 71-79

Het verlies is in grote mate te wijten aan het missen van open kansen, de cijfers liegen niet. 3punters werden  3 op 24 geraakt en vrij worpen 14 op 25. 

Aanstaande zaterdag speelt River Trotters voor de beker tegen Blauw-Wit, om half 4 in de eigen Wielewaal.

CBV Binnenland vs River Trotters MSE1 in de eerste divisie. 

Door Fabio - Met de winst tegen de Red Stars nog vers in het geheugen van het team, betrad het team van River Trotters zelfverzekerd het veld in sporthal de Driesprong. 

River Trotters begon sterk het eerste kwart met Leron die een paar keer sterk naar de ring ging. Maar kon niet weg lopen tegen het sterke en ervaren team van Binnenland. De mannen van Binnenland liepen in en eindingde het eerste kwart met een kleine voorsprong (21-18).

Het tweede kwart begint met een kleine achterstand voor onze mannen, Rivertrotters begon steeds meer in hun spel te komen en konden goed mee met de heren van Binnenland. Vlak voor de rust zet River Trotters nog even aan en eindigt de eerste helf met een kleine voorsprong (30-31).

Begin tweede helft pakt River Trotters het weer op en zette veel druk op de tegenstander, Binnenland kon niet in hun spel komen en had moeite om mee te gaan in het tempo van rivertrotters. Rivertrotters liep weg in het derde kwart, met Guillian die het kwart eindigt met een buzzer beater (41-52). Fouten last was opnieuw een probleem en daar moest coach Muris rekening mee houden. Toch was dat geen probleem voor Rivertrotters die de wedstrijd hebben afgesloten met een winst. (53-69

Foto MSE1/Heren1 HIER.

Heren1 vs Red Stars.
Q1: 22-19, Q2: 32-31, Q3: 61-39 River Trotters rules en Q4: 84-56. Verdiende winstpartij.

 Foto's JanWimvanG.

Door Nick vd Werf-  River Trotters Heren 1 start basketbal seizoen veelbelovend.

Na een succesvolle voorbereiding met drie gewonnen oefenwedstrijden, betrad de Hoek en Blok Heren 1 selectie afgelopen zaterdag met goede moed het veld.
In sporthal de Wielewaal waren de Red Stars uit Soest te gast voor de start aan het nieuwe seizoen 2017 / 2018. De River Trotters selectie is her en der gewijzigd en onder leiding van een nieuwe coach hangt er een positieve sfeer in het team van de River Trotters. Vanaf moment één in de wedstrijd werd druk hoog opgevoerd wat iedere supporter op de volgelopen tribunes verraste.

Red Stars heeft een ervaren team met veel lengte en geslepen spelers die hun individuele kwaliteiten goed weten te benutten. Het spel van de thuisploeg was bij vlagen rommelig maar dat zorgde niet voor een achterstand, het sloeg continu een klein gaatje echter waren daar weer wat foutjes die de tegenstander goed benutte. Eind eerste kwart, 22-19.
Ook de foutenlast deed coach Muris Agic beslissen veel door te wisselen in het twee kwart, op zoek naar een stabiele basis in de verdediging om vervolgens verder uit te bouwen. Helaas was hier het gehele tweede kwart voor nodig en bleef het knokken om ieder balbezit en score. Stand bij rust 32-31, dit kon nog alle kanten op.

Het kwam bij de River Trotters geen moment op om gas terug te geven, verdedigend stond het na rust als een huis en de percentages in de aanvallende opties schoten omhoog. Van individuele acties naar prachtig teamspel denderde de thuisploeg over de gasten heen. Met maar liefst 29-8 werd het derde kwart gewonnen. Het publiek stond op de banken en de sfeer was super zo in de eerste seizoenswedstrijd. Ondanks de oplopende foutenlast in het vierde kwart viel het complete team goed voor elkaar in en had Red Stars geen antwoord meer om gevaarlijk dichterbij te komen. Eindstand 84 -56.

Vooruitblik op 30 September waar Binnenland uit in Barendrecht op het programma staat. Er zijn nog genoeg verbeteringen om op te trainen maar de eerste stap is gezet ! Gaat River Trotters dit jaar voor de prijzen ? De eerst volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 7 Oktober om 19:30 tegen de Jugglers uit Enschede, mis het niet !

Door Nick: Aanstaande zaterdag staat 20:30 uur de eerste wedstrijd voor Heren 1 op het programma, thuis in de Wielewaal tegen de Red Stars uit Soest.

Dit terwijl de voorbereiding nog in volle gang is met twee gewonnen oefenwedstrijden achter de rug en nog één te spelen voor zaterdag. Een druk programma dus onder leiding van de nieuwe coach Muris Agic. Met 60-92 waren de Woodpeckers in Houten een maatje te klein maar was kenbaar dat de selectie moest wennen aan het nieuwe spel wat wordt verwacht. Afgelopen zaterdag trad de Hoek en Blok selectie op met een volle bezetting tegen de Barons uit Breda, hier werd 47-73 gewonnen en was een stijgende lijn goed zichtbaar in het spel.

Aankomende donderdagavond rest in de Westhal te Hardinxveld nog een laatste oefenwedstrijd voordat zaterdag de eerste competitie wedstrijdbal weer de lucht in gaat.

Ben jij er zaterdag ook bij? 20:30 uur tip off - Be there!

Martijn van Noordenne verlaat Heren 1 en gaat naar Lokomotief. Op de vraag waarom? reageert hij:

Mijn doel met de terugkeer naar Hardinxveld was om te groeien naar promotie. Jos Baggerman, hoofdsponsor en bestuurslid deelt deze ambitie. Afgelopen seizoen eindigden we in de middenmoot van de eerste divisie. Het was noodzakelijk om versterkingen van buitenaf aan te trekken om mee te kunnen draaien in de top van de eerste divisie en uiteindelijk te kunnen promoveren naar de promotiedivisie. 

 Afgelopen zomer hebben Jos Baggerman en ik hier alles aan gedaan wat leidde tot het aantrekken van de ervaren topcoach Muris Agic. Helaas leidde deze effort niet tot versterkingen op het gebied van spelers. 

 Gezien de kwaliteiten en ambitieniveau van het huidige team is het naar mijn mening niet realistisch te kunnen groeien naar de promotiedivisie. Hier is niets mis mee, de eerste divisie is een leuk niveau, maar dit matcht niet met mijn ambitie. 

 Bij Lokomotief H1, die strijden om de final four van de promotiedivisie, kwam een plek vrij op mijn positie. De coach Pieter Mourik ken ik van mijn Binnenland-jaren. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om samen met Lars Jansen het talentvolle u14 eredivisie jeugdteam te gaan coachen. Lokomotief heeft een van de beste jeugdopleidingen van Nederland en naast de bestaande skillstrainingen voor de jeugd zijn ze ook begonnen met ochtendtrainingen. Al met al een vereniging waar iedereen leeft voor Basketball en hier nonstop mee bezig is.  Met deze stap verwacht ik me als speler maar ook als coach verder te kunnen ontwikkelen. Ik heb er zin in!