Voor het promoten van de clinic tijdens het 30-jarig bestaan en voor de wedstrijd met internationals zijn posters ontwikkeld. Op o.a. de basisscholen zal de poster opgehangen worden. 

 Videoooo RT veiling team vs Internationals

 

30 jaar

Op ons YOUTUBE kanaal staan 3 video's van het 30 jarig jubileum!! KIJK HIER

Uit het KOMPAS - H'VELD-G'DAM - Mooie reclame voor de basketbalsport en de River Trotters in het bijzonder. Dit gevoel blijft hangen bij de vereniging, die vorige week haar dertigjarig jubileum vierde.

De leden van de vereniging en de toeschouwers werden getrakteerd op een leuke en sportieve dag in sporthal De Wielewaal. Wethouder Eelke Kraaijeveld opende de dag met een korte toespraak en liet zich van zijn sportieve kant zien door een gedeelte van de eerste clinic mee te doen. De lessen werden verzorgd door ex-international Henk Pieterse. Met zijn 2.11 meter een ware reus, zeker voor de jongste leden. Met veel gevoel voor humor en een mooie techniek gaf hij trainingen aan de jonkies, de junioren en de senioren. Voor alle deelnemers waren - na het afzien - snacks en drinken beschikbaar.

Als klapstuk had Henk Pieterse een team van tien ex-internationals opgetrommeld, waaronder Jos Kuipers, Eef Halewijn, Okke te Velde, Marco de Waard en Cees van Rootselaar. Voor een volle tribune speelde een selectie van River Trotters tegen deze profs. De eerste score was nog voor de thuisploeg, maar daarna namen de internationals het heft in handen. Het team van River Trotters raakte steeds meer op elkaar ingespeeld en wist de tegenstander toch nog goed en mooi tegenspel te bieden.
In de rust stalen de meiden van Jenny Hoekwater de show met hun dans. Ook werd Ria Lock voorgedragen als Lid van Verdienste van de vereniging. Met een 61-99 einduitslag konden beide partijen dik tevreden zijn en terugkijken op een leuke en sportieve wedstrijd. Topscorers bij River Trotters: Gijsbert van Wingerden, 11 punten en Sander Baggerman, 10 punten. Na afloop van de wedstrijd stond een heerlijk buffet klaar en werd nog lang nagefeest rond de bar. Al met al een geslaagde feestdag en daarnaast uitstekende reclame voor de vereniging en de sport. Kijk op www.rivertrotters.nl voor meer informatie. 

Op enig moment kreeg het bestuur van de Recreanten 2 de vraag of er al een organisatie voor het 30 jaar bestaan River Trotters was. En zo nee, dan wilden zij dit wel oppakken.

Zie het resultaat: Gistermorgen opende de wethouder het feest, waarna Henk Pieterse een geweldige clinic gaf aan de jeugd van 10-12 jaar. Een clinic waarin basketball centraal staat, maar ook omgang met elkaar, ieder kind is uniek en heeft unieke eigenschappen en mogelijkheden. Op het moment dat hij alle jongens en meiden in een kring zet (zie filmpje) en ze zelf iets mogen doen, durft ieder kind in het middelpunt te staan, geaccepteerd door de anderen!!!

Henk Pieterse heeft in zijn leven een grote ommekeer meegemaakt, van lange slungelige, veel gepest kind in één keer naar een boomlange jongen die top kon basketballen en zo in het positieve middelpunt kwam te staan. Hij gebruikt die ervaring veelvuldig in zijn werk.

Henk gaf in de middag een tweede clinic voor de pubers en aansluitend een clinic voor de volwassenen. Velen hebben plezier beleefd aan zijn aanpak, humor en basketball-skills. Een echte ambassadeur voor basketball en verdraagzaamheid.

Om 6 uur begon de game, onder begeleiding van een professionele speaker (toppie!!) traden de oud internationals in het veld tegen de River Trotters spelers die via de veiling hun plaats hadden gekocht. Een leuke demonstratiewedstrijd voor een volle tribune. De bal werd bij aanvang van de game door oprichter Cor Kraijo opgegooid!

In de pauzes een optreden van de JAZZ-groep-OKK-girls onder leiding van Jenny Hoekwater.

Na achten werd het erg gezellig in de Foyer van de Wielewaal met een buffet (van Andries Lock) wat z'n weerga niet kent. Kortom het was een zeeeer geslaagde dag.

Heren bedankt voor de organisatie namens bestuur en alle leden!!

En Ria Lock is voorgedragen als Lid van Verdienste!!!!!! 

TOPGAME 

groep

30 jaar River Trotters CLINIC 1 en 2