Het bestuur en de TC kunnen melden dat de trainingsstaf van de damesafdeling rond is.

Vrouwen SEN-1 trainers/coaches Marco Leeuwenburgh & Nigel Vermeer

Vrouwen SEN-2 trainer/coach Peter Leeuwenburgh (op basis van huidige werksituatie, back up coach Angela en back up trainers Marco&Nigel).

Vrouwen U20 trainer/coach Walter Wijnja, geassisteerd door Robert van Diest.

Wij zijn zeer content om deze enthousiaste trainingsstaf te kunnen presenteren en wensen hen veel succes.

Jaap van Gelder is de nieuwe trainer voor Heren 2 voor het komend seizoen. Hij is een trainer met veel ervaring.

We wensen hem veel succes.

Basketbalvereniging River Trotters geeft les.

FOTO'S CLINIC

Vrijdag 13 november heeft de Hardinxveldse basketbalvereniging River Trotters de Sliedrechtse Prins Willem Alexander school (locatie Waalslaan) een lesje geleerd. Tijdens de gymles van groep 6 en 7 heeft een groep van circa 60 kinderen kennis kunnen maken met de wat minder bekende sport “Basketbal”.

slioed2

Aan het begin van het schooljaar is door de sportieve leerkracht van groep 6, meneer Vogel, aangegeven om zijn gymles eens beschikbaar te stellen voor een wat minder bekende sport. Basketbal behoort sinds een aantal jaren niet meer tot het sportaanbod in Sliedrecht. Dit is een gemis waar de “buren” uit Hardinxveld op in willen springen. Al snel wordt de afspraak gemaakt.

Afgelopen vrijdag was het zover. Zes spelers van River Trotters heren 1, waaronder 2 boomlange imposante jongens, hadden zich vrij gemaakt om de grote groep kinderen te vermaken. Tijdens de anderhalf uur durende gymles werd in 6 blokken aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken van het basketballen. De kinderen leerden in verschillende groepen dribbelen, passen, schieten en de lay-up onder enthousiaste begeleiding van de ervaren trainers. Ook de 3 aanwezige groepsleerkrachten waagden zich nu en dan aan 1 van de oefeningen.

Het was mooi om te zien dat alle kinderen mee konden doen. De sport is toegankelijk en laagdrempelig, het kan op ieder niveau gespeeld worden. 
Voor ons geldt het motto “Pass the Passion”.

slied1

Ook (recreanten) damescoach Arnold begint aan het 36ste seizoen.

Per 1 oktober 2014 zijn de nieuwe spelregelwijzigingen van FIBA van kracht geworden. Deze zijn vanaf de competitie 2014-2015 geldig.

De enige uitzondering was de regel van de reset schotklok naar 14 seconde (artikel 29.2.3, zie onderstaande tekst). Omdat er voorafgaand aan het seizoen 2014-2015 werd aangenomen dat verenigingen niet allemaal in staat zouden zijn de benodigde technische aanpassingen aan de 24 seconden apparatuur te realiseren is er alleen in de Mannen Eredivisie met deze nieuwe regel gespeeld, om daarmee de overige verenigingen een extra jaar de tijd te geven om de apparatuur gereed te maken. U bent voorafgaand aan het afgelopen seizoen hierover per mail geïnformeerd.

Hierbij herinneren wij u er aan dat met ingang van het komende seizoen 2015-2016 in alle competities welke door de NBB worden georganiseerd gespeeld zal worden met de nieuwe 14 seconden reset regel.

29.2.3 Nadat de bal de ring van de tegenstander heeft geraakt zal de schotklok worden teruggezet naar:

Naar vierentwntig (24), wanneer het andere team controle over de bal verkrijgt.
naar veertien (14) seconden wanneer het team dat controle over de bal verkrijgt hetzelfde team was dat controle over de bal had, voordat deze de ring raakte.

Anoeska Straver, Gijsbert Lock, Jos Baggerman en Martijn van Noordenne zijn inmiddels gediplomeerd BT3 trainer/coach. Een pittig traject ging vooraf om deze toptrainers cursus te volbrengen. Onlangs zijn ook Stef Zorg en Sander Baggerman geslaagd voor dit traject waarbij een omvangrijke portfolio gemaakt moet worden. Ook een praktijkexamen is onderdeel van het traject.

Inmiddels 6 gediplomeerde BT3 coaches bij River Trotters!!!

Kostas Kaparounakis bedankt voor je begeleiding van de BT3 cursisten en Duco Tjeerde voor de beoordeling.

Betty (River Trotters) en Petra (Hurricanes), samen goed voor vele tientallen jaren en duizenden uren vrijwilligerswerk in het basketballwereldje. Heel veel kids leerden en leren van hen de fundamentals én ze leren nog veel meer wijze  levenslessen van deze 'meiden'.