Heren 2 vs Utrecht Bulls Heren 2
Q1 16-9, stand na Q2 39-23.
Q3 48-30, eind Q3 51-37.
Tussenstand Q4 55(!)-37 met een 360 van Peter H.
Eindstand 64-44

 Foto's Heren 2

 Stand Heren 2

Door coach Jaap - laatste thuiswedstrijd met winst afgesloten.

Twee competities in één seizoen komt een beetje vreemd over bij senioren, maar alles moet je meemaken en nu zit het er bijna op. De eerste competitie word je derde en de tweede competitie wordt je vijfde. En uiteindelijk blijf je in dezelfde competitie.

We zijn dus niet gedegradeerd. De NBB heeft besloten dat er 2 poule’s komen in plaats van 1. Nu ben ik hier wel blij mee, daar onze jongens makkelijk mee kunnen in deze competitie. We hebben de pech dat we geen vaste center in het team hebben. Ook blessures spelen een rol om nog hoger te eindigen. Maar voor mij was het seizoen belangrijk dat de sfeer in het team goed was, met en zonder winst. Gezien de resultaten en de derde helft, lijkt het mij een geslaagd seizoen.Organisatorisch zit het goed bij River trotters en zijn diverse bestuursleden duidelijk aanwezig op de vloer. Ook Robin de wedstrijdsecretaris ( met zijn droge humor) staat altijd klaar met zijn nieuws en praatje. Veel mensen leren kennen en voel me lekker bij River trotters.

Vandaag hadden we gast speler David Bouwmeester op bezoek, ( voor velen een bekende bij river trotters ) en nu dat Bart geblesseerd is komt het goed uit dat hij beschikbaar is. De start moet vandaag beter, en na duidelijke instructies met opdrachten werden deze goed uitgevoerd. Met rust staan we op 39-22.(16-9) de derde periode ging iets minder. De wedstrijd kwam niet in gevaar, maar door goed door te wisselen bleven we scherp in de defens. (51-37) Peter zette de lijnen weer goed uit en verdedigde goed. Nick en Martijn sprokkelden hun puntjes weer bij elkaar en David liet zijn ervaring zien. En in de defens gaven we als team weinig weg(44 pnt). Nu zijn de verschillen klein in deze competitie maar deze winst mag erzijn.

Martijn 15 punten, David 13, Nick 12 en Peter 8 punten. En als je dan wint, dan is Johan bereid om in de laatste seconde een 3 punter er in te gooien.

Door coach Jaap - Het niveau in deze competitie is gelijkwaardig. Iedereen kan van elkaar winnen. Wij zijn net niet scherp genoeg om de winst te pakken. Één keer lukte dat wel in Leiden.

Maar ook nu weer hebben we met 4 puntjes verloren. De 1e en 2e periode afgewisseld met MtM en Zone was de defence niet scherp genoeg. Ook in de aanval ging het niet soepel.

In de derde periode hebben we 16 pnt achter gestaan en weer terug gevochten naar 62-62 in de 9e minuut 4e periode. De tegenstander was in de laatste minuut net iets scherper.
Q1 13-18, Q2 15-22, Q3 18-13 en Q4 17-14.  Eindstand 63-67.

Martijn Bosch en Nick vd Werf 18 punten.

 Stand Heren 2

Door coach Jaap - Geen centers erbij en topscorer Bart ziek thuis. Dat wordt een moeilijk avondje, maar wat hebben we te verliezen?

De eerste 2 periodes ging het gelijk op en Leiden kon geen afstand nemen.Met zeer goed spel van Levi. Dit gaf hoop en zo lang we in de buurt blijven zal leiden gaan twijfelen. Maar het ging mis in de derde periode 50-36. Knullig balverlies was oorzaak. Na time out pakte de heren het weer goed op en gingen we de laatste periode in met 5 pnt achterstand.

Het was nu alles of niks. Geen sporen van vermoeiheid! De 7e minuut kwamen we gelijk 67-67. Toen rook ik de winst en gebruikte 3 time outs in de laatste 3 minuten. Waarvan er 1 de laatste 16 sec voor tijd en wij balbezit. En de stand 70-70. Met een geregiseerde aanval van Peter, werd deze perfect uitgevoerd en gooide Martijn 4 sec voor tijd de bal erin. In de 4 sec kwam er nog een noodschot van Leiden maar ging er meters naast.

Het leek wel of we kampioen werden, wat een gejuich. Voortreffelijk spel van Nick die vandaag overal te vinden was. Bij Leiden was het stil............ tactisch hadden zij nog een time out maar ja dat is die twijfel war ik het over had.

Collectief gewonnen en nu zat het aanvallend en verdedigend beter in elkaar. Nick 25 punten, Jordy 15,Martijn 8, Peter 6, Livi 4,Jelle 4, Michiel 5 en Johan .6.

Verlies na over-time.

Door coach Jaap - Heren 2 goed uit de start blokken 12-2 run. Maar Zoebas herstelde zich snel en nam zelfs een voorsprong 14-20.

De 2e periode werd er te lief verdedigd en viel het schot niet. 29-39 Een aantal van de trotters waren niet thuis en Bart viel al snel uit met een hamstring blessure. Maar gelukkig was Peter er wel en trok de partij weer in evenwicht. Gelukkig viel het schot weer en bleef het spannend tot het einde.70-70 Jammer dat de laatste bal eruit rolde.We gaan verlengen.

Helaas door 5 fouten gingen Nick en Jochem de laatste minuut eruit. We staan nog steeds gelijk , maar het geluk gaat nu naar Zoebas. Zij beslissen het vanaf de vrijworp lijn. ( 21 raak totaal) We schieten weer net tekort. Jammer de derde en vierde werd er beter gespeeld, maar we hadden het al laten liggen en Kwart 1 & 2. 78-81

Bart 18 punten (blessure begin tweede helft), Nick 15, Jordy 15 en Peter 12 punten.

Door coach Jaap -  Het komt niet vaak voor dat heren 2 de punten laat liggen in de eerste periode. 8-21.

 Foto's Heren 2

Verdedigend was het net niet, en de schoten vielen niet. 2e periode de defens veranderd naar Zone, en daar had DAS geen antwoord op. Onder aanvoering van Peter ( 12 pnt in 2e periode ) gingen we de rust in met 31-35. ( 23-14)

De derde periode konden we de lijn niet vast houden. Te veel river trotters spelers waren niet thuis. En bij Das maakte juist dat het verschil.
45-55. De vierde periode is nu in deze competitie bij ons de minste. Conditioneel en schot percentage zijn dan niet best.

We verliezen dan ook terecht met 61-74. We zijn ons van bewust dat de tegenstanders van niveau zijn en je met zijn ALLEN goed moet spelen om te winnen. We gaan gewoon lekker hard trainen en op zoek naar de eerste winst.
Score: Bart 20 en Peter 16 punten.