Door Marjan Bongers - De laatste vier wedstrijden werden al gewonnen door de Hoek en Blokdames. Met recht is te spreken van een positieve eindfase waarin het team van Marcus Lock zich bevind. De laatste competitiewedstrijd is thuis in Hardinxveld-Giessendam tegen de nummer 2 Helmink Heroes uit Zwijndrecht. Zij hebben het niet in eigen hand, maar hebben nog kans op het kampioenschap in de derde klasse en staan zeer gemotiveerd aan de start. River Trotters dames 1 staat vijfde in de competitie en kan zich hierin niet verbeteren, wel is de doelstelling om van alle top 4 ploegen een keer te winnen. Alleen Helmink Heroes ontbreekt nog op dit lijstje en dat is hun uitdaging voor deze wedstrijd.

Hoek en Blokdames 1 heeft vandaag 10 spelers ter beschikking. Regina ontbreekt nog steeds door een hardnekkige blessure en Edith is met vakantie. Coach Marcus start met Erica Post als guard, Carolien en Samantha op de forwardposities en Anouk en Marjan als centers. Het team kan in de beginfase niet helemaal haar draai vinden op het grote centercourt. Er wordt weinig gescoord. Gelukkig heeft ook de tegenstander moeite met het vinden van het netje. Stand na de eerste periode is 8-11. Ook de tweede periode weinig scores voor beide partijen, wel wordt er enorm hard gewerkt en staat de verdediging goed. Jonge speelsters zoals Talitha en Lydia pakken het goed op en draaien prima mee. Ruststand slechts 14-18.

De tweede helft wordt er furieus gestart door de River Trotters. Er wordt slimmer gespeeld. Paula zorgt voor tempo in de aanval en in deze fase wordt er goed en snel samengespeeld. Doordat het veld breed wordt gehouden kunnen Carolien en Anouk de ruimte die daardoor ontstaat benutten en afronden. En omdat de verdediging blijft staan als een huis onder leiding van Samantha achterin en Karin op de kop weten de Zwijndrechtse dames bijna niet te scoren. Na derde periode zijn de Hoek en Blokdames uitgelopen naar 30-22.

Je zou verwachten dat Helmink Heroes fanatiek gaat starten en alles of niets gaat spelen, maar dit pakte anders uit. Marjolein start de vierde periode fanatiek en ging twee keer langs haar verdediger, het verschil werd juist groter. Eigenlijk was deze sportieve wedstrijd onder de uitstekende leiding van Johan en Peter toen gespeeld. River Trotters kon uitgaan spelen en Helmink Heroes was niet bij machte om dit af te stoppen. Center Marjan kon nog twee keer schijnbaar eenvoudig voorlangs snijden en scoren en het laatste slotakkoord was voor Anouk die een prima uitgespeelde actie kon afmaken onder het bord. Eindstand 43-33. Een super teamprestatie voor het Hardinxveldse Hoek en Blokteam die de competitie afsluit met een nette 5 plek in de eindstand.

Coach Marcus Lock wordt door de dames bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren. Dit was zijn laatste wedstrijd als coach bij dit team. Volgend seizoen gaat hij een nieuwe uitdaging aan.
Eventuele geïnteresseerden om de ontstane vacature in te vullen kunnen contact op nemen via bestuur@rivertrotters.nl.

hoekenblok2

Door Marjolein van Genderen – Zaterdag 1 april stond er een uitwedstrijd op het programma van het Dames 1 team van River Trotters. We moesten aantreden tegen de nummer laatst van de competitie, Juventus uit Schiedam.

Thuis hadden we met grote cijfers gewonnen, dus vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. De dames van Juventus stonden in een zone, dus moest er omgeschakeld worden van de gebruikelijke aanvallen naar een zone-aanval. Na een paar aanvallen liep dit goed, en met een mooi drietje van Erica stonden we naar een paar minuten op een 9-2 voorsprong. Verdedigend kon het wel een stuk beter. We kregen de ene fout na de andere fout, en dus moesten we zorgen dat we zelf cleaner zouden verdedigen. Beide teams kwamen een aantal keer aan de vrije worplijn. Het kwart sloten we af met een 16-7 voorsprong.

Het tweede kwart werd het een stuk slordiger aan de kant van de Hoek en Blok ploeg. Verdedigend liep het nog niet goed, waardoor we Juventus terug lieten komen. Dit kwart waren er gelukkig de scores van Karin, waardoor de schade beperkt bleef tot een ruststand van 20-24. Coach Marcus gaf in de rust aan dat we scherp moesten worden en zelf beter moesten verdedigen en niet met de scheids bezig moesten zijn.

Het derde kwart bleek de knop omgedraaid en werd er goed basketbal gespeeld. Carolien kon vaak de basket vinden, en voor Erica viel er opnieuw een drietje. De winst leek veilig gesteld met een run van 16-0. Dit kwart werd met 20-5 gewonnen.

Ook het 4e kwart zetten we dit tempo door. Er werden een aantal fastbreaks gelopen en verdedigend stonden we op scherp. We kregen minder fouten. De Hoek en Blok formatie stevende op de overwinning af. We eindigden met de stand van 34-58.

We hebben onszelf goed herpakt na rust en hebben uiteindelijk ons hoofd koel weten te houden. Mooie teamprestatie met een 4e overwinning op rij als resultaat.

Volgende week staat onze laatste, en tevens thuiswedstrijd op het programma. 15.00 uur mogen we in de Wielewaal aantreden tegen de Helmink Heroes uit Zwijndrecht.

Scores: Erica 18, Carolien 12, Karin 8, Samantha 6, Marjan 5, Marjolein 5, Anouk 4.

Door Talitha Lemmen - Dames 1 neemt het dit weekend op tegen B.O.B. Dames 2. De wedstrijd vindt plaats in Oud-Beijerland. Het belooft alweer een spannende wedstrijd te worden, want de stand op de ranglijst is ongeveer gelijk. Het team is bijna compleet, op een geblesseerde Marjan en just married Lydia na.


B.O.B. neemt het voortouw en opent de wedstrijd met een 12-4 run. Waarna River Trotters onder leiding van een goed scorende Erica terugkomt tot 12-11. Helaas worden daarna vier vrije worpen niet verzilverd en eindigt het eerste kwart in een 16-11 achterstand. In het tweede kwart is het voornamelijk Carolien die zich met de score bemoeit. Zij wordt goed aangespeeld door onder andere Samantha. Door scores van Marjolein en Talitha eindigt het tweede kwart met een voorsprong: 26-28.

Na de rust starten de Hoek- en Blok dames meteen scherp. Onder andere Regina verdedigt uitstekend en Samantha laat door haar blocks geen enkele bal door. Na vijf minuten is de voorsprong nog verder opgebouwd, het staat 27-36. Er wordt hier en daar gewisseld en de dames hebben moeite de voorsprong te behouden. Er wordt door de thuisploeg een 13-0 run geplaatst. Edith stopt deze run en met haar belangrijke score bepaald ze de stand van het derde kwart: 40-38

Karin verdedigt sterk en het vierde kwart loopt gelijk op. Paula en Erica zorgen ervoor dat we nog even op voorsprong komen, maar beide teams maken dit kwart 10 punten. Dit betekent dat River Trotters helaas verliest met twee punten: 50-48.

De volgende wedstrijd staat gepland op 9 december om 20:30 tegen BV Juventus Dames 1 in Hardinxveld-Giessendam.

Scores van de wedstrijd: Erica 10, Carolien 10, Anouk 6, Talitha 6, Regina 5, Samantha 4, Edith 2, Marjolein 2, Paula 2.

Door Lydia Hettema -  Zaterdag 25 maart moest Rivertrotters Dames 1 een thuis wedstrijd spelen tegen BOB Dames 2. Na de winst van vorige week had de Hoek en Blok formatie goede instelling om ook vandaag te gaan winnen. Coach Marcus Lock gaf aan dat we vol moesten verdedigen en goed rond spelen.

In de eerste periode scoorde Erica een schitterende driepunter! Door de sterke verdediging en de felheid van o.a. Marjolein hadden de dames van B.O.B. weinig ruimte om te scoren. De Hoek en Blok formatie won de eerste periode met 16-11.

De tweede periode waren de Dames van B.O.B. wakker en zette goede aanvallen op. De verdediging van de tegenpartij stond goed en er was weinig ruimte om te scoren. Coach Marcus Lock vroeg een time out aan en zette iedereen op scherp door een zone aanval te spelen. Door de fouten die werden gemaakt door de Dames van B.O.B. hadden de Hoek en Bloem formatie ruimte om wat punten te pakken. De Dames van B.O.B. kwamen in de periode dichterbij en eindigde de tweede periode met 23-18 voorsprong voor Rivertrotters.

In de rust was er de tijd om de concentratie terug te pakken en waren de Dames van Rivertrotters gedreven om te winnen. Door een paar prachtige scores van Carolien begonnen de dames goed. Helaas was de verdediging van Rivertrotters zwakker geworden en werden er een paar scores gemaakt door de Dames van B.O.B. Om op de 5e plek te komen moesten de Hoek en Blok formatie winnen maar wisten dat dit niet makkelijk zal zijn. Zo eindigde de derde periode gelijk met 36-36.

De Dames van Rivertrotters begonnen met de juiste focus aan de vierde periode. Door het goed rond spelen en de sterke verdediging had de tegenpartij geen ruimte om te scoren. Dit was onze kans om deze wedstrijd te winnen. Door de goede acties en het samenspelen maakte de Hoek en Bloek formatie een aantal prachtige punten. Zo wonnen de Dames van Rivertrotters terecht met 52-41!

De volgende wedstrijd van de Hoek en Blok formatie is op zaterdag 1 april uit tegen Juventus Dames 1 om 17:00.

Scores: Carolien 18, Erica 10, Samantha 10, Karin 6, Lydia 5, Talitha 2, Edith 1.

Door Marjan Bongers - Hardinxveld-Giessendam_River Trotters dames 1 mag het dit weekend opnemen tegen Flex Field Fighter dames 1 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het onderlinge verschil in de ranglijst is slechts twee punten. Het beloofd dus weer een spannende wedstrijd te worden. Voor het eerst dit seizoen kan coach Marcus beschikken over een compleet team, maar liefst 12 (!) dames zijn present.

 Foto's game

De Hoek- en Blokdames starten de wedstrijd met de opdracht om fel te verdedigen en snel om te schakelen naar de aanval. Natuurlijk doet iedereen super zijn best, maar in de afwerking is er nog niet veel geluk. Marjan, Erica en Samantha sprokkelen wat punten bij elkaar, maar veel is het niet. Gelukkig staat het vizier van FFF ook niet op scherp en is de stand na de eerste periode 7-13.

De tweede periode geeft eenzelfde beeld als de eerste periode. De Hoek- en Blokdames gaan ervoor maar de aanvallen zijn gehaast en er wordt te vaak een verkeerde optie gekozen. Ook moet gezegd worden dat FFF een ervaren team heeft met twee goede guards die het spel goed begrijpen. Deze periode zijn er punten voor Paula, Anouk en Talitha. De teams ontlopen elkaar niet veel. Ruststand is 18-26.

De derde periode wordt fanatiek gestart met Edith, Karin en Marjolein in het team. Zij brengen teamspirit en energie in het spel. Verdedigend wordt er iets te veel ruimte weggegeven waardoor FFF makkelijker kan scoren. Door het energieke spel wordt er aanvallend weer meer ruimte gecreëerd wat tot aardig wat scores leidt. Deze periode worden de punten gemaakt door Erica, Carolien en Marjan.

Scheidsrechters Geert en Dion hebben deze sportieve wedstrijd prima onder controle. Ook tafelaars Thomas en Niels doen prima hun taak.

Nog steeds acht punten achter. De vierde periode moet er alles of niets gespeeld worden. De Hoek- en Blokdames gaan ervoor. Gesteund door het publiek wordt er furieus gestart aan de laatste periode. FFF blijkt een taaie, ervaren tegenstander. River Trotters verdedigd prima maar kan aanvallend geen potten breken. Wel wordt de laatste periode gewonnen, maar de wedstrijd wordt verloren. In de laatste periode werd er gescoord door Regina, Samantha, Erica, Talitha en Lydia. Eindstand 41-47.

Helaas deze keer geen winst voor de Hoek- en Blokdames. Aankomend weekend geen wedstrijd op het programma. De volgende wedstrijd is zaterdag 3 december as. uit tegen B.O.B. in Oud-Beijerland om 15.45 uur.

Door Carolien Loeve - Zaterdag 18 maart trad River Trotters Dames 1 aan tegen Flex Field Fighters in Hendrik-Ido-Ambacht. Thuis had de Hoek en Blok formatie met 6 punten verloren, dus er viel wat recht te zetten.

Coach Marcus Lock gaf aan dat iedereen scherp en fanatiek moest beginnen, iets wat de laatste wedstrijden nogal eens uit bleef, waardoor de dames al gelijk achter de feiten aanliepen. Nu was iedereen wakker en werd er gelijk keihard gewerkt, zowel in de aanval als verdediging. De FFF dames hadden er duidelijk moeite mee en wisten in het begin niet zo goed wat ze met de strakke verdediging aan moesten. Het eerste kwart met een 15-22 voorsprong afgesloten met een fraaie score en benutte vrije worp door Talitha.

In het tweede kwart begon het bij de tegenstander te draaien en liepen de scores gelijk op. Tevens stond de tegenstander in een zone verdediging, waardoor de Hoek en Blok dames even moesten omschakelen. Coach Marcus bleef erop hameren dat de aanvallen rustig gespeeld moeten worden; dan kwamen de gaten vanzelf. Dit werd inderdaad beloond; Samantha en Anouk werden gevonden en konden vrij hun schoten maken. Ruststand 26-33

Nu was het zaak om de voorsprong te behouden en niet te verslappen, zoals helaas de dames in het derde kwart nog wel eens doen. Gelukkig bleef iedereen strak bij de les en werd vooral de guard door Marjolein goed verdedigd, wat mooie steals opleverden. Het derde kwart eindigde in een 37-45 voorsprong.

In het laatste kwart denderden de River Trotters dames nog even door. Het geloof was weg bij de tegenstander en daar werd optimaal gebruikt van gemaakt. Eindstand 40-54
Er moet gezegd worden dat deze zege zwaar verdiend was door het harde werken en vooral door het goede samenspel van de dames. A.s. zaterdag wordt dit hopelijk voortgezet tegen B.O.B. om 15.00 in de Wielewaal.

Scores: Carolien 14, Samantha 8, Anouk 8, Marjan 7, Karin 6, Talitha 5, Erica 4, Lydia 2


Hardinxveld-Giessendam_Afgelopen zaterdag stond voor het eerste damesteam van basketballvereniging River Trotters de uitwedstrijd tegen Binnenland in Barendrecht op het programma. Binnenland staat lager op de ranglijst, maar is een bekende tegenstander voor de Hoek en Blokdames. Zij zullen ze niet onderschatten. Coach Marcus heeft de beschikking over maar liefst 11 dames. Hij start de wedstrijd met Marjolein, Erica, Samantha, Anouk en Marjan. De wedstrijd komt maar moeilijk op gang. Er wordt hard gewerkt en goed verdedigd maar in de afronding ontbreekt het nog aan scores. Een paar mooie steekballetjes zet dames vrij onder de basket. Makkelijke scores zijn het gevolg. Er zit veel energie in de wedstrijd en ‘nieuwelingen’ Talitha, Edith en Lydia blijven voor elke bal gaan. Zij zorgen voor een positieve vibe in het Hoek en Blokteam. Ruststand 15-19.

De tweede helft wordt furieus gestart. Paula zit er bovenop en Carolien zorgt aanvallend voor goede drives naar de basket. Karin geeft de center van Binnenland geen ruimte. Het team laat Binnenland de hielen zien en loopt uit naar 18-33. Helaas laat de vierde periode een kanteling van de wedstrijd zien. De Hoek en Blokdames laten zich afbluffen en lijken een schim van zichzelf. Binnenland dames krijg meer geloof en proberen te forceren. Met nog anderhalve minuut te gaan neemt Coach Marcus een time-out en maant de Hoek- en Blokdames hun hoofd koel te houden en de wedstrijd uit te spelen. Erica zorgt voor de rust in het spel en zo eindigt deze wedstrijd weer in een overwinning! Eindstand 37-41.

Wederom een winstpartij voor River Trotters dames 1. Goede punten zijn te benoemen al blijft er natuurlijk genoeg ruimte voor verbeteringen. De volgende wedstrijd is aankomende vrijdag om 21.00 uur in de Wielewaal. Tegenstander zal B.C. Verkerk dames 1 zijn. Deze dames staan één plaatsje hoger op de ranglijst, dus het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

De foto's van Jan Wim van de game vs Binnenland.

 Foto's Dames 1

Dames 1 wint de spannende wedstrijd tegen Hurricanes D1 met 47-45.

Competitiestand 

Door Karin Renaud - RT D1 houdt het weeeer spannend!

Na vier weken rust hadden de door Hoek en Blok gesponsorde River Trotters dames 1 afgelopen vrijdag eindelijk weer een wedstrijd. De basketballdames uit Hardinxveld mochten het deze keer opnemen tegen Hurricanes D1. Een team op leeftijd, maar zeker niet te onderschatten vanwege hun inzicht en tactisch spel. De competitie van dit seizoen is een bijzondere. De kwaliteiten van de ploegen liggen dicht bij elkaar, waardoor zeer veel wedstrijden met 1 of 2 punten worden gewonnen of verloren. Een spannende competitie dus. Ook deze pot beloofde spannend te worden……..

Met onder andere een jarige Carolien Loeve, seizoensdebutanten Talitha Lemmen en Marjolein van Genderen kon coach Marcus Lock over 9 dames beschikken.
De wedstrijd kende een zeer slechte start. Het spel verliep niet lekker bij de Hardinxveldse dames. In de 9e minuut stond het 4-11, maar gelukkig begon het iets beter te lopen en kon de achterstand beperkt worden tot 8-11 in de eerste periode. In de eerste paar minuten van de tweede periode liepen de Hurricanes dames weer uit tot een stand van zelfs 10-19. Hier kwam de ommekeer voor de RT-dames. Door screening en dus meer beweging in de aanval werd er nu wel gescoord. De ruststand was 23-22.

Vanaf hier ging de wedstrijd gelijk op. Ondanks de zeer goede verdediging van de Hurricanes kwamen de RT-dames nu pas in de wedstrijd. Er werd hard gewerkt. Met name om door de verdediging heen te komen. De Hoek en Blok dames kregen geen centimeter ruimte. Toch lukte het om een aantal nuttige punten te scoren, o.a. door Anouk van Diest en Talitha Lemmen. Ook werden er aan beide kanten veel fouten gemaakt, waardoor er veel strafworpen werden geschoten. Aan de kant van RT werden die goed benut.
Met nog 2 minuten op de klok was de stand 44-43. 3 rake strafworpen van Erica Post maakten 47-43. Nog een halve minuut te gaan. Bij balbezit van de Hurricanes werd het prijsschieten; 3 maal werd geprobeerd een 3-punter te maken. Helaas……. Balbezit RT, toch weer balbezit Hurricanes en ja hoor, toch nog 2 punten voor Hurricanes. Met nog ongeveer 10 seconden te gaan nam Marcus een time-out. Uitnemen in het midden en proberen balbezit te houden.

Met nog 3 seconden te gaan kreeg River Trotters zijkant aan hun kant bij de basket. De verdediging van Hurricanes was strak. De bal werd afgepakt en met nog 1 seconden te gaan ging de bal richting de basket van Hurricanes. Ffffffftttttttt…..yes, toch weer gewonnen!!! 47-45!
Mede dankzij deze wedstrijd draaien de Hardinxveldse dames mee in de top 3 van deze competitie. Best iets om trots op te zijn met een nieuwe samenstelling van het team!

Door Talitha Lemmen – zaterdag 4 maart stond de wedstrijd tegen de koploper Hurricanes Dames 1 op het programma. De thuiswedstrijd was met twee punten gewonnen door ons, dus we wisten dat het een pittige wedstrijd zal worden in het hol van de leeuw.

De Hoek en Blok formatie van acht speelsters was er klaar voor. Enkele seconden na het eerste fluitsignaal legde de tegenstander al direct een lay-up in de basket en niet veel later volgde de tweede score. De tegenstander was duidelijk gebrand om wraak te nemen en wij moesten nog even wakker worden. Een slordige verdediging en zeer sterke inside-drives van de tegenstander zorgde ervoor dat we het eerste kwart tegen een achterstand aankeken van 22-8.
Het tweede kwart verliep iets beter dan de eerste, maar nog steeds hadden we moeite met het harde en felle spel van de tegenpartij. Veel aanvallen konden niet worden afgestopt en daarbij viel het aanvallend niet aan onze kant. De ruststand werd 35-17.

Na de rust begonnen we weer met frisse moed. Voornamelijk de verdediging had een flinke oppepper gekregen. Carolien zorgde aan onze kant voor de scores. Dankzij haar konden we met de tegenstander mee en waren de scores in het derde kwart voor beide partijen 9 punten (44-26).

De laatste periode was het alles of niets. Ook hier zette Carolien haar heerlijke reeks voort. Helaas was het niet genoeg voor de eindstand, maar het vierde kwart werd wel gewonnen door ons met 9-13. Helaas was dit niet genoeg en kwamen we iets te laat toe aan het eigen spel. Eindstand is 53-39.

Volgende week vrijdagavond 10 maart spelen we weer thuis om 21.00 uur in de Wielewaal tegen Binnenland Dames 4. Het wordt weer tijd voor een overwinning!
Scores: Carolien 14, Anouk 10, Talitha 6, Samantha 4, Erica 4 en Marjolein 1.

Na de vorige spannende wedstrijd tegen Divine, die na verlenging gewonnen werd met 1 punt, reisden de Hoek en Blok dames afgelopen zaterag middag af naar Berkel en Rodenrijs waar tegenstander Squirrels op hun wachtte.

Het team was niet helemaal compleet maar werd goed aangevuld door 2 meiden uit U18, Romy en Annelie . Voor nieuwkomer Edith was deze wedstrijd haar debuut. Na een korte warming up moesten de Hoek en Blok dames aan de slag. In de eerste paar minuten was het toch even wennen en afwachten wat de tegenstanders speelden. Wat resulteerde in weinig scores aan beide kanten waardoor de 1e periode 7-8 werd.
Daar kwam in de 2e periode gelukkig verandering in. De dames wisten elkaar beter te vinden en de snelle Annelie wist goed op de break te lopen en zo de scores te maken.
De rust werd ingegaan met 2 punten voorsprong, 22-24

Met goede moed en veel zin werd de 2e helft ingegaan. Meteen werd de voorsprong uitgebreid en het spel liep lekker, na 3 minuten stand 22-29. Dat was helaas van korte duur. Na wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter waardoor Squirrels de vrije worp lijn mocht opzoeken raakten de Hoek en Blok dames even de weg kwijt. In de verdediging vielen gaten en Squirrels kwam langszij en zelfs op voorsprong. Mede door een mooie 3 punter van Romy werd het 3e kwart afgesloten met een gelijke stand 38-38. Zaak was om de verdediging dicht te houden en het aanvalsspel rustig op te zetten en niet gelijk te gaan schieten.

Met die opdracht werd de laatste periode ingegaan. En weer liep het gelijk op.
Helaas was Squirrels overgegaan op een zone verdediging waar de Hoek en Blok dames moeite mee hadden en de dames niet scoorden waardoor Squirrels wat uit kon lopen, in de 8e minuut was het 50-46. Erg spannende strijd en voor elke bal werd gevochten wat ook persoonlijke fouten met zich meebracht. In de laatste 30 seconden kwam Romy mooi vrij onder het bord en wist te scoren en kreeg een fout mee waardoor ze met een stand van 53-50 nog een strafworp mocht nemen. Die was raak 53-51. De Hoek en blok dames moesten alles geven om op gelijke hoogte te komen. Met nog een paar seconden op de klok nam Coach Marcus Lock een tactische time out waardoor de bal op de eigen helft ingenomen mocht worden. Er werd geprobeerd een dame vrij te spelen en een 3 driepunter te maken om toch de winst mee naar huis te nemen.
Helaas is dit niet gelukt maar de poging was zeker niet verkeerd.

Ondanks het nipte verlies, verlieten de Hoek en Blok dames het veld met een goed gevoel, ze hadden alles gegeven.

Dames 1 gaat strijdend ten onder vs Archipel: 46-57.

 Videobeelden Dames 1 game

Door Marcus Lock - Dames1 moest een wedstrijd spelen tegen een nieuw team uit Culemborg namelijk Archipel. 

Er werd al snel duidelijk dat het een gelijk opgaande strijd zou gaan worden. De tegenstander bestond uit voornamelijk jonge spelers met 2 dames die er ver boven uit staken, namelijk een snelle pointguard en een balvaste center. Onze taak om deze 2 dames af te stoppen, wat niet makkelijk zou gaan worden. Nadat de tweede scheidsrechter ook aanwezig was kon er begonnen worden.

De Hoek en Blok dames begonnen goed aan de strijd en wisten de stand gedurende de eerste periode gelijk te houden nl 14-14. Dit lukte door een nieuwe game play die gespeeld werd en goed liep.

De tweede periode werd de tegenstand feller en werden er goede met minder goede aanvallen afgewisseld wat resulteerde in een 28-35 achterstand met de rust. Later zou blijken dat deze achterstand bepalend zou zijn.

De derde kwart werd een moeilijke voor beide teams. Scores waren dan ook schaars maar helaas konden we niet overtuigen en liepen we verdedigend achter de feiten aan en konden we niet dichterbij komen.

Het laatste kwart leverde een beetje hetzelfde beeld op. Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en elkaar niet veel toegeven. Aanvallend en verdedigend ontlopen de 2 teams elkaar niet veel en zit het verschil in details. De eindstand kwam na deze gelijk opgaande strijd uit op 46-56

Al met al denk ik een leuke wedstrijd om te kijken, alleen jammer dat wij aan de verkeerde kant van de score bleven. Het goede is dat ik en met mij veel supporters hebben kunnen zien dat er veel verbetering is in de gameplays en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. We hebben nog 6 wedstrijden te gaan dus nog 12 punten te halen om een goede eindklassering te bereiken.

Helaas dus geen winst in deze wedstrijd Nu 2 weken goed en hard trainen om de volgende keer uit te kunnen stunten tegen de nummer 1 Hurricanes in Spijkenisse.

Graag zien we al de supporters volgende keer weer in de Wielewaal bij de volgende thuis wedstrijd.

River Trotters dames 1 wint na over-time met 1 punt verschil van Divine dames 1. Wederom dus winst 36-35 deze keer.

Door Lydia van Kalkert - Zaterdag 1 oktober – Sporthal de Wielewaal.

De 2e wedstrijd van Dames 1 staat op het programma, thuis tegen Divine Dames 1. Dit is de eerste wedstrijd van Divine dus we wisten niet wat we konden verwachten.

De wedstrijd komt moeilijk op gang, er worden veel kansen gemist in de aanval. De Hoek en Blok formatie staat echter verdedigend sterk, waardoor Divine ook bijna niet aan scoren toekomt. De stand na het 1e kwart is daardoor ook 5-7.

In het 2e kwart blijft deze trend zich doorzetten; er wordt weinig gescoord en goed verdedigd. Helaas gaan de ballen er aanvallend telkens nét niet in. Score met rust: 12-17.

Het 3e kwart loopt lekker voor de Hoek en Blok formatie. Er worden 11 punten gescoord door Carolien, Marjan, Samantha en Anouk. Ook de verdediging staat als een huis en Divine weet dit kwart maar 1x te scoren. Het kwart eindigt met een voorsprong: 23-19.

Het 4e kwart wordt billenknijpen. Iedereen begint zenuwachtig te worden en Divine komt gevaarlijk dichtbij. Met nog 1 minuut te spelen is de stand 27-27. Karin krijgt de fout mee en schiet haar vrije worpen en feilloos in: 29-27. In de laatste seconden legt Divine aan voor een noodschot op de driepunter lijn en zij krijgen de fout mee. 3 vrijeworpen voor Divine; de eerste 2 gaan er perfect in, de 3e wordt net gemist. Overtime…

Divine komt in de overtime voor met 5 punten verschil: 29-34. Het lijkt gespeeld. Maar door goede aanvallende acties die allemaal worden afgestopt met een fout, mogen we 3 keer aanleggen voor vrije worpen. Marjan schiet 1 op 2; 32-35. Samantha schiet ze allebei raak; 34-35. De laatste actie is van Anouk; de eerste vrije worp, raak, 35-35. De 2e vrije worp, ook raak! 36-35. Het laatste fluitsignaal klinkt. Winst voor River Trotters!

Scores van de wedstrijd:
Carolien Loeve 9, Anouk van Diest 8, Samantha Cornege 6, Karin Renaud 6, Marjan Bongers 2, Erica Post-Lock 2, Talitha Lemmen 2, Marjolein van Genderen-vd Zande 1

Door Karin Renaud - Vrijdag 3 februari kwamen de Squirrels dames bij onze River Trotters dames op bezoek voor een leuke pot basketball. Het werd voor de, door Hoek en Blok gesponsorde, Hardinxveldse dames 1 weer eens tijd voor een overwinning na een aantal verloren wedstrijden. Het damesteam onder leiding van Marcus Lock was er dus op gebrand om te winnen. In de uitwedstrijd was er nipt verloren.

Met 9 man beschikbaar werd er scherp begonnen. Er werd strak verdedigd met een man-to-man en helpside, wat resulteerde in een voorzichtige voorsprong voor de RT dames in de eerste kwart. In de tweede periode werd deze voorsprong verder uitgebouwd tot 14-7, doordat de Squirrels tot in de 7e minuut niet tot scoren kwamen. Al met al werd er aan beide kanten weinig gescoord met als resultaat een ruststand van 16-11. De scores binnen in het RT damesteam waren mooi verdeeld over alle spelers.

De overwinning lag binnen handbereik. Tegenwoordig spelen de River Trotters een sterk derde kwart; zo ook deze partij. Er werd goed verdedigd, goed uitgeboxt en daardoor werden veel rebounds gepakt. Ook nu kwamen de Squirrels niet tot scoren tot de 7e minuut. De overwinning werd zo goed als zeker gesteld in de derde kwart met een stand van 35-18.

Het vertrouwen om de overwinning binnen te halen gaf zelfvertrouwen in het spel. Er kon wat meer uitgeprobeerd worden in de aanval met als doel elkaar bij spannende wedstrijden ook te kunnen vinden. Anouk van Diest en Carolien Loeve hebben in de tweede helft de meeste scores voor hun rekening genomen. En dit alles leverde een eindstand op van 50-26 voor de Hardinxveldse Dames 1.

Dames 1 pakt winstgame vs Rowic: 43-32.

Complimenten voor de drie nieuwe, relatief onervaren speelsters: Lydia, Marjolein en Talitha. 

Foto's van JanWim HIER.

Door Carolien Loeve - River Trotters Dames 1 start met winst

Zaterdag 17 september staat de 1e wedstrijd van River Trotters Dames 1 op het schema, thuis tegen de dames van Rowic. De Hoek en Blok formatie is dit seizoen aangevuld met jonge, snelle talenten Marjolein vd Zande, Lydia van Kalkert, Talitha Lemmen en Edith de Rooij. Samen met de deels vaste formatie van vorig jaar, belooft dit veel goeds voor het nieuwe seizoen.

De dames starten goed en fel na het eerste fluitsignaal. Er wordt goed verdedigd en de 1e score is voor Marolein. De teams zijn aan elkaar gewaagd en de eindstand van het 1e kwart is dan ook 11-7. Hierna hebben de Hardinxveldse dames wat moeite met de snelle, kleine speelsters van de dames uit Dordrecht. Er wordt hard gevochten, maar de ruststand is in het voordeel van Rowic: 20-21

Toch is coach Marcus Lock niet ontevreden. Zaak is om het 3e kwart gelijk scherp te beginnen en het spel rustig op te zetten, dan komen de kansen vanzelf. Dit werpt inderdaad z’n vruchten af. Er wordt hard gewerkt in de verdediging door o.a. Lydia van Kalkert, waardoor de Dordtse dames moeite hebben met scoren. Met nog 1 kwart te gaan en de voorsprong van 3 punten, is het zaak om het hoofd koel te houden.  Dit lukt en de 1e winst is een feit: 43-32

Scores van de wedstrijd: Carolien Loeve 16, Paula Bor 6, Talitha Lemmen 5, Erica Post 4, Samantha Cornege 4 , Marjolein vd Zande 3, Regina vd Steen 3,  Marjan Bongers 2,

Door Marjolein van Genderen - Zaterdag 28 januari stond de wedstrijd tegen Divine op het programma. We hadden er zin in en waren klaar voor de wedstrijd. We misten onze eigen guards, maar gelukkig ging Annelie (MU18) mee en hadden we toch een guard.

De wedstrijd werd gestart met Marjan, Karin, Talitha, Marjolein en Annelie. Divine kwam goed uit de startblokken en zette al snel het verschil op 9-2. Er werd wel gewerkt, gescoord door Carolien, maar het liep nog niet goed en we kwamen einde eerste kwart nog verder achter tot 16-7.
Begin van het 2e kwart scoorde Edith 2 keer. De scherpte was er echter nog niet en Divine liep verder uit: 28-11. Na een time-out ging de knop om bij het Hoek en Blok team en werd er hard gewerkt om terug te komen in de wedstrijd. Met een aantal fastbreaks van Annelie op rij kwamen we voor rust terug tot 32-24.
Na rust beginnen we vol goede moed aan de 2e helft. We geloofden er nog in en alles was nog mogelijk. Met wat scores op rij van Marjolein, Carolien en Talitha komen we terug tot 37-30. Daarna zet toch Divine het gas er weer op en maken zij een 11-0 run. Het zit niet mee aan de kant van River Trotters. De ballen vallen niet en er zijn een aantal vervelende calls tegen. Einde 3e kwart: 48-30.
Het 4e kwart gaat het gelijk op. Lydia, Marjan en Talitha zorgen er met wat scores voor dat we gelijk op gaan en zelfs wat terugkomen: 52-42. Er staan nog een paar minuten op de klok, maar dan vallen er een aantal schoten in aan de kant van Divine. We komen helaas niet verder dan 62-43 als het eindsignaal klinkt.

We hebben hard gevochten, er waren mooie aanvallen te zien, maar helaas hebben we de punten niet mee naar Hardinxveld kunnen nemen.

Scores: Annelie 11, Talitha 9, Carolien 7, Lydia 4, Marjolein 4, Edith 4, Marjan 4.

dam22016

Door Karin Renaud - Op 30 april speelden de door Hoek en Blok gesponsorde River Trotters dames 1 hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Een bijzondere wedstrijd, omdat één van de speelsters, Angela de Bruin, haar afscheidswedstrijd speelde. Na een basketballcarriëre sinds haar achtste jaar, moet ze nu stoppen vanwege een blessure.

Het eerste team van Hardinxveld beschikte over 9 speelsters om de strijd aan te gaan met de meiden van Punch uit Delft. Coach Marcus Lock besloot om te starten met een zoneverdediging op het Center Court veld. De meiden uit Delft waren een stuk langer dan de RT dames, dus er moest goed verdedigd en uitgeboxt worden.

dam32016

In de eerste periode hadden de RT dames het zwaar. De tegenstander verdedigde erg fanatiek en RT had het moeilijk om vrij te komen in de aanval. De Punchmeiden kwamen ondanks de zone-verdediging gemakkelijker tot scoren. Gelukkig werd er goed gefloten en konden de beide partijen goed gebruik maken van een flink aantal vrije worpen. Deze periode eindigde in een stand van 7-16 voor de Delftse dames.
Daarna lukte het de Hardinxveldse dames beter om de verdediging goed dicht te houden. De tweede periode ging het hierdoor gelijk op; beide partijen kwamen niet heel veel tot scoren. De ruststand was dan ook een magere 13-23.

In de derde en vierde periode bleef de strijd gelijk opgaan in deze sportieve pot. De River Trotters dames hadden veel rebounds onder het bord van Punch. Ondanks dat een aantal ernstige blessures de RT dames parten gingen spelen, hielden de niet-geblesseerde spelers vol en kon de laatste periode zelfs winnend worden afgesloten! Het mocht niet meer baten; het verlies van de eerste periode kon niet meer goed gemaakt worden. De eindstand was 30-41 voor Punch.

Een sportieve pot met een emotioneel afscheid van Angela de Bruin en met veel dank aan de bankspeelsters, waardoor we ondanks de blessures toch genoeg mensen hadden om de laatste wedstrijd van dit seizoen tot een mooi einde te brengen.

Volgend seizoen weer nieuwe kansen. Zijn er nog meiden, die interesse hebben om mee te doen? We trainen elke dinsdagavond om 20 uur in de Wielewaal. Kom gerust kijken of meedoen!!

Dames 1 verliest met 58-35 van Rowic.

Door Carolien Loeve - Afgelopen zaterdag stond de laatste uitwedstrijd op het programma en wel tegen het 2e dames team van BS Leiden. Coach Marcus Lock kon over 8 dames beschikken. De thuiswedstrijd werd met een aantal punten verloren van dit veel hoger geplaatste team, dus het beloofde een spannend pot te worden.

Al vanaf het 1e fluitsignaal werd er duidelijk gemaakt door de scheidsrechters dat er scherp gefloten werd en dit resulteerde gelijk in het feit dat de teams vaak aan de vrije worp lijn stonden. De Hoek en Blok formatie uit Hardinxveld had het in eerste instantie moeilijk met het hoge tempo wat de Leidse dames lieten zien, maar al gauw konden ze wat beter mee komen. Het eerste kwart werd afgesloten met een 16-12 achterstand mede door een knappe 3-punter van Erica Post in de zoemer.

Ook in het tweede kwart ging het gas er volop bij de dames uit Leiden. De River Trotters kregen echter wat meer ruimte en wisten nu ook inside te basket wat makkelijker te vinden. Ruststand 36-26.
In de rust werd er overlegd hoe de Hoek en Blok formatie de snelle dames konden afstoppen en werd er besloten om een zonde verdediging te starten. Iets wat de dames eigenlijk nooit doen, maar in dit geval zou het wel eens goed kunnen werken. En dat deed het; de dames uit Leiden hadden hier duidelijk veel moeite mee; er werd weinig gescoord en kwamen ook nog eens in de foutenlast. Samantha Cornegé en Sandra Rikkers hadden veel rebounds en verdedigend liet de tegenstander ook steken vallen. Met nog een paar minuten te spelen wisten de Hardinxveldse dames knap de stand gelijk te trekken. Helaas werd het harde werken niet beloond en werd er verloren met 2 punten verschil. Einstand 49-47. Wel konden de dames en coach Marcus Lock terug kijken op een zeer mooie pot basketbal; er werd met z’n allen goed samen gespeeld en hard gevochten.

A.s. vrijdag om 20.00 in de Wielewaal staat de laatste wedstrijd op het programma.
Topscoorsters van de wedstrijd waren Carolien Loeve met 17 punten en Samantha Cornegé met 10 punten.

Door Erica Post - Vandaag mochten de River Trotters dames 1 aantreden in Zwijndrecht tegen de Helmink Heroes.

Het was een vroege wedstrijd voor onze dames en dat merkten we al in het eerste kwart. We liepen achter de feiten aan en lieten steken vallen in de verdediging, waardoor Helmink heroes een run van 9-0 op het scorebord zetten. Na een timeout van coach Marcus Lock werd het Hoek en Blok team wakker geschud. Met het opzetten van een nieuwe aanval kwamen we dichter bij de basket en kwamen er scores van Anouk, Carolien, Erica en Marjan. Alleen verdedigend bleef de felheid weg.

Het tweede kwart was de tegenstander nog dominant met 1 speelster die alles scoorden. Halverwege het kwart wisten we hoe we haar moesten stoppen en werd de verdediging beter. River Trotters werd wakker. Ook in de aanval ging het beter, er werd mooie passes gegeven en Edith gooide de bal er in , Carolien gooiden er een layup in en kreeg een fout mee waardoor ze ook nog een strafworp mocht nemen en deze dan ook benutten. Hierdoor werd het verschil van 12punten kleiner. Met 9 punten achterstand gingen de Hoek en Blokkers de rust in.

Coach Marcus gaf nog enige aanwijzingen en we begonnen fel aan het derde kwart.
Lydia kwam uit de startblokken en scoorden een layup. Met de 3/4 defense stealden we ballen en carolien scoorden 5 punten op rij. Zo werd het verschil stukken kleiner. De tegenstander was van slag en ze namen een time out. De verdediging stond als een huis, gewoon lekker doorgaan, en dat deden we dan ook. Met nog maar 1 punt achterstand gingen we de laatste periode in.

Het vierde kwart begonnen we weer sterk en kwamen we op een voorsprong met punten van Talitha, Erica, Samantha en Anouk.
Maar toen kwam de tegenstanders met een niet te stoppen speelster die onze voorsprong weg wuifde en we weer tegen een achterstand aankeken. Marjolein kwam nog tot scoren. Toen nog 3puntjes achter en met nog 1 minuut op de klok en balbezit. Een 3 punter werd gelost en helaas de bal rolde over de ring en daar de buzzer.
Eindstand 48-45

We hebben hard gewerkt, helaas
hebben we het laten liggen in het eerste kwart.
Iedereen kwam tot scoren
Carolien 14 punten, Anouk 11, Erica 5,  Lydia 4,  Talitha 3 en Samantha, Edith, Marjan en Marjolein 2 punten.

hoekenblok2

Altijd al eens willen basketballen? En hou je van sporten in teamverband? Bij een team waar ook gezelligheid en sportiviteit belangrijk zijn? 

Nu is je kans! Bij de dames van River Trotters is plaats voor nieuwe spelers. Ben je sportief en heb je interesse kom dan eens vrijblijvend meetrainen.  Er wordt elke dinsdagavond getraind vanaf 20.00 uur in Sporthal de Wielewaal.

Basketbal ervaring is niet noodzakelijk, sportiviteit, passie en gezelligheid wel.

Nieuwsgierig?

Vragen, Bel of mail met Marjan Bongers bestuur@rivertrotters.nl / 06 20 88 37 67.

Door Marjolein van Genderen - van de Zande - Vrijdagavond 9 december stond de thuiswedstrijd tegen Juventus uit Schiedam op het programma. Juventus staat onderaan in de poule, dus we hoopten op een grote uitslag en we hadden zin om te knallen!

De Hoek en Blok formatie startte sterk met de ervaren speelsters Regina, Carolien, Karin, Samantha en Anouk. Met een aantal snelle scores achter elkaar kwamen we al snel op een voorsprong van 12-3. Onder andere door scores van nieuwe talenten Lydia en Talitha sloten we het eerste kwart af met 20-7.
Het tweede kwart ging het eerst gelijk op met de tegenstander, maar uiteindelijk ging toch het gas er weer op en met een paar scores van Carolien en Samantha gingen we comfortabel de rust in met een 31-13 voorsprong.
Na rust schoten we snel uit de startblokken met scores van Marjolein, Erica en Anouk. De verdediging stond goed met een driekwart press, waardoor de tegenstander er moeilijk doorheen kwam. Er werden regelmatig steals gepakt en fastbreaks gelopen. Paula en Edith gooien de ballen er goed in. Zelf komen we nog een aantal keer aan de vrije worplijn en met 2 rake vrije worpen van Regina sluiten we het 3e kwart af met een 49-20 voorsprong.
Het 4e kwart wordt sterk begonnen met een 13-4 run. De tegenstander komt wel aan de vrije worplijn, maar niet alles gaat erin. We blijven tot het einde van de wedstrijd hard gaan en laten de voorsprong verder uitlopen naar een mooie eindstand van 68-26.

Deze wedstrijd was een mooie teamprestatie, waarbij er goed werd samengewerkt en iedereen tot scoren kwam. We hopen dit in de komende wedstrijden voort te zetten. Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen, een uitwedstrijd tegen BC Verkerk in Zwijndrecht.

Scores: Carolien 11, Paula 2, Karin 6, Samantha 12, Regina 5, Anouk 5, Marjolein 6, Talitha 5, Lydia 4, Edith 2 en Erica 10.

hoekenblok2