Door Jan Flach - Zaterdagmiddag 16.00 uur werd alweer voor de laatste keer de bal omhoog gegooid  in de Wielewaal voor de laatste thuiswedstrijd van 2017.  Tegenstander Juventus uit Schiedam viel deze eer ten deel.  Zoals al gezegd was de uitwedstrijd een makkelijk prooi voor de bijna niet te stillen honger van de M18 van de RHB/Connect formatie. Of het thuis weer zo makkelijk zou gaan was nog te bezien. Juventus  had namelijk een behoorlijke serie uitslagen neergezet de laatste wedstrijden. We zagen dan ook een paar nieuwe gezichten en dit kon de ommekeer eventueel verklaren. Zonder Jesse was River Trotters verder compleet en klaar voor de game.

Beide teams begonnen wat nerveus en onwennig aan de wedstrijd. River Trotters liet zich verleiden om mee te gaan in het hoge, maar ongecontroleerde, tempo van de tegenstander. Dit zorgde voor veel geforceerde acties, zonder enige vorm van overleg en vele missers. Dit leidde ertoe dat de prima leidende scheidsrechters (Nico en Martijn bedankt), veelvuldig moesten affluiten en er vooral vanaf de vrije worplijn mocht worden aangelegd. We kunnen al verklappen dat dit gelukkig niet van doorslaggevende betekenis was, want RT wist slechts 7 punten uit totaal 30 vrije worpen te verzilveren. Gelukkig waren deze ook niet aan Juventus besteed (2 uit 16).

Verdedigend zat het wel behoorlijk in elkaar en waren het Marijn Flach en Darryl die hun  directe tegenstanders in de welbekende broekzak hadden zitten. De 1e periode werd uiteindelijk met een kleine voorsprong afgesloten. 11-5.

Ook de 2e periode liet hetzelfde spelbeeld zien en werd er slordig en te gehaast gespeeld. Spelletjes werden wel ingezet, maar nooit gespeeld. Gelukkig had Marijn Schoon zijn vizier op scherp vanaf de 3 punt lijn, maar verder waren de geluksmomenten schaars. Wel bleef de RHB/Connect formatie geconcentreerd in de verdediging. Ruststand slechts 25-19.

In de rust werd er vooral gehamerd om rustiger te gaan spelen en de ruimte beter te benutten. En niet onbelangrijk, sneller in de omschakeling, want daar lagen kansen.

En zoals zo vaak gebleken dit seizoen, is dit team hongerig en bereid te luisteren. Er werd nog harder in de verdediging gewerkt en aanvallend werd er nu wel met overleg gespeeld. Vooral Jos pakte dit goed op. Door rustiger te spelen, begon hij zijn punten weer te pakken. Marijn Schoon strooide met mooie passes. Marijn Flach en Darryl pakte de rebounds en pakte ook wat punten mee. Maar ook Camiel,  Bart en Finn lieten zich zien. En als slagroom op het toetje, werd Jamie in de laatste seconden van de 3e periode vrijgespeeld en ronde het fraai af met een 3-punter. Juventus daarentegen wist zich geen raad met het goede spel van RT en begonnen zichzelf steeds meer te frustreren en lieten dit vooral in woord en gebaar weten. Tussenstand 49-29.

Het 4e kwart ging River Trotters door waar ze gebleven waren, maar jammer genoeg liet de tegenstander zich niet van hun beste kant zien en toonde zich een slecht verliezer. Gelukkig lieten de jongens zich niet gek maken en bleven gelukkig redelijk rustig. Een groot compliment voor de coach van Juventus, die zijn jongens even op hun plek zette om verdere escalatie te voorkomen. Uiteindelijk werd er met 64-33 gewonnen.

Volgende week wacht nog de uitwedstrijd, tegen de nog ongeslagen virtuele nummer 1, Rotterdam Basketbal. Hiervan werd als enige verloren dit seizoen en we zijn dan ook benieuwd of we hier met een compleet team de nodige tegenstand kunnen bieden. Om nog 1e te worden zal de M18 met minimaal 30 punten verschil moeten winnen.

Zo niet dan sluit de RHB/Connect formatie de 1e helft van de competitie sowieso af met een knappe 2e plaats, met een ruime voorsprong van 8 punten op de nummer 3. 

Mocht u zaterdag 16/12 – 09.00 uur niets te doen hebben, dan kunt u ons vinden en vooral aanmoedigen in de Alexanderhal te Rotterdam. 

Door Jan Flach - Zaterdagmiddag 16.00 uur was Jump’80 uit Hellevoetsluis te gast in de Wielewaal.  De uitwedstrijd werd dik gewonnen en gezien de flow waarin de RHB/Connect formatie zich bevind, werd er op voorhand al gespeculeerd over een 7e overwinning op rij. Zonder Bart, Jamie en Jesse, moesten de overige 6 spelers de strijd aan gaan, om de overwinning ook daadwerkelijk te realiseren.

Met dus slechts 1 wisselspeler, was het advies om niet al teveel met de krachten te smijten en de verdediging klein te houden en lange aanvallen te spelen. Verdedigend werd deze strategie redelijk uitgevoerd. Een compliment voor Jos, die met zijn tomeloze inzet, altijd 100% geeft en de guards in deze competitie af en toe tot wanhoop drijft. Ook Darryl en Finn stonden vandaag verdedigend hun mannetje en zorgen dat het aanvalsspel van Jump’80 behoorlijk ontregeld werd.

Aanvallend zal River Trotters, daar en tegen, meer moeten leren doseren en vooral de opties beter benutten. Het was dan ook niet echt genieten voor de supporters op de tribune. Tel daar bij op de onnoemelijk veel gemiste schoten, lay-up’s, vrije worpen  en balverlies, dan komt er een ruststand van 30-22 op het scorebord.  

Gelukkig bracht de tegenstander ook te weinig, waardoor de RHB/Connect formatie nooit echt in de problemen kwam, hooguit door eigen toedoen.

Kort gezegd zat er weinig tot geen beleving in deze wedstrijd. Het hoe en waarom is altijd gissen. Misschien het tijdstip? (4 uur ‘cup a soup momentje’). De kou in de zaal? Geen volledig team?

Na de rust begon River Trotters gedreven en was er een vlaag te zien van de mogelijkheden van dit team. Maar als dan na 3 minuten spelen, de tablet het laat afweten en alle wedstrijdgegevens niet meer terug te halen zijn naar het DWF, dan kan je alleen maar denken: “het is gewoon zo’n dag”!

Met het ‘good old’ sheet, werd de wedstrijd weer hervat. River Trotters probeerde het wel en in de verdediging bleef er hard gewerkt worden, maar een echte wedstrijd werd het jammer genoeg nooit. Positief is het wel dat zulke wedstrijden ook redelijk eenvoudig gewonnen worden, waardoor de 7e overwinning op rij een feit is. Eindstand 60-39.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en weer om 16.00 uur in de vertrouwde Wielewaal tegen Juventus uit Schiedam. Uit werd deze wedstrijd nog redelijk eenvoudig gewonnen, maar schijn kan bedriegen aangezien Juventus sindsdien bezig is aan een opmars en behoorlijke resultaten heeft neer gezet.

Support en aanmoedigingen zijn dan ook weer van harte welkom!  

Door Jan Flach - Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Helmink Heroes op het programma voor de M18. De ene helft stond in de Develhal in Zwijndrecht (volgens de website) en de andere helft in de Sophiahal in H-I Ambacht (volgens de app). Het bleek dus de laatste te zijn. Gelukkig had de thuisploeg hier ook last van aangezien zij na hun taken in de ene hal zich naar de andere hal moesten haasten. Oftewel de wedstrijd begon iets later dan gepland. Zonder Jesse en de geblesseerde Jamie, maar met Thomas Bor (M14), kon de RHB/Connect formatie aan de wedstrijd beginnen. 

Jammer genoeg was er ook maar 1 scheidsrechter, maar die heeft zich absoluut van zijn beste kant laten zien. Compliment!
Net als in de thuiswedstrijd, startte de tegenstander weer direct in een 2-3 zone. Alleen was River Trotters deze keer beter voorbereid. Nu was het een gladde/versleten wedstrijdbal, die voor de nodige problemen zorgde. Hierdoor grossierde beide teams in veel balverlies en kon RT zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Het tempo was te laag om de zone echt te doen wankelen en inside hadden de jongens moeite om de juiste posities in te nemen. Gelukkig kon Marijn Schoon van afstand de nodige scores maken, waardoor RT met een 11-12 voorsprong de 1e periode konden afsluiten.

De 2e periode begon het iets beter te lopen en kwam Jos regelmatig goed door met zijn snelheid en 1-1 acties. Ook een groot compliment aan Thomas, die vaak op de goede plek stond bij gemiste schoten en zo vanuit de rebound zijn punten meepakte. Verdedigend stond het deze keer ook beter. We hadden geleerd van de thuiswedstrijd en konden zo de guard en schutter van Helmink redelijk neutraliseren. Deze keer slechts 11 punten van zijn hand in de gehele wedstrijd. Jammer genoeg werden er nog steeds teveel makkelijke scores gemist, waardoor River Trotters niet echt afstand konden nemen. Ruststand 26-32.
De scheidsrechter nam onze verzoek om van bal te wisselen gelukkig serieus en nam de moeite om in de pauze weer naar de andere zaal te rijden en daar spiksplinternieuwe ballen (nog in de verpakking) op te halen en ter plekke op te pompen.

Deze geste werd zeer gewaardeerd en bij de start van de 3e periode, zagen we dan ook direct wat een goede bal met grip voor een verschil kan maken. Verdedigend ging er een schep bovenop.
Jos zette de guard van Helmink zo onder druk, dat hij veel passfouten afdwong, waardoor de RHB/Connect mannen over de tegenstander heen denderden. Vooral Marijn Flach wist hiervan regelmatig te profiteren. Met een 18-0 run werd ook nu weer een einde gemaakt aan de illusies van Helmink Heroes om de wedstrijd eventueel nog te kantelen. Deze frustratie liep dan ook nog even uit in een opstootje aan het einde van de 3e periode. Tussenstand 3e periode: 32-54.

De mannen lieten zich hierdoor niet intimideren en speelde de 4e periode dan ook rustig verder, zonder echt voluit te gaan. Ook Darryl, Camiel, Bart en Finn verdienen het om genoemd te worden, aangezien dit ook weer een prima team prestatie was. De wedstrijd werd gedisciplineerd uitgespeeld en zo was dit dan al weer de 6e win op rij.

De volgende wedstrijd staat gepland op 2 december om 16.00 uur in de eigen Wielewaal tegen Jump’80 uit Hellevoetsluis. Komt dat zien!

Door Jan Flach - Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Rowic uit Dordrecht op het programma. Beide teams hadden al eerder de degens gekruist in deze competitie. Toen trok de RHB/Connect formatie, aan het langste eind, door hard te werken en georganiseerd basketbal te laten zien.

 Competitiestand

River Trotters begon ook nu weer sterk aan de wedstrijd. Vooral het duo Marijn Schoon en Jos van Wijngaarden zetten de toon, door direct het gaspedaal hard in te drukken. Zij nemen dan ook gezamenlijk bijna alle scores in de eerste periode voor hun rekening. Ook Jamie en Finn gooien er nog wat puntjes bij, waardoor het eerste gaatje geslagen werd. Stand na 1e periode 12-19.

De 2e periode gaat River Trotters vrolijk verder met waar ze gebleven waren. De coaches kunnen lekker door wisselen, zonder dat dit tot verslapping leidt en zo kan ook Jesse eindelijk zijn eerste minuten van dit seizoen maken. Rowic weet zich weinig raad met de fel jagende Hardinxvelders en grossieren in balverlies, waar dankbaar in de omschakeling door RT gebruik van wordt gemaakt. Tot dan is het enige minpuntje dat de afwerking iets te wensen over laat en de ruststand groter had moeten zijn. Ruststand: 16-31

Ook begin 2e helft, laat hetzelfde spelbeeld zien en loopt River Trotters gestaag verder weg van Rowic. Halverwege 3e kwart staat er dan ook een 21 punten voorsprong op het sheet (24-45). Toch sluipt er een soort gemakzucht in het spel van RT en lijkt Rowic een antwoord te hebben gevonden op de pressie van de jongens. Langzaam maar zeker sluipt Rowic weer iets dichterbij. Een time-out in de 9e minuut om aan te geven dat er rustiger gespeeld moet gaan worden en er verdedigend teveel ruimte gegeven wordt. Mooi moment om weer even vanuit een zone te groeperen, dat pakte eerder dit seizoen al een paar keer zeer goed uit. Tussenstand na 3e periode: 34-50.
Niets aan de hand zou je denken, maar toch knaagt er iets. Vermoeidheid? Gemakzucht?

Met als doel de voorsprong vast te houden en de rust in de aanval te bewaren wordt de 4e periode begonnen. Rowic begint nu toch ook veel druk op onze guards te zetten en weten zo ook passfouten af te dwingen. Hieruit krijgen zo ook een paar makkelijke scores. Aanvallend is RT ongeduldig en blijven daardoor slecht onder de druk uit te komen. Gelukkig weet Darryl vanuit de aanvallende rebounds nog 2 x scoren, maar het oogt niet meer zo fris. Met nog 3 minuten te gaan is de voorsprong dan ook nog ‘slechts’ 11 punten en wankelt River Trotters. Time out en terug naar man to man. Gelukkig weet Jos met een magistrale driepunter, de run van Rowic te doorbreken en weet River Trotters de winst mee naar huis te nemen. Eindstand 52-59.

Conclusie is dat M18 wederom een prima pot speelde, maar er wel nog even nagepraat moet worden, waar het grote verval in de 4e periode door veroorzaakt werd.

Terug in de Wielewaal konden de jongens zich in het feestgedruis van het fantastisch georganiseerde Sportspektakel storten en kijken naar de wedstrijd van de MSE1, die totaal geen verval kende.

Met grote dank aan RHB Stevedoring & Warehousing uit Rotterdam en Connect Chemicals uit Dordrecht, mocht de M18 tijdens de sponsorpresentatie, hun nieuwe tenues van deze sponsoren, aan het in grote getalen opgekomen publiek, en uiteraard de sponsoren zelf, tonen.

Door Jan Flach - Na 3 weken rust inclusief een herfstvakantie en het verwerven van 2 nieuwe sponsors t.w. RHB Stevedoring & Warehousing en Connect Chemicals, mochten de ambiteuze mannen van de M18 alweer hun vijfde wedstrijd gaan afwerken. Tegenstander Helmink Heroes uit Zwijndrecht (voorheen Devil Devils en BC Verkerk en nu ook samen met Fairmount) was deze keer te gast in een drukke Wielewaal, waar 3 wedstrijden tegelijk werden gespeeld.

Van deze tegenstander was verder weinig bekend, behalve dat zij wisselvallig presteren in de competitie. River Trotters was in ieder geval gebrand om de 4e winst op een rij veilig te stellen. Helaas is de warming up niet optimaal, vanwege de uitloop van andere wedstrijden eerder op de dag. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. De scheidsrechters Stef en Niels staan klaar, tafel klaar en teams klaar, beginnen maar.
Het is direct duidelijk wat de intenties van Helmink Heroes zijn, namelijk het tempo uit de wedstrijd halen door een 2-3 zone neer te zetten. Ook direct een streep door de rekening van de aanvalsspellen van River Trotters. Aanpassen dus. Dit lukt gedurende de 1e helft totaal niet. Geen snelheid, geen balcirculatie en slechte schotkeuze. Tel daarbij op de zeer matige man to man verdediging en dan krijg je een draak van een wedstrijd. In ieder geval voor wat betreft RT, daarentegen werkte de tactiek dus wel voor de tegenstander. Door een zeer slimme guard, die keer op keer werd vrijgespeeld en maar liefst 23 punten in de 1e helft er in gooide (waarvan 4 3-punters), liep Helmink van een 13-14 stand na de 1e periode, brutaal weg naar een 29-40 ruststand. En River Trotters droop gefrustreerd af naar de kleedkamer. Chapeau voor de tegenstander.
Coaches verzin een list en hoe gaan we de 2e helft in? Donderspeech in de kleedkamer en onder het motto bestrijden waarmee je bestreden wordt, gingen de mannen ook vanuit een zone de 2e helft in.

Dit blijkt de sleutel van succes, want daarna waren het de RHB/Connect mannen van River Trotters die orde op zaken gingen stellen. Met een ontketende en jagende Jos en Marijn Schoon, Marijn Flach die opeens de turbo in de fastbreak er op zette en Jamie die samen met Darryl heerste onder de borden, werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Na de 3e periode stond er dan ook een 45-44 stand op het bord.
Uiteraard het advies voor de 4e periode was doorgaan en afmaken. De traps in de hoeken werden steeds beter uitgevoerd. Bart en Camiel, maar ook Finn lieten er geen twijfel meer over bestaan wie hier met de winst aan de haal zou gaan. Met maar liefst een 19-0 run werd dit duidelijk gemaakt. Helmink kwam er niet meer aan te pas en de guard werd geïsoleerd en wisten dus niet meer te scoren. Wat een omschakeling en veerkracht. Chapeau voor de M18 ditmaal. Eindstand: 64-44.

Mooi detail is dat alle spelers gescoord hebben en dat alle punten ook over het hele team evenredig zijn verdeeld. Echt een teamprestatie dus! Volgende week 4/11 speelt de M18 om 16.30 uur uit bij Rowic in Dordrecht. Alle support is uiteraard welkom!

Twee nieuwe shirtsponsoren voor de M18!! (met dank aan Jan èn Astrid Flach voor de werving!!)

Klik op plaatje voor website.

connect

rhb

Door Joris van Wijngaarden - Starting Five: Marijn Flach, Jos van Wijngaarden, Darryl Silvania, Finn Stuij en Marijn Schoon

We opende deze wedstrijd met een score van Marijn Schoon. De verdediging was sterk en in de aanval kwamen we onze afspraken na. Doordat we onze mannen goed verdedigden en in de aanval deden wat er van ons gevraagd werd sloten we deze periode af met een score  6-14.

De tweede periode ging net zo goed als de eerste periode. De overgang van de aanval naar de verdediging en van de verdediging naar de aanval waren goed. Daardoor gingen we de rust in met een score van 19-37.

De derde periode zwakte we af we liepen onze mannen vaker lopen en in de aanval was een klein beetje chaos aanwezig. Daardoor sloten we deze periode af met een score van 27-47.

De laatste periode pakte we na een peptalk  van jan en Dion de draad weer op en gingen we verder we gingen weer goed verdedigen en in de aanval deden we weer wat er gevraagd werdt .

Daardoor sloten we deze wedstrijd met een score van 39-68 af.

m18 gr klein

Door Jan Flach - M18 wint van Rowic (foto

Zaterdagmiddag 15:00 uur was de 2e thuiswedstrijd van de M18 in de eigen Wielewaal. Met de 1e thuiswedstrijd nog in het geheugen, was het CCA team er op gebrand om zich deze keer beter te presenteren. Bijkomende voordeel was, dat op Jesse na, het team nu wel compleet kon aantreden. Van Rowic wisten we dat ze hun eerste wedstrijd met grote overtuiging hadden gewonnen (+50). Dus de heren waren gewaarschuwd.

Het DWF ingevuld, publiek verwachtingsvol, scheidsrechters en teams op de plaatsen, klaar, sprongbal….go!

Vanaf minuut 1 was al direct te zien dat de teams wel eens aan elkaar gewaagd konden zijn. Rowic opent de score, direct gevolgd door een score van Marijn Schoon. Verdedigend geeft RT direct het signaal af, dat ze de punten niet cadeau zullen doen. Geconcentreerd en fel, zoals we dat als coaching staf graag zien. Aanvallend hebben we deze keer de rust en begint er samenspel zichtbaar te worden. Marijn Schoon wordt zo vrijgespeeld en knalt er een 3-tje in. Maar ook Rowic laat zich niet onbetuigd en zo gaat het tot aan de 5e minuut gelijk op. Dan volgt er een periode waar wij als coaches heel blij van worden. De ene aanval nog mooier dan de andere. Zo uit het boekje zoals we dat op de trainingen oefenen. En mocht er eens wat mis gaan, dan stond Marijn Flach er nog die keer op keer de aanvallende rebound wist te pakken en regelmatig wist te scoren. Een 7-0 run zorgt voor een 20-12 voorsprong na 1e periode.

Het 2e kwart start de CCA formatie weer uitstekend en weten tot aan de 3e minuut een 10 punten voorsprong redelijk eenvoudig vast houden. Time out Rowic. Dit bleek even voor de ommekeer te zorgen een 2-9 run van Rowic en nu de time out van RT. Ook dit blijkt te werken en is het nu Darryl die zich van de rest onderscheid door maar liefst 7 punten er in het vervolg in te gooien. Ruststand 32-27.

Na de rust, blijft River Trotters het spel dicteren en zijn het nu Jos en Jamie die met regelmaat weten te scoren, terwijl de verdediging staat als een huis. RT is feller en fanatieker en strijdt voor iedere bal. Hard werken loont dus echt! Bart zoals we gewend zijn, maar ook Finn laat zien weer wat verder te zijn in zijn ontwikkeling. Knap zoals hij een even lange center van Rowic weet af te stoppen. Dit kwart loopt RT weer wat verder weg. 49-38 tussenstand.
De eerste minuten van de 4e periode lijkt River Trotters toch even te gaan wankelen. Aanvallend wordt het team weer nerveus en onstuimig. Veel turn-overs en dito scores. Ook verdedigend laat het team steken vallen, door de afspraken niet meer na te komen. Time out. Rust bewaren en lange aanvallen spelen is het advies. Gelukkig wordt dit goed opgepakt en houdt Camiel het hoofd koel en pakt zo ook nog zijn puntjes mee. Eindstand 62-50.

Wat een game en wat een intensiteit van de zijde van River Trotters. Klein puntje van kritiek is nog steeds het missen van de vrije worpen (30%). Maar als er zo gespeeld wordt, dan is dat gauw vergeven.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Jump’80 om 13.00 uur en hopelijk zijn we dan weer een stukje verder in onze ontwikkeling.

 

Door Jan Flach - Zaterdagavond 18.30 uur moest M18 tegen Juventus in Schiedam aantreden voor de 2e wedstrijd van het seizoen. Met de wetenschap dat ook Juventus hun eerste wedstrijd had verloren, kon dit wel een aardige pot worden. Deze keer zonder Jesse en Jamie begonnen we met 7 man aan onze eerste ‘digitale’ wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat de CCA mannen de overhand hadden en de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Vooral verdedigend bleven de gelederen gesloten en werd de bucket goed dicht gehouden. Een compliment voor nieuwkomer Finn, die zich geweldig staande hield tegen de grote center van Juventus. Aanvallend zat er nu ook meer rust in het spel, met name doordat Marijn Schoon er weer bij was. Zo wist hij veelvuldig zijn man uit te spelen en zo een overtal situatie te creëren. River Trotters profiteerde in de persoon van Camiel veelvuldig van de break, terwijl Marijn Flach onder de borden heerste als een vorst. Zo stond er met 9.58 minuten gespeeld, een 0-15 score op het bord. Een wanhoopschot van Juventus in de laatste seconde, zorgde er voor dat we net de ‘nul’ niet konden houden.

Het 2e kwart liet al geen ander beeld zien en bleef het vooral eenrichtingsverkeer. De man-to-man defense stond goed en hier zagen we een duidelijke verbetering t.o.v. verleden week. Dit was vooral te danken aan een betere inzet en intensiteit. Vooral Darryl en Jos waren onvermoeibaar en speelde beide een prima wedstrijd. De rust werd bereikt met 9-29 stand. Ook Bart droeg met zijn ‘stoïcijnse’ speelwijze zijn steentje bij en was het fijn dat hij er weer bij was.
Net als verleden week was de wedstrijd al wel gespeeld, alleen nu met de wetenschap dat River Trotters met de winst naar huis zou gaan. Dat is op zich al een fijne gedachte. De 2e helft werd de focus vooral gelegd op het oefenen van de aanvalsspellen. Hiervoor krijgen we op de trainingen weinig tot geen gelegenheid, aangezien er nog niet met 10 man getraind is.

Deze spelletjes blijven vooralsnog lastig en zorgen voor de nodige onrust. Teveel focus op het spelletje zelf, terwijl de vele open mogelijkheden over het hoofd worden gezien. De juiste keuzes maken is nog een ‘dingetje’. Hier moet het team nog in groeien en de juiste balans zien te vinden. Dit zagen we dan ook terug in de tussenstanden van het 3e kwart (17-39) en de uiteindelijke eindstand van 26-47. Als kanttekening kan er wel aangegeven worden, dat de CCA brigade vanuit deze aanvallen maar liefst 27 keer vanaf de vrije worp lijn mocht aanleggen. Puntje van aandacht is wel dat hieruit slechts 7 keer het netje wordt gevonden. Verdedigend stond het wel, getuige de 26 punten die Juventus wist te maken.

Volgende week wacht ons om 15:00 uur in de Wielewaal de buurman uit Dordrecht, Rowic.
Hopelijk komen de toeschouwers in grote getalen naar de sporthal om de mannen en hart onder de riem te steken.

Het rij- en wasschema toegevoegd in het menu bij de M18. (HIER)

Door Jan Flach - Het is weer zo ver. Het seizoen 2017-2018 is officieel begonnen en we hebben er zin in. De eerste thuiswedstrijd in een nieuwe samenstelling en met een nieuwe staf. De eerste tegenstander is ook gelijk een geduchte, Rotterdam Basketbal. Altijd lastig in te schatten, afhankelijk van de spelers die beschikbaar zijn. River Trotters in ieder geval zonder Marijn Schoon en Bart die vanwege schoolverplichtingen niet aanwezig konden zijn.

De bal gaat omhoog en we zijn begonnen. Het is Jos die namens River Trotters de score opent. Beide teams zijn nog wat onwennig en het oogt allemaal nerveus. Dit tot aan de 5e minuut, waar Rotterdam een kleine voorsprong heeft genomen. Maar daarna gaat het daarna volledig mis aan de zijde van RT. Verdedigende afspraken worden niet nagekomen en aanvallend zijn de spelers volledig de kluts kwijt. 3 punter van Rotterdam en time out River Trotters. Helaas mocht dit niet baten, Rotterdam denderde over RT heen. Slechts 3 schamele punten in het 1e kwart was het resultaat tegenover 22 van Rotterdam.
Het 2e kwart was al niet veel beter en alleen Jamie (terug van weggeweest) weet het netje te vinden door sterk inside spel. Gelukkig blijft de schade beperkt, maar bij een 9-36 ruststand is er van een echte wedstrijd al geen sprake meer. Maar we hoeven ons ook niet naar de slachtbank te laten leiden. De coaches geven aan dat we toch minimaal 1 kwart willen winnen en tactisch wordt strijdplan aangepast. Verdedigend gaan we over op een zone en aanvallend meer vanuit een opportunistische gedachte.

Ook dit mag niet direct baten. Rotterdam loopt verder weg, maar vanaf de 7e minuut lijkt er een kleine opleving aan de kant van River Trotters en wordt er beter rond gespeeld en meer open kansen onder het bord gecreëerd en beginnen de jongens eindelijk wat individuele duels te winnen. Dit is wat we willen zien, vechtlust en nooit opgeven.
Deze lijn wordt in het 4e kwart doorgetrokken en hoewel de wedstrijd al gespeeld was, kreeg het publiek toch iets van de mogelijke potentie voorgeschoteld. Met nieuwkomer Finn, die met zijn lengte een welkome aanvulling zal gaan worden, Marijn Flach die de schroom van zich af begint te gooien, de gebroeders de Jongh die bij vlagen lieten zien waartoe ze in staat zijn, Darryl die zo graag wil en zijn eerste puntjes meepikte, Jamie die weer liet zien wat hij kan en Jos met zijn onuitputtelijk drang om niet op te geven, werd de doelstelling van de rust in het 4e kwart ingelost. 18-10 in het voordeel van River Trotters. Het kan dus wel.
De eindstand voor de statistici onder ons was 37-69, maar laat het einde van deze wedstrijd het begin zijn van een mooi seizoen, waarbij we volgende week met de uitwedstrijd tegen Juventus in Schiedam met een volledige selectie in staat moeten zijn om meer tegenstand te gaan bieden.