Door Joris van Wijngaarden - Starting Five: Marijn Flach, Jos van Wijngaarden, Darryl Silvania, Finn Stuij en Marijn Schoon

We opende deze wedstrijd met een score van Marijn Schoon. De verdediging was sterk en in de aanval kwamen we onze afspraken na. Doordat we onze mannen goed verdedigden en in de aanval deden wat er van ons gevraagd werd sloten we deze periode af met een score  6-14.

De tweede periode ging net zo goed als de eerste periode. De overgang van de aanval naar de verdediging en van de verdediging naar de aanval waren goed. Daardoor gingen we de rust in met een score van 19-37.

De derde periode zwakte we af we liepen onze mannen vaker lopen en in de aanval was een klein beetje chaos aanwezig. Daardoor sloten we deze periode af met een score van 27-47.

De laatste periode pakte we na een peptalk  van jan en Dion de draad weer op en gingen we verder we gingen weer goed verdedigen en in de aanval deden we weer wat er gevraagd werdt .

Daardoor sloten we deze wedstrijd met een score van 39-68 af.

m18 gr klein

Door Jan Flach - M18 wint van Rowic (foto

Zaterdagmiddag 15:00 uur was de 2e thuiswedstrijd van de M18 in de eigen Wielewaal. Met de 1e thuiswedstrijd nog in het geheugen, was het CCA team er op gebrand om zich deze keer beter te presenteren. Bijkomende voordeel was, dat op Jesse na, het team nu wel compleet kon aantreden. Van Rowic wisten we dat ze hun eerste wedstrijd met grote overtuiging hadden gewonnen (+50). Dus de heren waren gewaarschuwd.

Het DWF ingevuld, publiek verwachtingsvol, scheidsrechters en teams op de plaatsen, klaar, sprongbal….go!

Vanaf minuut 1 was al direct te zien dat de teams wel eens aan elkaar gewaagd konden zijn. Rowic opent de score, direct gevolgd door een score van Marijn Schoon. Verdedigend geeft RT direct het signaal af, dat ze de punten niet cadeau zullen doen. Geconcentreerd en fel, zoals we dat als coaching staf graag zien. Aanvallend hebben we deze keer de rust en begint er samenspel zichtbaar te worden. Marijn Schoon wordt zo vrijgespeeld en knalt er een 3-tje in. Maar ook Rowic laat zich niet onbetuigd en zo gaat het tot aan de 5e minuut gelijk op. Dan volgt er een periode waar wij als coaches heel blij van worden. De ene aanval nog mooier dan de andere. Zo uit het boekje zoals we dat op de trainingen oefenen. En mocht er eens wat mis gaan, dan stond Marijn Flach er nog die keer op keer de aanvallende rebound wist te pakken en regelmatig wist te scoren. Een 7-0 run zorgt voor een 20-12 voorsprong na 1e periode.

Het 2e kwart start de CCA formatie weer uitstekend en weten tot aan de 3e minuut een 10 punten voorsprong redelijk eenvoudig vast houden. Time out Rowic. Dit bleek even voor de ommekeer te zorgen een 2-9 run van Rowic en nu de time out van RT. Ook dit blijkt te werken en is het nu Darryl die zich van de rest onderscheid door maar liefst 7 punten er in het vervolg in te gooien. Ruststand 32-27.

Na de rust, blijft River Trotters het spel dicteren en zijn het nu Jos en Jamie die met regelmaat weten te scoren, terwijl de verdediging staat als een huis. RT is feller en fanatieker en strijdt voor iedere bal. Hard werken loont dus echt! Bart zoals we gewend zijn, maar ook Finn laat zien weer wat verder te zijn in zijn ontwikkeling. Knap zoals hij een even lange center van Rowic weet af te stoppen. Dit kwart loopt RT weer wat verder weg. 49-38 tussenstand.
De eerste minuten van de 4e periode lijkt River Trotters toch even te gaan wankelen. Aanvallend wordt het team weer nerveus en onstuimig. Veel turn-overs en dito scores. Ook verdedigend laat het team steken vallen, door de afspraken niet meer na te komen. Time out. Rust bewaren en lange aanvallen spelen is het advies. Gelukkig wordt dit goed opgepakt en houdt Camiel het hoofd koel en pakt zo ook nog zijn puntjes mee. Eindstand 62-50.

Wat een game en wat een intensiteit van de zijde van River Trotters. Klein puntje van kritiek is nog steeds het missen van de vrije worpen (30%). Maar als er zo gespeeld wordt, dan is dat gauw vergeven.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Jump’80 om 13.00 uur en hopelijk zijn we dan weer een stukje verder in onze ontwikkeling.

 

Door Jan Flach - Zaterdagavond 18.30 uur moest M18 tegen Juventus in Schiedam aantreden voor de 2e wedstrijd van het seizoen. Met de wetenschap dat ook Juventus hun eerste wedstrijd had verloren, kon dit wel een aardige pot worden. Deze keer zonder Jesse en Jamie begonnen we met 7 man aan onze eerste ‘digitale’ wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat de CCA mannen de overhand hadden en de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Vooral verdedigend bleven de gelederen gesloten en werd de bucket goed dicht gehouden. Een compliment voor nieuwkomer Finn, die zich geweldig staande hield tegen de grote center van Juventus. Aanvallend zat er nu ook meer rust in het spel, met name doordat Marijn Schoon er weer bij was. Zo wist hij veelvuldig zijn man uit te spelen en zo een overtal situatie te creëren. River Trotters profiteerde in de persoon van Camiel veelvuldig van de break, terwijl Marijn Flach onder de borden heerste als een vorst. Zo stond er met 9.58 minuten gespeeld, een 0-15 score op het bord. Een wanhoopschot van Juventus in de laatste seconde, zorgde er voor dat we net de ‘nul’ niet konden houden.

Het 2e kwart liet al geen ander beeld zien en bleef het vooral eenrichtingsverkeer. De man-to-man defense stond goed en hier zagen we een duidelijke verbetering t.o.v. verleden week. Dit was vooral te danken aan een betere inzet en intensiteit. Vooral Darryl en Jos waren onvermoeibaar en speelde beide een prima wedstrijd. De rust werd bereikt met 9-29 stand. Ook Bart droeg met zijn ‘stoïcijnse’ speelwijze zijn steentje bij en was het fijn dat hij er weer bij was.
Net als verleden week was de wedstrijd al wel gespeeld, alleen nu met de wetenschap dat River Trotters met de winst naar huis zou gaan. Dat is op zich al een fijne gedachte. De 2e helft werd de focus vooral gelegd op het oefenen van de aanvalsspellen. Hiervoor krijgen we op de trainingen weinig tot geen gelegenheid, aangezien er nog niet met 10 man getraind is.

Deze spelletjes blijven vooralsnog lastig en zorgen voor de nodige onrust. Teveel focus op het spelletje zelf, terwijl de vele open mogelijkheden over het hoofd worden gezien. De juiste keuzes maken is nog een ‘dingetje’. Hier moet het team nog in groeien en de juiste balans zien te vinden. Dit zagen we dan ook terug in de tussenstanden van het 3e kwart (17-39) en de uiteindelijke eindstand van 26-47. Als kanttekening kan er wel aangegeven worden, dat de CCA brigade vanuit deze aanvallen maar liefst 27 keer vanaf de vrije worp lijn mocht aanleggen. Puntje van aandacht is wel dat hieruit slechts 7 keer het netje wordt gevonden. Verdedigend stond het wel, getuige de 26 punten die Juventus wist te maken.

Volgende week wacht ons om 15:00 uur in de Wielewaal de buurman uit Dordrecht, Rowic.
Hopelijk komen de toeschouwers in grote getalen naar de sporthal om de mannen en hart onder de riem te steken.

Het rij- en wasschema toegevoegd in het menu bij de M18. (HIER)

Door Jan Flach - Het is weer zo ver. Het seizoen 2017-2018 is officieel begonnen en we hebben er zin in. De eerste thuiswedstrijd in een nieuwe samenstelling en met een nieuwe staf. De eerste tegenstander is ook gelijk een geduchte, Rotterdam Basketbal. Altijd lastig in te schatten, afhankelijk van de spelers die beschikbaar zijn. River Trotters in ieder geval zonder Marijn Schoon en Bart die vanwege schoolverplichtingen niet aanwezig konden zijn.

De bal gaat omhoog en we zijn begonnen. Het is Jos die namens River Trotters de score opent. Beide teams zijn nog wat onwennig en het oogt allemaal nerveus. Dit tot aan de 5e minuut, waar Rotterdam een kleine voorsprong heeft genomen. Maar daarna gaat het daarna volledig mis aan de zijde van RT. Verdedigende afspraken worden niet nagekomen en aanvallend zijn de spelers volledig de kluts kwijt. 3 punter van Rotterdam en time out River Trotters. Helaas mocht dit niet baten, Rotterdam denderde over RT heen. Slechts 3 schamele punten in het 1e kwart was het resultaat tegenover 22 van Rotterdam.
Het 2e kwart was al niet veel beter en alleen Jamie (terug van weggeweest) weet het netje te vinden door sterk inside spel. Gelukkig blijft de schade beperkt, maar bij een 9-36 ruststand is er van een echte wedstrijd al geen sprake meer. Maar we hoeven ons ook niet naar de slachtbank te laten leiden. De coaches geven aan dat we toch minimaal 1 kwart willen winnen en tactisch wordt strijdplan aangepast. Verdedigend gaan we over op een zone en aanvallend meer vanuit een opportunistische gedachte.

Ook dit mag niet direct baten. Rotterdam loopt verder weg, maar vanaf de 7e minuut lijkt er een kleine opleving aan de kant van River Trotters en wordt er beter rond gespeeld en meer open kansen onder het bord gecreëerd en beginnen de jongens eindelijk wat individuele duels te winnen. Dit is wat we willen zien, vechtlust en nooit opgeven.
Deze lijn wordt in het 4e kwart doorgetrokken en hoewel de wedstrijd al gespeeld was, kreeg het publiek toch iets van de mogelijke potentie voorgeschoteld. Met nieuwkomer Finn, die met zijn lengte een welkome aanvulling zal gaan worden, Marijn Flach die de schroom van zich af begint te gooien, de gebroeders de Jongh die bij vlagen lieten zien waartoe ze in staat zijn, Darryl die zo graag wil en zijn eerste puntjes meepikte, Jamie die weer liet zien wat hij kan en Jos met zijn onuitputtelijk drang om niet op te geven, werd de doelstelling van de rust in het 4e kwart ingelost. 18-10 in het voordeel van River Trotters. Het kan dus wel.
De eindstand voor de statistici onder ons was 37-69, maar laat het einde van deze wedstrijd het begin zijn van een mooi seizoen, waarbij we volgende week met de uitwedstrijd tegen Juventus in Schiedam met een volledige selectie in staat moeten zijn om meer tegenstand te gaan bieden.