U10 verliest met 4 punten van de koploper, maar wel met een dik winstgevoel. 

Door Erica Post - Zaterdag kwam Green Eagles bij ons op bezoek. Dit is de nr1 van de competitie,  uit hadden we verloren met 49-13. Waarvan de meeste scores kwamen van 2 personen.  Anoeska , Erica en Jarik  beschikten over een compleet team, genoeg support op de tribunes en enthousiaste kids. Anoeska instrueerde de kinderen,

Ons doel voor vandaag die jongen die alles scoord te stoppen en ze onder de 40 punten houden. De eerste periode ging van start, het was al snel duidelijk dat het 1 tegen 5 werd. Maar Jayson pakten hem aan waardoor deze eenling gefrustreerd naar de bank liep. Omdat hun maar met zn 6en waren speelden deze jongen bijna iedere periode op 1 na. De tweede periode was het de beurt aan Koen om deze jongen te stoppen. De verdediging was goed, iedereen werkten hard in de verdediging en dat gaf resultaat. Een kleine achterstand van 10 punten  op het scorebord.

De 3e periode hadden we ze zo in de tang dat we deze periode gelijk speelden. De kids verdedigden als beesten en ook al stonden we achter. Deze wedstrijd was nu al gewonnen. De 4e periode lieten we ons ook niet gek maken waar Koen de ruiter nog even een 3punter er in knalden. Konden we de rust in met 11-22. 

Na de rust gingen we scherp en alert verder. Hard werkend in de defense, als een team rond spelend in de aanval bleven we met gelijke achterstand dichtbij. Daar was de periode waar in de jongen van alle scores op de bank zat. Nou konden we knallen. En of we dit deden. De tegenstander kwam niet eens over de middellijn en met scores van Liza, mike, Koen en Erik. Hadden we een run van 8-0. Kwamen we op een achterstand van 5 puntjes. De kids geloofden er in en bikkelden door in de 7e periode waarin we beide niet wisten te scoren.

De laatste periode was aangebroken. Wat was het spannend, de scores gingen over en weer, en we wonnen deze periode met 6-5

 En eindstand 29-33

Wat zijn het een kanjers, en wat hadden wij een overwinningsgevoel ook al hebben we deze kraker verloren.

Mix u-10 uit tegen B.O.B.

Door Jarik Fijnekam - Op het begin was het even wennen aan het spel wat de tegen partij zou gaan spelen. Na dat het wennen voor bij was maakte we gelijk duidelijk van wat we wouden doen en dat was winnen. Er werd een goede aanval op gezet en gingen scoren. De defence was goed en scoren ging prima stand 1/2 periode 2-8

3de periode begon en we waren het een beetje kwijt de schoten van de tegen partij vielen er allemaal in. De defence kon beter maar de aanvallen gingen nog steeds goed.

De 4de periode begon. Liza post ging als een snel trein de ene naar de andere lay-up ging er in ze had toen al 10 punten gescoord en nog 4 periodes te gaan. De tegenpartij moest achter de feiten aan lopen de eerste helft. Stand 8-14

De 2de helft was minder het scoren ging niet. Alles wat naar de ring ging ging er ook weer uit. De andere partij kwam steeds dichter bij waar door we uiteindelijk gelijk liepen. Er werd op het laatst een fout op ons gemaakt met de uitspraak van de scheids twee vrije worpen maar de kinderen was het allemaal spannend we hadden een vrijeworp nodig en helaas viel die niet.

Eindstand 16-16

Een gelijk spel maar gelukkig niet verloren de kinderen hebben hun best gedaan.

 

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd van River Trotters xu10 tegen SVO basketball xu10 in Vleuten.
Al vroeg vertrokken de coaches en de spelers richting Vleuten.
Deze wedstrijd moesten we Jesse missen vanwege een blessure.

De kids;  Erik, Liza, Koen, Mike, Xavier, Davy, Coen, Jayson en Ryan begonnen met warm lopen,  tot het signaal voor de line-up klonk.
De Coaches Anoeska, Erica en Jarik spraken de kids toe, dat deze wedstrijd best te winnen valt, als er gelijk vanaf het begin scherp begonnen zou worden. Dus geen slapende kids wat we vorige wedstrijden weleens zagen. Rebounds en goede verdediging en natuurlijk zelf scoren, daar antwoorden de kids op met een sterke Yell: RIVER TROTTERS RIVER TROTTERS GO GO GO
en zo starten we de eerste periode met felle kids die sterk verdedigden, rebounds pakten en prachtige layups scoorden.
2-4 voorsprong.
Voor de kids die er de 2e periode ingingen was dit een prima motivatie om deze trend voor te zetten. Er werd ingehaald verdedigd gesteald en gescoord door Ryan en Davy. 3-6 werd het deze periode.

De 3e periode was aangebroken. We verzwakten iets in de verdediging en de tegenstander kon scoren waardoor ze iets dichterbij kwamen, maar door de goede steals van Koen waardoor hij prachtige layupjes kon lopen hielden we onze voorsprong. Deze periode werd 4-4

Bij de 4e periode was het Liza die het team op sleeptouw nam met een schot buiten de bucket wat haar 3 punten op leverden. Deze periode werd 4-4
Daar klonk het rustsignaal stand op dit moment 13-19

Even wat eten drinken,inspelen op de andere basket en weer verder.

5e periode was niet iedereen scherp, verdedigend wisten we niet meer wie we moesten verdedigen, Coen werd wakker gemaakt door Anoeska en gaf toen alles wat hij had en stealden de bal en hup naar de basket en legde de bal er in in de buzzer. 6-4 

Met nog maar 5 punten voorsprong gingen we de 6e periode in.
Deze periode was puur basketball, het publiek genoot en wij als coaches ook. Er werden goede passes gegeven, en aanvallen werden afgemaakt, verdedigend waren wij de baas. De tegenstander scoorden 1x.  en wij maakten maar liefst 12 punten door scores van Koen en Jayson. 2-12

Hoeveel periodes nog vroegen de kids, mag ik er in mag ik er in. De kids hadden plezier.

Op naar de 7e periode. Ook deze periode werden er prachtige passes gegeven en ook voor Jayson een score buiten de bucket wat ons op ruime voorsprong bracht. 2-5

Dan de laatste periode.
De tegenstander was moe, waren wij conditioneel beter of was het de power van de overwinning. We zaten goed in de passlijnen en er werden vrije layups gescoord door Koen en Erik.periode stand 2-6

Daar was het eindsignaal!!!!
 en de 2e overwinning met liefst 27-47  op het scorebord.

Dit was echt een super gave game. Als coaches wisten wij dat ze dit konden alleen de kids moesten het nog geloven. 
De meegereisde ouders hebben genoten van deze prachtige wedstrijd.
En wat een ouder zei: u10 jullie waren BAAS. en terecht. Top game.
Bijna iedereen heeft gescoord
Koen 23 punten
Jayson 7 punten
Davy 6 punten
Liza 5 punten
Ryan 2 punten
Erik 2 punten
Coen 2 punten

Echt een teamprestatie

TEAM U10 wint uit van SVO Basketball met 27-47!!

Door Anoeska Erkelens - Afgelopen zaterdag speelde onze kids thuis tegen Rebound. Helaas kon Xavier niet mee spelen omdat hij ziek was. We hopen dat hij dinsdag weer mee komt trainen.

Na de eerste twee wedstrijden te hebben verloren is er een goede hoop dat we het deze wedstrijd beter gaan doen. We hebben hard getraind voor het feller zijn op de bal en de verdediging. Nu maar hopen dat we dit gaan terug zien in de wedstrijd.

En ja hoor als ze in de eerste helft van start gaan word er heeeeel hard gewerkt in de verdediging. Ze zijn niet bang en niet afwachtende en proberen elke bal die op de grond valt te pakken te krijgen. Duidelijk word meteen dat dit wel eens een hele leuke wedstrijd kon worden. Omdat de tegenstander echt gelijk waardig was. In de rust staat het gelijk het is 8-8.

Maar na rust in de 5de en 6de periode zijn we even helemaal de kluts kwijt er word vergeten te verdedigen en ook het overspelen wil niet lukken. Daar maakt Rebound dankbaar gebruik van en slaat een gat van 10 punten. Echter in de 7de en 8ste periode pakken we de draad weer op maar kunnen de achterstand van 10 punten niet meer inlopen. Het word uiteindelijk 16-26.

Jammer dat we hebben verloren deze wedstrijd hadden we kunnen winnen.
Maar wat hebben de kids hard gewerkt ! Aankomende dinsdag gaan we weer aan de slag en gaan we proberen om de aanval ook beter te laten verlopen. En wie weet wat de volgende wedstrijd brengt!!

Door Erica Post - Afgelopen zaterdag mocht de u10 aantreden tegen de u10 van Green Eagles in de nostalgische sportzaal in Maassluis (lees als het peulenplein).

Het team wat bestaat uit 4 2e jaars u10 en 6 die nu hun 2e echte wedstrijd spelen hadden er helemaal zin. Ook de coaches Anoeska en Thomas hadden er zichtbaar zin in.

De wedstrijd begint, het was wel gelijk duidelijk dat de tegenstander sterker was. Maar met een score van Jesse Timmer leefden het team op. 

Ook de meegereisde ouders gaven leven in de brouwerij en zorgden voor wakkere kids. En ja een score!!! Dit keer van Koen de Ruiter.

De tegenstander had 2 grotere jongens die alles scoorden en niet te stoppen waren. 

Ook bij iedere pass die we gaven zaten deze jongens er tussen, hoe vaak de coaches het ook zeiden:  "pass via de grond"  gebeurden dit helaas te weinig.

Na de rust kwam River Trotters eindelijk tot leven. Nu kwamen er scores van Mike en Davy Koppelaar en ook Koen de ruiter kwam weer tot een score.
Verdedigend werden we ook beter en kwamen we wat meer in de wedstrijd, en eindelijk de passes via de grond die wel aankwamen.

Het team heeft nog veel te leren, maar ze zijn goed op weg.

RIVER TROTTERS RIVER TROTTERS GO GO GO

a.s zaterdag om 11uur moeten deze kanjers thuis spelen tegen rebound. Kom je ze ook aanmoedigen.

Bekijk HIER de foto in het groot.